RE: Polazak u vrtić (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

anidla -> RE: Polazak u vrtić (6.4.2012 22:07:54)

IZVORNA PORUKA: new mama

Ja ne smijem ni da pricam o bolesti [sm=smiley13.gif],ali da vam kazem ,moja A kako je krenula od Septembra u vrtic ponovo,godinu pauzirala zbog toga sto je stalno bila bolesna-dvije upale pluca[sm=smiley13.gif]] hB konacno je ojacala imunitet,dva puta bila bolesna kad je krenula,opet navikavanje,ali od Nove nije bila bolesna,sad je bila malo prehladjena,ali nije bilo ture i ona se izborila prvi put da se izbori s prehladom,a da nema ture,tako da se ja makar nadam da je kod nas konacno imunitet ojacan,mada sam ja njoj skoro do nedavno davala ampule medexove za imunitet,plus propolis svako jurto u mlijeko.Zelim i svakoj mami cija su djecica krenula da se ne boje i da ce dijete ojacati imunitet...sretno[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

potpis, i Noa je stalno bio bolestan, i krenuo je u nezgodno vrijeme, na jesen,...sad osjecam kao majka da mu je imunitet puno jaci...bude ture, ali sam se izbori bez antibiotika, od decembra nismo pili hvala dragom Bogu

madam x -> RE: Polazak u vrtić (6.4.2012 22:56:15)

Mi evo idemo dvije sedmice, sve u svemu zadovoljna sam. Nije bolesna, što je najbitnije. Kad je krenula prošle godine u septembru, bilo je- tri dana ide, pet bolesna.

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 19:54:27)

Evo i mene na ovoj temi, Lana aBd od ponedjeljka krece u vrtic....
Drzite MI palceve [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley13.gif]

selebriti -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 19:56:13)

IZVORNA PORUKA: Lady26

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

nanika -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 19:56:52)

Jedva cekam da cujem izvjestaj prvog dana[sm=bravo.gif] bice to aBd ok, ima Deniz pa ce se s njom igrati i polako upoznati i drugu djecu. Sta Lana kaze na sve to, jesi li joj pricala o vrticu?

škorpija -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 21:24:45)

sretno nadam se da nećete biti bolesni i da će se curica naviknuti na nove drugare[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 21:29:14)

Sad pisem na temi chat, mm je donio od sveki, ona kaslje i mijenja joj se glas...a ujutro idemo vaditi bris...
Sta da radim...[sm=smiley19.gif]

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 21:32:09)

Pricala, tj samo spomenula zasad, ona odusevljena, prica kako ce na ljulju sa Deniz i sl...ali ona za sve tako odusevljeno prica i onda kad stigne na odrediste suti ko zalivena i zalijepi se za mene...
Jel pametno, tako sam planirala aBd, sve bude ok, prvu sedmicu je ostavljati po 3-4h, recimo do spavanja...?

R&T@ -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 21:38:01)

Jel pametno, tako sam planirala aBd, sve bude ok, prvu sedmicu je ostavljati po 3-4h, recimo do spavanja...?

E, tu ti nema pametnog odgovora...
Mi smo T. ostavljali do spavanja, pa kad je ostala duze nije htjela spavati jer nas je cekala...

selebriti -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 21:46:44)

Ja mislim da je trebas ostaviti i na spavanju. Tako dva dana, a onda cijeli dan. Moje misljenje. Cula sam da tako tete savjetuju, pa et'. U smislu prije će se naviknuti ako ih sto prije duze ostavimo, ...

Lady26 -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 21:54:19)

Onda najbolje vidjeti kako ce se ponasati....i posavjetovati se sa tetama....
Ok, hvala, odjavljujem se za danas [sm=hudicek.gif][sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 22:00:09)

IZVORNA PORUKA: zinanina

Mi evo idemo dvije sedmice, sve u svemu zadovoljna sam. Nije bolesna, što je najbitnije. Kad je krenula prošle godine u septembru, bilo je- tri dana ide, pet bolesna.

Evo ja se pohvalila, a curica u nedjelju dobila temperaturu, nos začepljen, pomalo i kašlje, neće u vrtić ni do kraja sedmice, a baš je bilo fino krenulo.

niki83 -> RE: Polazak u vrtić (11.4.2012 23:52:21)

Eh tako je to Zinanina, samo sto kazes da je sve uredu, poklopite odnekuda..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ja se recimo hvalim neki dan kako moja voli ici..a ona jutros kaze mm 15min. plakala u kuci pred polazak, nece u vrtic[sm=zmeden.gif] A zasto? Nova djevojcica im dosla u grupu i dva dana povracala od placa i histerije (navikavanje)..ova moja isprepadana, kaze necu u vrtic, doci ce Zara[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Danas se posavjetujem s tetom, kaze mi ma pustite to, ignorisite..i nova djevojcica je bolja je ove sedmice, tako da se sve vraca u normalu..
Eto, to su djeca[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Polazak u vrtić (21.4.2012 12:14:10)

Mi smo se opet upisali u vrtic [sm=bravo.gif].. Ista grupa "pacici" ... samo da opet uradimo briseve i 03.maja polazak [sm=bravo.gif]

škorpija -> RE: Polazak u vrtić (21.4.2012 13:14:33)

jel idete u onaj na stupu, a nisam ni znala da ste prekidali, je li bila bolesna ili šta

Visnja RR -> RE: Polazak u vrtić (21.4.2012 13:19:31)

da na Stupu... pa od 2 mjeseca isla je samo 13 dana ...stalno prehladjena ali ne zbog vrtica nego smo MM i ja stalno bili u nekoj prehladi pa prelazilo od nas na nju... prije desetak dana joj ukljucih Imunoglukan da malo bolje jede i da joj malo dignem imunitet pa da krenemo opet... vec je pocela da spominje vrtic.. ipak joj trebaju djecica..

škorpija -> RE: Polazak u vrtić (21.4.2012 13:28:56)

uh mi krećemo od 7. maja, poludnevni z sad, dok se A. ne navikne,uh takos e bojim da će stalni biti bolestan, i mi korstimo već 20 dana imunooglukan i čini mi se dobar,
a stvarno želim da što više bude s djecom, postat će starmali sa tetom i nanom

selebriti -> RE: Polazak u vrtić (21.4.2012 13:36:06)

Sretno vam objema .... [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Polazak u vrtić (21.4.2012 14:01:00)

selebriti hvala [sm=smiley31.gif]

skorpijo iste razloge i ja imam... i isto idemo samo na 4 sata ...dogovorila sam se da nekad ide poslijepodne od 1 do 5 kad je samo igra (to kad je je lijepo vrijeme i kad su u dvoristu) a kad je losije vrijeme vodicu je prijepodne ...jer ona ima malo problem sa uklapanjem u vecu grupu...jako je nesigurna i plasljiva u vecim grupama... sa nama i sa bakom i didom je njoj prelijepo ali...mora imati i svoje drugare ...

Visnja RR -> RE: Polazak u vrtić (22.4.2012 11:24:19)

Djevojke jel se moze privatno raditi bris grla i nosa za vrtic?

Apotekarka -> RE: Polazak u vrtić (22.4.2012 15:34:22)

I mi krecemo zvanicno od 03.05.u vrtic....
Ovih dana ide po 2 h dok se ne uklopi...Sve je u redu svidjelo mu se s djecom,igracke i sl....
Ali nije htio sjesti s ostalom djecom da jede.....To je ono i sto me brine jer vazda za njim hodamo da jede....A i tete cisto sumnjam da ce se toliko truditi da se najede.....
A i spavanje daj Boze da htjedne jer nikad nigdje nije nocio bez nas za ove gotov 3 godine....
Malo me i bolesti strah....Sva sam vam ovih dana kao na iglama....

felix -> RE: Polazak u vrtić (22.4.2012 15:37:01)

eh mila , a zašto ti ne kazeš tetama fino da oko njega se malo " potrude " da je takav uzadnje vrijeme neka malo mrdnu guzicom potrude se ...... zao mi je ne brigaj uklopice se polako abd . naravno da je svaki pocetak tezak.

Apotekarka -> RE: Polazak u vrtić (22.4.2012 15:41:33)

A draga felix mogu one rdci da su se potrudile da ga nahrane a tko zna sta se zbiva dok su sami dole...

felix -> RE: Polazak u vrtić (22.4.2012 15:46:48)

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

A draga felix mogu one rdci da su se potrudile da ga nahrane a tko zna sta se zbiva dok su sami dole...

[sm=smiley13.gif] ahjojj ak ti se ne svidja tu imašli na dr. mjesto da ga odvedeš recimo vrtic ? i jel to vaš privatni il drzavni?

Apotekarka -> RE: Polazak u vrtić (22.4.2012 15:51:16)

To je jedan jedini vrtic kod nas,drzavni....a valjda ce vidjeti od drughe djece kako jedu pa ce se naviknuti i on kroz jedan period

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>