|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
7.9.2011 8:30:43   
new mama
Sreli smo New mamu i njenu princezu koja ide u vrtic sa osmjehom (blago njoj ) i samo zahvaljujuci tome ja se nisam rasplakala (bilo mi crnjak pred nekim poznatim user posted image user posted image user posted image ).

Draga moja,ljubim ja vas,user posted image user posted image user posted image
A veliki je on djecak,brzo ce se naviknuti,samo polako mamauser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1401
7.9.2011 9:07:14   
leona81
u nasem slucaju se pokazalo da je dobra stvar to sto je krenula sa 16 mjeseci, iako ja mislim da je i to sve od djeteta do djeteta, kazu da neka tek kasnije pocnu da prolaze kroz tu fazu da im se ne ide u vrtic...ja sam stavila sve razloge za i protiv na papir, iako ja ne radim, imam nekoliko ispita do kraja i nisam mogla uciti s njom kuci, a kad zavrsim naci cu posao abd i opet bi tad morala prolaziti kroz adaptaciju, s druge strane njoj su falila djeca, bilo joj je dosadno kuci i pravila je uzasne probleme sa jelom, bila agresivna, udarala nas i gadjala valjda od dosade, bez obzira na to koliko smo joj mi organizovali dan, izlazak, igranje, spavanje, citanje i sl...nista nije pomagalo. nije imala nikakvog reda ni kod jela ni kod spavanja, nikad nismo znali kad ce zaspati. plus ja sam jos dojila i ona je to koristila maksimalno pa bi dojila po cijeli dan a ne bi htjela jesti nista drugo. pocela je i da se ponasa jako razmazeno iako smo se mi trudili da je ne razmazimo. kad je krenula u vrtic sve se popravilo. evo nakon 4 mjeseca, ide s osmijehom u vrtic, jede apsolutno sve i kod njih i kuci, ide sama da spava i u vrticu i kuci, tacno se zna vrijeme budjenja, jela, spavanja...i sto je najbitnije ima odlicnu tetu koja se brine o njih petero najmladjih, divan vrtic i jako finu djecu s kojom se druzi. odvikavanje od dojenja nam je proslo bezbolno bas zbog cinjenice da je pocela da jede sve i lakse je to prebrodila nego da je ostalo po starom. na proljece cemo aBd zajedno sa vrticem krenuti u odvikavanje od pelena.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1402
7.9.2011 9:46:29   
Anoniman
i nama je danas peti dan da idemo u vrtic. Moja user posted image ima 5 godina i ona je velika mamina pametnica. Ide sa radoscu, nasmijana. Sve popapa, kazu uciteljice, naucili smo neke nove igre, jednu pjesmicu...mama ponosna. Uciteljica ju je pohvalila...ono u smislu, F.je odlicna, odmah se izdvoje djeca sa kojima se radi i koja su ponijeli odgoj od kuce....a ja ...ah, sva lebdim. user posted image user posted image

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 1403
7.9.2011 10:33:15   
anidla
evo da javim jucerasnji dan...kad smo mm i ja otisli po Nou, dijete predivno....tete zadovoljne...sto je najbitnije jeo je i nije plakao kao prvi dan.....

mene muci drugi problem.... <Noa bi trebao u petak sa svekrom i svekrvom na more a tek je krenuo u vrtic, zao mi da ga ne posaljem jer mu je zdravo zbog dermatitisa a opet, tek se poceo privikavati i sad da odmah prekinemo 6 dana ...nisam pametna.....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1404
7.9.2011 10:38:27   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

i nama je danas peti dan da idemo u vrtic. Moja user posted image ima 5 godina i ona je velika mamina pametnica. Ide sa radoscu, nasmijana. Sve popapa, kazu uciteljice, naucili smo neke nove igre, jednu pjesmicu...mama ponosna. Uciteljica ju je pohvalila...ono u smislu, F.je odlicna, odmah se izdvoje djeca sa kojima se radi i koja su ponijeli odgoj od kuce....a ja ...ah, sva lebdim. user posted image user posted image

user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1405
7.9.2011 15:10:14   
iv@ncica
amrino..sve  mo  to  prosle..procitaj  moj  post  stranicu  prije..ne  sekiraj  se...ne  smijemo  ih  samo  kraj  sebe  drzati....i  ja  sam  kao  orao  nad  svojim..ali  sam  ga  morala  pustiti ...proci  ce..pricekaj ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1406
7.9.2011 20:40:53   
madam x
Mi već imamo temperatutu, tačno se kajem što sam je upisalauser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1407
7.9.2011 21:51:19   
Amrino
IZVORNA PORUKA: zinanina

To je sve na nervnoj bazi zeno. No sikiriki proci ce. Eno i kod moje drugarice identican slucaj- oboje djece. Maloj danas skocila tura u vrticu a sad eno kod kuce kao da se nista nije desilo. Sve je to dio prozivljavanja.

Ovaj moj i danas kad sam dosla po njega spavao pa kad se probudio sve normala...Pricao mi je sta je radio, kako je spavao, jeo... a mi u kuci smo se dogovorili da ga nista ne ispitujemo o vrticu i da ga pustimo da on isprica nesto ako zeli. Skolarcima, studentima vazda najmrze pitanje bilo : "Kako je u skoli/ na faxu?"  pa kontam zasto bi i vrtic bio izuzetak.
Danas je samo jednom rekao "Necu ja u vrtic"...a veceras evo sasvim fino zaspao bez da spomene. Sutra nastavak user posted image user posted image user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1408
7.9.2011 21:55:46   
mama2009
evo i mene na ovoj temi, mi sa 19 mjeseci krecemo u jaslice, danas smo potpisali ugovor, razmisljam dal da je vodim u petak ili pon...malo mi je nezgodno to za prvi odlazak (privikavanje) jer ja ne mogu ostaviti je prvih dana na par sati, nego kad krene ostaje 8 sati ....

nadam se da ce sve biti ok, svim pilicima zelim da se sto prije prilagode, a mamama mnogoooo strpljenja i snage

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1409
7.9.2011 22:01:12   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Amrino

IZVORNA PORUKA: zinanina

To je sve na nervnoj bazi zeno. No sikiriki proci ce. Eno i kod moje drugarice identican slucaj- oboje djece. Maloj danas skocila tura u vrticu a sad eno kod kuce kao da se nista nije desilo. Sve je to dio prozivljavanja.

Ovaj moj i danas kad sam dosla po njega spavao pa kad se probudio sve normala...Pricao mi je sta je radio, kako je spavao, jeo... a mi u kuci smo se dogovorili da ga nista ne ispitujemo o vrticu i da ga pustimo da on isprica nesto ako zeli. Skolarcima, studentima vazda najmrze pitanje bilo : "Kako je u skoli/ na faxu?"  pa kontam zasto bi i vrtic bio izuzetak.
Danas je samo jednom rekao "Necu ja u vrtic"...a veceras evo sasvim fino zaspao bez da spomene. Sutra nastavak user posted image user posted image user posted image .

Ja ne upratih da ste se i vi "institucionalizirali" user posted image

Čestitam, i mislim da će mladi lafac na kraju krajeva to sve okrenuti u svoju korist user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1410
7.9.2011 22:20:49   
madam x
Ja baš teško ovo sve podnosim, plakala bih iz sveg glasa, poželim da nikad više ne radimuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1411
7.9.2011 22:32:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama2009

evo i mene na ovoj temi, mi sa 19 mjeseci krecemo u jaslice, danas smo potpisali ugovor, razmisljam dal da je vodim u petak ili pon...malo mi je nezgodno to za prvi odlazak (privikavanje) jer ja ne mogu ostaviti je prvih dana na par sati, nego kad krene ostaje 8 sati ....

nadam se da ce sve biti ok, svim pilicima zelim da se sto prije prilagode, a mamama mnogoooo strpljenja i snage

Mislis sa 17 mjeseciuser posted image

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 1412
7.9.2011 22:37:05   
Visnja RR
krecemo sutra....
spakovana torbica....
vrtic na 4 sata...al ce sutra biti samo sat dva...da se navikava...
ona jedva ceka ali mislim da joj nije jasno da ja necu biti s njom... raduje se drugarima i teti...
rekoh joj da ce mama morati otici da popije kaficu dok se ona igra...
samo da budem jaka da ne vidi da cu plakati iste sekunde kad joj okrenem ledja user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1413
7.9.2011 22:38:05   
koka i po
user posted image ...ma ljubim ja tebe...

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1414
7.9.2011 22:55:45   
anidla
Noa danas dobio turu, 38.8 user posted image nisam ga naravno vodila....moze li ovolika tura biti od zubica? svaku noc i jutro peremo zube a od sinoc i jutro je plakaokad sam pokusala da ih operemo???

ipak ga sutra kako god vodim pedijatru....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1415
7.9.2011 23:00:59   
mama75
IZVORNA PORUKA: mama2009

Draga nadam se iskreno da ce D biti kao moja malena. Evo vec 2. sedmicu ide i nijednom nije zaplakala. Udje unutra i ne okrene se za nama. Spava po 2-3 sata, igra se sa djecom, malo se i potuce user posted image . Kazu da se super ukolpila, jedino sto nece da jede.
Moj ti je savjet da je odvedes u petak, pa ce se moci malo "odmoriti" preko vikenda. Vidjeces da ce to biti OK, ona je super curica, vec se bez problema odvajala od tebe, cak i po nekoliko dana. Sretno!

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1416
8.9.2011 9:49:21   
mamina enica
Ja baš teško ovo sve podnosim, plakala bih iz sveg glasa, poželim da nikad više ne radim.

Ista sam ti:((((user posted image

Moj život je moja Ena :)))))

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1417
8.9.2011 9:53:07   
Visnja RR
curica ostala bez suza...al zato ja ... Paloma ce hajrovati user posted image ...
a vrijeme nikako da prodje...danas u 11 idem po nju

03.04.`08

(odgovor članu mamina enica)
Neposredna veza do poruke: 1418
8.9.2011 10:10:35   
HAHA
Višnja,nemoj se toliko brinuti,biće uredu,vidiš da nije plakala,a ako i zaplače koji dan ,nije strašno.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

Neposredna veza do poruke: 1419
8.9.2011 10:13:09   
Lady26
Visnjaa, o Visnja....mislila sam da si ti jaca, pa ti si nam uzor ovdje, nema suza, kakve suze.... user posted image
Bit ce A. dobro, cak vjerujem da ce uzivati user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 1420
8.9.2011 10:15:02   
Visnja RR
e cure moje ja mogu biti jaka ko stjena ali na nju sam slaba i placipi*ka na kvadrat user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1421
8.9.2011 10:15:46   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

e cure moje ja mogu biti jaka ko stjena ali na nju sam slaba i placipi*ka na kvadrat user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1422
8.9.2011 10:19:15   
Mala Selma

e cure moje ja mogu biti jaka ko stjena ali na nju sam slaba i placipi*ka na kvadrat

Visnjaaaa nemoj plakati, nema potrebe, pa ti imas veliku i pametnu curicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1423
8.9.2011 10:20:11   
Lady26

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Javna opomena za psovanje user posted image
Ma daj, otisla je u vrtic da se igra sa djecom user posted image user posted image budi mama sretna sto je otisla sa osmijehom, sta bi da kao moja place za tobom a znas da moras ici i da je moras ostaviti...jos je Asja velika
Evo brzo ce 11 user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1424
8.9.2011 10:40:02   
Anoniman

Dodje vrijeme kada djeca moraju nauciti letjeti, jer ce morati jednom napustiti gnijezdo...zakon prirode. Samo, mi nikada nismo spremen...I to je zakon prirode. Ma A. ce se snaci, ne brini... Jaci su oni nego sto mi to mozemo i zamisliti.

Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *