|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
8.7.2011 10:51:37   
Sandrich
zao mi je Zina user posted image nadam se da ce sve biti ok,drzim ti fige

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2801
8.7.2011 10:55:05   
vila_7
Zina žao mi je al mozda je jos uvijek sve Ok,a taj prvi dr.nije normalan,pa nista se ni ne vidi sa 4 semdice. Nego ti poslusaj tu drugu i uradi BETA nalaze - oni ce ti najbolje pokazati jel sve ide kako treba (ako se dupla vrijednost).

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2802
8.7.2011 11:00:25   
AAvalon
zina, nemoj plakati user posted image zao mi je sto si tuzna, ali jos ima nade. gestacijska vrecica te velicine upucuje na ranu trudnocu, ali je ipak trudnoca... tacno je da po tvojoj posljednoj menstruaciji bi ti trebala biti u 7/8 sedmici, ali mozda ti je ovulacija kasnila pa samim time i trudnoca, i to se zna pocesto desiti...

doktorica ti je dobro rekla, izvadi betu pa je ponovi nakon 2 dana i znat ces da li se pravilno dupla, kao i u kojoj si otprilike sedmici trudnoce. za krvarenje se ne sikiraj, i ja sam bila dobila neku blagu menstruaciju u vrijeme ocekivane, i doktorica mi je rekla da se to cesto desi, ukljucila mi progesterone i zasad je sve hB u redu.

znam da je ovo tezak period, ali pokusaj se smiriti i jednostavno sacekaj, poslusaj doktoricu, za neko vrijeme ce se sve znati... a ja i tebi i tvojoj bebici od srca zelim sve najbolje... user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2803
8.7.2011 11:55:06   
slatkica19
znate sta potajno sam se nadala da je ipak pozitivan test al nije sinoc sam uradila na hitnoj kazu da sam se prehladila tj stomakuser posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2804
8.7.2011 12:49:21   
Zinna
Hvala na podršci, a da ovulacija mi je vjerovatno kasnila jer mi se ciklus bio pomjerio na 35- 46 dana ( posljednja 2 mj. zbog stresa). Neutješna sam user posted image , ipak nadam se najboljem aBd, mada u sebi se polako pripremam i na lošu vijest. Sutra idem raditi Betu, pa ponovo u ponedjeljak, pa ćemo vidjeti.

(odgovor članu slatkica19)
Neposredna veza do poruke: 2805
8.7.2011 13:44:26   
Almaa
Zinna sretno sutra, nadam se da ces nam se javiti sa pozitivnim vijestima.

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2806
8.7.2011 13:49:36   
Leena
Zinna, meni su rekli da je vanmatericna, jer sam prerano radila test i pojavilo seuser posted image , a po nesreci imala i cistu neku i odmah "vanmatericna 100%", a sad eno moje "vanmaterične" trci, prica, zafrkavauser posted image
Sretno, mila, ja mislim da se, ipak, trebas nadati najboljem.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2807
8.7.2011 14:03:26   
niki83
IZVORNA PORUKA: Zinna

Hvala svima, da test je bio user posted image , ali su ginići malo neuvjerljivi da sam trudna, sinoć sam morala hitno na ultrazvuk zbog smđkastog iscjedka, i dr. na Jezeru me htio hospitalizirati za kiretažu, kao plod nije dovoljno razvijen user posted image , kategorički sam odbila, tip misli sam u 7-8 sedmici, što je apsolutno nemoguće, jutros me druga dr. u domu zdravlja ponovo pregledala, smirila i rekla da sačekamo, po njenom nalazu sam u 4 sedmici, eventulano početak 5-te.
Vidi se samo gestacijski mješak 4mm, sve drugo uredno
i trebam da radim beta HCG u naredna dva dana.Po njenom nalazu ne treba žuriti sa kiretažom, bar još dvije sedmice dok se sve ne bude fino vidjelo.Tako sam tužna i uplakana..
P.S Da li ima slična tema na ovom forumu..?

Zao mi je sto su te tako rastuzili, a narocito kako su te uputili odmah na kiretazu, ali ti si pametna, i super je sto si odbila...jer ovo sto sam boldirala se isto desilo i meni na prvom pregledu, ja sam vec znala da sam trudna i test je kao i tebi pokazao user posted image ali dr. na pregledu je bila tako odvratna (ne znam koji drugi atribut da joj dam) i rekla da se vidi samo to zasad i da se ne radujem pretjerano jer srce jos nije kucalo...user posted image mislim pa naravno, ipak je bilo jos rano za to....ali mi nije bio jasan taj nacin odnosenja prema potencijalnoj trudnici i to koja prvi put ostaje trudna i veseli se tome user posted image , helem, ja sam sacekala 3 meni duuuuuuuugeeeee sedmice i otisla onda na pregled kod sasvim drugog dr. koji mi je cestitao i pokazao nam na UZV srce koje kuca...user posted image hvala Bogu, danas imam zdravu i veselu  djevojcicu od 22 mjeseca...user posted image

N&N

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2808
8.7.2011 14:11:48   
Zinna
Almaa,  Leena hvala vam, zaista pokušavam biti optimista, svako malo pogledam svoju maju "tačkicu" i molim Boga da se održi narednih user posted image i da puno obraduje mamu i tatu.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 2809
8.7.2011 14:19:10   
klemzi
Zinna, od srca ti želim da bude sve ok, nemoj gubiti nadu..
Ja sam, nažalost, imala istu situaciju kao ti u martu ove godine, ali nakon dvije sedmice meni su potvrdili da moram na kiretažu...srce nije počelo kucati ni nakon dvije sedmice. Ali, ja sam nekako znala da će tako i biti.  Dr koja mi je rekla da sačekam dvije sedmice ( dr Balić iz Tuzle) kaže da je to jako česta pojava i da je razlog što je ovulacija nastupila kasnije( što je kod tebe vjerovatno, jer ti je ciklus bio produžen u zadnja dva mjeseca). nadam se da te neću još više nasikirati, iako sam napisala da je situacija ista, ipak nije, kod mene su ciklusi bili redovni i zaista sam trebala biti u 7/8 sedmici kada je UZ pokazao 5.sedmicu. Želim ti od srca sve najbolje!!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2810
8.7.2011 14:25:33   
Zinna
Niki 83 zaista mi ulijevate nadu, pa Bože naravno da sam odbila, mislim prerano je za tako nešto, i meni je prva trudnoća, bez abortusa i sl., i on bez ikakvog osjećaja odmah preporučuje kiretažu, samo zbog toga što je po njegovom 7-8 sedmica, a plod mali.. (Po mom računanju, tek mi je 4-5 ta sedmica od ovulacije-čitala sam da i to treba uzeti u obzir ukoliko su ciklusi bili neredovni).
Srećom pa sam bila sabrana, potpisala sam se da to ne želim i otišla, u svakom slučaju osjećam se dobro bez ikakvih bolova, i radije ću sačekati još par sedmica, pa kada bude 100% sigurno, tada ukoliko bude potrebno ići na kiretažu, mada molim Boga da do toga ne dođe.

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2811
8.7.2011 14:33:47   
Zinna
Klemzi, da znam da postoji velika vjerovatnoća za kiretažu, ali ne želim je raditi dok nisam 100% sigurna, mada se polako privikavam i na tu mogućnost.
Zasta mi je žao što je kod tebe bio takav slučaj, ali na nama je da se ne predajemo dok ima nade, da se dignemo kad padnemo i da ustrajemo do kraja. Od srca ti želim ti što prije user posted image ..
Iskreno bojim se, ali ne mogu se prestati bar malo nadati..

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2812
8.7.2011 14:38:06   
niki83
Ma naravno, evo i ja molim Boga da se obradujeteuser posted image
A ista je situacija bila i kod mene, jer sam uvijek imala neredovne cikluse...

N&N

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2813
8.7.2011 14:44:02   
klemzi
Ma naravno Zinna, nikako ne raditi kiretažu dok nisi 100% sigurna. I ja sam se nadala do samog kraja, ali kod tebe su šanse da sve bude ok puuuuno veće nego što su bile kod mene, jer kod mene su ciklusi bili redovni, tako da sam znala da je gotovo. Ma vjerujem ljepoto da će sve biti ok, uz tebe smo, nemoj se samo sikirati, šta god bude, to je Božija odredba, a ja vjerujem da će kod tebe sve biti ok i da će malo srce početi kucatiuser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.7.2011 19:54:28 >

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Zinna)
Neposredna veza do poruke: 2814
   [Obrisana poruka]
8.7.2011 14:48:02   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 2815
8.7.2011 15:01:17   
Zinna
Ako Bog da.. Hvala puno, zaista mi vaša podrška puno znači.
Javim se s novim vijestima za dva -tri dana, nadam se pozitivnim.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.7.2011 19:55:14 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2816
   [Obrisana poruka]
8.7.2011 15:10:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Zinna)
  Neposredna veza do poruke: 2817
8.7.2011 19:58:03   
malena27 RR
Zinna niposto pristajati na kiretazu.... Taj smedji iscjedak se desava cesto kod ranih trudnoca, a ti odmaraj i lezi sto vise. Mogla bi uraditi beta hcg u ponedjeljak pa ponoviti u srijedu da vidis da li se dupla a takodjer ces po vrijednostima bete znati otprilike i starost trudnoce....
Bice sve ok aBd...samo polako... znam da nije jednostavno...budi jaka, a mi smo tu da ti damo podrsku....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 2818
8.7.2011 23:10:38   
hatepsut
Ko spominje smedji iscjedak? Evo mene ko da nisam bila trudna,ali s K. je od starta bilo samo povracanje.znaci rano mi za user posted image (koja nikad nije redovna,a bila je prije 21 dana) a vec 2 dana imam taj smedji iscjedak.ali po malo mozda nekih 10ak kapi.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2819
8.7.2011 23:16:49   
niki83
Pa nadas li se necemu?user posted image

N&N

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2820
8.7.2011 23:31:56   
hatepsut

IZVORNA PORUKA: niki83

Pa nadas li se necemu?user posted image

Aham,radimo na tome da bude nesto za 9mj user posted image A ja ko da iscekujem prvu trudnocu user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2821
   [Obrisana poruka]
9.7.2011 0:08:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu hatepsut)
  Neposredna veza do poruke: 2822
9.7.2011 8:55:10   
gerberka
zina mila zelim da sve prođe u najboljem redu

znam da je , pa skoro nemoguće, ne sekirati se, ali ovih dana pokusaj stres svesti na minimum..psihički se pripremaj i na jednu i drugu opciju..ja molim Boga da se radilo o kasnoj ovulaciji.

Ja sam u prvoj trudnoci prosla kiretažu, ali na nju nisam pristajala sve do pada Bete koja mi je sa nekih 20000 pala na 16000 pa opet dole...i pred samu kiretazu sam ponovo uradila betu koja ja ukazivala da je organizam trudan, ali da trudnoca nije vitalna. Betu mi je savjetovao moj ginekolog, i dobro si ucinila sto si odbila kiretazu, jer znam mnoge zene koje su je odbije, a polsije sve bilo hvala Bogu ok..što i tebi draga želim..duplu betu i sve u najboljem recu..cuvaj se i mislit cu na tebe..user posted image user posted image user posted image

burica se nikada  nije javila, a nije lako kroz to prolaziti sam user posted image zna li neko šta je s njom...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 2823
14.7.2011 13:50:05   
ruzicas_ta
Jedno pitanjce. Suprug i ja od Nove godine radimo na bebi i još ništa, valjda. Menstruaciju sam trebala dobiti jučer, a još je nema, uradila sam jutros i test i negativan je. Ciklusi mi traju uglavnom 31 dan. Prošlu menstruaciju sam dobila 12 juna, ovu sam trebala dobiti 13 jula. Je li moguće da se radi o kasnijoj ovulaciji,  i da sam ipak trudna unatoč negativnom testu. Inače, djece nemam, imala sam jedan spontani s 20 tjedana trudnoće, a kasnije i laparaskopsku operaciju kojom mi je uklonjen miom

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2824
   [Obrisana poruka]
14.7.2011 13:53:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ruzicas_ta)
  Neposredna veza do poruke: 2825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  111 112 [113] 114 115   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *