|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava i vrkuta
19.3.2011 13:51:20   
gerberka
ja sam počela piti mješavinu rodine trave, matičnjaka, macine
( marubii ) i božje drvce..sve to po 100 gr i pomiješala. na ključallu vodu stavim jednu supenu i ostavim pola sata..zako cu do ovulacije i prestati.

shac za vaginalni sekret trebaš konsultirati svoga ginekologa..meni su na kraju pomogle vaginalete Neo penatran, moj ti je savjet da ne uzimaš na svoju ruku. da li si provjeravala hormonski status, a tm spermiogram?

ena slažem se s tobom..meni je pomogla u regulaciji, ali i macinu treba sa oprezom i u mjeri.

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu shac)
Neposredna veza do poruke: 401
19.3.2011 17:28:41   
ivannna
shac, obzirom da vec godinu dana ne uspjevaš zatrudniti, a imas problema i sa sekretom, pravo je vrijeme da se obratis ginekologu, kako bi napravila neke pretrage, prvo uzv i papa test, pa onda kao sto rece greberka hormone i spermiogram. jer trave mogu malo pomoci izregulirati hormone, ali ako je sve drugo ok.

Ja jos uvijek nisam dobila, znaci definitivno mi se nije samo malo poremetio ciklus, vec je doslo do potpunog izostanka menstruacije, tako da definitivno to nema veze sa cajem koji sam pila, vec se nesto žešće sa hormonima zbrkalo, u uto cu kod doktora pa javim sta se desilo.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 402
19.3.2011 21:56:30   
san4
Ivannna,bas mi je zao zbog tog tvog problema!user posted image Sta da ti kazem,meni se cini,sto se vise trudimo da uvijek nailazimo na prepreke i kad mislim da je sve savreno....a ne...mora biti neki problem!
Samo,nedaj se!Bit ce sve ok!Javi nam sta je bilo kod dr!user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 403
20.3.2011 12:09:56   
ivannna
San4 hvala ti puno na podršci.
I meni se čini da je tako, sad se poremetilo i ono sto je uvijek bilo uredno user posted image , no dobro idemo dalje, u borbu, nista nam drugo ne preostaje. Javim se.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 404
23.3.2011 7:47:09   
na korak
Dobro jutro drage moje,

na drugim temama sam pisala i meni i MM su svi nalazi ok,hormoni, brisevi, spermiogram...citajuci sve teme, shvatila sam da je slijedeci korak folikometrija i prohodnost jajnika...takodje sam citala da macina trava pomaze kod "otcepljivanja jajovoda", odn.poboljsava prohodnost.
Moze li mi neko, ko bolje poznaje "materiju"user posted image  detaljnije objasniti.
Takodje sam vidjela da ima macina travavise vrsta,naziva, a samo jedna je za nas trudilice prava, pa me interesuje gdje da kupim macinu travu, znam da trebam traziti marrubium vilgare, ali voljela bi savjet.

Molim vas za odgovor, hvala vam unaprijed

i da svima zelim sto prije user posted image ,user posted image  i za 9 mjeseci user posted image , heheheuser posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 405
23.3.2011 8:43:08   
mala75
ej draga nisam baš sigurna da će ti macina trava pomoći u otčepljivanju jajovoda ako su zapušeni. ja imama taj problem, popila sam livadu macine trave i ništa od toga. i evo me sad u postupku IVF.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 406
23.3.2011 8:46:37   
na korak
mala 75, ne znam da su mi jajnici zapuseni, nego s obzirom da su svi nalazi OK, reko to je slijedece i folikomertija, odnosno, pretpostavljam da ce mi Goidnjak prvo preporuciti klomifen, pa onda folikometriju, a nije zgoreg da pijem i tu macinu travu, usput, jer kazu da dobro utice na prohodnost jajnika.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 407
23.3.2011 9:11:29   
ivannna
Na korak, macina trava se ne smije piti zajedno sa bilo kakvim hormonalnim tabletama, tako da ako dobijes klomifen nemoj nista piti. Ostavi čaj za cikluse u kojima ne budes uzimala nista, ali pij samo do ovulacije znaci negdje do 15-og dana ciklusa.

E sad što se tiče vrste macine trave, mislim da je to vječito pitanje, i koliko ljudi toliko mišljenja koja je prava, mislim da su tri u opticaju
Marrubium vulgare - marulja
Alchemilla vulgaris - vrkuta
Nepeta cataria - catnip, catmint, macina trava
reći ću da su biljke djelimično moja struka i da sam bas zbog ovoga isčitavala puno o njima, ali i dalje ne znam da li postoji ona "prava" ili nekom pomogne jedna nekom druga, a nekom ni jedna.
Obzirom da su to sve narodni lijekovi, onda ti se sve svede na narodna predanja o tome sta se u kom kraju u narodu koristilo za poboljšanje začeća, i onda ce ti ljudi iz različitih krajeva pominjati različite vrste.
Napomenula bih jos i biljku Vitex agnus cas_tus - konopljika koja je isto dobra u svrhe reguliranja hormona a moze se piti kao čaj ili u tabletama ili čak nekim tinkturama.
Najbolje da malo isčitaš iskustva i druge tekstove po internetu pa da sama odlučiš šta piti.
Sorry na dugom postu, al valjda sam malo pomogla.
Sretno

< Poruku je uredio ivannna -- 23.3.2011 9:14:22 >

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 408
23.3.2011 9:24:35   
na korak
hvala na odgovoru. Ja nemam hormonalnih problema, svi hormoni u obje faze su mi u sklopu referentnih vrijenosti. Citala sam durge postove cura, kojima su svi nalazi, takodje, OK, a dr. Godinjak im je dao klomifen, pa folikometrija, ciljani...pregnil. Takodje sam citala kada da klomifen on se pije od 2DC, narednih 5 dana, a onda su neke djevojke pile macinu travu do ovulacije i "urodilo je plodom" user posted image . P a sam mislila i ja da probam tako, odnosno, dao mi ili ne klomifen, da pijem macinu travu par dana do ovulacije (npr. od 8 do 14 DC), jer sam takdoje procitala na vise mjesta da je dobra za prohodnost jajnika, uopsteno.

I kazu da je ta macina trava, kao sto sam vec rekla, marubium vulgaris PRAVA, samo nisam sigurna gdje kod nas da kupim tu bas PRAVU.

Hvala jos jednom,user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 409
23.3.2011 20:17:23   
malena27 RR
Cure, idete OT. Pricu mozete nastaviti na temi Lijecenje kod dr. Godinjaka....

LP, RR Tim

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 410
24.3.2011 8:16:40   
na korak
malena27 RR- ???,osnovna tema je macina trava, a ostalo se veze, mislim da ovo nije tema za Lijecenje....trazim odgovor gdje da kupim PRAVU, jos ga nisam dobila...user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 411
24.3.2011 10:42:03   
pepika
ja sam je juce kupila u DM-u,3,50 km kesica i pise na njoj MACINA TRAVA marubi herba,valjda je to ona prava

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 412
24.3.2011 10:45:04   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: na korak

malena27 RR- ???,osnovna tema je macina trava, a ostalo se veze, mislim da ovo nije tema za Lijecenje....trazim odgovor gdje da kupim PRAVU, jos ga nisam dobila...user posted image

pa jeste, ali se pricalo o postupcima i nacinima lijecenja kod dr. Godinjaka user posted image tj. redosljedu user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 413
24.3.2011 11:15:41   
na korak
user posted image  jeste, pricalo se i o tome, stas kad je sve povezanouser posted image , a i mi zene...znas kako je to kod nas, haha

Uglavnom ja jos trazim odgovor user posted image . GDJE DA KUPIM "PRAVU" MACINU TRAVU? user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 414
24.3.2011 11:51:44   
ivannna
Rekla si da mislis da je Marrubium prava, ja sam ti rekla svoje misljenje, o "pravim", a ako hoces Marrubium mozes je kupiti u DM-u kosta par maraka.

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 415
24.3.2011 13:29:44   
na korak
ne samo marubium, nego marubium VULGARIS,  a u nasim apotekama, ne pise bas tako na kutijama (bar na ovim gdje sam ja gledala) zato sam pitala, gdje da kupim, ako je vec neko pukovao i ima iskustva

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 416
24.3.2011 14:20:28   
ivannna
to ti je to jer se samo jedna vrsta marrubiuma i to vulgaris zove macina trava

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 417
14.4.2011 15:41:52   
gerberka

i ja pitam user posted image
s obzirom da pijem dabroston za regulaciju user posted image i to od 14 do 26. DC da li mogu do dana ovulacije piti macu ili vrkutu, do dana kad pocinjem sa dabrostonom? vidim da se ne smije miješati sa hormonskom terapijom, ali ovo nebi bilo istovremeno mijesanje?

hvala user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 418
7.5.2011 19:13:38   
milavanila
Pozdrav svimauser posted image . Htjela bih samo reći da ja, dok nisam pila macinu travu nisam imala ni miom. Ja sam to laički onako povezalauser posted image jer se kaže da macina trava podstiče prokrvljenost maternice. Voljela bih da nisam u pravuuser posted image  

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 419
   RE: Macina trava
26.5.2011 21:18:56   
Zrncica
Ja vjerujem da se kod mene ni ne stvara jajasceuser posted image   Doca kaze da je sve ok,dzaba sve macine trave svijeta ne ide,dzaba plodni dani  i sve to,nista oduser posted image .Help

< Poruku je uredio Zrncica -- 26.5.2011 21:25:49 >

(odgovor članu vaga)
Neposredna veza do poruke: 420
31.5.2011 18:36:57   
gerberka
Zrncica, mozda bi mogla da ides na folikulometriju pa da ganjas ciljane odnose

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:27:09 >

(odgovor članu Zrncica)
Neposredna veza do poruke: 421
1.6.2011 10:23:41   
dush
Zdravo drage moje!

Malo se dvoumim da li da pocnem da pijem macu i vrkutu (ok vise se dovumim o maci), jer sam procitala od nekih cura da im se poremetio ciklus. S obzirom da je meni ovo tek treci poslije tableta, jos uvijek mi nije ustaljen i ne znam kako ce uopste djelivati na mene. S obzirom da je ovo prvi mjesec kako se trudimo, da li da malo sacekam koji da vidim hoce li uspjeti bez mace i vrkute ili da odmah ta dva caja uvedem? Pijem folnu vec 3 mjeseca, sa dodatkom nekih B i E vitamina.

Za vrkutu sam cula(procitala) da je dobra za endometrij i plodnu sluz i da od nje obicno zene nisu imale problema.
Ali da se od mace zna produziti ciklus (meni je i onako prvi bio 45 dana, drugi 32 pa ne bih da mi se produzi jos vise).

Kakva iskustva imate vi koje je pijete? Je li osjetite kakve promjene?

Btw je li neko u posljednje vrijeme kupovao macu i vrkutu u SA? Gdje se moze kupiti (citala sam postove od prije, ali vecina je iz 2008 i 2009 godine)?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 422
1.6.2011 11:03:34   
dijana79
dush vrkuta je jako dobra   al ne mješaj je sa drugim ja sam je tako pila meni nažalost nije pomogla da ostanem trudna al sam je ipak pila ako ništa zbog kakvih upala al slobodno pij  neće ti škoditi .

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 423
1.6.2011 13:06:12   
Lulu_08
Ja sam prošli mjesec od početka do kraja pila cca 0,5l vrkute dnevno. Iskreno godila mi je pravo, i sluz je dosta primjetna bila. Nažalost nije uspjelo ali šta je tu je.

Sada se razmišljam da zbog prošlomjesečne biohemijske ispijem "kuru" macine trave, odnosno da pijem macinu travu 40 dana. Da li neko ima iskustva sa ovim i ako da zamolila bih "recept" iliti uputstva?

Unaprijed hvala user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 424
1.6.2011 13:40:07   
dush
I mene interesuje kako se pije macina. Neki pisu da se pije 40 dana, neki pisu da se pije samo od zadnjeg dana menstruacije do ovulacije i da tako stalno, neki pisu da se pije od zadnjeg dana menstruacije do ovulacije i tako 40 dana (znaci ne svaki dan, nego u ovom okviru) pa pauza mjesec dana.

Je li nekome uopste neki dr G. rekao da se to pije ili je svako na svoju ruku uzeo, je "ne moze odmoci" (a procitali smo da nikako nije dobra u kombinaciji sa hormonskim lijekovima).

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *