idana_85
|
IZVORNA PORUKA: majabaja joooooooooooooooooooooooooooooooooooj kako uspostaviti dovoljan priliv mlijeka? nekada mi se ucini da ide nabolje, a vec sutra moj malecki mahnito prihvata flasicu poslije dojenja. pojede 60 ili 90 ml) ne znam, da nisam pogrijesila sto sam mu dodavala u prvom mjesecu, istina, to su bile male kolicine, cca 35 ml, nekad 1 dnevno, nekad nijednom. Imali smo i pauze od 5-6 dana sa iskljucivim dojenjem, u tom periodu je napredovao taman koliko je i trebao, cak i malkice vise. ali je stalno plakao i htio da bude na siki. zaista nisam znala da ce mi dojenje biti veca muka od citave trudnoce i poroda. I meni je ista stvar. Jedan dan ga fino dojim,drugi belaj. Oko 4h po podne pojede sve i hoce jos, drzim ga satima na dojci,on malo gucne,kad nestane zaspe, nakon min se probudi,nema nista,on nervozan...i ja budem jos gora. Na kraju sta cu,dam mu dohranu kasicicom i sve placem, srce mi se cijepa, sve me zivo boli od pomisli da jede onu hapicu,jos kad pomislim na kineske bebe. Ubijam se pijuci pivo, jeduci luk, slatko, kompota pijem litrima.....nekad upali, preksinoc dojke vise bolile kolko se mlijeka skupilo,sinoc nemozes ni kapi iscijediti, ja vise izludih.....