Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 8:42:15
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus
mene moji zovu imenom i to mi je ok
uh, a ovo za "žena moga brata" i ja bih nju zvala "sestra moga muža"
ma meni ne smeta majkemi... žena ima svoj stav...nisma ja kriva što joj je pogrešan... jedno vrijeme muž je opominjao , kaže joj ona ima ime, bezveze ti to setro...al ta ne popušta i ja mu kažem nemoj se ti sad sa njom raspravljati oko toga... pusti...pa živcot je suviše kratak da se oko toga sikiramo...
a on joj jednom kažem...čudo mi djete ne zovem ''dijete moga brata'' il nisi siguran da su pa da s ene ofiraš...a ona se sva zbunila...
ma svima je komična...al nema veze ja ne berem brigu...nisma je niti jednom upozorila...pa sasvim je vidno iz mog prethodnog posta kako ljudi reagiraju na njenu pamet ostaju u đšoku da su neiformisani o tome koliko žena ima njen brat ili koliko barće ima ona
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 9:05:18
taurus
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: taurus
mene moji zovu imenom i to mi je ok
uh, a ovo za "žena moga brata" i ja bih nju zvala "sestra moga muža"
ma meni ne smeta majkemi... žena ima svoj stav...nisma ja kriva što joj je pogrešan... jedno vrijeme muž je opominjao , kaže joj ona ima ime, bezveze ti to setro...al ta ne popušta i ja mu kažem nemoj se ti sad sa njom raspravljati oko toga... pusti...pa živcot je suviše kratak da se oko toga sikiramo...
a on joj jednom kažem...čudo mi djete ne zovem ''dijete moga brata'' il nisi siguran da su pa da s ene ofiraš...a ona se sva zbunila...
ma svima je komična...al nema veze ja ne berem brigu...nisma je niti jednom upozorila...pa sasvim je vidno iz mog prethodnog posta kako ljudi reagiraju na njenu pamet ostaju u đšoku da su neiformisani o tome koliko žena ima njen brat ili koliko barće ima ona
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 10:02:00
Lulu_08
Nit' me zovu niti dolazim . Šaaala mala!
Imenom me zovu, a kada me pretstavljaju nekome "moja snaha Džana"...a ja se zovem Đana, i svaki put plačem kada čujem to Džana, bez uvrede super je i to ime ali ja sam ĐANA!
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:08:52
veeseelaa
pa kako Đana draga?
Ova tvoja Hanady zaova nije baš hafifna, ne kontam fol, razumjela bi kad te nekom predstavi da kaže "ovo je supruga mog brata" al konstantno u razgovoru da te tako zove.... ne kontam
al znatel ono, bar u mojoj familiji ima toga.... suprugu od npr Nedima zovu Nedimovica nije mi šega kad tamo negdje čujem al da mene neko tako zove ja bi se zavalila od smijeha al mi lijepo čuti kad neko se mojoj mami tako obrati: Ademovice kako si? il sl.... nešto mi puno srce, valjda jer otac nije više s nama Šta vi mislite o ovome i jestel kad čule?
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:16:44
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
pa kako Đana draga?
Ova tvoja Hanady zaova nije baš hafifna, ne kontam fol, razumjela bi kad te nekom predstavi da kaže "ovo je supruga mog brata" al konstantno u razgovoru da te tako zove.... ne kontam
al znatel ono, bar u mojoj familiji ima toga.... suprugu od npr Nedima zovu Nedimovica nije mi šega kad tamo negdje čujem al da mene neko tako zove ja bi se zavalila od smijeha al mi lijepo čuti kad neko se mojoj mami tako obrati: Ademovice kako si? il sl.... nešto mi puno srce, valjda jer otac nije više s nama Šta vi mislite o ovome i jestel kad čule?
čula sma milion puta...što kažeš lijepo čut možda iz isksutva tvoje mame a možda i moje...al opet sad kontam kad bi tebe neko tako zovnuo...npr. tvoja svekrva bil s ena prvu malo ljutnula u sadašnjoj situaciji... ma u pirncipu vjerujem sve te neke stavri dođu s agodinama...pa čovjek drugačije kansije na to gleda...
a ovo d aje moja hafifna...znam al ja se ne brinem...pa u svakom žitu ima kukolja ...e ovo je naš ''''kukolj''''
< Poruku je uredio Hanady RR -- 31.5.2011 11:18:03 >
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:16:45
M kao Mama
PA, to Ademoviće, Huseinovice i slično je također bila odlika jedog vremena, kao i ovo snajo ili snaho, ili mlada, iako je 21. vijek vidim da dosta mladih ljudii dalje prihvata taj način, meni ne smeta vala da me i kanta zovu samo ako me poštuju, ako me ne poštuju, smješkaju me i tepaju mi, a ha leđa okrenem nož mi zabiju, koja fajda.
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:21:50
veeseelaa
moj rahmetli otac je imao dva imena, jedno je Adem, tako da moju mamu uglavnom prijatelji i familija s očeve strane zovu Ademovica (c kao cigara) i meni je to lijepo čuti u ovom slučaju, nekako mi slatko a vidim i mojoj mami drago, sva bude hepi kad je tako zovnu, moja rahmetli tetka (očeva sestra) ju je isključivo tako zvala
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:24:19
veeseelaa
jedne prilike otišla ja kod svekra i svekrve na kafu.... došli i amidža mm i njegova supruga i sad moj svekar pita "šta ti snaho radiš?" e kad sam ja počela objašnjavati na dugo i na široko a on se odvali smijetati veli "nisam tebe pitao već ženu mog brata" hahahah koji blam, zajedno smo se tome pravo ismijali šta kad se sastave dvije snahe? hahahahha
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:26:11
Hannan
Vesela, kod vas je barem nastavak "ovica" kod nas je vecinom "ovca" pa kad cujem A...ovca, ja odmah kazem e bas ti hvala, zar moj muz lici na ovcu, svi se pocrvene i vise nikad im ne padne na pamet upotrijebiti to.
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:28:28
Hanady RR
jedne prilike otišla ja kod svekra i svekrve na kafu.... došli i amidža mm i njegova supruga i sad moj svekar pita "šta ti snaho radiš?" e kad sam ja počela objašnjavati na dugo i na široko a on se odvali smijetati veli "nisam tebe pitao već ženu mog brata" hahahah koji blam, zajedno smo se tome pravo ismijali šta kad se sastave dvije snahe? hahahahha
e dobro si ovo sa titučlama je hit...
mi u subotu išli na ispraćaj amidžine kćerke udaje se ...znači ona je mlada taj dan tamo sjedi od sina im žena ...mladom je zovu svi uzeli s eprije godinu... ja tamo stojim na vratima i mene svi redom mlada još uvijek zovu...
i sad ja s epozdravljam idem a moji sotaju je rme leđa bole pa ja ne mogu ostati...
ia kež jedna tetka ode mlada pa vas sve selami...
kad se svi okrenuše... pa kud će mlada nisu još po nju svatovi došli...
a ova mlada od prije godinu od brata žena e ona trudna njen opet mu7š skočio konta porod kremno
i ja odem i sad nisma sigurna jel ko skontao d asma ja selam sa vrata svima uputila
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:31:44
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hannan
Vesela, kod vas je barem nastavak "ovica" kod nas je vecinom "ovca" pa kad cujem A...ovca, ja odmah kazem e bas ti hvala, zar moj muz lici na ovcu, svi se pocrvene i vise nikad im ne padne na pamet upotrijebiti to.
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:34:14
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hannan
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:36:06
Hanady RR
u treba dobro paziti kako s emuž zove...iz dobre volje da mu žena budeš još ovca ispadneš
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:44:56
Hanady RR
Bome sam ja dobro i oršla...žena moja barata je mlogo bolje od Mahirovca da mi se obraća...nisma sigurna bil joj vako dugogodišnje iskustvo u meni šutilo ko u prvom slučaju
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:49:18
Medi_87
Joj Bebaca onda bi mene trebači tako zvati jer je mm Mustafa Mene svekrva zove imenom kao i ja nju, svekar r. me zvao nevjesta da mi ugodi jer sam ja pola Herka a ja njega imenom
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 11:54:27
Hanady RR
i ja odem i sad nisma sigurna jel ko skontao d asma ja selam sa vrata svima uputila
zato ja jedva ekam da mi se djever oeni, kad zovu snaho ja se ogluim, samo u se vaditi pa ja mislila vi na drugu snahu mislite hahahha
još ću dobit kakavog avaza tračarksog kako sam nekulturna sram me bilo otišla a pozdravila se nije
a nil uk jela ni luk mirisala
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 12:01:54
veeseelaa
ja tako neki dan sa mm ispred kuće, pošli negdje i prolaze neka djeca, dječak i dvije djevojčice i pozdraviše se sa mojim mm, ja naravno ništa ne rekoh, i neznam ko su kad sutra komšinica pita mm: što me ono tvoja supruga ne pozdravi? ja ni skontala nisam da je ona bila s tom djecom, ustvari nju sam svrstala među te dvije djevojčice i umjesto da mi se zahvali ona tako hahahah e mogu misliti što će žena reći ja ove
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 12:08:15
Hanady RR
ma meni se redovno dešava da pojma nemama ko se''pita'' sa mnom na sedreniku dok ajs terem veš il zalijevam cvijeće...
ja već navikla...ljuta ona mahirova mlada...
a kad se sretenmo u kombiju il u gradu...pozdrave se s amanom i pirđu curama ja pojma nemama da su to curice sa sedrenika
zato sma ja imala opstipaciju kad sam s advoje djece ostala u kući nakon 40 dana sama...nesmijem ih same ostaviti a nemama koga zovnuti da ih pripazi da odem u toalet
kao da sma se udala na himalaje a jok u ko recimo pitomo naselje
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 12:12:41
palachinken
Ja sam u svom haustoru Mlooda. Nigdje me niko nije nazvao mladom, nevjestom, snahom, sem ovdje u zgradi. A doselili nema ni pola godine, niko nas ocima vidio nije prije toga, ali eto, ja sam za komšiluk mlooda i sve trče za mnom da vide dokle sam sa stomakom.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.