Hanady RR -> RE: Tuta i kako naučiti!? (22.6.2011 14:08:15)
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki Kao sto smo vec pisali mi smo uspjesno i vrlo brzo skinuli dnevnu pelenu, nema je ni na spavanju, ma sve je brzo i lako islo, prva dva tri dana dok se ne uhoda i dijete i mama onda bude sve za 5. Nocnu jos imamo, jednu noc skinula mu, postavila zastitu ispod posteljine, pokusala ga podici oko 1 iza ponoci da piski, ma kakvi, n moze dijete da stoji, sve govori necu mama, pusti me da spavam, onda se probudio i zatrazio malo mlijeka (oko 100 ml), nista tokom noci ne pije osim te kolicine bez koje ne moze. Nije htio ustati a meni ga bilo zao da ga na zor dizem i tjeram da piski kada nece. Od veceras sam rijesila ici drugom taktikom pustiti ga da spava i cekati i opipavati ga kad se upiski, mozda ako osjeti nelagodu par noci zaredom sam ce traziti da piski ili ce cekati do ujutru :) Nekako mi bez veze dizati dijete, prekidati san usred noci kako bi piskio. Mozda na taj nacin djeca prepuste tu odgovornost mami tokom noci pa uvijek ocekuju da ih mama budi, mozda grijesim ali ipak cu cekati da osjeti nelagodu mokrog vesa malo pa ce mu dosaditi i ukapirati sta mu je ciniti, ili mamu zvati da ide na pisanje ili cekati jutro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Eh samo d akežm... nakon jedno 6 dana imali smo gozbu kod kuće...i moja cura je mimo mog znanja dobila veliku šaču kokakole... nebi vjerovale u 4 ujutro ona zove mam, babo pikim... suprug skočio i stavio je na tutu dijete lijepo piškilo i vratilo se spavat...meni je to udno bilo a opet sam bila sretna...ne kažem da će sva djeca isto ali eto kažem čuda su moguća[sm=smiley36.gif] I još jedna pričica... Bile smo jedan dan popodne u šetnju možda nakon 8-9 dana bez pelenei pile kafu u domu mladih na skenderiji... dok smo došle do fisa...ona kaže mama pikim...ja u šoku...šta sad nemama tutu, nemama ništa...reko idemo u BBi u WC...uđemo tamo a ona neće na šolju...plače i traži tutu...ja fino iz tašne izvadim jednu pelenu koju sam ponijela...ona čučne a ja rukom pridržala joj pelenu ipod suknjice i gaga...i oan se popiškila...satavila pelenu i bacila smaa u kantu... od tada neće ni to...nego trpi...pa čeka mjesto koje joj se dopada da pišlki... ja sam sretna presretna...kod mene nema pelene ni bebe da zamotavaju po kući[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|