motorcycles
|
Slomljena krila kao da si pisala moju pricu S tim da je kod nas zapravo glavni problem svekrva i moje stanje nakon poroda.Porodila sam se prije 4 mjeseca i iako mi svi govore da super izgledam,ne mogu da se pomirim s tim da imam strije,opada mi kosa,da imam sav koji ruzno izgleda.Vremenom smo prestali biti intimni,jer sam toliko pricala o tome(kako on kaze) i na kraju ga ubijedila da nista ne valjam i nema vise zelju da bude sa mnom...Svekrva mi od prvog dana govori svasta protiv njega,kao da zeli da nas razdvoji a prema meni glumi da je divna.Od njenih gluposti svaki dan(zove po nekoliko puta na telefon i prica istu pricu) sam totalno pukla.Iznerviram se na svaku,pocnem da bacam stvari.Mm radi u jednom net caffeu,poceo prije nekih 20-ak dana,i rekao je da ce on raditi,a ja trebam brinuti o svemu ostalom.i bas tad su malenu poceli da muce zubici,pa je nervozna i place,on dodje s posla ja nisam stigla da napravim veceru(da napomenem da obavezno kasni),naljuti se na mene i kaze mi da izmisljam i da nase dijete nikad ne place.Svekrva nam je poslala ugao od njene sestre,koji je tapetar presvukao i neku ruznu boju i rekla sam joj da mi se ne svidja,nakon cega me je napala i rekla kako mi se ne svidja kad je taj materijal 150KM po metru.Poludila sam,jer me vec 2 godine polako ubija psihicki,i pocela sam da galamim i prevrcem namjestaj.On se samo pokupio i otisao na posao.Cekala sam ga da popricamo i da mu kazem da zelim potraziti strucnu pomoc,jer nije normalno sto se tako iznerviram,ali on je s kasnjenjem od 2 sata dosao i rekao da zeli razvod i najbolje bi bilo da se sporazumno razvedemo i da mala bude kod njega 7 dana,pa 7 kod mene.Moram napomenuti da sam bila u postporodjajnoj depresiji i znala sam nekad zagalamiti kad bi beba plakala satima(znala sam i pretjerati rekavsi da cu joj slomiti ruku nastavi li plakati,naravno da to ne bih ucinila,ali on kaze da bi to sve mogao iskoristiti protiv mene),rekao mi je da ne pokusavam traziti dijete jer bi to napomenuo na sudu i oni bi mi zabranili da je vidjam .Takodjer je rekao da svekrva zna i sudije i advokate i da bi sigurno sredila da ne cujem za malenu.Buduci da je jako mala,ne mogu tek tako biti bez nje toliko vrijeme.Dalje,moj otac krajem godine ostaje bez posla,zive u jako malom stanu s jednom sobom,mamina plata je neredovna.Dok svekrva ima redovnu platu od 1300KM i on je ubijedjen da bi on u svakom slucaju imao prednost.Ja imam samo porodiljnu naknadu i pocinjem ovih dana raditi,pa bih za 2,3 mjeseca mogla biti prijavljena.Sta mi je raditi?Da li je najbolje ovako kako smo se dogovorili ili da ipak probam traziti starateljstvo,jer stvarno ne mogu bez nje?(On i dalje pije,u zadnje vrijeme svaki dan,pa ne vjerujem bas da se moze brinuti o djetetu)Ako mi neko moze pomoci,bila bih zahvalna.
Lea Chiara-19.03.2011. u 16:45h,teska 4100gr,duga 54cm :)
|