Anoniman
|
Pricace ti jednom mozda, kako sam ja bio stosta, pile moje,pace moje malo... Mudrovace badavani, kad me nema da se branim. Da sam blizu,ne bi im se dalo. Pricace ti jednom svasta, a boljima se retko prasta, pile moje,pace moje malo... I silni misevi u boci, javice se ko svedoci, pustolovno traganje za gralom. Al ti slutis otkud bore, trunje se u oku diglo, olujno je tamo gore, gde nas nije puno stiglo. Znam sanjas more sveca, i korake po tom doku, ti si tamo bila u mom oku... Pricace ti kojekakvi, a zloglas se ko rubin cakli, kako odjek moga smeha jeci. I klece se u pretpostavke kljuckajuci kao cavke, moje lose prepricane reci... Brojao samo ljude s krsta pravila i izuzetke, posvud promasena vrsta, samo retki nadju retke ... Znam da sanjas vaskrsenje, jednu silu eto plahu ti si tamo bila u mom dahu... I pricace ti o plovidbi ti sto nisu sidro digli, sta sam za njih,neg' ukleta sajka. I tvrdice sa zlobnim sjajem da sam drhtao pred zmajem videli su oni iz prikrajka. I ne znam vise,Boze prosti dal da strepim il da stremim da to breme posebnosti, i na tebe nakalemim, a znam da je kasno vec za to... Jer znam da sanjas ribovanja, krike i tisinu nemu, ti si bila svugde u mom svemu... Pile moje,pace moje malo, vrapce moje... ********************************************* Curi od jutros u cet'ri i pet, resilo nebo da potopi svet nad gradom danima vise iste kulise Poliva kisa, al' to joj je zanat ma, sve mi je ravno k'o Severni Banat, manje-vise i sa kisom i bez kise Vreme se vuce k'o teretni voz gde li veceras da pomolim nos? klasika, konobar, u kafe 'Makiato', pa da... Prolazi vreme, al' to mu je manir i sve je to plitko k'o plehani tanjir O, daj okreni taj ringispil u mojoj glavi. to ne zna niko, samo ti Bez tebe drveni konjici tuzno stoje dodji, iz plave boce se pojavi, bar jednu zelju ispuni i dodaj svetu malo boje, cudo moje Vece se klati k'o prezreli klip teska vremena, a ja tezak tip... gravitacija za cas uzima svoje Slab sam ja igrac za subotnje guzve, al' shvatam pomalo te pokretne spuzve neko pijan lakse zivot odrobija Sustajem, odustajem, pritiska me kao pegla javi se, pojavi se, dodaj svetu malo vergla Nekad si me cudila, danas bi mi tako legla dodaj malo ludila, dodaj svetu malo vergla ******************************************* U jednom od onih pajzlova sa kariranim stolnjacima i nekrstenim vinom umalo da me Potiski dilkosi konacno dotuku violinom pesma bese o suncokretu do zla boga zalosna samo za nju se kod nas vrlo malo zna Kis napraforgo lepi goropadni cvet zbog kog se sunce s neba spustilo na svet da sazna sto u sene glavu okrene da sazna kom se sveti kad ne gleda za njime ko svi drugi suncokreti Malo moje cudljivo pusti sta je bilo ne budi zlopamtilo obici svet je zbog tog uzbudljivo da bi se ovde vratilo digni tu lepu glavu pogledaj me bar u suzici sto blista cuda se trista vide tvoja je sreca samo tvoja stvar al' zato tvoja tuga to je vec prica druga to na moj racun ide Pipnes jedared slingu u becaruse pa cela veka snevas divlje jagode zbog nje se rime raspare i naruse i sve bi htele da se njoj prilagode Lako je kad te neko ni ne zavoli tad samo tamna strana srca zaboli tesko je kad za nekog jedinog i svog postanes zrnce soli tesko je kad tvoj neko prestane da te voli
|