|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako VAS zove svekar i svekrva?
30.5.2011 14:33:53   
veeseelaa
ma da al riječ "obikavala" znači navikavala, možda se upotrebljava i u ovom slučaju u smislu pristala na običaje pa ono običavala ili obikavala

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 126
30.5.2011 14:37:13   
M kao Mama
Pa, da pretpostavljam da je to neka narodna izvedenica od riječi navikla,

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 127
30.5.2011 15:03:54   
Hannan
Mene zovu imenom ili nadimkom, u nekim specijalnim prilikama me zovnu snaho, ili kad me nekom predstavljaju.
Muzeva rodbina me isto zove imenom..jedne prilike dosao njegov amidza na godisnji i ujutro me vidio i ono sabahajrullah snaho, a ja stala i okrecem se, vidim nigdje nikog, aaa reko to ti meni, covjeku bi i smijesno i neugodno, pa sam mu pojasnila da me svi imenom zovu i da bas nisam navikla na termin snahe :)
Svekra i svekrvu zovem djede i neno, ne persiram ih.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 128
30.5.2011 16:10:35   
sabinos
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

obikavala = navikavala
bar bi tako trebalo biti, znas ona pitanja mlaadaa jesi li se obikla? user posted image

neznas??? pa kako user posted image

ja se nisam nasla u ovoj situaciji jer ne zivim ni blizu svekrve ali od ovog mi se dize kosa na glavi...bukvalno.sta da sad zena odgovori na ovo:nisam se obikla?!jer vjerovatno i nije.kao da se za nekoliko dana mozes "obiknuti"na nesto sto si vazda drugacije radio..a valjda se to ocekujeuser posted image

< Poruku je uredio sabinos -- 30.5.2011 16:11:03 >

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

Neposredna veza do poruke: 129
30.5.2011 16:11:48   
Amani12
Svekra nemam,nazalost...
Sveki me zove nadimkom ili duso,mila ...user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 130
30.5.2011 16:12:29   
sabinos
u skladu sa temom:svi se zovemo imenom...doduse oni mene ponekad zovnu snaha ponekad imenom..al bas me briga i za jedno i za drugo.jest mi to bitno u zivotuuser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 131
30.5.2011 18:40:33   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ma obukivala-oblacila user posted image user posted image user posted image user posted image greska u slovu a koja segauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se stvori

< Poruku je uredio triputmama -- 30.5.2011 18:43:34 >

Neposredna veza do poruke: 132
30.5.2011 18:54:31   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: triputmama

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ma obukivala-oblacila user posted image user posted image user posted image user posted image greska u slovu a koja segauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image se stvori

Ne zamaraj se.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..i kada napravis lapsus..ovde imas jezicare da to protumace.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 133
30.5.2011 19:17:20   
MicoTico
Svekrva me zove "nevista" (ona je Mostarka,a koliko sam skontala, tako tamo zovu svoje snahe), a svekar imenom.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 134
31.5.2011 0:00:51   
veeseelaa
"nevista"

ja bas ne bi voljela da me vako zovu user posted image user posted image user posted image user posted image
bezveze na šatrovačkomuser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 31.5.2011 0:10:39 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 135
31.5.2011 0:02:01   
veeseelaa
Sveki me zove nadimkom ili duso,mila ...user posted image

e ova je zaHebana, čuj dušo mila
suze me oblišeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 136
31.5.2011 0:03:40   
veeseelaa
ja se nisam nasla u ovoj situaciji jer ne zivim ni blizu svekrve ali od ovog mi se dize kosa na glavi...bukvalno.sta da sad zena odgovori na ovo:nisam se obikla?!jer vjerovatno i nije.kao da se za nekoliko dana mozes "obiknuti"na nesto sto si vazda drugacije radio..a valjda se to ocekujeuser posted image

ma to je ko pitanje u 6 ujutru: šta ima komšija?
a logično je da nema ništa u ta doba, tek si ustao
kak vele retoričko pitanje

ni ja se nisam draga moja našla u masu sitiacija al eto neke žene jesu
meni se npr desilo da me sveki od jedne komšinice zove na kafu kod njene snahe da se družimo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
e pa svašta.... rekoh oprostite al jel vam ja djelujem usamljeno??? ili...??user posted image

a ima i gore, ono kad ti vele: što ti brak godi hahahah jel to misle na konzumiranje sexa??? (il je meni sex stalno u glavi hahah al aludira se na to) meni baš bilo nezgodno a mm smršao u početku, njemu ne godi user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 31.5.2011 0:16:03 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 137
31.5.2011 0:06:42   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: triputmama

svejedno bezveze je oboje user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 138
31.5.2011 0:19:09   
teacher75
svekar me zove snajka a svekrva imenomuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 139
31.5.2011 0:22:14   
Hanady RR
mene moji ne zovuuser posted image

a hipter tetki, amidža, dajsži i njihovih žena zovu me mlada...samo ja nisma sigurna jel njima vrijeme stalo il meni brzo prolaziuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 140
31.5.2011 0:23:23   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

mene moji ne zovuuser posted image

a hipter tetki, amidža, dajsži i njihovih žena zovu me mlada...samo ja nisma sigurna jel njima vrijeme stalo il meni brzo prolaziuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 141
31.5.2011 0:25:39   
N_N
Uglavnom imenom a nekad i sine.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 142
31.5.2011 0:28:59   
Hanady RR
eh da a starija me zaova zove....ženo moga brata...ja sad ne znam jel ona to pohvalno što joj je buraz dobro upecao ili ono ko nemaš ti sebe ti si sad njegovauser posted image
a mlađa me zove Dijančice ili Diki...a ja nju Miko...
neću vam reći kako stariju zaovu zovemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 143
31.5.2011 0:31:06   
Anoniman

eh da a starija me zaova zove....ženo moga brata...ja sad ne znam jel ona to pohvalno što joj je buraz dobro upecao ili ono ko nemaš ti sebe ti si sad njegovauser posted image

sestro moga muza pu puuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 144
31.5.2011 0:37:22   
bebbe RR

Zanimljivo. Nadasve veoma tačnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 145
31.5.2011 0:42:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Zanimljivo. Nadasve veoma tačnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i njoj nije mrsko tako stalno ponavljatuser posted image

baš nedavno kod mlađe na rođendanu ona jednoj rodici priča u mom prisustvu
''žena moga brata je napravila spiderman tortu armanu kako se obaradovao'' a ova sva u bunilu gleda u mene pa u nju i vidim ja ženi osta nejasno jel ta ima još jednog brata il sma ja već bivša ženauser posted image pa biva ta nova napravila. A kasnije zove moga muža i kaže...M reci svojoj ženi da donese ovdje jedan tanjir...a ja stojim u kuhinjiuser posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 146
31.5.2011 8:26:17   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

i njoj nije mrsko tako stalno ponavljatuser posted image

baš nedavno kod mlađe na rođendanu ona jednoj rodici priča u mom prisustvu
''žena moga brata je napravila spiderman tortu armanu kako se obaradovao'' a ova sva u bunilu gleda u mene pa u nju i vidim ja ženi osta nejasno jel ta ima još jednog brata il sma ja već bivša ženauser posted image pa biva ta nova napravila. A kasnije zove moga muža i kaže...M reci svojoj ženi da donese ovdje jedan tanjir...a ja stojim u kuhinjiuser posted image user posted image

E, svašta, baš ti je sestra tvoga muža, cvjevčka, hahahaha

Neposredna veza do poruke: 147
31.5.2011 8:29:42   
Hanady RR
Bravo alma pogodila si kako je nju zovemuser posted image user posted image user posted image

Šalim se naravno al zovem je titulom tom zaova...čak kad su obe tu zna se da s enjoj obraćam kad kažem zaovauser posted image a njoj milo...njoj bitnA ta titula i ja to poštujemuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 148
31.5.2011 8:33:04   
ena23
Moji mene zovu snaho. iz revolta i ja njih zovem svekrvo, svekre i zavo. nije to sto se ne volimo nego u njihovom kraju nijedna snaha nema svoje ime, to je jednostavno tako u citavoj uzoj i siroj familiji. pa kad je vec tako i ja se prilagodila user posted image user posted image user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 149
31.5.2011 8:38:43   
taurus
mene moji zovu imenom i to mi je ok user posted image

uh, a ovo za "žena moga brata" user posted image user posted image
i ja bih nju zvala "sestra moga muža"

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *