Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 5.9.2011 20:56:26
jasmin
IZVORNA PORUKA: Fortuna
Rekoh iz religiozne, nismo hafizi! A ja uvijek imam slobodu da prihvaćam i shvaćam vjeru onako kako je meni logično zato mi Bog dade moć razmišljanja i prosuđivanja... Pa što nema žena na hudbi, ozbiljno pitam, kad već trebaju biti?
Zamislite da ja predajem vjeronauk pa sve bih djecu pogrešno naučila...
Hvala na tumačenju...
Sloboda se moze dopustiti onoliko koliko vjerski pogledi omogucavaju,u smislu da uzmes misljenje uleme npr:4 mezheba,pa da si odaberes najlakse,ali logika u islamu nema mjesta,osim onda kada nema drugog dokaza.A hvala Allahu,za sve ima jasan dokaz. Ne znam zasto nema kod nas izlazaka zena na bajram namaz,ovdje je to sasvim normalna pojava.Prije je u BiH i za vrijeme dzume bila rijetkost naci zenu u dzamiji,sada je to hvala Bogu normalno.Nadamo se da ce se u skorije vrijeme i taj sunnet,za neke i vadzib probuditi na nasim bajram-namazima. I nemoj me pogresno shvacati,nisam ti napisala ajet u smislu da ga moras znati,vec kao cinjenicu da i za to postoji dokaz,uvijek ucimo jedni od drugih,nisam nista lose mislila :).
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 6.9.2011 8:06:49
Anoniman
Jasmin nisam ja ništa pogrešno protumačila, ali baš ne znam ajete na pamet! U svakom slučaju hvala na objašnjenju, eto informacija više...Čovjek uči dok je živ...
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 6.9.2011 15:05:47
muaaa
Eto ipak imamo slobodu izbora: 1. Pohadjanje nastavnog predmeta Vjeronauk 2. pohadjanje nastavnog pradmeta Drustvo/Religija /Kultura 3. Nepohadjanje niti jednog od dva navedena nastavna predmeta U skladu sa navedenim potrebno je da zaokruzivanjem i Vasim potpisom date saglasnost izbora jedne od tri mogucnosti. To su moja djeca donijela iz skole danas,
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 6.9.2011 15:08:44
teacher75
IZVORNA PORUKA: muaaa
Eto ipak imamo slobodu izbora: 1. Pohadjanje nastavnog predmeta Vjeronauk 2. pohadjanje nastavnog pradmeta Drustvo/Religija /Kultura 3. Nepohadjanje niti jednog od dva navedena nastavna predmeta U skladu sa navedenim potrebno je da zaokruzivanjem i Vasim potpisom date saglasnost izbora jedne od tri mogucnosti. To su moja djeca donijela iz skole danas,
nisam znala da je moguce nepohadjanje niti jednog u skoli gdje ja radim se vise djece opredjelilo za vjeronauku nego za kuturu religija
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 6.9.2011 15:12:33
muaaa
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: muaaa
nisam znala da je moguce nepohadjanje niti jednog u skoli gdje ja radim se vise djece opredjelilo za vjeronauku nego za kuturu religija
Dopuna informacija koja je juce donesena od strane resornog ministarstva
RE: Sloboda izbora - odgojno/obrazovne ustanove 8.9.2011 6:28:36
ElmaB
Evo nove odluke: nije obavezno ići na jedan od dva ponuđena predmeta. Anketa će se ponoviti, tako da ko hoće može, ko neće ne mora. Svaka čast Ministre!!!!!!!!!!!!!!!!!