|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Mame dojilje- prebrojmo se :-)

DA
  95% (676)
NE
  4% (33)

Ukupno glasova: 709

(Posljednji glas : 16.3.2019 12:07:27)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-)
6.6.2011 22:32:17   
Lejla Ka
Gamelli, nemoj brinuti, mlijeka sigurno imaš dovoljno, samo pazi da se maksimalno moguće odmaraš i maksimalno moguće opustiš kad dojiš. Ako bebe ne dobijaju AD redovno, ako mogu cijeli dan bez, onda im sigurno ne treba ni povremeno. Svaka ti čast user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 1251
15.6.2011 11:46:33   
sweet insanity
Prijavljujemo se i mi (moja mala cura i ja:)user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1252
15.6.2011 11:48:28   
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Prijavljujemo se i mi (moja mala cura i ja:)user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image baš mi je drago zbog vas!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1253
17.6.2011 11:54:57   
Pretty mamma
Samo da se pohvalim da dojimo već pune dvije godine (i koji dan)!

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1254
17.6.2011 12:22:39   
Lejla Ka
Svaka čast user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 1255
17.6.2011 12:25:06   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Gemelli

hehe i ja bi volila da se javi jedna iskusnija mama duplodojilica da cujem njena iskustva, previse brinem da nemam mlijeka za dvije bebe, a kad jedna place malo vise svadjam se sa muzem da li praviti AD ili ne, ja ne bi u svakom slucaju, a njemu zao sto beba place, ne znam, ali bas danas jedna beba je dojila bila poslije nervozna dobila AD i bljucnula, znaci ona se najela,a nervoza ke zbog neceg drugog, hehe zapravo nisam vise pametna ...
al eto slijedece sedmice 1 mjesec kontrola pa cemo vidjeti kako napredujemo ...

user posted image user posted image user posted image user posted image   svaka cas_t za dojenje blizanaca!
sta rekose na kontroli?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 1256
17.6.2011 12:27:22   
pipi_duga_capara
IZVORNA PORUKA: Pretty mamma

Samo da se pohvalim da dojimo već pune dvije godine (i koji dan)!

e vala se imas cime i pohvaliti  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cestitam!

Neposredna veza do poruke: 1257
17.6.2011 12:34:09   
Pretty mamma
Draga pipi,
da samo znaš koliko sam ja imala problema u početku, žalila sam se svima redom ovdje. Ne želim niti čitati prijašnje postove, odmah me hvata panika. A evo i nakon toliko vremena, sinoć mi se opet začepio kanalić i odmah temperatura! Ali ne odustajem....

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 1258
17.6.2011 12:51:32   
pipi_duga_capara
mila moja i ja sam ti to sve prosla sa prvom bebom user posted image   ni ja se ne zelim sjecati user posted image usjela sam je dojiti 10 mj. ma i duze bi to bilo da nisam slusala gluposti tipa: ona je tebi gladnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , mora piti kamilicu, daj joj vode, daj joj soka.. aaaaaaaa grrrruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zato sada sa svojom drugom bebarom picim samo svoje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1259
17.6.2011 12:54:59   
vila_7
pretty mamma i ja sam unatoc pravilnom dojenju imala cesto zacepljivanje pa temp, pa paracetamol,....i svaki put skontam -pritisnem sama sebe dok spavamuser posted image . zadnjih par mjeseci hB sve ide kako treba!

pipi , i meni su i mama  i svekrva govorile daj joj vodu i kamilicu ( ja kazem dajem dajem-a ne damuser posted image )

Neposredna veza do poruke: 1260
17.6.2011 13:06:25   
MaminaBeba
I mi dojimo punih 10.5 mjeseci!

Mama duplodojilice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1261
17.6.2011 13:41:11   
pipi_duga_capara
IZVORNA PORUKA: helena_7

pipi , i meni su i mama  i svekrva govorile daj joj vodu i kamilicu ( ja kazem dajem dajem-a ne damuser posted image )

ma ja sam sada rekla jasno i glasno nedam joj nista sem sise i gotovo! nema rasprava i ubjedjivanja user posted image dokaz im je evo 7mj. i 12 dana ziva i zdrava hB, i bez vode i dohrane i svih ostalih gluposti koje su mi unistile prvo moje dojenje user posted image user posted image
samo odlucno zacepite svima i dojite svoje bebare user posted image user posted image user posted image user posted image one su nama najvaznije!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1262
17.6.2011 13:44:18   
vila_7
IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: helena_7

ma ja sam sada rekla jasno i glasno nedam joj nista sem sise i gotovo! nema rasprava i ubjedjivanja user posted image dokaz im je evo 7mj. i 12 dana ziva i zdrava hB, i bez vode i dohrane i svih ostalih gluposti koje su mi unistile prvo moje dojenje user posted image user posted image
samo odlucno zacepite svima i dojite svoje bebare user posted image user posted image user posted image user posted image one su nama najvaznije!

jel joj jos nisi uvela dohranu ili nisi prije 6 mj.?

Neposredna veza do poruke: 1263
17.6.2011 13:54:39   
pipi_duga_capara
nisam joj uvela dohranu, dajem joj po malo voca cisto radi "upoznavanja"sa hranom.. dusa moja nezna da jede, sta god joj ponudi ona samo sisa user posted image user posted image user posted image vec sad je naucila da lijepo zine i uzme sa kasicice user posted image user posted image znaci po par kasicica recimo banane ili marelica.. jos uvijek nema obrok zato sto joj je dovoljno dojenje ali mislim da je to jos kratko, vec je velika i uskoro ce joj biti malo user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1264
17.6.2011 15:20:06   
Lejla Ka
Kad joj bude malo jest će više, nemoj se opterečivati količinom dohrane niti onom što mi odrasli smatramo da bi djeca količinski trebala jesti da im bude "dovoljno" za njihov uzrast. To je meni najveća ljepota dojenja, što imaš vrijeme za nuđenje dohrane a da nemaš u opće potrebe da se sekiraš da li beba prihvata, ne prihvata, koliko pojede, ne pojede, ti znaš da se uz dojenje pravilno hrani. Dohrana je doHRANA.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1265
17.6.2011 15:37:02   
pipi_duga_capara
nemam namjeru da je hranim bilo cim drugim sem dojenjem sve dok nevidim da je gladna i da treba jos.. ubacim joj tek tako kasicicu-dvije voca dnevno user posted image   strasno se bojim da ne prestane dojiti user posted image zato joj nista i nedam user posted image user posted image veliku sam gresku napravila sa mojom S ne mogu sebi oprostiti user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1266
17.6.2011 15:40:39   
Pretty mamma
Ovo nije mjesto za priču o dohrani, ali samo da kažem da sam Lauri počela uvoditi kašice sa 6 mjeseci, ali je to bilo neznatno jer je bila nezaineresirana. Samo je dojila skoro 9,5 mjeseci i nije bilo problema. Ja sam protiv žurbe sa dohranom!

Laura je u mom naručju!

Neposredna veza do poruke: 1267
17.6.2011 15:55:54   
Lejla Ka
Hajte sutra na dojilačko sjelo u 12h: http://www.ringeraja.ba/forum/m_849497/mpage_3/key_/tm.htm#968924

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1268
1.7.2011 12:23:33   
mersiha 77
lejla Ka imam jedno pitanje molim te da mi odgovoris:moj sincic se rodio 20 maja imali smo malo problemcica sa dojenjem imala sam jako bolne bradavice.sad mi beba place pa nemogu nadugo pisati ali izbacuje sisu pri ppodoju koji razlog?help pliz

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1269
2.7.2011 10:54:28   
Cickolini
Dojimo punih 5 mjeseci i aBd dojit cemo jos duuuuugooo .... user posted image user posted image user posted image

Mersiha i moja je negdje u tom peridou izbacivala siku, ali proslo je ... sad to radi, ali kad se najede pa se pocne igrati :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1270
8.7.2011 9:03:40   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Dojimo punih 5 mjeseci i aBd dojit cemo jos duuuuugooo .... user posted image user posted image user posted image

Mersiha i moja je negdje u tom peridou izbacivala siku, ali proslo je ... sad to radi, ali kad se najede pa se pocne igrati :)

hvala cickolini dojim i ja A sace puna dva mjesecauser posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 1271
8.7.2011 17:54:24   
mersiha 77
ma stoli se to LejlaKa nejavlja?user posted image

Neposredna veza do poruke: 1272
8.7.2011 21:01:27   
Lejla Ka
Bila sam na moru, pa nisam bila pri internetu.

Kako izgleda to izbacivanje dojke, uz plač ili u toku dojenja u nekom posebnom trenutku? Odmah da ti kažem da je takvo ponašanje dosta često, najčešće nešto iz okoline uznemirava bebu (to može biti svašta, ne neki očigledni razlozi) i ona ne može opušteno da se posveti dojenju.

Postoje li periodi kad beba mirno doji?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1273
8.7.2011 23:19:52   
mersiha 77
dobro nam dosla Lejla Ka!user posted image

pa ovako lejla ja anesa dojim skoro 2 mjeseca i dobiva ma masallah svake sedmice po 300-400 gr. ali sam u pocetku imala jako bolne i krvave bradavice da sam jedva dojila malte ne sa suzama tad mi je babica dala one sesirice a i valjda nijee ni mlijeko nadolazilo kako treba pa su mi rekli da dajem dohranu na flasicu ja sam ih naravno i poslusala sve je bilo uredu dok ja nisam osjetila da dijete nece da sisa i shvatila u cemu je problem tad su mi bile zacijelile bradavice i odlucila sam da samo dojim uspjela sam ali ponekad doji pa tek poslje pocne izbacivati i ponovo hvatati bradavicu
sad opet me bole bradavice najvise lijeva koja i puca nemam pojma zasto i sta da koristim+
anes je bas jako dijete i sto je najgore jako halapljivo jede i kad se nadoji on opet trpa ruke i sisa tako jako da ostanu tragovi koliko isisa
molim te reci mi sta je upitanju?user posted image
jer ja hocu da dojim dugouser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1274
8.7.2011 23:41:40   
Mjeseceva Pratilja
Evo da se i mi pridefterimo.
Dojim 11 mjeseci.
Hvala RR na podrsci. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pomagajte!
пеперутка16

Moju sestru vara muž. Uhvatila sam ga sa švalerkom i slikala ga. Nisu me videli. Šta da radim? Svaku noć plačem, pijem tablete za smirenje.

Da kažem sestri. (100%)

Da kažem mami. (0%)

Da zapretim kretenu. (0%)

Nešto drugo, a to je? (0%)

Broj svih glasova: 2

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *