Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi se zvanicno mozemo pohvaliti da SAM kaki u Tutu eto nisam forsirala nisam ga ganjala nisam trazila ga a ni nudila .Jedan dan bili van bez pempe ja znam kad kaki cim cucne znam kaki .I mi tak van on cuci oj reko sve ces pokakiti cekaj cekaj anel odo donet tutu , neznam odakle mi to reko dok odem na sprat donet pempu nes moc trpit podbacim tutu pod guzu on sjede odma malo je ga prevarilo prije .Ukakio se malo.Reko kaki anel fino sjedi a on ce saki se mama saki se.Neda se gledat inace kad kaki. Posle ga oprala i super Isto tako drugi dan vidim cuci , ja odma trcim skidam pampas reko sjedi ovdje lijepo vidi na tuti ima slika beba sjedi cuci i kaki s dudom a on ce daj i meni dudu evo reko sve za kaku Tako da super Jedino pisat nezna niti ucim Nema jos tog osjecaja na moru kad smo bili on golo piski dje stigne ko cuko , i samo se pogleda dole na smije ne konta i vice taje ovo-sta je ovo Reko piskis anel kaze heehheh nasmija se pa ce aaaaaaaa pikiiiiiii-piski Eto bez po muke kaki. Pisu cemo valjda nekad skontat sami necu ga forisrat na to i ganjat svjedno mi bar kaki to mi je lakse da smo nesto rijesili.
moj Dani evo već mjesec dana i piški i kaki u tutu, već sam pisala da nije bilo neke prevelike procedure osim pričanja, ja sam njemu pričala i pokazivala mu kako to sve ide. išao je samnom u wc kad ja idem, i tako je sam odlučio probati to sve.
pa neko je spomenuo Doru i ja sam to nadila na početku imali smo gačice sa likovima i autićima. onda kad sjedi na tuti skine skroz gacice, bar sad kako je ljeto pa je to obično po kući samo kratki šorc i gačice i on to sve skine i uzme gačice i pokazuje mi ti si ovaj ja sam ovaj, ovo je tata ... i kad ima gačice ja sam ispočetka stalno govorila. Nemoj se upiškit u gačice upiškit ćeš autiće, pa će ti bit ružni, onda samo male bebe imaju pelene ti si mamin momak .... al nikad ga nisam stavila na tutu ono podigla ga i sjedi tu ... nego idemo piškit ja sjednem na šolju on stoji pored pa hoda pa priča do iznemoglosti šta ovo šta ono ... i dok nije počeo sam da sjedne poslije pola sata ispiranja mozga u wcu 10 puta na dan svaki dan valjda sam mu više dosadila
Jučer je moje pile, prvi put nakon mnoooogo vremena, sama tražila da ide kakiti. Poslije posla smo neplanirano išli na ćevape, nisam ponijela rezervnu pelenu, a ona, samo što smo sjeli, kaže: Hoću ja da kakim! I šta ću, nisam je htjela pustiti da to obai u pelenu, kad je već tražila. Odvedem je u wc u ćevabdžinici, izvršim sve moguće dezinfekcije šolje, pričuvam je i ... moja velika cura obavi posao. Ostatak dana je bila bez pelene i imala nezgodu kući, na tepihu. Ipak dobila je čokoloadu za to što je tražila da kaki.
skontao je frajer da se tuta trazi za kaku,ali jos nije skontao da je treba traziti prije kakice...nego on kad vec krene,sav pocrveni i kaze mi : mami, Oa (Noa) kaki, tutaaa ja skinem, on vec sve zavrsio,ili mi ga bude zao prekidati i pustim da se iskaka do kraja
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
anidla tako je bilo i kod nas na početku s tim da on nije htio ni sjesti na tutu kad krene kakiti ,valjda se bojao ,trajalo je 2 tjedna i onda je odjednom sam tražio tutu jer mora kakiti,ja ga sjela(kontalasad ćće on bezze sjediti)kad on stvarno pokakio i otada nam ide dobro možda se jednom desilo da je zakasnio reći al s vremenom se to sve ušteli i utvrdi samo strpljenja treba imati i ništa ne forsirati
uh mi smo tako lako prešli na tutu da ne mogu ni sad vjerovati, doduše on najrjeđe kaki i piški u tutu, obično to radi u wc šolju ili prirodi, čak je neki dan mm moramo na parkingu da mu podmetne kesu da se u nju pokaki jer još nije skontao šta znači riječ trpjeti. uglavnom uvijek kaže kad će da kaki i piški a nama je da u roku od 10 sekundi nađemo mjesto gdje će to da radi. doduše reko noći koristimo one gaćice pelene jer sam previše lijena da ga budim i tjeram da piški
anidla tako je bilo i kod nas na početku s tim da on nije htio ni sjesti na tutu kad krene kakiti ,valjda se bojao ,trajalo je 2 tjedna i onda je odjednom sam tražio tutu jer mora kakiti,ja ga sjela(kontalasad ćće on bezze sjediti)kad on stvarno pokakio i otada nam ide dobro možda se jednom desilo da je zakasnio reći al s vremenom se to sve ušteli i utvrdi samo strpljenja treba imati i ništa ne forsirati
slazem se s tobom, i ja sam misljenja da ne trebam forsirati.....i bravo za vas!
uh mi smo tako lako prešli na tutu da ne mogu ni sad vjerovati, doduše on najrjeđe kaki i piški u tutu, obično to radi u wc šolju ili prirodi, čak je neki dan mm moramo na parkingu da mu podmetne kesu da se u nju pokaki jer još nije skontao šta znači riječ trpjeti. uglavnom uvijek kaže kad će da kaki i piški a nama je da u roku od 10 sekundi nađemo mjesto gdje će to da radi. doduše reko noći koristimo one gaćice pelene jer sam previše lijena da ga budim i tjeram da piški
hehe baš me nasmija,ovaj moj je opsjednut autima baš ih obožava i kad smo vani ako mu se piški onda kaže mam ja ću piškiti kraj bem bea(bmw-a)
Pozdrav. Ček, ček marinči ti si njega ostavljala bez pelene pa je on tako naučio da mora kakiti u tutu ili kako. Jer ovaj moj kad je bez pelene, posije dok mu ne prekipi bilo đe, ili trpi dok mu ne dam pelenu.
ivanak da bio je stalno bez pelene ,nema ga smisla zbunjivati pa mu stavljati pelenu da kaki jer tako teško da će naučiti,prvih 2 tjedna je kakio u gaće al je naučio tako da evo ja ne mogu ni sama da vjerujem da smo za manje od 20 dana se riješili pelene
i ja svom nisam stavljala nikako pelene, baš iz tog razloga da ga ne bi zbunila. kakio je par puta u gaće, hmm možda i više al sad je super naučio. zna kad je pravo vrijeme za tutu. dosad stvarno nije znao kad tačno treba na tutu, traži je par puta sjedi po desetak minuta i na kraju opet u gaće ukaki.
Samo da prijavim da je Adi jucer prvi put kakio u tutu. Doduše, nismo skroz skinuli pelenu, ali se lavovski borimo. I za prethodni post, ja sam mislila da cemo mi biti ti koji će do škole nositi pelenu :)
Apotekarko nisi jedina Moj Nane je poceo da skida pelenu... Kao da mu smeta... Ali nema sanse da trazi tutu... Ako ga stavim na tutu i sjedim kraj njega i sjedi... Ali da sta radi jok... A onda ga prenesem u wc i stavim ga u kadu i pustim malo vodu, eh tako hoce piskiti, ali i to kako kad... Ne znam, ali mislim da jos nije spreman za tutu...
i nama ide super preko dana nikako nenosimo sad nam je ostala samo jos nocna pelena redovno sama trazi kad hoce da piski a i da kaki samo nekad se malo zezne ako smo otisli kod svekrve ili negdje pa se zaigra sa djecom inace super nam ide
imam dijete sa posebnim potrebama dobi od 7 godina.naime on ima distoni sindrom i poremecaj govora jos uvijek onsi pempas.molim vas da mi pomegnete u njegovom oducavanju od nosenja pempasa.pokusavala sam dosta puta medjutim bez uspjeha...unaprijed hvalaaaa