|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Faze dvogodišnjaka
15.5.2011 9:57:26   
ivanak
skorpijami se isto mučimo s tim prosipanjemvode, soka... ima nekoliko, ali smo ima tjedan počeli sa valjanjem gdje kod se nađe. i naravno kad mu zabranimo da to sve radi, on počme bacati stvari ili dođe mlatniti.
Evo, npr. kad ide proliti sok, oduzmemo mu sve takve stvari i rečem nema dok se ne prestaneš. i malo se smiri, ali opet do nove prilike.
ali opet isto manje radi, nego što je prije.
npr. a što se tiče bacanja po podu, e ja ignoriram i kažem idemo mi ća... papa, adio i onda on sa poda pruža ruku da i njega povedemo i idemo ća. ali grozno je to za doživiti. a kad je doma, pravimo se ko da ga ne doživljavamo.
npr. a kad ide mlatnuti ili baciti stvari... onda ga stavimo u vrtić ili ga tata izmčlati po guzi.

< Poruku je uredio ivanak -- 15.5.2011 9:58:29 >

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 376
15.5.2011 10:24:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

joooj čitam ovu temu već dugo, ali ne pišem kontam niko mi ne može pomoći u mojoj muciuser posted image
user posted image
moj. A. poslije drugog rođendana je posao 10 puta gori nego prije, ako je to ikako moguće, kad idmeo u šetnju neće da da ruku ni preko raskrsnice, pa ga nosimo, on dreči, ako nije po njegovom legne na pod, asfalt, igralište gdje god, mi ignorišemo i čekamo da ga prođe. priznajem sve sam tanja na živcima, i ne prođe dan da ga barem jednom ne pucenm po guzi, a nekad i češćeuser posted image ,

sad je u fazi proispanja, sve prosipa, sok, vodu kafu, ne možemo da pojemo ništa od njega, ne znam kako da ga kaznim, to da ga odvedem u sob da bude malo sam ne pali, uglavnom, bojim se da će me izludjeti i da će zbog batina psotati još agresivniji nego sad
procice, A. daje ruku...tu ga moram pohvaliti...zna se issto valjati, to me naravno izludi, a i prosipati...pa mi je mama skrenula paznju da ga nekritikujem konstantno, nego da mu govorim u stil "A. je fin djecak, dobar...A. to nece raditi" bla bla...i zaista paliuser posted image ...ako im s mirom govoris kako su fini i dobri i kako to sto radi ne valj...odustanu...barem ovaj moj...s vremenom ce valjda nauciti da je on dobar i da on to ne radi...nadam se

< Poruku je uredio dadada -- 15.5.2011 10:25:28 >

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 377
15.5.2011 11:48:54   
gvendolina
škorpija sve je ovo izgleda slicno kod dvogodisnjaka i A je isto lud za prosipanjem.On jako voli vodu i svaki put kada se kupa problem mi je da ga izvadim iz kadice jer se pocne derati .jedva cekam da otopli pa da ga pustim da se kiseli i brcka,bas me zanima kad bi mu dosadilouser posted image A sto se tice prosipanja ja mu dam onu casu sa kljunom i fildzan i on to presipa  i igra se.To je jedini nacin da na miru kafu popijemo.Naspem mu i u praznu flasu od stelexa vode i on to prska i zabavlja seuser posted image
Ajdin jos nije ni naucio da pije iz case kako treba jer jos uvijek koristimo casu sa kljunom,samim tim i manje prosipa.

sto se tice ovog deranja i A to zna raditi i mi to ignorisemo ili mu zaprijetim da ce dobiti po guzi i on prestane.Par puta se desilo da se tako derao jer nije htio uci u kucu,ja naravno nisam popustila i jos sam ga pucnula po guzi kada smo usli.Vjerovatno je tada naucio lekciju,jer sada je nekad dovoljno da mu samo zaprijetim i on poslusa.

< Poruku je uredio gvendolina -- 15.5.2011 11:54:12 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 378
15.5.2011 22:16:23   
Sonja
e moja skorpija prva recenica je mojauser posted image i moj A je nepodnosljiv nakon 2 rodjendana..bas se totalno promijenio i ko da nije ono moje dijete..
skroz je neposlusan amaa bas nista ne slusa..stalno udara nekog ko mu nesto neda..place kad mora u kucu uci i to se dere baca vristi...a o prosipanju da ne govorim kafa se ne moze od njega piti..njegovu paznju nista ne moze zadrzati vise od 5 min.. voli da svrlja ali sa papira predje na zidove i tome nema kraja..djaba mu lijepo reci djaba galamiti djaba i pucnuti po guzi nista ne pali..jos sam i kaze Adin nista ne susauser posted image user posted image
user posted image user posted image
ne znam kako ce biti kad dodje jos jedna bebauser posted image da sam znala da ce biti ovakav odgodila bi trudnocu 5-6 godinauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 379
16.5.2011 9:50:16   
Nina_Lana
Sto se tice prosipanja kod mene je upalilo to sto sam L od pocetka govorila kako ne mogu stalno da cistim za njom, kako me zabole rukeuser posted image i da to ne valja raditi, ali je sad u fazi pljuvanjauser posted image ...ne znam ni od koga je to vidjela, ne pljuje ona nikog. nego skuplja pljuvacku po ustima i lagano je ispusta da klizi, a mene to uzasno iritirauser posted image ..Govorim joj da to cigani rade hahahah i sad se i tog pocela ustrucavati...
Kako je svako dijete individualno, a sve te faze dodju i prodju, moj je savjet samo puno puno razgovarati i pricati s djecom...

Ja moju L tesko npr. mogu nagovoriti na nesto sto ona cvrsto odbija,,kao neki dan slikanje za pasos, tj. da udje u kabinu..nakon 10 dana pokusavanja, vodila sam je svaki dan u MUP, nije htjela u kabinu, ali se opustila na kraju i uspjele su je uslikati ali pored vrata sluzbenog ulaza..Sad cekamo da li ce nam iz BL vratiti zahtjev jer pozadina nije bijela user posted image , ako vrate mora ponovo na slikanje, a u kabinu nema sanse da udje, jer se boji...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 380
16.5.2011 15:53:24   
emma.L
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

nego skuplja pljuvacku po ustima i lagano je ispusta da klizi, a mene to uzasno iritirauser posted image ..Govorim joj da to cigani rade hahahah i sad se i tog pocela ustrucavati...

Ovo se i kod nas dešava, ali ne bih rekla da Ema namjerno to radi, nego baš jako bali ovih dana i vidim da se šestice bijele i vjerojatno je zbog toga. Što se tiče prskanja i prosipanja vode, pustim je kad se kupa- napunim kadu, ubacim sudiće, kutije i prazne flašice od šampona i ona prska i sebe i mene i okolo sve user posted image . Ne smeta mi to, kupatilo uvijek moram brisati poslije, ali pošto se tada zadovolji, nema prelijevanja po stanu.
A sada smo u fazi izljeva ljubavi. Po 10 puta dnevno kaže meni ili nani da nas voli, a MM-a neki dan uhvatila za glavu, okrenula ga prema sebi i drži mu obraze rukicama i najsočnije kaže "Bolan, ti si moj! Volim te najviše!" user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 381
25.5.2011 21:56:43   
škorpija

a MM-a neki dan uhvatila za glavu, okrenula ga prema sebi i drži mu obraze rukicama i najsočnije kaže "Bolan, ti si moj! Volim te najviše!" user posted image

ajjjj kako slatkouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 382
25.5.2011 22:12:17   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: škorpija

a MM-a neki dan uhvatila za glavu, okrenula ga prema sebi i drži mu obraze rukicama i najsočnije kaže "Bolan, ti si moj! Volim te najviše!" user posted image

ajjjj kako slatkouser posted image

user posted image

a otkud sestice tako rano? i moj bali u zadnjih par dana bas kao kada su zubi u pitanju ali ja mislim da sestice ne idu prije 5-6 godine

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 383
25.5.2011 22:19:41   
Esmica
Ovo je bas za ovu temu user posted image user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=hXWLNT6-prU&feature=related

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 384
25.5.2011 22:28:32   
Vinetu
Uhh... kako vidim, nisam jedina...tj. moja djevojčica nije jedini nestaško (blago rečeno)!
Dere se, baca stvari, huja, grize stol kad joj šta nije po volji.  Mi to stručno ignorišemo... a kad vidi da ne reagujemo, počne se umiljavati, trpati u krilo, stavljati moju ruku na njenu glavu da je pomilujem i sl.  Kad vidi da ni to ne pali, da je i dalje ignorišemo počne kroz plač govoriti "Izini, mama... izini, babi".  Tek tada joj se obratimo.  Prvo je poljubimo, pa joj onda kažemo gdje je pogriješila i onda slijedi igra.
Za ovo "izini" trebalo nam je nepuna sedmica i shvatila kad treba da to kaže.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 385
26.5.2011 9:55:20   
emma.L
Majo, i meni je smiješno za šestice, ali su jako bijele i tvrde (ne samo na jednoj strani da bih rekla da je nažuljala ili nešto povrijedila) user posted image . Curica od moje prijateljice sa 4,5 godine ih nema.
A Vinetu, nama je "izvini, neću nikad više, ajmo mir-mir" postalo najnormalnija stvar. Tačno vidiš da to izgovori samo da bi nastavila po svom user posted image , iako mi svaki put to hvalimo i pričamo i pričamo i pričamo.
A jutros je cijelo jutro i spremanje u vrtić kontrirala i preplakala. Od neću čokolino, ti mi daji čokolino, ugasi sunce bole me oči, stavi mi krpu na krilo, nisi mi dobro stavila krpu na krilo, neću piškiti, e sad hoću i kakiti, ja ću izabrati šnalu, nećeš me češljati... užas i sve popraćeno ovim user posted image  i kenjkanjem. Ni jednu jedinu riječ nije izgovorila bez kreveljenja. Mislim da je to zato što je nenaspavana - imali smo goste i kasno je legla.
A faza neposluha se nastavlja i prekjučer mi nije htjela dati ruku na ulici i trčala je ispred mene. Ja kao blesava trčim po Dobrinji i hvatam je, objšnjavam opasnosti, pričam, na kraju i prijetim i kad ništa ne pomogne - samo skrenem kući. E onda počinje to "neću kući idemo na ljulje, izvini mama, bla bla". I ovako stalno u zadnje vrijeme. Koliko puta sam odgodila obaveze i vratila se s njom kući jer nije slušala user posted image  ali nema fajde još uvijek. Nikako da skonta gdje je granica.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 386
28.5.2011 11:26:12   
Sonja
drage moje da ne otvaram temu ovdje cu pisati
ja ne znam sta da radim sa svojim A
dijete samo vristi place kmezi nazor kad mu nesto nedamo
al nije to malo njega cijeli komsiluk cujeuser posted image ko da ga udaram koliko vristi
sta da radim da li da ga ignorisem(mada mi to slabo uspijeva) ili sta vec da radimuser posted image
pomagajte kako znate
ja ne mogu s njim nigdje da odem sramota me i stvarno ne mogu na kraj s njim da izadjem user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 387
28.5.2011 12:21:44   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: Sonja

al nije to malo njega cijeli komsiluk cujeuser posted image ko da ga udaram koliko vristi
sta da radim da li da ga ignorisem(mada mi to slabo uspijeva) ili sta vec da radimuser posted image
pomagajte kako znate
ja ne mogu s njim nigdje da odem sramota me i stvarno ne mogu na kraj s njim da izadjem user posted image

objasnjenje za njegovo ponasanje je da JE NAPUNIO DVIJE GODINE

isto kao da kliknu kad ih napune, pretvore se u male vragice, za sve kmeze, a ustvari samo driblaju nase zivce

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 388
28.5.2011 12:27:20   
Sonja
ma vjeruj on je bio bukvalno andjeo al kako je napunio 2.god bas kao sto kazes ko da je kliknuo i paf drugo dijete
nacisto me izludjuje..
kud sad nosim nisko pa moram mirovat a on ko vrag...

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 389
28.5.2011 12:30:53   
maja78 RR
znam vjeruj mi o cemu pricas, mislim moj A je stvarno dobro dijete, ali nalete ti neki periodi kad bih najradje apaurin popila kako me zna do ludila dovesti.
ima li ko da ti pomogne? nebi bilo lose da bi se timogla malo vise odmarati

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 390
28.5.2011 12:39:31   
Sonja
pa evo dosla sam kod mame i tate jer mm radi stalno al djaba i oni lude s njim al ovdje makar mogu vise odmarati
a to za apaurin mi citas misli ja bas danas govorim kud mi dr. nije prepisala apaurinuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 391
28.5.2011 16:22:39   
virgulina
pozdrav mame i drugari user posted image
M je dvije i po godine i dosli smo u fazu skidanja. Naime , ona odnedavno skida odjecu , kaze vruce joj je . Da li imate neki savjet kako je privoljeti da trpi odjecu i  ne skida se ?

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 392
28.5.2011 16:28:27   
ena23
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

pomagajte kako znate

isto kao da kliknu kad ih napune, pretvore se u male vragice, za sve kmeze, a ustvari samo driblaju nase zivce

Sonja, ja maksuz dosla da se jadam zbog apsolutno iste stvari. moj doduse jos nije napunio dvije godine, sada mu je 22 mjeseca, ali medovodi do ludila. fakat za sve zivo place, baca se, urlice, vristi, ma ko ga slusa rekao bi da ga zlostavljamo user posted image user posted image i ja i mm pri kraju sa zivcima, ne znamo sta bi snjimuser posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 393
28.5.2011 16:30:22   
ena23
IZVORNA PORUKA: Esmica

Ovo je bas za ovu temu user posted image user posted image
http://www.youtube.com/watch?v=hXWLNT6-prU&feature=related

e majke mi ovo neko ko da je mog emira snimo. znaci apsolutno isto. user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 394
28.5.2011 17:58:48   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: virgulina

pozdrav mame i drugari user posted image
M je dvije i po godine i dosli smo u fazu skidanja. Naime , ona odnedavno skida odjecu , kaze vruce joj je . Da li imate neki savjet kako je privoljeti da trpi odjecu i  ne skida se ?

dobro dosla user posted image

a savjet za to bas i nemam, sigurno ce se javiti neko ko je imao taj problem

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 395
28.5.2011 20:04:50   
Vinetu
Vidim ja da svi isto pišete... k'o da ste zavirili u moj stan.  Moja mišica je bila anđelak... a sada... (neko je spominjao apaurin : )) Ne znam samo kome bih ga dala... sebi ili njoj : ))) - šala naravno!

Neposredna veza do poruke: 396
28.5.2011 20:27:30   
R&T@
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

pomagajte kako znate

isto kao da kliknu kad ih napune
, pretvore se u male vragice, za sve kmeze, a ustvari samo driblaju nase zivce

Hvala Bogu dragom, kod moje R. je taj "klik" bio pozitivanuser posted image
ona se pretvorila u andjela, a bila je tako "teska" da valjda nije moglo goreuser posted image user posted image user posted image user posted image

Zimus smo vodili ta oba rata i onaj zvani vristanje i onaj zvani skidanjeuser posted image
Meni je uspijevalo sljedece:

1. Kad bi vristala bez razloga, kmezi- ja bih to pretvorila u igru... ja bih isto vrisnula pa se pocela cerekati...ili bih donijela igracku i igrala se pred njom sve pricajuci sta radim s big osmijehomuser posted image ... ili taktika price: Da R. sad ne place, mogle bismo vani" (+ obujem cipele i glumim zalosnu sovu kod ulaznih vrata)... ili mito i korupcija...(ako ne places, dobit ces nesto)user posted image user posted image user posted image
i naravno zen zen zen zenuser posted image user posted image user posted image user posted image

2. Za skidanje...opet taktika price...(Ako to...onda touser posted image ) ili stanem ispred ormara s njom u narucju i pustim je da "izabere" sta ce obuci...
to su bile lude kombinacijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 397
28.5.2011 20:49:21   
ziki
IZVORNA PORUKA: tajra

2. Za skidanje...opet taktika price...(Ako to...onda touser posted image ) ili stanem ispred ormara s njom u narucju i pustim je da "izabere" sta ce obuci...
to su bile lude kombinacijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moje iskustvo u produzetku price: cetvrtak, petak jutru kasnimo na posao zato sto dvoje preostalih cistih panatalona "ne idu" sa preostalim cistim duksericama ili na 25 C idemo u setnju u somotskim/samtanim pantalonama jer one jedine idu uz duksericu sa auticemuser posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 398
28.5.2011 21:02:19   
R&T@
Moje cetverogodisnjakinja je imala fazu zvanu "sve u jednoj boji"user posted image user posted image user posted image user posted image

sreca, ova dvogodisnjakinja jos ne razlikuje boje...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 399
8.6.2011 10:20:28   
Majčica
Je li neko jos imao problema sa slikanjem za pasos? Cini mi se da je jedna forumasica pisala nedavno da se curica nije dala slikati, pa me zanima da li su vratili sliku...
Ja sam juce tako nasekirana izasla iz CIPS-a da jos sebi nisam dosla. On je toliko vristao kad je u kabinu usao, jedva ga je zena nekako uslikala ali iskrivljenih ustauser posted image , pa kaze ne zna da li ce vratiti sliku, kao ona ce staviti komentar da je dijete bilo nemirnouser posted image . Sad ne znam ziva sta cu ako mi vrate tu sliku, ko ce ga opet voditi i slikati a nema nam na more ako to ne uspijemo.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

FB

sa koliko god bi deci dozvolili da imaju svoj fb profil sta mislite o masovnim profilima dece od 8 god :-S

ne bih ranije od 15 god (55%)

da se pitam i kasnije od 15 god (31%)

pa i od 8-9 god nije rano (1%)

ma fb ne znaci nista samo druzenje sa prijateljima moze od kad god hoce (3%)

ili ....... (10%)

Broj svih glasova: 130

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *