|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
1.9.2011 21:21:55   
Anoniman
Mi se zvanicno mozemo pohvaliti da SAM kaki u Tutuuser posted image user posted image user posted image eto nisam forsirala nisam ga ganjala nisam trazila ga a ni nudila .Jedan dan bili van bez pempe ja znam kad kaki cim cucne znam kaki .I mi tak van on cuci oj reko sve ces pokakiti cekaj cekaj anel odo donet tutu , neznam odakle mi to reko dok odem na sprat donet pempu nes moc trpit podbacim tutu pod guzu on sjede odma malo je ga prevarilo prije .Ukakio se malo.Reko kaki anel fino sjedi a on ce saki se mama saki se.Neda se gledat user posted image user posted image user posted image inace kad kaki.
Posle ga oprala i super
Isto tako drugi dan vidim cuci , ja odma trcim skidam pampas reko sjedi ovdje lijepo vidi na tuti ima slika beba sjedi cuci i kaki s dudomuser posted image user posted image a on ce daj i meni duduuser posted image evo reko sve za kaku
Tako da super Jedino pisat nezna niti ucim Nema jos tog osjecaja na moru kad smo bili on golo piski dje stigne ko cuko , i samo se pogleda dole na smije ne konta i vice taje ovo-sta je ovo
Reko piskis anel kaze heehheh nasmija se pa ce aaaaaaaa pikiiiiiii-piski
Eto bez po muke kaki.
Pisu cemo valjda nekad skontat sami necu ga forisrat na to i ganjat svjedno mi bar kaki to mi je lakse da smo nesto rijesili.user posted image

(odgovor članu Mrva)
  Neposredna veza do poruke: 1576
2.9.2011 10:10:46   
Sonja
user posted image user posted image user posted image user posted image za anela

kaze meni Adin juce hajmo mama kupit pelene ..reko sto .. pa mrsko mi vise sjedit na soljiuser posted image user posted image
i smije se sam sebi

mi smo od onda imali samo jednu nezgodu ujutrouser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1577
2.9.2011 15:00:19   
Ex Yu
user posted image vidim generacija napreduje user posted image

moj Dani evo već mjesec dana i piški i kaki u tutu, već sam pisala da nije bilo neke prevelike procedure osim pričanja, ja sam njemu pričala i pokazivala mu kako to sve ide. išao je samnom u wc kad ja idem, i tako je sam odlučio probati to sve.

pa neko je spomenuo Doru i ja sam to nadila na početku imali smo gačice sa likovima i autićima. onda kad sjedi na tuti skine skroz gacice, bar sad kako je ljeto pa je to obično po kući samo kratki šorc i gačice i on to sve skine i uzme gačice i pokazuje mi ti si ovaj ja sam ovaj, ovo je tata ... i kad ima gačice ja sam ispočetka stalno govorila. Nemoj se upiškit u gačice upiškit ćeš autiće, pa će ti bit ružni, onda samo male bebe imaju pelene ti si mamin momak .... al nikad ga nisam stavila na tutu ono podigla ga i sjedi tu ... nego idemo piškit ja sjednem na šolju on stoji pored pa hoda pa priča do iznemoglosti šta ovo šta ono ... i dok nije počeo sam da sjedne poslije pola sata ispiranja mozga u wcu 10 puta na dan svaki dan valjda sam mu više dosadila user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1578
2.9.2011 15:02:52   
sheri
meni je najsmjesnije kad Nora ide kakiti, ona skine sve sa sebeuser posted image user posted image user posted image
a kod nas su skoro sve gacice sa hello kittyuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 1579
10.9.2011 9:42:03   
Vinetu
Jučer je moje pile, prvi put nakon mnoooogo vremena, sama tražila da ide kakiti.
Poslije posla smo neplanirano išli na ćevape, nisam ponijela rezervnu pelenu, a ona, samo što smo sjeli, kaže: Hoću ja da kakim! I šta ću, nisam je htjela pustiti da to obai u pelenu, kad je već tražila.  Odvedem je u wc u ćevabdžinici, izvršim sve moguće dezinfekcije šolje, pričuvam je i ... moja velika cura obavi posao.  Ostatak dana je bila bez pelene i imala nezgodu kući, na tepihu.  Ipak dobila je čokoloadu za to što je tražila da kaki.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1580
10.9.2011 13:51:57   
koka i po
user posted image user posted image user posted image
eto ga pocelo je user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1581
10.9.2011 15:01:30   
marinčii
bravo za curicuuser posted image user posted image user posted image ,samo strpljenja i sve dođe na svoje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1582
11.9.2011 13:20:52   
anidla
eh tuta...

skontao je frajer da se tuta trazi za kaku,ali jos nije skontao da je treba traziti prije kakice...nego on kad vec krene,sav pocrveni i kaze mi : mami, Oa (Noa) kaki, tutaaa user posted image ja skinem, on vec sve zavrsio,ili mi ga bude zao prekidati i pustim da se iskaka do kraja user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1583
11.9.2011 13:25:24   
teacher75
mi smo jos daleko od tute, tj, jos uvijek je otvoreno odbija i nece uopce da sjedne na nju. nadam se da cemo je odvici do marta i da necemo kupovati duple pelene (i za lanu i za user posted image )

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1584
11.9.2011 13:52:16   
marinčii
anidla tako je bilo i kod nas na početku s tim da on nije htio ni sjesti na tutu kad krene kakiti ,valjda se bojao ,trajalo je 2 tjedna i onda je odjednom sam tražio tutu jer mora kakiti,ja ga sjela(kontalasad ćće on bezze sjediti)kad on stvarno pokakio i otada nam ide dobro možda se jednom desilo da je zakasnio reći al s vremenom se to sve ušteli i utvrdi samo strpljenja treba imati i ništa ne forsirati

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1585
11.9.2011 14:57:24   
škorpija
uh mi smo tako lako prešli na tutu da ne mogu ni sad vjerovati, doduše on najrjeđe kaki i piški u tutu, obično to radi u wc šolju ili prirodi, čak je neki dan mm moramo na parkingu da mu podmetne kesu da se u nju pokaki jer još nije skontao šta znači riječ trpjeti.user posted image uglavnom uvijek kaže kad će da kaki i piški a nama je da u roku od 10 sekundi nađemo mjesto gdje će to da radi. doduše reko noći koristimo one gaćice pelene jer sam previše lijena da ga budim i tjeram da piškiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1586
11.9.2011 15:54:08   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: koka i po

user posted image user posted image user posted image
eto ga pocelo je user posted image

I ja se ponadala... : ))
To je nju bolio stomak pa je osjetila da mora da kaki.  Evo već dva dana proliv i ništa od "najava".

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1587
12.9.2011 6:20:12   
anidla
IZVORNA PORUKA: marinčii

anidla tako je bilo i kod nas na početku s tim da on nije htio ni sjesti na tutu kad krene kakiti ,valjda se bojao ,trajalo je 2 tjedna i onda je odjednom sam tražio tutu jer mora kakiti,ja ga sjela(kontalasad ćće on bezze sjediti)kad on stvarno pokakio i otada nam ide dobro možda se jednom desilo da je zakasnio reći al s vremenom se to sve ušteli i utvrdi samo strpljenja treba imati i ništa ne forsirati

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

slazem se s tobom, i ja sam misljenja da ne trebam forsirati.....i bravo za vas! user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1588
12.9.2011 8:54:50   
emi7908
Jao uleti ovdje kao tornado i vidim super novinu o Nokici user posted image user posted image user posted image  bravo majstoreuser posted image user posted image  dušica slaktka...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1589
13.9.2011 15:13:33   
marinčii
IZVORNA PORUKA: škorpija

uh mi smo tako lako prešli na tutu da ne mogu ni sad vjerovati, doduše on najrjeđe kaki i piški u tutu, obično to radi u wc šolju ili prirodi, čak je neki dan mm moramo na parkingu da mu podmetne kesu da se u nju pokaki jer još nije skontao šta znači riječ trpjeti.user posted image uglavnom uvijek kaže kad će da kaki i piški a nama je da u roku od 10 sekundi nađemo mjesto gdje će to da radi. doduše reko noći koristimo one gaćice pelene jer sam previše lijena da ga budim i tjeram da piškiuser posted image
hehe baš me nasmija,ovaj moj je opsjednut autima baš ih obožava i kad smo vani ako mu se piški onda kaže mam ja ću piškiti kraj bem bea(bmw-a)user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1590
14.9.2011 14:39:15   
ivanak
Pozdrav.
Ček, ček marinči ti si njega ostavljala bez pelene pa je on tako naučio da mora kakiti u tutu ili kako.
Jer ovaj moj kad je bez pelene, posije dok mu ne prekipi bilo đe, ili trpi dok mu ne dam pelenu.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1591
14.9.2011 14:52:32   
marinčii
ivanak da bio je stalno bez pelene ,nema ga smisla zbunjivati pa mu stavljati pelenu da kaki jer tako teško da će naučiti,prvih 2 tjedna je kakio u gaće al je naučio tako da evo ja ne mogu ni sama da vjerujem da smo za manje od 20 dana se riješili pelene

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1592
14.9.2011 15:24:30   
damma
i ja svom nisam stavljala nikako pelene, baš iz tog razloga da ga ne bi zbunila. kakio je par puta u gaće, hmm možda i više al sad je super naučio. zna kad je pravo vrijeme za tutu. dosad stvarno nije znao kad tačno treba na tutu, traži je par puta sjedi po desetak minuta i na kraju opet u gaće ukaki.

2004.
2008.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1593
14.9.2011 15:25:54   
Apotekarka
Mi necemo do skole naucitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1594
14.9.2011 18:05:50   
Mrva
Samo da prijavim da je Adi jucer prvi put kakio u tutu. user posted image
Doduše, nismo skroz skinuli pelenu, ali se lavovski borimo.
I za prethodni post, ja sam mislila da cemo mi biti ti koji će do škole nositi pelenu :)

Lovely

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1595
14.9.2011 21:01:53   
Bambi09
Apotekarko nisi jedina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Moj Nane je poceo da skida pelenu... Kao da mu smeta... Ali nema sanse da trazi tutu... Ako ga stavim na tutu i sjedim kraj njega i sjedi... Ali da sta radi jok... A onda ga prenesem u wc i stavim ga u kadu i pustim malo vodu, eh tako hoce piskiti, ali i to kako kad... Ne znam, ali mislim da jos nije spreman za tutu...

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 1596
14.9.2011 21:14:10   
dafri
Mi  smo skinuli  i noćnu pelenu i to cura je sama rekla da je neće više nositi jer je žuljauser posted image user posted image  

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1597
14.9.2011 21:38:31   
selina
i nama ide super preko dana nikako nenosimo sad nam je ostala samo jos nocna pelena redovno sama trazi kad hoce da piski a i da kaki samo nekad se malo zezne ako smo otisli kod svekrve ili negdje pa se zaigra sa djecom inace super nam ide user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1598
14.9.2011 22:06:15   
selina

IZVORNA PORUKA: dafri

Mi  smo skinuli  i noćnu pelenu i to cura je sama rekla da je neće više nositi jer je žuljauser posted image user posted image  

bravo za veliku curu a mogu misliti tvoje radosti user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1599
15.9.2011 23:03:35   
senaaa
imam dijete sa posebnim potrebama dobi od 7 godina.naime on ima distoni sindrom i poremecaj govora jos uvijek onsi pempas.molim vas da mi pomegnete u njegovom oducavanju od nosenja pempasa.pokusavala sam dosta puta medjutim bez uspjeha...unaprijed hvalaaaa

dijete sa dystonim sindromom

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *