volim djecu -> RE: Tuta i kako naučiti!? (12.2.2012 1:42:19)
|
Ovako je to izgledalo sa mojom curicom: 18 mjeseci - počele smo da ujutro poslije buđenja i navečer prije spavanja koristimo tutu; 20 mjeseci - bilo je ljeto, skinule smo pelenicu i dogovorile se da traži tutu po potrebi, nekada smo uspjele uhvatiti "to", a nekada je bilo kasno, što je popračeno ljutitim pogledom te riječima kako je to ružno da se radi u gačice, to je trajalo sedam dana, dok osmi dan kada se upiškila u gačice, ja sam rukom po goloj guzi pljesnula i rekla dosta je više igranja, ukoliko se to ponovi, nećeš moći gledati crtić na tv-u. To sam morala još par puta ponoviti, a uvečer sam stavljala kesu, pa na nju peškir, ukoliko se upiški, provjeravala sam svaki satić. Tako da je to naše učenje trajalo 15-tak dana. Smatram da vršenje nužde u pelenicu nimalo nije higijenski, te da ukoliko nečije dijete od npr.20 mjeseci zbog svog odgoja odbija koristiti tutu, treba da proradi rukicom po guzi, i pelene će biti zaboravljene do sljedećeg dana. pozz [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|