Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav, evo nas dvoje se javljamo kao novi clanovi :-)
sedmica 10 + 5
bdp 16 mm crl 42 mm femur jos uvijek nepoznat O_o buduci da su nas narucili prerano prije dvije sedmice su nam doktori rekli da smo u 7 nedjelji, pa 9 nedjelji i evo jucerasnji uz rece da smo u 10 nedjelji ...
Citala sam da ne valja da zumancana vreca bude veca od 5 mm , mi smo na 4,5 pa me samo toga malo strah :-( , ali gledamo pozitivno i nadamo se da ce biti sve okey :-) kontrola nam je opet za 7 dana :-)
dobrodosla amyra, prikljuci nam se u temi-Razgovori u ocekivanju bebe, de bona, nemoj se toliko opterecavati, ja nisam ni imala pojma kolika ta kesa treba da bude
Evo i mene jucer bila kod doktora 6+4 CRL 8,4mm sa srčanom akcijom (vidjela malo srce kako treperi ) doktor je zadovoljan, a i ja cu konacno malo odahnuti
Da se pridružimo i mi 29.06.'11 bili na UZ dok.kaze 27 sedmica,sto se tice bebare sve OK samo imam kako kaže ''nešto više plodne vode'' nije zabrinjavajuce kontrola sa mjesec,ali ipak mi smo jaaako nervozni zbog toga :(
3d jesam na pocetku, kada nije mogao sa obicnim ni vidjeti embrionalni odjek i nasao je tako otkucaje srca sada mislim da bi ga samo placala onako za dobru sliku...sve sto se ima vidjeti vidi se i na onom najobicnijem
Nego...je li kod svih bebica obim glavice malo veci u odnosu na ostale mjere??? Malo me brine ovo sto je obim glavice najveci u odnosu na ostale mjere...
A ja sam se bila zabrinula kada je izmjerila obim glave i njen obim je najmanji u odnosu na druge djelove tjela ................Tako da no sikiriki,i kod Palachinken kako sam upratila do sad naUZV bebina glavica je malo veća u odnosu na druge djelove tijela tj obim stomaka,femur idr.................. A i kod mog A kada sam bila trudna uvijek je dr.Amela mjerila da je glavica veća nekadaza 5 dana,nekada za 7 i kada sam je pitala (sjećam se kao da je jučer) a ona će ti meni ,ma samo malo glavato dijete nije strašno.........I Boga mi tako je i bilo
hehehe...ma dobro...ja uvijek moram naci nesto zbog cega cu se sikirati...ali ne bi ja brinula da mi dr nije usadila sumnju da nesto nije ok...kad je zavrsila pregled ja je pitam kako je beba...kaze ona ovo:
bebica odlicno napreduje...gledala sam glavicu-nisam vidjela asimetriju...CINI mi se da je sve ok...a obzirom da je i nalaz amniocenteze uredu-nadat se da ce sve biti dobro..
mene ti pregledi izludjujuuuuuuuuuu te u redu je te malu Fl kaska te ovako te onako,jedva cekam da sve to prestane, a i to samo sto nije usli smo u 38 nedjelju i cekamo svaki dan Sto sam se nasekirala zbog tog Femura nisam ni zbog cega drugog..na pregledu prije 2 sedmice bio 58 ja se skamenila nista nije napredovao za mal te ne mjesec dana..i mjerila jedno 6 puta i na kraju FL 66 :) Tako da te mjere nisu bas pouzdane i nemojte se brinutiiiii (to ja sad kazem) Pozz svima
Nego...je li kod svih bebica obim glavice malo veci u odnosu na ostale mjere??? Malo me brine ovo sto je obim glavice najveci u odnosu na ostale mjere...
Hajde bona, i kod mene je dijete glavato Pa jesmo li Bosanci ili nismo Kaže meni doktor, pa dooobro, ima tu i genetike. E reko hvala vam doktore, nemojte me više tješiti, molim vas Mislim, te tabele su za prototipno dijete koje se rađa u nakon 40 sedmica sa 3,5kg, a urijetko neko bude takvo.
Danas smo 37+4 a mjere su slijedeće: BPD 92mm (38,1) HC 337mm (38,0) FL 75mm (38,1) AC 341mm (38,2) Posteljica: straga, homogena zrelost posteljice gr II/III Trebao bi biti težak nekih 3,2kg Nije više glavonja
< Poruku je uredio palachinken -- 5.7.2011 19:16:26 >
pa ti imas jos dva mjeseca pred sobom..sad se bebe samo debljaju, mislim da dobijaju oko kilogram mjesecno..zato, uzivaj, papaj zdravo i ne brini...a, ako bude i malo manja, bit ce laksi porod ..
Gucci, to je po onim nekim prosječnim težinama, sasvim ok težina za bebu u 29. sedmici. U slijedećih mjesec će i uduplati težinu