Malenaoduvijek -> RE: bakterija ENTEROBACTER SPECIES kod djece (3.9.2011 14:14:11)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR hej drage moje[sm=smiley31.gif] [sm=smiley27.gif] [sm=smiley31.gif] [sm=smiley27.gif] [sm=smiley31.gif] Mi smo dans bile ljekaru cijeli dan... Hanadi ima ešerihiju...nažalost[sm=smiley19.gif] maloj curici smo uradili tri puta nalaz danas i mokraća je uredna pa nemamo bojazana da je i ona u istom porblemu. Hanadi je radila i UZ bubrega i hvala bogu nalaz je dobra. Kreatinin i nalazi iz krvi koji su vezani za bubrege svi su u granicama normalnog. nažalost i ona je naemična. [sm=smiley19.gif] Nakon toliko antibiotika doktorica kaže da je to normalan slijed i d ane brinemo. Dobile smo da pijemo Esbesul 10 ml ujutro i 5 navečer...7 narednih dana, a onda ćemo 5 dana na inekcije garamicina. nakon toga sačekati 2 dana pa uraditi urinokulture. Pored antibiotika dobile smo narafno legoder za anemiju... Najžalosnije je što su nalazi pokazali d aje smao željezo u pitanju a hemoglibin je OK tako da su ailni antiobiotici u prethodnom mjesecu moje bebe doveli u anemiju[sm=smiley19.gif] Sad sa posebnom pažnjom brinem o njima, slabo mi jedu no to je kažu normalno s aniskim željezom. nadams eu nekos skorije vrijeme za dpručkom ću vdijeti svoje curice koje se takmiče koja će više pojesti....sad to nije tako...tačnije nikako...cijeli dan molim za jelo...a mi na to nismo navikle[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] Hvala vam što putate i oprostite što nisma s eprije javila...oko njih dvije sam cijeli dan... Pored toga bila sam na roditeljskom u vrtiću da handi ide u obavezno predškoslko u popodnevnim satima...donijeli smo zajeničku odluku, ja , suprugm moja ma, seka i moje zaove da moje curice neće u vrtić nardnih mjeseci pa ćemo kod nane biti a handi će obavljati prve časove predškolskog odgoja u vrtiću svakoga petka po 2 sata ...sad za sada tako jer njih dvije nažalost nisu za vrtića sa ovako oslabljenim imunitetom[sm=smiley19.gif] usla sam samo da vidim jesi li ti pisala. znaci eserihija, dosadna kao da ne kazem sta. imala sam je i ja a i Igor i na kraju je uspio da se rijesi bocama. vidim i vi cete na boce... a koliko UK ste vi radile, jeste 3 ili 1? hajde bice to sve ok, samo mnogo tecnosti, ako hoce limunadu o jer je ona isto daji joj i to ali ne moram ti to ja govoriti znas ti to i bez mene ljubi cure lijepe [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|