|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
22.8.2011 20:34:08   
Sonja
i ja sam bas posla napisati da su se nama desavale te nezgode ali on je vecinom piskio stojeci a drzi mu tutu pa je lakse
i jedno vrijeme sam okretala tutu naopako heheeh i tako je bilo dobro..
nisam ni ja ni kod nas vidjela tutu sa napred tim velikim a ove bas nisu prakticne za djeckiceuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1551
22.8.2011 23:37:47   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: koka i po

na nasem trzistu nema povelike tute...provjereno.
sve su nekako u nekoj mini verziji.

Znači nisam ja glupača koja ne zna djetetu naći odgovarajuću tutu, samo ljenguza koja nije dijete na nju naučila dok mu je guza bila manja user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1552
23.8.2011 13:32:04   
koka i po

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Znači nisam ja glupača koja ne zna djetetu naći odgovarajuću tutu, samo ljenguza koja nije dijete na nju naučila dok mu je guza bila manja user posted image

....nije....nego brizna majka kojoj nije u cilju da njen novcanik ostane pun nego da svoje dijete odgoji bez dodatnih trauma.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1553
23.8.2011 13:38:43   
Lejla Ka

....nije....nego brizna majka kojoj nije u cilju da njen novcanik ostane pun nego da svoje dijete odgoji bez dodatnih trauma.

Ovo je jako upitna stavka user posted image Mislim, koliko sam samo potrošila na pelenčure, mogla sam zlatnu tutu po mjeri napravit user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1554
23.8.2011 13:42:39   
koka i po

Ovo je jako upitna stavka user posted image Mislim, koliko sam samo potrošila na pelenčure, mogla sam zlatnu tutu po mjeri napravit user posted image

iliti.....nemoze prije zore da svane .

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1555
23.8.2011 13:46:11   
Sonja
samo da prijavim da nam za sad dobro ide bez nocne peleneuser posted image
nije se ni jednom upiskio samo sto ustaje prije 6h da piskiuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 1556
24.8.2011 16:31:06   
niki83
Sonja user posted image user posted image za djecaka 

N&N

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1557
25.8.2011 21:39:41   
Vinetu
Ja više ne znam šta da radim.  Malena se već nekoliko sedmica budi potpuno suha, iako prije spavanja i tokom noći pije vodu.  Može satima durati i ne piškiti dok je ne stavim na šolju i piški u gaćice samo ako ja zaboravim da je na vrijeme odvedem u wc.  Ipak, još uvijek sama ne traži da ide u wc, a povremeno se i otima da je ne vodim tamo.  Zna se vrpoljiti na šolji i govoriti kako neće da piški... pa čak i dok to obavlja.  Ponekad se u igri zamisli i govori kako neće da kaki ili piški... i meni je to znak da ona zapravo hoće da kaki ili piški.
Pričam sa njom i ona već zna da velike cure piške i kake u šolju, a male bebe u pelene... i sve to ona potvrđuje, al' opet neće sama da traži.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1558
25.8.2011 21:41:35   
koka i po
koliko dugo je bez pelena ?

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1559
25.8.2011 21:50:22   
Vinetu
Mi od januara muku mučimo sa time.  Uglavnom preko dana je bez pelena, kad idemo negdje i kad ide na spavanje stavljam joj pelenu.  Tokom ljeta smo imali jedan period kad nisam bila sa njom iz zdravstvenih razloga, pa je nosila pelenu stalno, ali i dalje išla u wc po nagovoru.  Sad su joj 2 godine i 6 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 1560
25.8.2011 21:57:02   
koka i po
nemoj me shvatiti pogresno ali mislim da grijesis sto skidas pa iznova stavljes pelenu.tako samo zbunjujes dijete.jednom kad skines nema vise vracanja.
moj S.je cak dva mjeseca nakon skidanja pelene pruzao manje vise otpor prema tuti pa sam mislila da je i kod tvog djeteta takav slucaj.
savjetujem ti...skini pelenu i ne stavljaj je vise ako hoces da je naucis na tutu.nocnu pelenu mozes stavljati sve dok ne upratis da se dijete budi suho.za dnevnu pelenu nema potrebe ako zaista hoces da je naucis.
bice uspona ,padova,nezgoda ali to je sve dio procesa tuta treninga.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1561
25.8.2011 22:07:54   
Vinetu
Ah, znam... potpuno si u pravu.  Stavljam joj pelenu kad ide u vrtić i kad se vraća iz vrtića, da ne bi piškila usput, pa da se ne bi i prehladila ako joj je mokra guza.  Ja sam bila u bolnici 17 dana, a ona je bila kod mog oca i nisam njega mogla maltretirati da devera i pere njene gaćice...  tako da smo se samo vrtili u krug sa tim odvikavanjem.  Ja nisam baš najboljeg zdravlja i teško mi je uvijek čistiti tepih i ručno prati njene stvarčice poslije nezgoda... idem linijom manjeg otpora... a onda samo stvaram zbrku u djetetovoj glavici. 

Neposredna veza do poruke: 1562
26.8.2011 9:01:17   
p.maja
D. je sa tutom krenuo sa dvije godine. Ja nisam nekako ništa posebno tu radila osim što sam mu rekla da će sada piškiti na tutu. U početku možda prve tri noći sam ga budila po noći da bi piškio u tutu a onda sam negdje pročitala da to nije dobra navika da se mjehur navikava na noćno pražnjenje. Tako da sam i od toga odustala. Nama je to iskreno išlo vrlo lako i nikad više nakon prvog stavljanja na tutu nismo stavili pelenu. Imali smo jednostavno tu sreću rekla bih. Svako je dijete  priča za sebe i mislim da ono što je "upalilo " kod nas nije i ne može biti pravilo za drugo djete. Mislim da je ljeto najzgodniji momenat kada treba početi sa odvikavanjem čisto iz praktičnih razloga jer su djeca oskudnije obučena nije hladno itd... Pa ako se i nekad desi da ga " prevari" tokom noći da se popiški u gačice( što se desilo možda tri puta za svo ovo vrijeme ja ga bez riječi presvučem stavim čistu plahtu i nastavimo da spavamo .Kao da se ništa nije desilo. 

< Poruku je uredio p.maja -- 26.8.2011 9:02:36 >

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 1563
26.8.2011 13:59:11   
marinčii
Eh evo nas da prijavimo da smo noćas prvi put spavali bez pelene i probudio se suh i odma piškio u tutu,on se naime  odavno budi suhe pelene tako da sam se na to oslonila i eto nisam pogrješila nadam se da će nam i dalje ići tako,e sad s kakom i dalje problemi  ,on kaže kakit će sjedne na tutu sjedi i po 10min al ne pokaki se a onda čim ustane i obuče se ja ga na sekund ostavim on se pokakiuser posted image ,neznam šta da radim glupo mi ga siliti jer se bojim da ne bude još gore ,samo mu stalno ponavljam da treba kakiti u tutu,,on to sve fino ponavlja(matej kaki u tutu,ne gaće)al od prakse ništauser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu p.maja)
Neposredna veza do poruke: 1564
26.8.2011 14:03:31   
Lejla Ka
Evo mi redovno piškimo na tutu, a kako ste primjetili gore, tuta nam mala user posted image

Noću imamo pelenu, ali najviše zbog mamine ljenosti da u jutro porani i dijete stavi na tutu. E i kod nas je nastao problem sa stolicom. Nekoliko puta je sasvim uredno kakio u tutu, a onda je od jednom prestao, i sad koristi jutro, kad je u peleni da se ukaki. Ako nije kakio u jutro, popodne se uzvrti, često traži tutu, a ništa na njoj ne obavi, ali ne može da se opusti i kaki. Ja se bojim forsirati da ne napravim gore, pa da počne trpiti stalno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1565
26.8.2011 14:22:27   
marinčii
lejla i ja se toga bojim pa onda bolje i da pokaki u gaće nego da trpi pa da napravim problem sa stolicom mu,a to sa tutom je i kod nas čest slučaj pa poštrapamo malo i ispred njeuser posted image .
Znate šta je meni palo napamet ,da mu kupim gačice sa likom Dore(on je obožava)pa da mu kažem ako pokakiš u gačice pokakit ćeš Doru i onda će ona biti tužna ,možda tako upali al evo nikako da ih nađem ,nema ih pa nema kupiti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1566
26.8.2011 14:29:42   
selina
evo da se i mi javimo na ovu temu moja mala je od jucer pocela na tutu da ide cak je i vrsila i veliku nuzdu i to gospodjica sama sjela i kad je zavrsila zove me mama menina kakija...joj zene moje radosti jos je nisam nesto bog zna ni ucila ni tjerala na tutu tako eto da sam se sad i pocela truditi da je ucim kad je sama zainteresovana inace sam joj dok sam pokazivala sta je tuta govorila kako mama nema pampersa user posted image tim sam se koristila i kad njoj skinem pokazem sad nema ni melina i pisa u tutu tako da je nekako skontala i sama sjela pa za dalje vidimo kako napreduje cijeli dan nema na sebi pelene eh sad treba da spava pa neznam da li da joj stavim ili ne

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1567
26.8.2011 14:40:55   
marinčii
selina barvo za tvoju curicuuser posted image ,ja sam na početku M stavljala pelenu za dnevnog spavanja i po noći ali kad sam vidila da se probudi suh prestala sam

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 1568
26.8.2011 15:22:12   
Apotekarka
Moj u zadnje vrijeme nece ni gol da bude,ne zeli ustati dok pelenu ne obucem....user posted image user posted image user posted image user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1569
26.8.2011 15:30:59   
marinčii
apotekarko tako je bilo i kod nas prije mjesec dana i ja ga nisam forisirala,eto nakon mjesec dana mu je skinula nije se bunio prva dva dana je znao se popiškit po 3 4 puta u gačice al već treći nije ,tako će biti i s A pričekaj još malo pa onda probaj opet  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 1570
26.8.2011 16:12:46   
Private
Blago vama kad vam hoce na tutu,moj kako je krenuo i u skolu ce sa pelenomuser posted image

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1571
26.8.2011 22:04:58   
marinčii
private polako mila nemoj se odma obeshrabriti ,M do 2 rođendana nije htio ni da sjedne na tutu a ato samo mjesec dana kasnije kad sam probala odma ja prihvatio nije se bunio i piškiti je brzo naučio a evo večeras je i nakon 2 tjedna i pokakio u tutu user posted image user posted image user posted image user posted image ,Ja sam bila tako iznenađena i sretna da sam mu pljeskalauser posted image i baš ga pohvalila i obećala da ću mu sitra kupiti autić novi,nadam se da nisam pogriješila,,samo da nastavi tako ,a ja se nadam da hoće

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1572
26.8.2011 22:59:42   
Private
On je prije pola godine sve obavljao na tuti,cak se znao buditi ujutro sa suhom pelenom,a ja brze bolje tutu a on ko veliki.Sada na njoj sjedi ko na fotelji,ili nekad ni to nece vec je vrati u kupatilo.Sad ga i ne forsiram,bice valjda pelena,pa cemo od drugog rodendana opet vjezbatiuser posted image

Ja se ne bojim ljudi, već onog neljudskog u njima.

Ivo Andrić

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1573
30.8.2011 10:28:05   
marinčii
Kod nas situacija sljedeća,,već 5 noćiju bez pelene i nijednom se nije upiškiouser posted image user posted image ujutro popiški u tutu,od petka nije više kakio u gaće nego u tutuuser posted image kako i treba,još nam se ponekad desi kad se zaigra da popiški u gaće ali i to rijetko,od prošlog tjedna i vani idemo bez pelene i sve prođe uredutako da mogu reći da smo se riješili pelene user posted image user posted image user posted image .Svima želimo sreću da  se  što prije riješe pwlene i da to bude bez veći problema..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1574
1.9.2011 20:55:51   
Mrva
Drage moje, mi zbilja imamo problem sa navikavanjem na tutu. Adi će za 7 dana napuniti 3 godine, ali naprosto ne želi na tutu. Ja sam gotovo potpuno deprimirana i skrhana njegovim odbijanjem i ne znam šta više da radimo.
'Otežavajuća okolnost' je i to što nam druga beba dolazi krajem septembra, a poznato mi je i odbijanje iz revolta ili ljubomore...
Ne znam koju metodu koristiti...on sjedne na tutu, ako mu damo da gleda neki crtani, uprotivnom neće niti da sjedne - a kad sjedne, uz gledanje, naravno ne napravi ništa. Samo je jednom piškio u tutu u wcu nakon što se 2 sata stiskao, i jednom dok je gledao crtić i to je to.
Bilo koji savjet je dobrodošao.
Tnx

Lovely

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *