jasmin -> RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove (5.9.2011 20:56:26)
|
IZVORNA PORUKA: Fortuna Rekoh iz religiozne, nismo hafizi! A ja uvijek imam slobodu da prihvaćam i shvaćam vjeru onako kako je meni logično zato mi Bog dade moć razmišljanja i prosuđivanja... Pa što nema žena na hudbi, ozbiljno pitam, kad već trebaju biti? Zamislite da ja predajem vjeronauk pa sve bih djecu pogrešno naučila... Hvala na tumačenju... Sloboda se moze dopustiti onoliko koliko vjerski pogledi omogucavaju,u smislu da uzmes misljenje uleme npr:4 mezheba,pa da si odaberes najlakse,ali logika u islamu nema mjesta,osim onda kada nema drugog dokaza.A hvala Allahu,za sve ima jasan dokaz. Ne znam zasto nema kod nas izlazaka zena na bajram namaz,ovdje je to sasvim normalna pojava.Prije je u BiH i za vrijeme dzume bila rijetkost naci zenu u dzamiji,sada je to hvala Bogu normalno.Nadamo se da ce se u skorije vrijeme i taj sunnet,za neke i vadzib probuditi na nasim bajram-namazima. I nemoj me pogresno shvacati,nisam ti napisala ajet u smislu da ga moras znati,vec kao cinjenicu da i za to postoji dokaz,uvijek ucimo jedni od drugih,nisam nista lose mislila :).
|
|
|
|