Lejla Ka -> RE: Polazak u vrtić (21.9.2011 14:55:51)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Moja Vesela, ako je u pitanju drzavni vrtic...pa 1 uciteljica ima 20-30 djece, imaju plan i program. To nije samo da ih okupi oko sebe, vec i da ih necemu nauci. Ne mogu one stalnu toliko paznje povecivati samo jednom djetetu. Treba suradjivati sa uciteljicama, a ne odmah sve sravnati sa zemljom. svak ima svoj stil, moj je učinkovit[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moje dijete nikada nije bilo mokro niti gladno, a ni žedno! najbitnije je da je dijete suho, da nije gladno i žedno a kasnije ide to da ih nečemu nauči!!! nemam ja šta da suradjujem sa ženama koje mi dijete drže mokro, garantujem da su neka uvijek suha! ma život dajem! Ovo što pišem nije ni slučajno rasprava na temu "moje je bolje, a tvoje ne valja" Ako bih došla u situaciju da je jedino rješenje da vrištim u vrtiću, ja bih radije promjenila vrtić, sa njim i tete. Dijete provede u vrtiću do 8 sati. U tom periodu ono treba puno, puno više od toga da bude suho, sito i napojeno. Te stvari su egzistencijalne i podrazumjevaju se. Ako bih te egzistencijalne stvari morala postizati verbalnim nasiljem, moje bi dijete vjerovatno dobilo samo egzistencijalne stvari, koje bih ja vidjela na površini, a lagano šikaniranje u svakom drugom pogledu u toku boravka u vrtiću, što ja sigurno ne bih odmah primjetila na svom djetetu. Zbog toga bih uvijek radije probala porazgovarati normalnim načinom, pokušati doznati zašto dijete nije presvučeno (pa makar mi one i lagale razloge, bar će znati da vidim, reagujem i da ću pratiti), pokušati skrenuti pažnju na problem. U razgovoru lako čovjek ocijeni onog drugog, vidi da li je ozbiljno zainteresiran ili mulja. Ako mulja, ja nemam koristi od vriske, jer ja ne želim tražiti stvari kao što je presvlačenje mokrog djeteta, ja želim razgovarati o psihofizičkom napretku, egzistencijalne stvari su pod moranje. U takvim prilikama bih se "zahvalila" na usluzi.
|
|
|
|