|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
30.4.2011 11:54:44   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Nedi

IZVORNA PORUKA: Hannica

Bris nam je uredan kao i stolica. U srijedu ce nam biti gotovo ljekarsko uvjerenje. Danas cemo malo otici do vrtica da pocnemo sa upoznavanjem okruzenja.

Počelo je....uh....

A zar ljekarski ne bude odmah gotov?user posted image
Mi jos muku mucimo sa sirupom.user posted image

Bude ljekarski odmah gotov samo ima caka. Rezultati briseva se mogu podici od 11-13sati a savjetovaliste gdje se vadi ljekarsko radi do 13 a ja to nisam znala, otisla u 12 po brisev, zakasnila tako da moram otici drugi dan.
Danas smo malo svratili u vrtic i obisli, vidjeli djecu i bilo je super a kako ce biti kad krenemo vidjeti cemo.

Koliko jos trebate piti sirup?

Doktorica nam je rekla da pijemo 7 dana najmanje,a 10 najvise,u ponedjeljak smo poceli,mogli bi u pon.i zavrsiti ali cemo produziti do srijede ujutro i tad je vodimo da ponovo uradi nalaz,bit ce to 9 dana,taman dok prodju praznici.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1051
2.5.2011 23:17:36   
leona81
ja mislim da moras napraviti pauzu 2 dana od antibiotika do ponovnog vadjenja brisa

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1052
4.5.2011 9:10:36   
mamina princeza
Poslije praznika danas opet vrtic..... jutro sj otisla oko pola devet teta je odvela. Pokusat cemo doruckovati dnaas u vrticu i biti jedno 3 sata. bilo je usza al asad vec imamo neko iskustvo i znamo da ce prestati cim udje pa je lakse ostavimo.

Nadamo se da iz vrtica necezvatio snekim dodatnim problemima.

Stalno ponovlja necu dorckovati u vrticu necu traziti da piskim .... nece nista, al je ne zamaram s tim valjda to smao sada prica.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1053
4.5.2011 9:19:21   
R&T@
Bit ce to sve dobro...
Ona je velika djevojcica i super vas poznaje...

Moje su na godisnjem naredne dvije sedmice, pa se mi navikavamo na kucuuser posted image user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1054
4.5.2011 9:28:20   
Adana
Heeej, hoce li ostati sama ili ce teta biti sa njom?
Ma kad pocnu djeca jesti mozda ce i ona sa njima. :)

Asja srecom jutros nije pravila frku, cak se malo i prepala da nece u vrtic, jer mi auto nije htjelo odmah upaliti. user posted image  Samo me pitala hoces li doci po mene i odjurila.
Mislim da je pozelila, nije isla od petka...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1055
4.5.2011 11:00:07   
mamina princeza
Jasta nego velika i bas koristi d anas prepadne unaprijed:)

Sama naravno ostaje u vrticu vec sam negdj enapsiala da u nasem vrticu ne prelazu da ostaje iko s njom jer s enije kazalo dobrim. Mislim da su u pravu je ona cmizdri dok god je neko od nas tu a cim smugnemo udje u sobu i prestane .. i mi provjeruimo da ne place da nas ona ne vidi.....

Zvala sam vrtici odmah j ei njima rekla sto i meni da nece sjeesti u trpezariju i jesti. Tete su joj dale tanjiric i jede ustipak u sobi :) Folerka mala ....
Rekle su joj da je nece tjerati d asmaa odredi kad zeli da sjedne s ostalima.

Super Adana sto ste dolsli u tu fazu :) Mi to mozemo tek ocekaviati nekad na jesen u najboljem slucaju :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1056
4.5.2011 13:48:33   
Hannica
IZVORNA PORUKA: leona81

ja mislim da moras napraviti pauzu 2 dana od antibiotika do ponovnog vadjenja brisa

Napravit cemo pauzu,neplanski.user posted image Juce sam joj zabaoravila dati sirup,a danas smo otisli da joj uzmu bris i vratili su nas jer se drugi put vadi na drugom mjestu,a to drugo mjesto radi do 10.user posted image
Sutra idemo aBd.
Nije nama doktorica nista rekla za pauzu.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1057
4.5.2011 13:51:08   
hanabanana
dva dana su nedovoljna. Nalaz brisa će ti biti lažan.
Izmedju uzimanja antibiotika i novog brisa mora proći barem 7 dana.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1058
4.5.2011 13:53:35   
Hannica
Pa kako to doktorica nije nista rekla???
Pitala sam je sve detaljno,kako,sta...bas iz razloga jer nisam htjela da 5 puta idem doktorima zbog iste stvari.
Ona rekla da idemo ponovo cim zavrsimo s terapijom??
Sad sam bas zbunjena.user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1059
4.5.2011 14:20:58   
mama75
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ovo ti je 100% tacno.

Neposredna veza do poruke: 1060
4.5.2011 16:49:40   
Adana
mamina princeza, ma super! Pravo mi je drago da se ljubica navikava! user posted image  Dusa draga...

I Asja je imala malo problema sa sjedenjem u trpezariji... Sa jelom nije. user posted image  
Ali kazu da je sada puno bolja i da je naucila da mora da sjedi i jede kao i svi, i da nema ustajanja.
I da nema trcanja po hodniku i ustajanja kada se nsto radi... Drago mi je da se navikla i da se pridrzava pravila...

Zelim vam da i vi brzo dodjete u fazu kada ce Dz. bez problema i s pjesmom ici u vrtic. :)

< Poruku je uredio Adana -- 4.5.2011 16:50:59 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1061
4.5.2011 20:14:37   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Kako lažan (lažno dobar ili lažno loš)user posted image
Nama dr isto nije rekla da treba da sacekamo nakon antibiotika na ponovni brisuser posted image user posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 1062
5.5.2011 9:10:06   
mišur

Nije ni nama, ali kakvi su naši dr, ne sumnjam da je vjerovatno zaboravila.
I mi moramo ponoviti bris, jer je zadnji put imao bakteriju, pa da budemo sigurni da smo se riješili iste.

Luka je pravio pauzu dvije sedmice  od vrtića- bio je bolestan, pa praznici...a i ja sam ga ostavila kući da baš dobro prizdravi. Inače ide 10 dana, pa 7 ne ide, jer se razboli.
Jedini problem koji mi imamo  s njim je taj što neće ništa da jede.Pošto za sada ide do 12h, do tada ima doručak i užinu, ali neće ni da priđe trpezariji. Jutros sam baš naglasila tetama da ga natjeraju da sjedi sa djecom, da zagalame i da mu ne dozvole da ide da se igra do k drugi jedu...a i on je obećao da će danas jesti user posted image
Vidjećemo....ja se nadam da ćemo i ovo vremenom srediti!!!

Mamina princeza, tako mi je drago što je Dž. bolje u vrtiću. jednostavno joj je trebalo vremena da se navikne..

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1063
5.5.2011 9:33:14   
leona81
nama je nasa pedijatrica Aida Hadzimurtezic iz vrazove rekla 2 dana i to sam ja pet puta pitala i ona opet rekla 2 dana, a mi smo ipak napravili vecu pauzu, 5 dana. 

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1064
5.5.2011 11:02:11   
Hannica
Mi smo danas isli da joj uzmu bris,napravilu smo pauzu dva dana.
Valjda ce bris biti ok.user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1065
5.5.2011 11:07:58   
veeseelaa
pa vama dječica često izostaju iz vrtića
možda je to razlog što se ne mogu naviknuti.... ja na prste mogu prebrojati za ovih 11 mjeseci koliko je moja kći bila odsutna, ako nisu zaista ozbiljni razlozi u pitanju ne podržavam odsustvovanje iz vrtića....
ono tipa neka je heftu s nanom il ovako onako ma neeeeeee

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1066
5.5.2011 11:46:33   
mamina princeza
Evo i moja cura ispadne ko Luka od misur.....danas je sve ok al nece da jede.....
ni juc eni je htjel ada sjedi za stolom.

Ove sedmice su nam rekli da to ocekujemo i d ajoj dam par zalogaja kuci da ne bude nervozna od gladi. Mozd abi bolje bilo d ane jede mozda bi onda bil agladna i nesto uzela......

Za sada nismo nikad pokusali da ostane na rucku koji je u 11:30 , dorucak im je oko 9:00 i nama je sad trenutno on bitan. Da mi j eda nesto pocne da jede da je mogu ja voditi ujutro prije posal 8 u tom slucaju nemamo vremena da ona jede kuci svakako)

Nadam se da ce i to proci .........

U svakom slucaju veliki napredak s obzirom da ide tek par dana :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1067
5.5.2011 12:43:45   
Nedi
UPUTA za ljekarsko uvjerenje za vrtić u Zenici:

1. Uzeti uputnicu za bris grla i stolicu u dispanzeru savjetovalištu za zadravu djecu - ne treba voditi dijete i radi do 13 sati
2. Sa djetetom i uputnicom otići u polikliniku na 4. sprat da urade bris grla i ponijetu uzorak kakice sačuvan u sterilnoj posudi i sve to obaviti do 9:30. Nalaz se čeka 3-4 dana
3. Nalaz se uzme na istom mjestu u terminu od 11-13 sati - ne treba voditi dijete
4. Sa nalazom otici opet u dispanzer predati knjižicu u savjetovalište a platiti 10KM tamo gdje su bolesna djeca i čekati sa zdravom dječicom dok se ne dođe na red (danas sam čekala 1 sat i 40 min). Dijete nije ni pogladala tako da mislim da ne treba ni voditi.

Helem 4 dana za sitnicu kao što je ljekarsko, zaista jednostavno, pogotovo za roditelje koji izlaze sa posla. A najbolji je ovaj dio kad uzimaš nalaz u terminu od 11-13 sati a knjižice u savjetovalištu primaju do 12:30 i ako signeš uskladiti od 11-13 sati izlazak sa posla, uzeti dijete, pronaći parking, uzeti nalaz i predati knjižicu prije 12:30 uštedio si jedan dan.
Mi ovo nismo znali pa eto možda nekome pomogne.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1068
5.5.2011 14:16:36   
mišur
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa vama dječica često izostaju iz vrtića
možda je to razlog što se ne mogu naviknuti.... ja na prste mogu prebrojati za ovih 11 mjeseci koliko je moja kći bila odsutna, ako nisu zaista ozbiljni razlozi u pitanju ne podržavam odsustvovanje iz vrtića....
ono tipa neka je heftu s nanom il ovako onako ma neeeeeee

Tvoja curica onda ima super imunitet i imate sreće! Mislim da si jedna od rijetkih sretnica po tom pitanjuuser posted image
Ovaj moj je već 3 puta bio bolestan, a ide u vrtić od 14.marta. Od toga je dva puta imao bakteriju u nosu, a prateći simptomi su bili curenje nosića, kašalj, gubitak apetita, mala temperatura...I čim malo ozdravi, opet krene i opet sve isto.
Što je nagore, odmah se za njim razboli i curica, a zadnji put je uhvatilo i mene.

A danas je u vrtiću pojeo pola banane, i pošto ga je mm pokupio, odmah je tražio od njega da me nazove, da se pohvali i da me pita šta ću mu kupitiuser posted image
Lopov mali, odmah traži nagraduuser posted image

Jutros je bio presretan što ide, i  samo me poljubio na rastanku i odletio da se igra...Poželio se drugara i teta, ali vidjećemo da li će to potrajati....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1069
6.5.2011 11:22:11   
Hannica

1. Uzeti uputnicu za bris grla i stolicu u dispanzeru savjetovalištu za zadravu djecu - ne treba voditi dijete i radi do 13 sati
2. Sa djetetom i uputnicom otići u polikliniku na 4. sprat da urade bris grla i ponijetu uzorak kakice sačuvan u sterilnoj posudi i sve to obaviti do 9:30. Nalaz se čeka 3-4 dana
3. Nalaz se uzme na istom mjestu u terminu od 11-13 sati - ne treba voditi dijete
4. Sa nalazom otici opet u dispanzer predati knjižicu u savjetovalište a platiti 10KM tamo gdje su bolesna djeca i čekati sa zdravom dječicom dok se ne dođe na red (danas sam čekala 1 sat i 40 min). Dijete nije ni pogladala tako da mislim da ne treba ni voditi.

Helem 4 dana za sitnicu kao što je ljekarsko, zaista jednostavno, pogotovo za roditelje koji izlaze sa posla. A najbolji je ovaj dio kad uzimaš nalaz u terminu od 11-13 sati a knjižice u savjetovalištu primaju do 12:30 i ako signeš uskladiti od 11-13 sati izlazak sa posla, uzeti dijete, pronaći parking, uzeti nalaz i predati knjižicu prije 12:30 uštedio si jedan dan.

Jel vi niste radili bris nosa???  user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1070
6.5.2011 11:25:25   
Hannica

Da se nadovezem...
Ukoliko neki od nalaza ne bude uredan slijedeci se radi u stacionaru kod autobuske stanice.Uputnicu dobijes u dispanzeru gdje su bolesna djeca.Naravno nalaz radis nakon zavrsene terapije propisanim antibiotikom.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1071
6.5.2011 11:26:44   
veeseelaa
Ovaj moj je već 3 puta bio bolestan, a ide u vrtić od 14.marta. Od toga je dva puta imao bakteriju u nosu, a prateći simptomi su bili curenje nosića, kašalj, gubitak apetita, mala temperatura...I čim malo ozdravi, opet krene i opet sve isto.
Što je nagore, odmah se za njim razboli i curica, a zadnji put je uhvatilo i mene.

ah baš zeznuto
uvedi mu med, naturu mix, što više voća.... ja voće nosim u vrtić i pije jako puno mlijeka...

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1072
6.5.2011 11:40:12   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hannica

Jel vi niste radili bris nosa???  user posted image

Nismo, zar se radiuser posted image Niko nam nije spomenuo bris nosauser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1073
6.5.2011 11:48:50   
Hannica
Pa nama doktorica u savjetovalistu napisala uputnicu za bris nosa,grla i stolicu.
Bris nosa nam nije uredu,zbog njega smo bili na antibiotiku.user posted image
Kad sam otisla doktorici da nam propise antibiotik i ona se malo iznenadila otkud bris nosa,kaze da inace rade samo bris grla i stolicu.
Izgleda da se mi patimo ni zbog cega.
user posted image em ti doktoricu,sto mi beze zakomplicira zivot.
jos nam doktorica nije rekla da se drugi bris radi u stacinaru,mi otisli u polikliniku i vratili nas.
Joj kako me ljute.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1074
6.5.2011 11:54:07   
Nedi
Mi nismo radili a kolegica od mm kaze da je njen maleni radio i bris nosauser posted image , i oni su dobili u savjetovalištu sterilnu posudicu za kakicu a mi smo svoju kupili. Nije vrijedno spomena tih 0,8KM ali mi je bilo muka sto sam sa posla trcala do pharmacije pa kuci jer sam imala samo 15 min na raspolaganju zbog tetinih obaveza.
Danas smo isli potpisati ugovor i zvanično smo u vrtiću od 16. maja i ja sam dežurna na ovoj temi od tadauser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *