Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Leena nista za mene od te naknde od kantona jer sam pocela raditi Znaci gotovo sa naknadama... I mi smo vas pozeljeli. Cujemo se sljedece sedmice, ako do tada Esmici ne omanja i ova majca kao i papice i sandalice koje sam joj pripremila ...
ja sam se porodila u 2010 godini i primala sam naknadu od kantona do januara 2011, a od grada sam dobila 260 Km i to ja mislim u aprilu ako se ne varam.ne znam gdje si ti prijavljena ali od grada naknadu dobiju samo porodilje iz 4 gradske optineu..ako si sa ilidze ili vogosce nemas pravo na istu.
Žene, imam pitanje, nadam se da ćete mi biti od pomoći. Ja od ponedeljka, 27.6.2011. aBd idem na porodiljsko, to je onih 28 dana prije termina poroda. Da li ja već od tog datuma imam pravo na nadoknadu? Ili imam pravo tek od dana rođenja djeteta? Dobila sam spisak dokumenata koje moram odnijeti u socijalno i tu stoji rodni list djeteta, što naravno nemam pa me to buni.
Drugo pitanje, zadnja plata i doprinosi su bili za mart. Znači plata kasni skoro 3 mjeseca. Da li ću zbog tog imati problema sa ostvarivanjem prava na nadoknadu, jer tamo piše da žene koje su imale 6 mjeseci uplaćivane doprinose imaju prava na naknadu? Ja imam 6 mjeseci, ali ne ZADNJIH 6 mjeseci. (u pitanju je ze-do kanton)
hej na nadoknadu ćeš imati pravo tek kada u opštinu sa svim tim papirima predaš rodni list djetet koji ćeš naravno moći izvaditi tek kada se beba rodi.Znači tek nakon poroda, ja sam bar tako primila nekih mjeseca dana kasnije porodila se 20 8 a nadoknadu primila 1.10
Žene, imam pitanje, nadam se da ćete mi biti od pomoći. Ja od ponedeljka, 27.6.2011. aBd idem na porodiljsko, to je onih 28 dana prije termina poroda. Da li ja već od tog datuma imam pravo na nadoknadu? Ili imam pravo tek od dana rođenja djeteta? Dobila sam spisak dokumenata koje moram odnijeti u socijalno i tu stoji rodni list djeteta, što naravno nemam pa me to buni.
Drugo pitanje, zadnja plata i doprinosi su bili za mart. Znači plata kasni skoro 3 mjeseca. Da li ću zbog tog imati problema sa ostvarivanjem prava na nadoknadu, jer tamo piše da žene koje su imale 6 mjeseci uplaćivane doprinose imaju prava na naknadu? Ja imam 6 mjeseci, ali ne ZADNJIH 6 mjeseci. (u pitanju je ze-do kanton)
imas pravo od dana kada ti je dr otvorila bolovanje znaci od 27.6 pa dok ne pocnes raditi, samo sto se papiri predaju u roku od 60 dana od dana poroda kad prikupis sve papire naravno. a ovo za doprinose najbolje ti je nazvati sluzbu u svojoj opstini, ili ti se mozda javi neki pravnik koji zna.
hej na nadoknadu ćeš imati pravo tek kada u opštinu sa svim tim papirima predaš rodni list djetet koji ćeš naravno moći izvaditi tek kada se beba rodi.Znači tek nakon poroda, ja sam bar tako primila nekih mjeseca dana kasnije porodila se 20 8 a nadoknadu primila 1.10
nije tacno, ima pravo od prvog dana bolovanja i to retroaktivno ce joj biti isplaceno
Moja drugarica koja prima porodiljsku naknadu za zaposlene porodilje nije dobila ovu zadnju naknadu pa je interesuje kome bi mogla da se obrati po tom pitanju ustvari dali postoji neka ustanova za takve slučajeve
Moja drugarica koja prima porodiljsku naknadu za zaposlene porodilje nije dobila ovu zadnju naknadu pa je interesuje kome bi mogla da se obrati po tom pitanju ustvari dali postoji neka ustanova za takve slučajeve
Sluzbi u opstini kojoj pripada, sluzba za socijalna pitanja ......
danas su mi iz firme javili da im je doslo rjesenje za moju porodiljsku naknadu tako da i kuci ocekujem da mi dođe uskoro samo me interesuje za kolko ce mi doci naknada mislim kad je mogu ocekivati. U rjesenju pise da cu primati do 31.12.2011 jer mi do tad ugovor vazi mada cu ja taj ugovor odmah produziti ali nema veze kao nakon tog datuma primam naknadu kao zena koja nije u radnom odnosu sve do pune godine od dana otvaranja boljovanja.
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
vjerovatno u ponedjeljak, ali ja imam informaciju da ce ova naknada biti veca oko 500 i da ce nam isplatti zaostatak za zadnja tri mjeseca do tog iznosa, jupiiii. ja bezzzae zvala u opstinu da se bunim sto mi je svaki mjesec manja naknada, te mi covjek rece tu novost, pa valjda ce biti tako, jupiiiii
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.