|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
25.6.2012 13:07:40   
bumbarica
sabinos, hvala na odgovoru. Kakvu tutu da joj kupim? Koje su najbolje pokazale?

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 2051
25.6.2012 13:10:56   
Lady26
Ma kupi najobicniju, ne bacaj pare na neke skupe fensi smensi tutice, nema potrebe zaista... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bumbarica)
Neposredna veza do poruke: 2052
25.6.2012 13:12:57   
MicoTico
Bumbarice, mi smo sa curicom kupili najobičniju tutu i baš ju je rano počela koristiti i to uspješno. sad imamo sva moguća pomagala, sviraju pjevaju,.. ma samo što se same ne zalijepe za guzuuser posted image , ali bez nekog uspjeha.
Kamo lijepe sreće da moj kaže da mu se piški, odmah bi ja njega na tutu. Ovaj moje nećže mnogo ni da priča, pa nam je i to jedan od problema.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 2053
25.6.2012 13:17:52   
bumbarica
Ili da odmah kupim dasku za solju? Da odma nauči na šolju? Je li može to tako, ili ipak prvo mora tuta? Iskusne mame pomozite......

"Mamina peja" -  Ema je rodjena 27. 3. 2010. godine user posted image .

Neposredna veza do poruke: 2054
25.6.2012 13:19:25   
MicoTico
Kolika je tvoja curica?
Ma nije ti ni jedno ni drugo skupo, ja imam oboje...

Neposredna veza do poruke: 2055
25.6.2012 13:25:54   
Lady26
Ja sam trazila one nastavke za wc solju ali ne mogu da nadjem user posted image , ustvari nasla sam u Interexu ali nisam bila sigurna hoce li moci na moju solju i tako ne kupih...a valjda su univerzalni user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2056
25.6.2012 13:31:06   
MicoTico
Nisu iniverzalni, u stvari imaš dvije vrste, one plastiče i one mekane, kao tapacirane. Uglavnom, mi smo imali drvenu dasku za wc i pasao je taj tapacirani nastavak, a sad imamo plastičnu wc dasku i taj tapacirani leta, nekako se ne uklapa, pa smo kupili onaj najobičniji nastavak i super je.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2057
25.6.2012 13:34:35   
sabinos
ma najbolja je obicna tuta,bitno da sluzi svrsi.mi imamo onaj nastavak ali ga nismo koristili jer ima nekako uzak onaj otvor i kad sjedne na njega cuna pisa preko.tako da ne koristimo...a vrlo brzo je i presao sa tute na solju.ma rahatluk gdje god krenes imas solju,nista ne moras da nosis..

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2058
25.6.2012 13:37:03   
Lady26
Sabinos, Lana je tek krenula sa odvikavanjem i nece na solju boji se da ce upasti, bez obzira sto ja pricam da cu je cuvati i sl...bili juce kod rodjaka i svidio joj se taj nastavak, kaze tuta na solji user posted image
Pa hocu postepeno da uci na solju dok ne prestane koristiti i taj nastavak...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 2059
25.6.2012 13:39:09   
Lady26

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Nisu iniverzalni, u stvari imaš dvije vrste, one plastiče i one mekane, kao tapacirane. Uglavnom, mi smo imali drvenu dasku za wc i pasao je taj tapacirani nastavak, a sad imamo plastičnu wc dasku i taj tapacirani leta, nekako se ne uklapa, pa smo kupili onaj najobičniji nastavak i super je.

Ja sam nasla u interexu ona sto izgleda kao daska za wc solju, sav okrugao i drugi sa pljosnatim obrubom sto ide ispod daske...jel mislis na ta dva?
Ovaj sto ima pljosnati obruc ima izgled tute i ne htjedoh zbog toga a ovaj drugi mi je suhveli bio zbog velicine....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2060
25.6.2012 13:40:14   
sabinos
pa upravu si.za neko prelazno razdoblje sa tute na solju nastavak ce posluziti.samo ja kad sam prvi put stavila taj nastavak,stavim ga preko one daske i vidim nestabilno,kontam ovo bezveze,a ustvari treba podici onaj obruc staviti nastavak i onda dasku...boze sacuvaj,ovo je za moj blamuser posted image

veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2061
25.6.2012 13:43:43   
Lady26
I da, jutros je pitam hoce li traziti teti S. tutu (u vrticu) kaze nece user posted image , pa ja govorim, kako neces, moras piskiti tutu, nasmije mi se i kaze ma hocu mama, rekoh kako ces traziti, a ona najtisim, najsitnijim glasicem, sapce hocu tutu da piskim user posted image user posted image user posted image , ja je nisam cula a ne teta sa jos 20 djece user posted image , jooooj

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 2062
25.6.2012 13:59:13   
sabinos
ma snaci ce se ona sigurno i sa 20 djece

veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2063
25.6.2012 14:01:12   
Lady26
Nece, jer su i rekli da ce joj i dalje stavljati pelenu, jer ona nije spremna da bude bez nje user posted image
Pisala sam vec...dijete 100% odviknuto a njima nije spremna, lakse pelenu staviti i ne razmisljati...a L stidna, nece im traziti...
Zato hB jos ova sedmica i kuci ce biti mjesec dana, nadam se da ce se opustiti skroz user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 2064
25.6.2012 14:03:55   
MicoTico
Lady26,
ovakve su ovi moji nastavci
tapacirani
user posted image
i taj plastični
user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2065
25.6.2012 14:05:09   
Lady26
Super su oba, nigdje ja ovakve ne vidjoh, sto sma ja nasla dosta su losiji user posted image
Samo mi reci da nisi iz Sa user posted image , da ne pitam gdje si kupila user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2066
25.6.2012 14:10:44   
MicoTico
Ma u Fisu, odavno su kupljeni , ali možda oko desetak KM su bili. Pored su odamah bile i obične daske za wc pa mi isprobaliuser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2067
25.6.2012 14:11:26   
MicoTico
iz Banjaluke sam

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2068
25.6.2012 14:20:22   
sabinos
lady ovaj zeleni plasticni je ja mislim Nukov,isti sam vidjela u Merkuru na Otoci,u supermarketu ali ima ga kupiti i drugdje samo je jeftiniji

veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2069
25.6.2012 14:25:26   
Lady26
Hvala user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 2070
25.6.2012 14:45:20   
Pretty mamma
Evo da i ja podijelim iskustvo s našim tutama.
Prvo sam kupila najobičniju da običnija biti ne može. Cijena par marka, 10 top. Nije upalila. Onda sam kupila nek koja izgleda kao fotelja i kada se digne poklopac, postaje tuta. Cijena isto tako, max 10 KM. Nije upalila.
Onda smo nabavili Fisher price tutu, roza, svira 4 melodije, ima nastavak za šolju. Kad se spusti poklopac, izgleda kao mala stepenica pa ju Laura vuče svugdje da bi nešto dohvatila. Odlična je za pranje rukica. Zove se kraljevska kahlica :) Izgleda kao kraljevski tron, u biti. Cijena cca 80 KM. Nije upalila.
Vratili smo se na početnu, najjednostavniju tutu, prvu kupljenu. Evo 3 dana ju koristi, pelene ne nosimo ni po noći. Vidjet ćemo da li će se to održati. I van kad idemo ne nosi pelene.
Toliko o tutama od mene :)

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2071
25.6.2012 15:12:29   
teacher75
moja se hb skroz oslobodila, hoce piskiti i u solju kad je drzim iznad i u tutu i na nastavak za solju i u travu, ljepotauser posted image i kakila je i u tutu i na travuuser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 25.6.2012 15:14:22 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 2072
25.6.2012 15:13:16   
Lady26

IZVORNA PORUKA: teacher75

moja se b skroz oslobodila, hoce piskiti i u solju kad je drzim iznad i u tutu i na nastavak za solju i u travu, ljepotauser posted image i kakila je i u tutu i na travuuser posted image

user posted image user posted image user posted image
Tome i ja tezim....nadam se najboljem user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2073
25.6.2012 17:56:56   
sretna sam jako
Drage moje da i ja podjelim svoje iskustvo s vama jer mi je ovaj forum uvelike pomogao. Kad se moja cura odvikla od pelena imala je godinu i 9mj. Dakle prije skoro dva mjeseca. Moram napomenuti da jos uvjek ne zna pricati par rijeci i imena i to je to. Cim sam pocela s odvikavanjem nisam naisla na neko odobravanje od okoline- kao mala je jos, ne prica, nece ona to znati... user posted image E, onda sam bila jos odlucnija da naucimo. 10 dana smo se mucile i prilagođavale. Bilo je vise svega po kuci i u gacicama nego u tuti. Ali nismo odustajale- privikavale smo se. Onda je pomalo sve islo k boljem. U tutu smo vrsili malu nuzdu, na skoljku veliku- jer je cura tako htjela. Onda sam vidila da mi do podne piski u gace, pa sam joj skinula i nocnu pelenu. To nam je bio zadnji problem- jer kad bi joj ujutro skinula pelenu trebalo joj je par sati da shvati da je vise nema pa je nastavljala sa tutom. U krevetic nije ni jednom piskila- kad je trebala na wc probudila se i plakala. Sad spava po cijelu noc- vec je navikla. Hvala svim mamama koje pisu o ovome jer su velika pomoc. user posted image
A moja cura ne nosi vise pelene, jos uvijek ne zna da prica puno ali zna reci da je vejika! user posted image

< Poruku je uredio sretna sam jako -- 25.6.2012 17:59:40 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2074
25.6.2012 20:38:24   
salmy
Jupii i mi smo se odvikli od pelenauser posted image user posted image user posted image user posted image

sam uzme tutu,skine gacice popiski se odnese prospe i sav sretan

stavljam mu ih u noci,jer se bojim da ne upiski krevet,ali uvijek se probudi suh

Lumpi zbogom......puno uspjeha u daljnjem radu,ali bez nasuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *