|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
13.8.2012 23:19:59   
milenium
joj s 3 mjeseca,pa kako im nije žao dječiceuser posted image aBd ja sam odlučila drugo ne odvikavat nikako.kad bude spremno nek samo kaže. user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2276
14.8.2012 0:20:01   
Aiša
Dženana, ja joj ne bih vraćala pelenu, možda će je to samo više zbuniti.

Mi smo počeli odvikavanje 05.08., dakle sa 25 mjeseci i 10 dana, i četvrti dan nije bilo više slučajeva da se upiški u gaćice, mada smo imali problema sa stolicom, sa zadržavanjem iste, kao što sam već pisala.

Pustila sam ga da sam traži kada će kakiti i hB, pa je i to savladao. Noćnu pelenu sam skinula 2. ili 3. noć i budi se suh, mada čim ustane (probudi se prije nas) zove mene da ide piškiti.

Ovo odvikavanje sa tri mjeseca bolje ne komentarisati...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2277
14.8.2012 8:11:29   
Dzenana_G
Sinoc bili vani s njom i popela se cura na tobogan i upiski se, valjda se zaigrala. E sad bilo je poprilicno hladno sinoc, a trebalo nam je nekih 10 ak minuta dok smo stigli kuci. Strah me da s enije prehladila. Nocas krenula da ustanem na sehur ona se opet upiskila, a prije spavanja je bas fino piskila u tutu. Ponovo sam je oko 5 dizala na tutu i piskila je. Vidjet cemo danas hoce li cesce piskiti, da li je to do prehlade.
Uglavno odustat sigurno necu. Danas idem da kupim one nepromocive carsafe i dalje u borbu...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 2278
14.8.2012 8:24:53   
bebacha
Alen je vec 20 dana bez pelene
super nam ide.u vecini slucajeva cijeli dan se ne desi ni ijedan incident piskenja u gace
u obdanistu spava bez pelene
kod kuce s pelenom.u subotu smo probali bez pelene i probudio se nakon sat vremena (inace spava 3) i vidim da mu se piski al nece,nervozan.
navece mu stavljam pelenu iz razloga sto mu jos nikad nije bila suha pelena ujutru.on piski pred spavanja i ujutru cim ustane al popije dvije flasice mlijeka u toku noci
tako da cemo nocnu jos ostavit
on trazi kad hoce piskit recinicom "kakio se"user posted image user posted image i to znaco da mu se piski
e sad on nece trazit tutu da kaki,a ja rjetko skontam kad kaki.on samo dode do mene i tuznom facom kaze kakio se

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 2279
14.8.2012 9:51:28   
Lady26
Dzenana samo nemoj vracati pelenu, ipak je ona to fino prihvatila, sad bi se samo vratila na pocetak i ko zna kad bi curica opet prihvatila tutu...
Ako se malo prehladila pa ne moze kontrolisati mokrenje, budi strpljiva, neka pije cajeve a ti se pokusaj buditi 1-2x u noci i dizati je ako hoce tako piskiti...
Mene je moja "napala" sto sam je jednu vece digla na tutu user posted image  i dobila sam nogu u glavu user posted image
Sretno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2280
14.8.2012 9:53:29   
Lady26
Bebacha, ni mojoj Lani nikad nije bila suha pelena ujutro ali ja sam odmah 2 dan ukinula i nocnu...upiskila se prvu noc, a drugu je sama ustajala i mene budila....
Ja sam misljenja dok mu stavljas nocnu on ce je i piskiti jer zna da moze...Ako je tako sve super prihvatio zasto mu je ne skines user posted image , pa i ako je upiski jednu noc - sta ima veze, drugu nece sigurno....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2281
14.8.2012 10:10:16   
bebacha
moram prvo ukinut ove dvije flasice u toku noci.identicno je bilo i s Ajlom.i ja sam uradila to sto sad svjetujes medutim 10 noci ona se upiski po 2 put i onda joj ukinuli flasicu i sve super.
il se ne upiski il trazi nam da piski

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2282
14.8.2012 10:12:54   
Lady26
E jedino to sto u noci pije mlijeko, to je zeznuto...Lana se isto budi, ali da pije malo vode i to je to..

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2283
22.8.2012 12:21:06   
kolacic
joj mile moje.. toliko sam u jadu oko tute da vise ne znam sta da radim.

Naime, moja curica ima dvije godine i prije mozda petnaest dana odlucim da je pocnem aktivno odvikavati od pelene. prvo sam je stavljala na tutu dok je imala pelenu, sjedi dva sata na njoj, pije vode po dvije case igra se na njoj prica, i vise kad mi je dojadilo cekati, stavim joj pelenu i za par minuta popiski se, puna pelena user posted image onda skontam ona trpi jer ima pelenu. e onda odlucim da joj skinem pelenu bar po danu. i tako je i bilo. sest dana se piskila i kakila u gace, a kad se upiski kaze piki tuta al naravno nakon sto to uradi, govori tuta. kad je stavim na tutu sjedi minut i ustaje kaze nece tuta. onda nakon toga se popiski u gace.. danas sam je vodila pedijatru zbog vakcine, i tako joj se pozalila. ona mi savjetujem da skinem pelenu i nocu. pa kako cu mile moje je skinuti kad ni po danu mi nece na tutu, sav mi je cilim ispiskila, i balkon i parket vise ne znam od sebe sta cu..user posted image user posted image user posted image user posted image

evo kraj ljeta, a ja nisam jos nista postigla. ima li neko neki prijedlog. u tutu jos se nije posteno popiskila. jednom sam je uhvatila na prevaru ali piski kap i onda trpi. stavim gacice. popiski se. pomozite ocajna sam user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2284
22.8.2012 14:37:41   
Dzenana_G
N se vise ne piski u krevet, ali svako vece je dizem dva puta. Obicno svako vece u isto vrijeme oko pola 3 i oko 6 kad ustajem na posao i za sada dobro funkcionise pa dokle li kako li...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2285
23.8.2012 0:27:14   
milenium

IZVORNA PORUKA: kolacic

joj mile moje.. toliko sam u jadu oko tute da vise ne znam sta da radim.

Naime, moja curica ima dvije godine i prije mozda petnaest dana odlucim da je pocnem aktivno odvikavati od pelene. prvo sam je stavljala na tutu dok je imala pelenu, sjedi dva sata na njoj, pije vode po dvije case igra se na njoj prica, i vise kad mi je dojadilo cekati, stavim joj pelenu i za par minuta popiski se, puna pelena user posted image onda skontam ona trpi jer ima pelenu. e onda odlucim da joj skinem pelenu bar po danu. i tako je i bilo. sest dana se piskila i kakila u gace, a kad se upiski kaze piki tuta al naravno nakon sto to uradi, govori tuta. kad je stavim na tutu sjedi minut i ustaje kaze nece tuta. onda nakon toga se popiski u gace.. danas sam je vodila pedijatru zbog vakcine, i tako joj se pozalila. ona mi savjetujem da skinem pelenu i nocu. pa kako cu mile moje je skinuti kad ni po danu mi nece na tutu, sav mi je cilim ispiskila, i balkon i parket vise ne znam od sebe sta cu..user posted image user posted image user posted image user posted image

evo kraj ljeta, a ja nisam jos nista postigla. ima li neko neki prijedlog. u tutu jos se nije posteno popiskila. jednom sam je uhvatila na prevaru ali piski kap i onda trpi. stavim gacice. popiski se. pomozite ocajna sam user posted image

mislim da ti je pedijatrica dobro savjetovala.možda nju to sve zbunjuje jer čas nosi pelenu čas ne nosi,čas u tutu čas u pelenu pa ni sama više ne zna gdje treba. pokušaj skin ut skroznek zna da više nema pelene, pa vidi bar 2-3 dana.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2286
3.9.2012 18:15:51   
mimh
mi smo mjesec dana bez pelene, odlučila da skinem i više nikako nisam vratila, pokazali mu par puta, nešto mm nešto brat, još čak ni ne govori, nego samo pokaže uglavniom ja shavtim nekoliko se puta upiškio i ukakio, onda opet objasnimo i stalno ponavljamo nema pempasa iako je on sav sretan kad ga vidi nema više. shvatio i sad više ne da ni stavit..hvala Bogu barem smo to riješili bez većih problema

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2287
6.9.2012 9:49:48   
lost
Prvi dan u vrtiću se jednom upiškila kad sam je ostavila valjda plačući pa popustila kasnije je teta stavila na tutu uredno piškila... Ali kad smo došli iz vrtića upiškila se dva puta nije tražila tutu i imamo problem sa stolicom. Ona krene da kaki i traži tutu kad je stavim neće. Znači ukaki malo u gaće a na tuti neće. Misli da ima strah neki nemam pojma Baš gubim strpljenje i dođe mi da vratim pelenu . Juče npr. ja vidim fda joj se kaki i stavim je na tutu ali ona neće plače kaže da je boli kad sam je skinula sa tute nakon par minuta počela je da kaki u gaće i ja je opet na tutu neće Pa dokle? ne znam kako da joj objasnim i doprem do nje da to ne boli da nije bauk

Ovaj post sam bila stavila na pogrešnu temuuser posted image
Mi smo još u problemima i baš nam kilavo ide sa tutom. Kakila je samo jednom u tutu jedva i sad evo već dva dana neće vidim da trpi ali kao da ne smijeuser posted image
Help user posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2288
13.9.2012 14:53:14   
Nana84
I kod mene je problem vezan za tutu. Moja za 1 mjesec i 15 dana puni dvije godine. Na tutu sam je počela stavljati kad je napunila 1 godinu. Prihvatila je odlično, piškila,kakila ali nismo joj skinuli pelene (greška vjerovatno). Danas neće na tutu nikako. Dva ili tri dana joj skinem pelenu ali neće da obavi nuždu na tutu, već u gaćice. Navečer nisam skidala jer sam mislila da prvo savladamo dan pa onda noć.
Ne znam više, nisam pametna kako da se postavim. Ako neko ima savjet...

24.10.2010. se rodila naša Mia :O)

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 2289
13.9.2012 14:55:22   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Nana84

I kod mene je problem vezan za tutu. Moja za 1 mjesec i 15 dana puni dvije godine. Na tutu sam je počela stavljati kad je napunila 1 godinu. Prihvatila je odlično, piškila,kakila ali nismo joj skinuli pelene (greška vjerovatno). Danas neće na tutu nikako. Dva ili tri dana joj skinem pelenu ali neće da obavi nuždu na tutu, već u gaćice. Navečer nisam skidala jer sam mislila da prvo savladamo dan pa onda noć.
Ne znam više, nisam pametna kako da se postavim. Ako neko ima savjet...

ja ne bih forsirala, sacekaj par mjeseci dok ne popusti taj strah pa pokusaj ponovo al onda skroz skini pelene i ne vracaj

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Nana84)
Neposredna veza do poruke: 2290
24.9.2012 18:52:43   
danery
pozdrav,cure user posted image
inače sam na rr.hr,aloi ova tema je puno slabije zastupljena nego kod vas,pa da tu pitam...

dakle,imam curicu 2,1 god.staru i neka 3 mjeseca nema pelenu preko dana....sve je ok,samo me muči što se za dnevno spavanje dosta često popiški....neće da mi kaže kad treba na wc....
ide u jaslice,dođe kući samo mokrih gaćica,onako,vlažna flekica,ali ništa ozbiljno,pa me ne brine...
najmrže mi je to što kad ju pitam da mi kaže kad mora piškiti,ona mrtvo ozbiljno veli neću i bome neće takva mala user posted image

uhvatim ju kad se razbudi,pa ju stavim na lonku,nekad škicam po 5-10 puta ko luda mara u krevetac je li popiškila,pa ju razbudim,a ne bi htjela dijete stalno uznemiravati...

preko noći ima pelenu i to nam nije problem,nekad se probudi pa traži piškiti,nekad ne....dok ne bude suha par dana,neću ju skidati...

je li koja imala takvu situaciju,je li to faza ili što?kako da ju nagovorim više da kaže i traži piškiti (tupila ja,dokazivala,objašnjavala-ma niš njoj to,neće pa neće)...

najmanji problem je presvući i nju i krevet,al ide mi više na živce polako svaki dan prati i deku i jorgan i sve....

eh da,čitam da ste pitale za one gumirane navlake....ja sam se toga lijepo riješila i stavila pod plahtu najobičniji plastični stolnjak,kad popiški,prebrišem,osušim i mir....pa eto ideje ako kome pomogne....user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2291
26.9.2012 11:56:01   
kula
Drage moje, razumijem vas u potpunosti... Imam ISTI problem, mojoj kćerkici su dvije godine i pravi je mali kliker, ali nema šanse da ovo nauči. U stvari mislim da NEĆE da nauči. Cijelo ljeto sam je držala bez pelene, ali cijelu kuću mi je ispiškila i iskakila, ali neće na tutu, nema šanse. Sjedne ona na tutu, ali neće da obavlja nuždu u nju.
Sada mi je postalo previše hladno da bih je držala bez pelene, bojim se prehlade i upale mokraćnih kanala, pa sam joj vratila pelenu.
Očajna sam! Ništa nije pomoglo, ni lijep razgovor, ni ljutnja!!!

(odgovor članu danery)
Neposredna veza do poruke: 2292
22.10.2012 11:18:04   
sretna_mama
Pozdrav

Moj E je neki dan napunio 2 godine..i mislim da je već vrijeme da se riješimo pelene..vidim da konta sve..lopov je..pa može naučiti i na tutu..

Cijelo ljeto smo polako pokušavali..ali sabo..

Od jutros 3x kakio u pelenu..i više mi zlo..Stavim na tutu..sjedi..ustane..kažem mu sve..pokazujem..on ponavlja..ali ništa..Kad ga obučem..upiški se u pelenu..

Šta je najbolje..u kući je toplo..mogu ga i sada učiti..da li ikako da vraćam ili definitivno da pustim da se upiški..pa odmahh da mijenjam?

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 2293
28.10.2012 12:13:02   
Srculence
Eh tutauser posted image .D je u septembru napunio 3 god. i do tada je bukvalno vrištao kad ugleda tutuuser posted image Ja nisam htjela da forsiram ne želeći da mu stvaram još veći strah.Malo iza trećeg rođendana počeo je sam da traži tut ali samo kad kaki.To je za mene bio veliki uspjehuser posted image .Piški i dalje u pelenu,Pokušala sam i ubjeđivala ga da mi kaže kad treba piškiti ali nikako to da skužiuser posted image
Skidala sam pelenu i oblačila gaćice ali on kad se upiški počne plakati i traži da mu se obuče pelenauser posted image ..ili jednostavno se ušuti kao da mu to ne smeta.user posted image Živa više ne znam šta da radimuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu sretna_mama)
Neposredna veza do poruke: 2294
28.10.2012 13:52:36   
reallove
Srculence,tako je i moj u pocetku,upiski se i onda daj mu pelenu,ali malo po malo i navikne se..Poslije kad mu hocu staviti nocnu pelenu,on nece,kaze to je sramota..Polako,sam ce on touser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 2295
28.10.2012 14:12:23   
Alma_27
mi smo samo skinuli pelenu. doduse, kad je on izrazio zelju. ispocetka smo imali tih istih problema kad place, pa i kad je piskio u gacice i po podu, pa dodje i do solje a nikako da pocne piskiti pa sam pomislila da ce dobiti ili neku upalu od zadrzavanja mokrace ili zatvor jer nije htio da kaki al krenulo je bas kad smo htjeli odustati. imao je 2,5god.
nismo htjeli stavljati dnevnu pelenu da ge ne bismo zbunjivali. imali smo one gacice za odvikavanje kad smo isli napolje a i nocnu smo brzo skinuli. i dan danas mu oblacimo gacice za odvikavanej nevece iako se skoro nikada ne upiski

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2296
28.10.2012 19:24:48   
Srculence
Ja ko s marsa palauser posted image user posted image Jesu li to one gaćice u stvari pelene koje se oblače kao gaćice ili nešto drugo?

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2297
28.10.2012 19:37:26   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Srculence

Ja ko s marsa palauser posted image user posted image Jesu li to one gaćice u stvari pelene koje se oblače kao gaćice ili nešto drugo?

to su pamucne gacice samo sto su unutra postavljene. mogu se kupiti u dm-u ili u cm-u. odlicne su samo mana im je sto se dugo suse kad ih operes pa ti trebaju makar 2kom ako mislis samo njih koristiti. doduse, s obizor da ces ih koristiti samo za izlaske...

ovakve su nase

http://www.kadulja.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=29:gaice-za-odvikavanje&catid=5:bambino-mio&Itemid=20

Neposredna veza do poruke: 2298
28.10.2012 20:10:42   
Srculence
hvalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2299
11.11.2012 1:17:34   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: Srculence

Eh tutauser posted image .D je u septembru napunio 3 god. i do tada je bukvalno vrištao kad ugleda tutuuser posted image Ja nisam htjela da forsiram ne želeći da mu stvaram još veći strah.Malo iza trećeg rođendana počeo je sam da traži tut ali samo kad kaki.To je za mene bio veliki uspjehuser posted image .Piški i dalje u pelenu,Pokušala sam i ubjeđivala ga da mi kaže kad treba piškiti ali nikako to da skužiuser posted image
Skidala sam pelenu i oblačila gaćice ali on kad se upiški počne plakati i traži da mu se obuče pelenauser posted image ..ili jednostavno se ušuti kao da mu to ne smeta.user posted image Živa više ne znam šta da radimuser posted image

Srculence, kod mene je je slična stvar. Sve 5, samo pelene i tuta su nam veliki problem. Moja će uskoro 3 godine napuniti a još ne koristi tutu.Cijelo ljeto smo je učili, pričali s njom, ali ona jednostavno tvrdoglavo kaže:"NEĆU TUTU" i ne popušta. Par dana ljetos sam je puštala bez tute, pa se piškila maltene po stanu. Stalno s njom razgovaram o tom problemu ali ništa. Danas sam baš tražila te gaćice u DM-u , nisam ni znala za njih nego mi jedna prijateljica rekla, međutim nije bilo broja, sve su bile male.Znala sam sjedit i na šolji i na tuti i ja, po pola sata i tako joj objašnjavati, ali opet džaba.Ona kao fol obeća ali ništa.Nikakvi razgovori,demonstracije,recimo blaže kazne i sl. nije upalilo. Ja kao i ti, više ne znam šta da radim.Najmlađa u vrtiću i jedino njoj mijenjaju pelene.Sreća pa imamo finu i strpljivu tetu user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

Neposredna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *