leona81 -> RE: Polazak u vrtić (7.9.2011 9:07:14)
|
u nasem slucaju se pokazalo da je dobra stvar to sto je krenula sa 16 mjeseci, iako ja mislim da je i to sve od djeteta do djeteta, kazu da neka tek kasnije pocnu da prolaze kroz tu fazu da im se ne ide u vrtic...ja sam stavila sve razloge za i protiv na papir, iako ja ne radim, imam nekoliko ispita do kraja i nisam mogla uciti s njom kuci, a kad zavrsim naci cu posao abd i opet bi tad morala prolaziti kroz adaptaciju, s druge strane njoj su falila djeca, bilo joj je dosadno kuci i pravila je uzasne probleme sa jelom, bila agresivna, udarala nas i gadjala valjda od dosade, bez obzira na to koliko smo joj mi organizovali dan, izlazak, igranje, spavanje, citanje i sl...nista nije pomagalo. nije imala nikakvog reda ni kod jela ni kod spavanja, nikad nismo znali kad ce zaspati. plus ja sam jos dojila i ona je to koristila maksimalno pa bi dojila po cijeli dan a ne bi htjela jesti nista drugo. pocela je i da se ponasa jako razmazeno iako smo se mi trudili da je ne razmazimo. kad je krenula u vrtic sve se popravilo. evo nakon 4 mjeseca, ide s osmijehom u vrtic, jede apsolutno sve i kod njih i kuci, ide sama da spava i u vrticu i kuci, tacno se zna vrijeme budjenja, jela, spavanja...i sto je najbitnije ima odlicnu tetu koja se brine o njih petero najmladjih, divan vrtic i jako finu djecu s kojom se druzi. odvikavanje od dojenja nam je proslo bezbolno bas zbog cinjenice da je pocela da jede sve i lakse je to prebrodila nego da je ostalo po starom. na proljece cemo aBd zajedno sa vrticem krenuti u odvikavanje od pelena.
|
|
|
|