Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2011 21:59:42
sheri
moja djevojcica je imala oko godinu dana kad su pocele te vocke, tako da smo ih tada i ruckili. a sad uveliko sama jede tresnje i sama izbacuje kospicu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2011 22:01:42
Lady26
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: helena_7
ja sam sa 7 mjeseci pocela davati mlijeko ZBREGOV u tetrapaku,al napominjem samo kao dodatak u karamelino,čokolino i sl. Al ja još dojim pa eto ne znam ,ako si mu vec davala do sad Humanu,zasto ne i dalje!?
ja sam anelu davala sa 6mjes. kad sam mogla uvest lino proizvode tetrapak mlijeko . Znaci samo sa lino proizvodima davala meegle 1,5% ono sto je bas najblaze A pio je AD od prvog mjeseca ...(nisam dojila 15. dana ). Scekaj jos malo dok bar ne napuni 6.mjeseci pa onda smijes davat sa lino proizv. ako zelis .
Oj cuj 1,5%... Ja oduvijek uzimam sa najvise masnoce, cini mi se 3,2 ili 3,8%.....nema u 1,5% nista...bljutavo, grozno, isto voda....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2011 22:04:17
Lady26
IZVORNA PORUKA: sheri
moja djevojcica je imala oko godinu dana kad su pocele te vocke, tako da smo ih tada i ruckili. a sad uveliko sama jede tresnje i sama izbacuje kospicu
Moja ce uzeti tresnju samo ako ima peteljku, nesto joj zanimljivo da mase s njom, onda cucla (a nista ne izlazi ), na kraju je otkine i pojede i kospu , da mi peteljku mama joji, kaka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2011 22:08:25
sheri
IZVORNA PORUKA: Lady26
Moja ce uzeti tresnju samo ako ima peteljku, nesto joj zanimljivo da mase s njom, onda cucla (a nista ne izlazi ), na kraju je otkine i pojede i kospu , da mi peteljku mama joji, kaka
Nora je sva vazna kad izbaci kospu, a mi svi ko budale pljescemo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2011 22:17:54
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lady26
e imoj Andrejevic guta kospe..nikako nece ociscene tresnje...iskljucivo citave...a mene prpa kospa...pasam mu cak branila da ih jede ...jeste li sigurne da ne mogu dobiti upalu slijepog crijeva? da znam...da dajem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2011 12:29:36
vila_7
ja sam pobornik da je bolje domace malo i ranije uvesti nego sto je po tabelama,nego bezveze davati neprovjereno. Naravno i ja svojoj i kupujem u prodavnici,al sve sto mi svekrva ima u basti radije to dam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2011 12:31:58
vila_7
joj dadada i ja sam cula da se inace od tih kospi (lubenica,trešnje,...) moze dobiti upala slijepog crijeva,...a opet s druge strane moj dido nikad nije cistio lubenicu pa mu nista
Nego,otkad mogu trešnje? Mojoj je 10 m.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2011 12:33:14
Anoniman
Ja sam tresnje davala od 5mjeseci. A sto se tice ciscenja kospica, nikad ni jednu ne izbacim, svaku pojedem, a minimalno kilogram tresanja u sezoni im slistim sama i evo zdrava i prava
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2011 12:34:31
vila_7
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja sam tresnje davala od 5mjeseci. A sto se tice ciscenja kospica, nikad ni jednu ne izbacim, svaku pojedem, a minimalno kilogram tresanja u sezoni im slistim sama i evo zdrava i prava
pa Jelena kako ih mozes progutati,ja i kad bih htjela nesto mi se neda. I da li se one uopce razgrade ili ih i kasnije opet vidis?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2011 21:46:48
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Admiraaa
i ja cu onda skuhati pa oguliti malo pa u blender. a jesi li JelenaT mijesala sa cim tresnje ili si ih same davala?
Prvi put sam dala same par kasika cisto da proba, a posle sa svim i svacim mogucim mjesala. Vise vrsta voca stavim i skuvam kompot, tresnje ogulim i sve zajedno u blender. Posle sam znala dodati rizinih pahuljica, onda kad je Ana veca bila one 7corn ili plazme da dobije na gustini i eto ga super zdrav obrok.