|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  291 292 [293] 294 295   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
16.5.2011 13:19:29   
sana81
Pocinjes davati od devetog mjeseca prvo jednu cetvrtinu prve sedmice,zatim sljedece pola,onda iduce tri cetvrtine i na kraju cijelo zumance.Dalje nastavljas davati cijelo zumance jednom sedmicno.Meni je nekako lakse podijeliti to na pola,pa recimo srijedom dam pola,a subotom pola,ostale dane meso,mada moja cura nije bas ljubitelj-rijetko da pojede svo povrce u koje sam stavila zumance.user posted image

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 7301
18.5.2011 19:21:50   
BBubica
Evo da se i mi prijavimo!
5 mjeseci i 8 dana
Prije sedam dana smo poceli sa svim sto nije majcino mlijeko user posted image
Pedijatri nek' padaju u nesvijest, ja njih vise necu slusati ni ono malo savjeta sto su mi rekli

HIPP sok od mrkve i rizine sluzi nam je pomogao kod proljeva i bebac ga fino podnosi
Zatim bananica dva dana, pa mrkvica dva dana i sve super ( s tim smo poceli zbog skoro stalnih prljeva koje bebac ima zadnja dva mjeseca)
Aptamil formula katastrofa, bebac sve ispovracao i dobio alergiju, cccccuser posted image user posted image user posted image

Tome se nisam nadala
Danas HIPP hapica (mrkvica, riza, paradajz i piletina ) i bebac sretan
Vodu voli

Meni je prijateljica iz Svedske poslala savjete njihove babice o ishrani, sjedenju, hodanju beba i drage mame mi ko da zivimo na Mjesecu, a oni na Saturnu
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sana81)
Neposredna veza do poruke: 7302
18.5.2011 22:32:18   
rose
IZVORNA PORUKA: BBubica

5 mjeseci i 8 dana
Pedijatri nek' padaju u nesvijest, ja njih vise necu slusati ni ono malo savjeta sto su mi rekli

HIPP sok od mrkve i rizine sluzi nam je pomogao kod proljeva i bebac ga fino podnosi
Zatim bananica dva dana, pa mrkvica dva dana i sve super ( s tim smo poceli zbog skoro stalnih prljeva koje bebac ima zadnja dva mjeseca)
Aptamil formula katastrofa, bebac sve ispovracao i dobio alergiju, cccccuser posted image user posted image user posted image

Tome se nisam nadala
Vodu voli

Meni je prijateljica iz Svedske poslala savjete njihove babice o ishrani, sjedenju, hodanju beba i drage mame mi ko da zivimo na Mjesecu, a oni na Saturnu

zanima me sve to pa ako imas na mailu, posalji user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 7303
19.5.2011 9:54:57   
taurus
ovdje sam pročitala da su mame davale rižine pahuljice iz DM-a
juče sam baš gledala i našla sam rižine pahuljice od alnatur-e koje se kuhaju na mlijeku
međutim pročitala sam na deklaraciji da sadrže tragove lješnjaka i kikirikijauser posted image
to mi nije za bebe
imaju li neke druge rižine pahuljice user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 7304
19.5.2011 9:59:15   
Lady26
Imaju, cini mi se da je babylove ili hipp, zovu se babyrice...
Ove se "razmute" u mlijeku kao cokolino...idu od 4mjeseca

Evo Taurus http://www.hipp.ba/zitne-kasice/110-rizine-pahuljice.html

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.5.2011 10:02:38 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 7305
19.5.2011 10:00:09   
isabella

5 mjeseci i 8 dana

Tome se nisam nadala
Vodu voli

ev ja onako iscitavam ovu temu bas da vidim jel se sta promijenilo a evo vidim na tvom primjeru da jest user posted image user posted image user posted image ja sam u italij dojila sam 3,5 mjeseca al nevezano za dojenje plan ishrane je od 3,5 mjeseca se uvodi sve po malo

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 7306
19.5.2011 10:26:28   
BBubica
Cini mi se da kod nas SVE mora biti kontra ostatka svijeta pa i savjeti vezani za bebinu ishranu, rast, sve ..
Da li nam mozes napisati ovdje kojim redoslijedom se uvodi hrana za bebce?
Hvala ti

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 7307
19.5.2011 10:35:18   
la bomba
IZVORNA PORUKA: Lady26

Babylove riža već sadrži mlijeko, tak da se sprema s vodom. A nama se ekstra pokazao i njihov griz, . ima sa bananom i sa vanilojom, sadrži mlijeko, pravi se s vodom. Beba ga baš voli. Ide od 6mj i sadrži gluten. Baby riža ne sadrži gluten.

Kad se dobar čovjek pokvari, postaje najgori.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7308
19.5.2011 11:43:41   
Lady26
Ma hajd, nebitno user posted image user posted image davno sam Lani to koristila....
Svakako bi to procitala na kutiji, hvala na ispravci user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7309
19.5.2011 11:46:46   
la bomba

Ma hajd, nebitno user posted image user posted image davno sam Lani to koristila....

Pa ova Hipp mozda i ide sa mlijekom, sta znam, ..user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7310
19.5.2011 12:08:08   
isabella

Cini mi se da kod nas SVE mora biti kontra ostatka svijeta pa i savjeti vezani za bebinu ishranu, rast, sve ..
Hvala ti

ali ja sam nailazila na strogo negodovanje moje mame,svekrve,,i svih ostalih ali nisu u pitanju velike kolicine nego cisto da se beba upozna sa ukusima hocu evo idem naci kalendar ishrane i napisem ti redoslijed koji sam ja slijedila i masala nije nam nista bilo mala jede imala je sada krizu zubici u itanju ali ponovo je pocela lijepo jesti user posted image user posted image

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 7311
19.5.2011 12:14:46   
Lady26
IZVORNA PORUKA: la bomba

Pa ova Hipp mozda i ide sa mlijekom, sta znam, ..user posted image user posted image

Sad me ne zezaj user posted image

Evo pise, ne sadrzi mlijeko....znaci priprema se sa mlijekom AD, obicnim...ko sta koristi....ja sam pravila sa AD jer nisam dojila...

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.5.2011 12:16:08 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7312
19.5.2011 12:19:29   
la bomba

Sad me ne zezaj user posted image

Evo pise, ne sadrzi mlijeko....znaci priprema se sa mlijekom AD, obicnim...ko sta koristi....ja sam pravila sa AD jer nisam dojila...

I ja ove sve sto ne sadrže mlijeko pravim sa AD-om, .... planiram tako do godine. Ali neke mame su u te svrhe uvele kravlje 3,2. A za ostale obroke koriste AD. Pa ne znam sada, ... Ja opet mislim da je bolje sve sad AD-om do godine, ...al svak zna sta je najbolje za njegovu bebu. user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7313
19.5.2011 12:37:46   
isabella

Hvala ti

evo ovako

3 MJESECA zavisno od bebe uvodi se koja kasikica jabuke,kruske i banane,znaci posebno svaki dan drua namirnica u slucaju alergije.

4 MJESECA u mlijeko(ukoliko pije iz flasice) moze se staviti kasikica mljevene plazme jednom dnevno.plazma bez jaja.

5 MJESECI supa od povrca ona kupovnasto je samo vodica nema nista u njoj,crema od rize,maslinovo ulje,sir parmezan,crema od griza znaci jedna hapa dnevno.

6 MJESECI uvodi se rucak i vecera.Rucak je na bazi ove supice.A za veceru moze se uvesti krema od 6 zitarica sad neznam kakve u bosni imaju kreme od kojih zitarica.I da naglasim maslinovo ulje je za djecu znaci za prve mejsece zivota ne ovo sto mi koristimo.U 6 mjesecu uvode se i hapice od svih vrsta mesa zavisno od ukusa beebe,moja je navise jela teletinu,a ja sam joj kuhala pa u blenderu pripremala

7 MJESECI uvodi se u ovu supicu pasta ali i to je pasta za bebe bez jaja..Uvode se razni sirevi riccota,robiola samo po 30 grama.I jogurt za bebe.

8 MJESECI zumance jedna mala kasikica sedmicno.

e sad ostalo ces cuti kasnije uzela mi naida kalendar user posted image user posted image user posted image user posted image nemogu je uganjat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 7314
19.5.2011 14:44:42   
rose
IZVORNA PORUKA: taurus

ovdje sam pročitala da su mame davale rižine pahuljice iz DM-a
juče sam baš gledala i našla sam rižine pahuljice od alnatur-e koje se kuhaju na mlijeku
međutim pročitala sam na deklaraciji da sadrže tragove lješnjaka i kikirikijauser posted image
to mi nije za bebe
imaju li neke druge rižine pahuljice user posted image

imas hipp koje se prave na vodi

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 7315
19.5.2011 14:46:18   
rose

Babylove riža već sadrži mlijeko, tak da se sprema s vodom. A nama se ekstra pokazao i njihov griz, . ima sa bananom i sa vanilojom, sadrži mlijeko, pravi se s vodom. Beba ga baš voli. Ide od 6mj i sadrži gluten. Baby riža ne sadrži gluten.

ali meni se cini da babylove ima secer pa je zato nisam kupila

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7316
19.5.2011 23:47:32   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: rose

ali meni se cini da babylove ima secer pa je zato nisam kupila

drage mame, pocetnica sam u dohrani, pa mozete misliti zbunjaze... eh fino dojenje , rahat i beba i ja :D
ja sam danas kupila njihovu rizu, jesu li to rizine pahuljice? na deklaraciji je navedeno da sadrzi prirodnii secer, pa haj im sad vjeruj.
prije 12 dana poceli smo s dohranom, probali smo do sada jabuku, bananu, krusku i danas prvi put tikvicu. voce je nekako prihvatila, al nije nesto bila odusevljena tikvicom, malo je gutala, a vise izbacivala. probacu opet sutra isto.
odmah je pocela imat problema sa stolicom, 3 dana nije kakila, prvi put u 6 mjeseci, pa se jadna namucila da to pokaki konacno, kako mi je zao bilo user posted image htjela bih joj dat i mrkvicu i rizu, al kazu da oboje zatvara, tako da me strah. mislim se bih li joj dala mix jabuku i mrkvu, a opet  kazu ne valja mijesati voce i povrce, al onda kao opet povrce se moze mijesati s jabukom samo...  toliko imam nedoumica...

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 7317
19.5.2011 23:50:28   
Anoniman
za rjesavanje zatvora najbolja ti je hipp sljiva,cim vidis da se muci daj jojuser posted image hipp sljiva rijesava sve problemeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu magnolija*)
  Neposredna veza do poruke: 7318
19.5.2011 23:52:25   
Anoniman
mozes mrkvu i jabuku...slobodno...a kad nema stolice skuhaj kompot od suhih sljiva...a i te sljive fino moze popapati...a sok popiti...ja sam tikvicu uvijek mjesala s krompirom i maslinovim uljem

Neposredna veza do poruke: 7319
19.5.2011 23:53:29   
Anoniman
a moze i hipp sljivauser posted image ...al eto...ako volis sve sama kuhati da znasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7320
19.5.2011 23:55:19   
magnolija*
a znam i ja da sljiva cuda cini user posted image al otprilike pratim kalendar dohrane, po kojem sljiva ne ide sada. pa joj dam caj od kamilice i pomaze joj. ako bude opet zatvora dacu joj kompot od sljive, pa sta god :)
thnx

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7321
19.5.2011 23:57:02   
bebacha
ja koliko znam sljiva ide od pocetka dohrane

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 7322
19.5.2011 23:57:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magnolija*

a znam i ja da sljiva cuda cini user posted image al otprilike pratim kalendar dohrane, po kojem sljiva ne ide sada. pa joj dam caj od kamilice i pomaze joj. ako bude opet zatvora dacu joj kompot od sljive, pa sta god :)
thnx

a kad ide po kalendaruuser posted image ja se sjecam da sam sa sljivom krenula odmah na pocetkuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7323
19.5.2011 23:57:33   
magnolija*
trudicu se koliko god mogu da joj ja kuham, al opet me strah sta joj kuham ? bog zna ovo voce i povrce danas sto kupujemo kakvih otrova ima u sebi, pa je mozda nekad bolja opcija kupiti hipp kasicu, kontam da to prodje bar neku kontrolu. al opet, koliko god kazu da je prirodno, bilo bi vise kvarljivo... ne znam

Neposredna veza do poruke: 7324
19.5.2011 23:58:19   
magnolija*
a sta mislite jel bolje davat ovu rizu sto mi jedemo nego rizine pahuljice?

Neposredna veza do poruke: 7325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  291 292 [293] 294 295   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  291 292 [293] 294 295   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *