bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: veeseelaa To je kao i ime Hana, koje se je nekada izgovaralo Haaaana. nije to nekad, to je oduvijek bilo Haaana na prostoru BiH al sad smo otišli ka Evropi pa smo skratili mnogo toga gdje je respekt prema onom odakle potičeš??? halo ba, nešto smo ko face ako sve istumbamo, smiješno meni života mi Bosanci smo to i ostanimo, sve se nešto ko ponosimo Bosnom, mašemo sa zastavama a sve što je naše izvorno shebasmo kad smo vec kod toga, meni su imena: damir, zlatan, nina, dunja, itd.... puno vise bosanska imena nego ova sad neka nova turska, arapska koja se izvlace iz sapunica itd... koja nikad nisu bila prisutna kod nas u nasoj drzavi Potpis! A, Haaana je u Bosni Haaana, a drugdje se drugačije izgovara, odnosno izgovara se onako kako njeni roditelji kažu, bilo u Bosni ili bilo gdje drugo.... Pa, nije Bosna cijeli svijet. I ako se ne vežem isključivo za jedno ne znači da bježim od drugog. Svako ima svoje, ima ljudi kojima pojam nacionalnog nije od velike važnosti i nisu fascinirani izvornim ili tradicijom, i imaju pravo i na to... Mislim, poštujem svačije, ono sasvim i potpuno, bilo da izabere nacionalno i/ili vjerski obojeno ime, ili neko koje smatra neutralnim.