simba00
|
IZVORNA PORUKA: nelah simba00 pokusacu i stan da dezinfikujem, mada smo i ranije razmisljali o tome, ali nismo do sada uradili, bili smo i na infektivnoj klinici, konstantno pije esbesul, nijedan drugi antibiotik, jednom smo dobili nalaz koji je pokazao VRSU-bakterija rezistentna na vankomicin, da covjek poludi hvala vam za podrsku, nazalost m i ja nismo dobili ovakvu vrstu ohrabrenja, kao od vas u ovih par sati, nisam panicar, ali ovo izluduje, stalno istrazujem, dosadujem doktorima, pitam, ali nikad nam nisu rekli da se i mi trebamo kupati plivaseptom, niti su nam rekli da koristimo rozi plivasept, ihtiol mast smo koristili, ona djeluje na nacin da taj cir prije sazrije, Čudno mi je što vam na infektivnoj nisu rekli te stvari o dezinfekciji, posebno PLivasept. Nama su dali upute o kupanju, odjeći, njegi kože, antibioticima. Trebali ste ići na pedijatriju, kako je moguće da nakon tog posljednjeg apcesa nisu uključili neki ozbiljniji antibiotik (linezolid, vankomicin), a ta VRSA... ne mogu vjerovati... Pa ona je baš mutirala. Ja nisam stavljala ihtiol, čim se pojavio apces /na siki/ odmah smo išli doktoru, radili inciziju i na pedijatriju vankomicin intravenozno 3 dana. Ostala je u nosu, pa smo davali tobramicin i sad je bris nadam se sterilan. Pazi, ono što mi je objasnila pedijatrica je suština - ne možeš ti sve i jednu bakteriju uništiti. Uvijek će par njih ostati na ormaru, vratima, šteki, peškiru. Bitno je da se ne koloniziraju. Ako negdje postoji kolonija /na ukućanima ili nekom predmetu/ znači milion bakterija (lupam), onda će se njoj vratiti i kolonizirati se i na njoj jer joj je pao imunitet. Znači, suština je popraviti imunitet djetetu. Mi svojoj bebi to ne možemo jer je mala, jedino što doji i čekamo taj period kad stekne svoj imunitet, npr. s pola godine. Možda da pročitaš na netu o prevenciji bakterije i rješenjima, a i o imunitetu. Ja je dojim i pijem sve i svašta, valjda će pomoći. Ima onaj ImmunilFlor, ne znam smiju li djeca. Probaj otići nutricionisti... nema veze što obilaziš doktore, to je tvoje dijete i njegovo zdravlje je najbitnije. Javi nam šta se dešava.
|