|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  292 293 [294] 295 296   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.5.2011 23:59:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magnolija*

trudicu se koliko god mogu da joj ja kuham, al opet me strah sta joj kuham ? bog zna ovo voce i povrce danas sto kupujemo kakvih otrova ima u sebi, pa je mozda nekad bolja opcija kupiti hipp kasicu, kontam da to prodje bar neku kontrolu. al opet, koliko god kazu da je prirodno, bilo bi vise kvarljivo... ne znam

ja sam bila sigurna samo u ono sto bi posadio neko bliznji a sve ostalo ''domace'' i ''eko'' mi je bilo poduser posted image al sta ces moras im nesto dati da jeduuser posted image

(odgovor članu magnolija*)
  Neposredna veza do poruke: 7326
20.5.2011 0:01:58   
magnolija*
[/quote]

a kad ide po kalendaruuser posted image ja se sjecam da sam sa sljivom krenula odmah na pocetkuuser posted image

[/quote]

kao sa 7 mjeseci ide sljiva...  ko ce ti ga znat

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7327
20.5.2011 0:03:36   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: noa

trudicu se koliko god mogu da joj ja kuham, al opet me strah sta joj kuham ? bog zna ovo voce i povrce danas sto kupujemo kakvih otrova ima u sebi, pa je mozda nekad bolja opcija kupiti hipp kasicu, kontam da to prodje bar neku kontrolu. al opet, koliko god kazu da je prirodno, bilo bi vise kvarljivo... ne znam

ja sam bila sigurna samo u ono sto bi posadio neko bliznji a sve ostalo ''''domace'''' i ''''eko'''' mi je bilo poduser posted image al sta ces moras im nesto dati da jeduuser posted image

i ja sam na sve strane ko god ima i centimetar bastice razglasila da otkupljujem domace i prirodno

< Poruku je uredio magnolija* -- 20.5.2011 0:04:04 >

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7328
20.5.2011 10:13:14   
BBubica

mi smo posadili par stvarcica u basti bas zbog bebca, malo mrkvice, persuna, 10 krompirica user posted image , rotkvice, mahunice, paradajz, svega po malo.
kad odem na bjelasnicu gledacu da uzmem od ovih ljudi sa sela malo krpmpirica

a ti ako nemas gdje probaj bar nesto mrkvice posaditi u saksiju, brzo ce niknuti, a eto imaces bar to domace :)

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 7329
30.5.2011 11:19:31   
mamin cvjetić
Kod mene je sve domaće mama i sveki nasadile svega i samo sada čekam da to lijepo poraste.Doduše sada trenutno od domaćih proizvoda imam samo krompir i mrkvu i po koju jabučicu i šljivu iz škrinje a i toga je skoro nestalo tako da i ja sada kupim ovo ostalo što jedeali čim prispije ovo domaće ima da navalimouser posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 7330
1.6.2011 10:34:48   
HNF
Prvo da vas sve pozdravim. Ja imam bebu od 5,5 mjeseci. Dojio je samo 2 mjesecajer je nisam imala vise mlijeka, pa mu od tada dajemo Humanu. Veoma rano smo mu počeli uvoditi i ostalu hranu. Sa tri mjeseca smo mu kuhali supice od krompira i mrkve, cijedili sokic od jabuke itd. Ne pridrzavamo se striktno tih tabela, jer mi je to iskreno bezveze ne smijes ovo, ne smijes ono, pa nece dijete zivjeti samo na humani user posted image . On mashallah super napreduje, veći je i tezi od djece koja su rođena kad i on, i hvala Bogu sve super jede, nista ne odbija, i nema nikakvih alergija. sad mu dajem i brokulu i karfiol, mrkvu,krompir,rizu,bananu,sokice mu cijedimo. kupovne kasice izbjegavamo ne znam sta se sve stavlja unutra pa sam sigurnija kad ja to skuham. ponekad mu dajem neku HIPP slanu i FRUTEK voćne.E sad imam par kolegica koje su počele djeci davati kupovno kravlje mlijeko oko 5 mjeseci. Neke su kupovale ono mlijeko u kesi sto se mora skuhati a neke su uzimale u tertrapaku i nisu ga kuhale samo ga ugriju. sad menen interesuje posto bih i ja svojoj bebici počela davati to mlijeko pomalo, koje da uzmeme, bas se dvoumim, pa ko ima iskusta nek napise.

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 7331
1.6.2011 11:01:13   
vila_7
ja sam sa 7 mjeseci pocela davati mlijeko ZBREGOV u tetrapaku,al napominjem samo kao dodatak u karamelino,čokolino i sl. Al ja još dojim pa eto ne znam ,ako si mu vec davala do sad Humanu,zasto ne i dalje!?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 7332
1.6.2011 13:44:11   
HNF
Ma davat cu ja njemu i dalje Humanu, ali mislila sam ponekad kao dodatak prehrani, uvesti pomalo i mlijeko, pa reko da vidim kakvo ste vi koristile. Hvala na odgovoru u svakom slučaju user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7333
1.6.2011 14:00:41   
vila_7
eto onda...ja sam ZBREGOVO jer sam primjetila da iako dr.nisu za kravlje,da ako kazu da se da, obicno preporuce to user posted image . I to bas dr. iz razlicitih ne samo gradova nego i kanton.
Tako da i MM i ja to pijemo.

< Poruku je uredio helena_7 -- 1.6.2011 14:01:01 >

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 7334
3.6.2011 13:57:19   
HNF
a da li ste stavljali bebama peršun kada nešto kuhate i od kojeg mjeseca?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7335
3.6.2011 14:31:32   
vila_7
ja samo u supicu od 6-tog mjeseca. Jer ja sam dohranu uvela sa 4,5 i do 6 mjeseci nikakve zacine nisam koristila,od 6-tog,malo persina, i sad od mozda 8-og pocela malo malo soliti i maslinovo ulje. S tim da sad beba sa 9 i po, nekad kad smo kod mame i svekrve pojede sta god su i nama spremile (supe,malo izgnjecene pite,blitvu,....al sa zacinima koje i mi jedemo)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 7336
3.6.2011 14:42:52   
Lady26
IZVORNA PORUKA: HNF

Mozes slobodno malo persuna i maslinovo ulje...jako je zdravo...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 7337
3.6.2011 14:47:52   
Lady26
Ja poslije 6-7mj nisam pratila tablice, jer ih ima koliko hoces i svaka kaze drugacije...zato sam pratila svoju user posted image i po tome sam se vodila...
HB zdrava, ne fali joj nista....sa 6mj je jela supicu sa tjesteninom naravno ne slanu kao za mene ali je jela pravu supu, na mesu sa tjesteninom...
Moj ti je savjet ne opterecuj se previse sa tablicama... user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 3.6.2011 14:48:09 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7338
3.6.2011 14:53:42   
Malenaoduvijek
kad je kravlje mlijeko u pitanju, ako finansijski mozes daji humanu do godine jer u kravljem mlijeku nema sve ono sto je bebi do godine potrebno, npr.zeljezo.

moja pedijatrica savjetuje kada se pocinje sa kravljim da se daje ono iz kese, bitno je da je masnoca 3,2% ne treba bebi davati manje masno.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 7339
3.6.2011 14:56:49   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: HNF

Mozes slobodno malo persuna i maslinovo ulje...jako je zdravo...

a bijeli luk smijes od 10 mj. poceti stavljati i maslinovo dodaji u hranu ne dinstaj na njemu jer nista nece ostati od masnih kiselina koje su zdrave.

ja kono ko poklopac user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7340
3.6.2011 14:56:53   
Lady26
Ja nikad nisam davala iz kese (nikad ga u zivotu nisam kupila user posted image ), nego tetrapak user posted image , naravno uz konsulataciju sa dr, jer Lana nije htjela AD....i da, najmasnije....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7341
3.6.2011 14:57:54   
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994

Ja lonac user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 7342
3.6.2011 14:59:51   
Malenaoduvijek

Ja nikad nisam davala iz kese (nikad ga u zivotu nisam kupila user posted image ), nego tetrapak user posted image , naravno uz konsulataciju sa dr, jer Lana nije htjela AD....i da, najmasnije....

ja ga isto nisam koristila jer ga je tesko naci, ima ga samo ujutro :-)), ali to mi je pedijatrica rekla i imam namjeru da ga porbam jer kau da je najzdravije iako i ovom iz tetrapaka nista ne fali.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7343
3.6.2011 15:00:51   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Ja lonac user posted image user posted image user posted image user posted image

nisiii, ja svakom loncu poklopac user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7344
3.6.2011 15:02:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: helena_7

ja sam sa 7 mjeseci pocela davati mlijeko ZBREGOV u tetrapaku,al napominjem samo kao dodatak u karamelino,čokolino i sl. Al ja još dojim pa eto ne znam ,ako si mu vec davala do sad Humanu,zasto ne i dalje!?

ja sam anelu davala sa 6mjes. kad sam mogla uvest lino proizvode tetrapak mlijeko .
Znaci samo sa lino proizvodima davala meegle 1,5% ono sto je bas najblaze
A pio je AD od prvog mjeseca ...(nisam dojila 15. dana ).
Scekaj jos malo dok bar ne napuni 6.mjeseci pa onda smijes davat sa lino proizv. ako zelis .

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 7345
3.6.2011 15:06:06   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: helena_7

ja sam anelu davala sa 6mjes. kad sam mogla uvest lino proizvode tetrapak mlijeko .
Znaci samo sa lino proizvodima davala meegle 1,5% ono sto je bas najblaze
A pio je AD od prvog mjeseca ...(nisam dojila 15. dana ).
Scekaj jos malo dok bar ne napuni 6.mjeseci pa onda smijes davat sa lino proizv. ako zelis .

moja felix pa u tom od 1,5 nema nista, mogla si mu i sa vodom mijesati, nit je masno niti nista.moja svekrva i svekar piju to mlijeko, Igoru ga jednom dala dijete dobilo proljev (da izvines)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7346
3.6.2011 17:14:53   
rose
i ja sam do nedavno bila ubjedjena da bebama treba davati mlijeko s manje masnoce kad ono slucajno saznah da se pocne s naj,asnijim sto je kod nas 3,2

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 7347
3.6.2011 18:18:20   
HNF
Ma ja se uopste ne osvrcem na te tablice, ja njemu pravim i kuham onako kako mislim da je OK. Odavno on pored Humane jede i krompir i brokulu, karfiol, mrkvu, tikvice pa pomalo i graska, zatim jabuke (sok sto mu mi cijedimo), banane, rizu i hvala Bogu sve jede, super napreduje mashallah i nema nikakvih alergija niti bilo sta sto bi ukazivalo da mu to ne odgovara. a persuna imam dosta domaceg, donijela mi svekrva pa nisam bila sigurna da li mu smijem i to stavljati. A ja mislim i dalje davati Humanu, samo sam pitala koje mlijeko koristite jer sam mu kupila rizolino i frutolino, pa reko da vidim s kakvim mlijekom da mu pravim rizolino. U svakom slucaju hvala vam puno na svim odgovorima user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 7348
15.6.2011 21:53:37   
BBubica
Drage mame :)
zanima me kad ste poceli davati svojim bebicama tresnje, visnje, dinje i lubenice??

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 7349
15.6.2011 21:58:28   
Lady26
Dinju i lubenicu probala proslo godine, znaci bilo joj 7-8 mjeseci...a tresnje probala tek nedavno....visnje nisam ni ne mislim uskoro...
A sve ti je to individualno, recimo ja ne pratim puno tablice, radila sam po svom nahodjenju...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 7350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  292 293 [294] 295 296   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  292 293 [294] 295 296   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *