|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
4.7.2011 17:58:22   
Niobe
MYA
user posted image

Ivana, divne torte user posted image


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 4801
   [Obrisana poruka]
4.7.2011 22:19:02   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 4802
   RE: Fondant
4.7.2011 23:29:46   
Mya_81 RR
Stvarno sam se posramila nakon ovoliko komentara....hvala vam user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4803
   RE: Fondant
5.7.2011 14:03:51   
Hannica
Sad cu ja poceti s pitanjima.user posted image Danas sam kupila glicerin i fruktozu,zelim napokon da probam ovaj recept koji svi toliko hvale.Eh,problem je u fruktozi,....user posted image Ja sam kupila dvije u dm-u,na jednoj kutiji pise traubenzucker,a na drugoj fruchtzucker,na nasem prevedeno i jedno i drugo je fruktoza. Koja je prava,koju vi koristite za fondant,ili valjaju i jedna i druga?user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4804
   RE: Fondant
5.7.2011 14:14:25   
palachinken
fruchtzucker je frutkoza, ovo drugo je grožđani šećer ili dekstroza. Kažu da je najbolje koristiti 50-50 i jednog i drugog, pa kad si već kupila, onda pomiješaj user posted image .

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4805
   RE: Fondant
5.7.2011 14:21:11   
Hannica
Hvala palachinken,sta bi ja bez tebe.user posted image Hajd poslaji mi jos link s minjinim receptom i videom.user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4806
   RE: Fondant
5.7.2011 14:22:50   
palachinken
e to već ne znam napamet, ima na googlu, minjina kuhinjica pa potraži.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4807
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 14:25:19   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 4808
   RE: Fondant
5.7.2011 16:51:18   
Hannica
Hvala Iman.user posted image
Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4809
   RE: Fondant
5.7.2011 18:45:01   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Hannica

Hvala Iman.user posted image
Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?

ja odmah radim i bas bude super za raditi a evo imam fondanta skoro od mjesec i drzim ga na sobnoj temp.jer nije jos bas tako toplo da mu smetauser posted image to sam jos jednom radila i samo ga malo u mikro razgrijala.


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4810
   RE: Fondant
5.7.2011 18:48:33   
Hannica
Hvala ti zaho.user posted image Idem ja sad neku torticu napravit,a sutra cu fondant,zaboravila kupit zelatin.user posted image
Nadam se da ce uspjeti.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 4811
   [Obrisana poruka]
5.7.2011 20:34:40   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 4812
   RE: Fondant
5.7.2011 22:12:22   
Niina
znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo.
Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto.
zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima.
Gdje grijesim??

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4813
   RE: Fondant
5.7.2011 22:14:17   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Niina

znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo.
Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto.
zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima.
Gdje grijesim??

ne mjesiš dovoljno dugo...
ja sam na onoj torti što sma mami radila za 8 mart skontala to...
treba pravo dugo mjesiti...što ga duše mjesiš on je podatniji i šećer se ''utopi'' umasu i ne sojeti seuser posted image
mislim da sam to skonatalauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4814
   RE: Fondant
5.7.2011 22:23:43   
Niina
istina ja nisam dugo mjesila, tacnije prestajala sam cim dobije odgovarajucu gustinu.

_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4815
   RE: Fondant
6.7.2011 19:13:36   
Amrino
Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila. user posted image

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4816
   RE: Fondant
6.7.2011 19:57:23   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Amrino

Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila. user posted image


e zanet kako sma ja topila fruktozu...
fino kad prokuha počnem d abrojim tačno onoliko koliko traje vrenje na video klipu na minjinoj kuhariciuser posted image mojom brzinom brojanja to vam je 75user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 4817
   RE: Fondant
7.7.2011 12:48:20   
Hannica
Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept.user posted image Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.user posted image
user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4818
   [Obrisana poruka]
7.7.2011 12:51:46   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 4819
   RE: Fondant
7.7.2011 12:57:16   
Hannica
Ma nista posebno,obicna cokoladna tortica.user posted image Napravila brzinski samo do isprobamrecept za fondant.
Ostalo mi pola smjese,mogu jos jednu tortu napravit. Hvala.


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4820
   RE: Fondant
8.7.2011 12:50:40   
Amani12
Pitanje za iskusne fondant-majstorice :
da li ova tortica moze pod fondant masu?
http://www.coolinarika.com/recept/trobojna-cokoladna-torta/

user posted image


_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4821
   RE: Fondant
8.7.2011 15:53:16   
palachinken
Amani, mogla bi, ali da ispečeš još jednu koru i staviš preko krema. Treba malo čvršća torta za pod fondan.
Ja se stavih među iskusne user posted image user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 4822
   RE: Fondant
8.7.2011 16:01:13   
milenium
IZVORNA PORUKA: Amani12

Pitanje za iskusne fondant-majstorice :
da li ova tortica moze pod fondant masu?
http://www.coolinarika.com/recept/trobojna-cokoladna-torta/

user posted image



ja mislim da ako može monte torta(kora-bjela krema-i na vrhu krema od vrhnja i čokolade)pod fondat,onda može  svaka,samo  nek je zadnji sloj čvrst pa od čega je god.

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 4823
   RE: Fondant
8.7.2011 16:10:17   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hannica

Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept.user posted image Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.user posted image
user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image

torta je divna...meni je dekoracija baš lijepa kao d aje sa povodom...i d aznaš drago mi je da si glicerinski porbala...kad s eporbaju oba onda se osjeti zaista koliko je lakše sa ovimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4824
   RE: Fondant
8.7.2011 18:56:49   
Mya_81 RR
Hannice, super je!!!

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *