|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
16.9.2011 20:03:54   
madam x
Tweety, sama prolazim kroz isto i jako mi je teško, ali znam da se mora proći kroz to. I meni se je ovo oteglo, bolesni smo od prošle srijede, znači, išla je samo pet dana u vrtić i razboljela se. U pon, aBd planiramo nastaviti sa vrtićem.

Jedva čekam da adaptacija prođe...možemo jadna drugu bodriti, čini mi se da sva druga djeca bolje podnose.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1451
16.9.2011 22:57:22   
tweety
zinanina ovo je užas,ne znam kako ću ponovo kroz isto proći samo kao što sam već rekla,čini mi se da će sa njom ipak biti teže.i moja je isto tako 5 dana išla i odmah se razboljela.čitavu ovu sedmicu nije išla pa ću je poslati u ponedjeljak.muka mi je čim pomislim na to jer znam kako to sve ide od samog buđenja. user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1452
17.9.2011 9:35:47   
madam x
I ja imam jedno vrtićko iskustvo iza sebe, starija kćerka krenula u istoj dobi ( 2,5) u vrtić i čćini mi se da nije bilo ovako srtašno. Međutim, tete me jučer uvjeravaju , da je sa starijom bilo teže u odnosu na mlađu...nemam pojma, možda što se mlaža odmah razboljela, pa sam baš u stresu.

Uglavnom i mi planiramo u ponedjeljak, pa s Božijom pomoći, valjda ćemo preživjeti.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1453
18.9.2011 21:51:50   
Amrino
Samo da vam kazem da je temperatura, proljev...i sl. u ovoj pocetnoj fazi u vecini slucajeva na psihickoj bazi. Moj Hamza je isto u petak poceo da govori kako ga boli grlo i ne moze u vrtic i samo mu je skocila tura...od 37, 5 do 39...Dala sam mu samo panadol baby pred spavanje jer je bila 39. Ujutro- kao da se nista nije desilo. user posted image Onda sam se sjetila da sam o tome negdje citala. Sve smo u istom sosu- a kljucno je samo biti dosljedan i ne odustajati. Mnogo mi je glupo sto vidim da neke tete iz vrtica zovu roditelje jer dijete place. Meni su i uciteljice i psihologica rekle da je to sasvim normalno na pocetku, i bolje da tako djeca izbace sve iz sebe...a to sto roditelji dodju po njih je samo kontraproduktivno jer onda djeca skontaju- ako dovoljno jako ili dugo placem- doci ce neko po mene. Kod nas se niko ne zove zbog toga.

< Poruku je uredio Amrino -- 18.9.2011 21:55:26 >

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1454
18.9.2011 22:11:33   
madam x
Amrino, i kod nas tete ne zovu zbog plača, ako nije bolest u pitanju.

Kod nas je 5. dan počela temperatura, trajala tri dana ali je proljev ostao od početka i trajao je, bez obzira na tretman, što je mene već zabrinjavalo. Dr. mi je prvi dan rekao da je virus.
Međutim, nakon 7 dana ja opet odem i dr. mi kaže da uradimo urin, da vidimo imali kakve veze. Meni to nije bilo logično, ali sam ipak uradila i zamisli 40-50 leukocita!!!!!
Dobila antibiotik ( najteže mi je što ne znam da li je ta infekcija bila od početka tu, a pretpostavljam da jeste i što nisam insistirala na nalazima odmah) ali tad sam bila u većoj brizi zbog proljeva, koji će se sigurno produžiti zbog antibiotika. Dr. nas htjela uputiti na ležanje, ali sam odbila, jer je djevojčica bila vesela i živahna i nisam htjela dodatni stres.
Hvala Bogu, bez potrebe sam se brinula, proljev je nakon jednog dana od poč. uzimanja antibiotika prestao i ona je sad super.

Sutra nam je prvi dan vrtića , nije išla 7 radnih dana.
Neka mi je Bog u pomoći, stvarno jedva čekam da ovo prođe.

Tweety, držim fige i vama.
I svima ostalima, naravno.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1455
18.9.2011 23:15:59   
Rabi
kod nas nesto novouser posted image Jutros Adnan place hoce u obastine, a nedjeljauser posted image
Ma samo sto ne poce plakat, da ga vodimo u obastineuser posted image
Vidjecemo sta ce sutra biti, aBduser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1456
19.9.2011 0:03:29   
tweety
Amrino nažalost kod nas to praktikuju,mislim da tete zovu ako se dijete ne može smiriti.Zovu pogotovo iz razloga jer znaju da ja ne radim a što kažeš djeca skontaju da mogu dobiti ono što traže i nastave sa plakanjem.Sutra ću razgovarati sa tetama pa ćemo vidjeti.

Zinanina sretno i vama,nadam se da neće biti toliko strašno.Sretno i ostalima naravno.Nek nam je Bog na pomoći user posted image

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1457
19.9.2011 15:44:30   
tweety
zinanina kako prođe dan?kod nas je nastala vriska i plač od buđenja.cijelim je putem plakala,nije htjela izaći iz auta (jedva nekako) kad je ušla u vrtić,malo je manje plakala.obećala sam joj nešto ako bude dobra,otišla je sa tetom kenjkajući.

bila sam nervozna čitav dan,isčekivala vrijeme kad će me zovnuti.zovem oko 11:45 da vidim kako je,kaže teta super.rekla mi je samo "ja neću jućati a neću ni pajati".dogovorile smo se da pokuša ostati na spavanju,zvali bi me samo ako se baš ne bude nikako mogla smiriti.

na moje iznenađenje niko me nije zvao user posted image odem po nju poslije spavanja,ona se igra.kaže teta bila je za 5.meni pomagala da pripremimo za spavanje i bez problema legla.user posted image i sutra su se dogovorile da isto rade.nadam se da će i sutra biti kao i danas (bez onog jutarnjeg plača user posted image )

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1458
19.9.2011 18:57:36   
madam x
Danas je dan prošao relativno dobro.Plakala je kad je ostala i zaplakala je kad sam došla po nju ali teta kaže da je inače bila dobra, da je doručkovala, ručala i spavala. Starija kćerka je vidjela kad je pošla kući iz škole a oni bili vani i kaže da je pričala s njom i da nije plakala. Ona sama mi djeluje bolje nego prije i cijeli dan spominje tetu.

Eh meni je pomoglo ono  što je Amrino napisala, da je bolje  da plaču da to izbace iz sebe, nego da tuguju a to zadržavaju...tako da sam i ja sad pozitivnija i optimističnija
user posted image ...želim to i vama Tweeety.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1459
20.9.2011 21:53:35   
madam x
Ja sam danas zadovoljna, kako su se stvari odvijale, mislim da će to sve ići aBd svojim tokom. Večeras ona priča šta ćemo sutra raditi i kaže : I onda ćemo ići u vrtić.
Ja čekam, šutim, nasmijem se...ona onda: Neću u vrtić. Ali to znači da ga je već pomalo prihvatila.user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1460
20.9.2011 22:13:57   
anidla
Evo da se i mi prijavimo.....

Noa je od cetvrtka opet u vrticu, danas je 4-ti dan....jucer je plakao, danas isto,ali se brzo i smiri,zaigra se s djecom iponekad se sjeti mene i mm pa nas zove mamiiiii tatiiiii :))

jucer je spavao samo 10minuta, danas vec sat i poi bio je  predivan (kaze teta)..jedino pocne daplace oko pola 4 kad drugi roditelji dolaze po djecu,on konta da ce ostati, dusha mala....

kad dodjemo kuci pricam mu sve pozitivno o vrticu a on meni kaze:mama. punjoooo dece. edna teta (jedna teta) user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1461
21.9.2011 12:51:31   
Alma 2009
Moj sin (2,5) je super brzo prihvatio vrtić. Samo je prva dva, tri dana plakao, a poslije je ostajao bez problema user posted image user posted image user posted image Međutim, prošle sedmice se razbolio user posted image Prvo povraćanje (valjda neki stomačni virus), pa afte u ustima ... i na kraju upala grla, istina blaga, ali njemu se stvarao šlajm u grlu pa je imao nagon na povraćanje i odbijao je da jede user posted image Uglavnom, sve sam ja ovo očekivala, jer mu je prvi put u vrtiću. Samo me je strah da ovo ne bude često, a valjda neće.Počeo je ponovo da jede, ponekad se zakašlje i to je to, sve u svemu hB ozdravio je user posted image . Sutra ponovo kreće i samo se nada da se neće uskoro razboljeti.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1462
21.9.2011 13:14:09   
Rabi
Evo i nas opetuser posted image
Adnan je prestao plakati, nekad jede, a nekad ne, spava...ali mi se redovno upiski u vrticu! Redovno ga nadjem upisanog i ko zna od kaduser posted image Govorila odgajateljima, ali oni i ne bendaju sta ja kazemuser posted image strah me da se ne prehladi, a ne znam zasto nece da piski kad ga oni vode u wc! Ja nemam drugo rjesenje osim da mu stavim pelenuuser posted image Nemam drugog rjesenja!
a jutros, na putu do obdanista se malkice upiskiouser posted image Pitam ga sto si se A. upiskio? KAze : A sto ces mi ti sad odati(otici) i hoces li doci brzouser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Alma 2009)
Neposredna veza do poruke: 1463
21.9.2011 13:26:48   
veeseelaa
strašno Rabi, nemam riječi, ja kad bi našla upiškano dijete u vrtiću pobila bi ih
Pa dijete se može prehladiti????? pa kako oni to misle????
to je državni vrtiž? ma ja kod njih je sve moguće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1464
21.9.2011 13:32:39   
Rabi
A sta da radim vesela! Da ih sviju razbacamuser posted image
Ne znam sta da radimuser posted image ne znam zasto se upiski, imam osjecaj da ga je stid piskiti kad je neko nepoznat tu....ma ne znam!
i jeste, drzavni je vrtic!
Izgleda da cu mu morati pelenu stavljatiuser posted image
Kad sam druga smjena, mogu ja otici po njega ranije, jer radim od 4 ili ga nikako ne ostavljati u vrticu. ali me strah da mu samo ne odmognem u privikavanjuuser posted image A kad sam prva, ne mogu prije 3,4 po njega ! Joj bas samuser posted image
CIJELO jutro evo sve kontam je li upisanuser posted image Ne znam sta mislis da nazovem vrtic pa da provjere je li upisanuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1465
21.9.2011 13:34:57   
veeseelaa
imaju li oni šeficu i sl pa da porazgovaraš i zamoliš da pripaze na njega malo bolje?
il da počastiš neku tetu???? sve drugo neće piti vode

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1466
21.9.2011 13:36:08   
Lady26
Joj Rabi, grozno...
Ah, ako nazoves mislis da ce ti reci da nije upisan (ako jeste)...Boze svasta....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1467
21.9.2011 13:38:27   
Visnja RR
Rabi probaj razgovarati, razgovarati i razglovarati sa melinim... njega je garant stid pitati tetu da piski...al bi mene jako naljutilo da da ga teta drzi mokrog (imas pravo da se bunis)...

Moja Asja provede 3 sata u vrticu i za svo vrijeme uopste ne popije caj koji joj ponesem ...jer je sva "smotana" pa i ne pita tetu da joj da...cim se ja pojavim ona kaze "zeedna sam" ...sljedeci pu cu zamoliti tetu da je ponudi...ali prije svega sad stalno objasnjavam tj pricam i pricam i pricam Asji da je ona ta koja treba traziti ono sto zeli sta god da je to u pitanju...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1468
21.9.2011 13:42:50   
Anoniman
Rabi, to njegovo piskenje u gace je reakcija na odvajanje od tebe. To je psihicka reakcija. Ja ne bih stavljala pelenu, vec bih s njim razgovarala koliko vise mogu(tipa, sve mame rade i dovode djecu tu u vrtic, nisi sam, mama ce doci po tebe, ne brini, mama tebe voli, ali mora raditi da bismo mogli svasta kupiti i bla bla). Nemoj ni slucajno biti gruba prema njemu, samo ces pogorsati stanje. Proce to, samo treba istrajati i samo blago s njim.
A tetama u vrticu skreni paznju...opet i opet. Lijepo, jer niko ne voli nekulturu i grub nastup.  Sretno.

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 1469
21.9.2011 13:43:34   
veeseelaa
nema šta da pita il ne pita, dijete je malo i mora da ga one pitaju, za šta plaćamo vrtić?
ja donesem voće, slatkiše i čaj i uvijek kažem teti kad da malenoj ponudi!
dijete mora da je sito i suho!!!!!
blago onima koji s emogu suzdržati! ja bi im vrtić sravnila sa zemljom a o mm da ne pričam!

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1470
21.9.2011 13:44:30   
veeseelaa
ja sam pri upisu rekla šta očekujem i zamolila ako ne mogu to ispuniti da mi odmah kažu, bolje je za njih

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1471
21.9.2011 13:48:05   
Anoniman
Moja Vesela, ako je u pitanju drzavni vrtic...pa 1 uciteljica ima 20-30 djece, imaju plan i program. To nije samo da ih okupi oko sebe, vec i da ih necemu nauci. Ne mogu one stalnu toliko paznje povecivati samo jednom djetetu. Treba suradjivati sa uciteljicama, a ne odmah sve sravnati sa zemljom.

Neposredna veza do poruke: 1472
21.9.2011 13:52:20   
Lejla Ka
Rabi ne vračaj pelenu. Normalna je regresija u smislu kontrole urina i stolice kad dijete krene u vrtić i zato se nose presvlake.
Učiteljice moraju, dužnost im je da o tome povedu računa. Traži sastanak kod šefice, reci da ćeš ići u upravu. To nije do njihove dobre volje.

A sa djetetom ovako kako je Pahuljca rekla, to je njegova normalna reakcija, on se time ne inati, ne zna drugačije.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 21.9.2011 13:54:07 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1473
21.9.2011 13:53:58   
Rabi
vesela probacu da ih pocastimuser posted image Mozda upali, ali nikako mi se ne ide sefici jer mozda samo bude goreuser posted image Nisam pametna!
Lady26 sad sam zvala, i dobila sam odgovor da je sve uredu u da se ne sikiram, ali ja se i dalje sikiramuser posted image
Visnja pricam stalno s njim, i zamolila sam ucitelja da ga samog ostavi na wc-u mozda i upali...i upalilo je jedan dan! Jedan dan jedini nije bio upisan, a ostalo SVAKI je bio upisan! Jedan dan je bio nekako k'o vlazan i kad sam dosla kuci skinem mu trenerku i gacice! Gcice skroz zute, a na trenerci se vidi trag koliko je bio upisanuser posted image Sav bio upisan i sve se osusilo na njemuuser posted image user posted image user posted image
Pobila bih ih sve redom!!! Danas ako bude upisan, moracu nekako nesto mijenjati! Jer ovo ovako ne ide!
Sve je ovo sigurno stvar njegovog privikavanja, ali brate mili sto onda nosim onu svu silnu presvlaku...te gace, carape, potkosulja, maica trenerka.....samo onako, da se zna da sam donijela a niko nece dijete presvuciuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1474
21.9.2011 13:56:41   
Lady26
Rabi draga....
To podhitno trebas rjesavati, ni ja ne bih vracala pelenu, A. je vec veliki, to moras sa tetama rijesiti...
Razbolit ce se ne daj Boze...uh....
Posalji im D. user posted image na razgovor

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *