|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem...
24.6.2011 11:25:35   
d.dita
Neznam na kojoj temi ovo da pišem! Već smo sa bebom išli u privatni smještaj, tada je dojio i tek smo ga počeli prehranjivati tako da sam nosila samo hapice, frutekove i hipove i bili smo u neumu tako da od kuće nismo ništa nosili od hrane. Međutim, ove godine idemo u Hrvatsku i mislili smo ponijeti frižider i nešto mesa, pošto ostajemo duže a malcu kuham supice od domaće piletine i teletine. MM su prijatelji rekli da sve prenesu kao ne gledaju na granici kada vide dijete. Iskreno kada smo prije išli uvijek smo bili u hotelskom smještaju i nismo ništa nosili osim kafe i sada se ne mogu sjetiti da li su nas ikada na granici rovili. Čula sam da ako nađu meso i sl da je kazna 100e! Šta mi savjetujete, pošla sam već u kupovinu!!!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 201
24.6.2011 11:30:52   
DM
Ja sam iskuhala piletinu i teletinu(pile i koljenice zajedno) izamrznula u one taperware češe! Ponesem nekoliko da im mogu supu napraviti, jer ne jedu supu iz kesice!(3-4 čaše, moji su veću pa mogu jesti ostale hrane)To kod iskuhavanja-stavim malo vode-tako da to u čaši bude baš koncentrovano-i stavim tu jednu čašu i dodam vode....

< Poruku je uredio doublemum -- 24.6.2011 11:31:38 >

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 202
24.6.2011 11:42:06   
Anoniman
e ovako,frisko iskustvo na granici pretresaju sve posebno ako vide onaj frizider za plazu.
moja preporuka je da kad pređete granicu stanete u Metkovic i kupite sta vam treba..pelene,meso,u nasem slucaju bebimil 3 user posted image user posted image user posted image sve je jeftnije nego kod nas u MO.

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 203
24.6.2011 11:42:48   
d.dita
Super ideja, imam i ja one taperwere zdjele za zamrzavanj! Hvala! Ali mene opet nešto strah, da neće misliti da nosim pače, prije sam na nekoj temi čitala da je neko za meze ponijeo kanticu pačeta. Ne mogu da nađem tu temu! Baš sam se tada ismijala!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 204
24.6.2011 11:44:04   
Mamarica
Ja nosim skoro svake godine i nisu mi nikad rovili. Par kila mesa u frizider i negdje ispod nogu zasuskas. Nas je lani jos tetka u Hercegovini natrpala sa dvije gajbe voca, kad smo dosli na granicu pitaju imamo li sta, brat kaze imamo nesto voca i ciko samo mahnu rukom, nije ni pogledao.
Ali, opet kazem, nikad ne znas.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 205
24.6.2011 11:49:28   
d.dita
Mi idemo na sreser pa nam je neko rekao da imaju dogovor na granici, ako kupiš u metkoviću da samo pokažeš račun i da ne prave probleme! Znači ništa od frižidera!!! 

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 206
24.6.2011 12:03:16   
Honey3
mi smo godinama nosili meso ali nam nikad nisu rovili auto eh ove godine neznam kako je,u nedjelju smo mislili do Neuma malo na kupanje pa cemo vidjeti kako cemo na granici proci a nosit cemo frizider za sokove i mazalice jer ostajemo samo dan...

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 207
24.6.2011 12:07:36   
vila_7
sad me user posted image . I ja sam kontala kupiti malo nesto hrane samo za dorucke i vecere-mazalice i sl., i bebi gotove kasice.Jel i to gledaju?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 208
24.6.2011 13:22:01   
chuci
IZVORNA PORUKA: kolacic

IZVORNA PORUKA: chuci

helena ista sam ti.
prošle godine mi išli u drugoj polovini jula u tursku. ajša imala 10 mjeseci. spavala na ležaljkama po suncobranom pored mora ili bazena (tada je spavala 2 puta dnevno). nije ni izgorila, a meni vlaa nije ćejf ako nisam stalno na plaži ili bazenu. ja se baš volim kupati.
u hotelu je bila posebno djetalna, neposoljena ne začinjena nemasna hrana koju sam ja njoj davala u kombinaciji sa hipp kašicama i dojenjem. nismo imali problema hB

hej cuci i mi idemo pocetkom jula u tursku pa me zanima kakvi su tvoji utisci opcenito..jesi nosila kuhalo za bebu il tamo postoji mogucnost da ti oni ponude hranu za bebu..i jesi isla na all inclusive uslugu ili kako? ja sam sva zbunjena jer ne znam sta da nosim, sta ukljucuje ta usluga za bebe..kontam da li nositi bazencic za bebe il mi je to nepotrebno?

i kolica jesi li nosila u tursku i autosjedalicu? molim te odgovori mi malo opsirnije, i u koji dio turske si isla..? nasoj bebi ce isto biti 10 mjeseci kad odemo... user posted image

Ja nisam nosila kuhalo ni blender. Ajša je tada jela hranu malo izgnječenu viljuškom, a davala sam joj ili kašice koje sam ponijela, ili hranu koja je nezačinjena. Svaku dan je za doručak, ručak, večeru bio ponuđen u hotelu sto sa hranom za dijabetičare koja nije bila začinjena ni masna. Uvijek je bilo lešo kuhanog mesa (riba ili piletina) i povrća (npr brokule, mrkve, karfiol, krompir) i riže ili nešto slično. Tako da ako u tvom hotelu ima sto za dijabetičare ne moraš se previše bronuti. mi smo nosili bazenčić, ali nam nije trebao, jedino smo u njemu nosali ostale igračke, kanticu lopaticu i te kerefeke. A bio je mali 60 cm u prečniku pa nije bio nezgodan za nosati. ja sam nosilakolica. predaš ih na ček in, tamo te čekaju sa strane kad izađeš do onog mjesta gdje pokupiš prtljag. njih zadnje utovaraju i prvo istovaraju pa ih odmah dobiješ. nisam nosila autosjedalicu jer nisam imala potrebu. u autobusu je sjedila u krilu ili stajala malo razgledala, a autom se nismo vozili nigdje.

mi smo bili u kemeru u hotelu la chateau de prestige, ima 5 * i bilo nam je super. ajša nije osjetljiva hB, pa nismo imali zdravstvenih problema nikakvih. tada je dojila, pa se mi pokupimo u sobu kad je vrijeme i govoto. u hotelu smo dobili krevetić na korištenje besplatno, to je onaj putni krevetić, i meni su one tete dale dodatno čaršafa da joj stavim ispod nje pošto taj krevetić nema madraca.

eto jesam li šta zaboravila napisati?
izvini što ranije ne odgovorih, puno posla ovih dana

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 209
24.6.2011 14:47:15   
salmy
IZVORNA PORUKA: noa

e ovako,frisko iskustvo na granici pretresaju sve posebno ako vide onaj frizider za plazu.
moja preporuka je da kad pređete granicu stanete u Metkovic i kupite sta vam treba..pelene,meso,u nasem slucaju bebimil 3 user posted image user posted image user posted image sve je jeftnije nego kod nas u MO.

Daj nemoj da zezas? kako pretresaju? Mi obicno idemo u vecernjem terminu(jos user posted image spava) ma ne pogledaju ni pasos samo odmahnu rukom.Sad si me zabrinula jer mi imamo dvije graniceuser posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 210
24.6.2011 15:22:00   
Anoniman
ja sam neki dan isla u Metkovic kad su pretresali sve i nama su al mi isli u posjet tako da nista nismo imali..znam da su vracali ljude i da ne smije meso i mlijekouser posted image
moju susjedu su vratili sa Bistrine u Neum da vrati meso i da joj mesar dade potvrdu da je vracenouser posted image

pelene lumpi u merkatoru su jeftinije,meso kupim u Tommiju isto jeftinije a ima i Lidl tamo idem u slatkiseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 211
24.6.2011 15:29:01   
vjestica
ja idem u Cg, crnogorci nas još nikada nisu pretresali ni ganjavili čak ni kad su vidjeli frižider pozadi user posted image , a ni za psa nam nisu ništa tražili
hranu ne nosim, jer u svakom većem supermarketu mogu kupiti hranu po istoj cijeni ko i ovdje
naravno u lokalnim granapima deru , ali tu kupujem samo hljeb

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 212
24.6.2011 16:30:47   
Malenaoduvijek
meso ne nosimo uopste jer me strah da mi se ne pokvari, jedem ribu negdje u restoranu, povrce kupim u metkovicu i voce jedino kupim litar mlijeka da imam kad tek stignem.
jedino sto mi je glupo dole kupovati je kafa, caj, so i te djidje ali to i nije problem za prenijeti preko granice.
a mi smo do sada nosili po paket pelena i hape za djecu ( ali one na mucenje i ad jedino ) a ostalo ne jer svakako nam je neum blizu i onda u njemu kupimo sto treba.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 213
24.6.2011 16:48:57   
Emica_sa
Ja ne mogu da vjerujem da neko nosi meso na more e to je bas previse,na plus 40 vozati meso u autu cista ludostuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 214
24.6.2011 16:52:43   
Malenaoduvijek
zaboravih napisati, ja sam prosle godine djeci kupovala jedan , dva bataka i pravila im supu domacu jer ni moji ne jedu kupovnu.svarno bi me bilo strah to nositi  sa sobom.
a ako je preskupo da jedete meso vani onda se strpite kuci opetih 1otak dana i jedete kuci opet.user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 215
24.6.2011 18:11:45   
Honey3
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ja ne mogu da vjerujem da neko nosi meso na more e to je bas previse,na plus 40 vozati meso u autu cista ludostuser posted image user posted image user posted image user posted image
mi meso nosimo obavezno ili frisko ili zaledjeno u frizideru i nista mu ne bude,nesto meso volim provjereno kupovatiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 216
24.6.2011 18:28:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zaha

mi meso nosimo obavezno ili frisko ili zaledjeno u frizideru i nista mu ne bude,nesto meso volim provjereno kupovatiuser posted image

i mi smo prosle godine nosili u frizedru nije mu nista bilo

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 217
24.6.2011 18:30:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: helena_7

sad me user posted image . I ja sam kontala kupiti malo nesto hrane samo za dorucke i vecere-mazalice i sl., i bebi gotove kasice.Jel i to gledaju?

nama nisu nista gledali  samo pogledali pasos i pustili nas user posted image user posted image a nosila sam svasta od hrane i djecije isto mislim.

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 218
24.6.2011 18:46:24   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

a gdje ga drzite kada stignete na more, u frizideru slabo da moze 7 dana izdrzati ja ga barem ne bih toliko drzala a zamrzivaca najcesce nema osim onih malih kina u frizideru user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 219
24.6.2011 19:04:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

a gdje ga drzite kada stignete na more, u frizideru slabo da moze 7 dana izdrzati ja ga barem ne bih toliko drzala a zamrzivaca najcesce nema osim onih malih kina u frizideru user posted image

pa imam tamo kad dodjem frizder i zamrzivac .
Nisam ga dugo drzala drugi dan sam ga upotrijebila.
Al ove god necemo nositi ...

Neposredna veza do poruke: 220
24.6.2011 19:07:47   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: MALA1994

pa imam tamo kad dodjem frizder i zamrzivac .
Nisam ga dugo drzala drugi dan sam ga upotrijebila.
Al ove god necemo nositi ...

e pa to onda ti nisi puno nosila, ima ih pa nose meso za svaki dan a ja iskreno na onoj vrucini svaki dan da jedem meso, nidje veze pa ne jedem ga ni ovdje kad je vruce user posted image

pa dobro frizider imam i ja a zamrzivac koliki imas, kod nas je samo mali onaj dio gdje ne moze skoro nista stati...
a posebno kada negdje ides prvi put meni bi to bio rizik nositi, a sad da moljakam nekoga da kod njega ostavljam meso to mi je glupost

< Poruku je uredio MALA1994 -- 24.6.2011 19:09:58 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 221
24.6.2011 20:03:15   
teacher75
IZVORNA PORUKA: d.dita

Neznam na kojoj temi ovo da pišem! Već smo sa bebom išli u privatni smještaj, tada je dojio i tek smo ga počeli prehranjivati tako da sam nosila samo hapice, frutekove i hipove i bili smo u neumu tako da od kuće nismo ništa nosili od hrane. Međutim, ove godine idemo u Hrvatsku i mislili smo ponijeti frižider i nešto mesa, pošto ostajemo duže a malcu kuham supice od domaće piletine i teletine. MM su prijatelji rekli da sve prenesu kao ne gledaju na granici kada vide dijete. Iskreno kada smo prije išli uvijek smo bili u hotelskom smještaju i nismo ništa nosili osim kafe i sada se ne mogu sjetiti da li su nas ikada na granici rovili. Čula sam da ako nađu meso i sl da je kazna 100e! Šta mi savjetujete, pošla sam već u kupovinu!!!

ja ne bih rizikovala, ne samo zbog novcane kazne vec sigurno to negdje i evidentiraju pa bi nas stalno peglali i malt_eretirali poslije kad prelazimo granicu. posto idemo na peljesac, mi smo odlucili da svratimo u ston jer tam oima konzum i da tamo sve nakupujemo za tih 7-10 dana. ako zafali, opet mozemo otici u ston, jer nam nije daleko. sto se tice kuhanja za user posted image , ja cu tamo kupiti piletinu i praviti pilece supe, mogu uzeti i zamrznuto ledo povrce pa kombinovati, nece joj nista biti da napravi pauzu od telece koljenice nekoliko dana

< Poruku je uredio teacher75 -- 24.6.2011 20:04:31 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 222
24.6.2011 20:19:30   
Malenaoduvijek
bravo teacher, svidja mi se kako razmisljas user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 223
24.6.2011 20:36:43   
mala86
user posted image user posted image joj odavde se nosi meso u Hr,a mi iz Hr-a nosimo meso u BiH user posted image i slatkise

sto noa rece iz lidla (noa jesi probala onaj njihov eurokrem veliki,nekih 16 kn kosta user posted image predobar je)

moja preporuka za one koji idu u hr-pelene uzmite dole,npr.baby love su u dm-u jeftinije,pampers maramice su vam dole po 2.5 km,pakiranje od 62 kom (uzme se 4 plus 2 gratis) ,nemojte bezveze vuc

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 224
24.6.2011 20:39:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mala86

user posted image user posted image joj odavde se nosi meso u Hr,a mi iz Hr-a nosimo meso u BiH user posted image i slatkise

sto noa rece iz lidla (noa jesi probala onaj njihov eurokrem veliki,nekih 16 kn kosta user posted image predobar je)

moja preporuka za one koji idu u hr-pelene uzmite dole,npr.baby love su u dm-u jeftinije,pampers maramice su vam dole po 2.5 km,pakiranje od 62 kom (uzme se 4 plus 2 gratis) ,nemojte bezveze vuc

a gdje se nalazi lidl i posto idemo na peljesac, jer to prije ili poslije granice (kad po drugi put prelazimo)?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *