Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 15:03:54
Hannan
Mene zovu imenom ili nadimkom, u nekim specijalnim prilikama me zovnu snaho, ili kad me nekom predstavljaju. Muzeva rodbina me isto zove imenom..jedne prilike dosao njegov amidza na godisnji i ujutro me vidio i ono sabahajrullah snaho, a ja stala i okrecem se, vidim nigdje nikog, aaa reko to ti meni, covjeku bi i smijesno i neugodno, pa sam mu pojasnila da me svi imenom zovu i da bas nisam navikla na termin snahe :) Svekra i svekrvu zovem djede i neno, ne persiram ih.
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 16:10:35
sabinos
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
obikavala = navikavala bar bi tako trebalo biti, znas ona pitanja mlaadaa jesi li se obikla?
neznas??? pa kako
ja se nisam nasla u ovoj situaciji jer ne zivim ni blizu svekrve ali od ovog mi se dize kosa na glavi...bukvalno.sta da sad zena odgovori na ovo:nisam se obikla?!jer vjerovatno i nije.kao da se za nekoliko dana mozes "obiknuti"na nesto sto si vazda drugacije radio..a valjda se to ocekuje
< Poruku je uredio sabinos -- 30.5.2011 16:11:03 >
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 16:12:29
sabinos
u skladu sa temom:svi se zovemo imenom...doduse oni mene ponekad zovnu snaha ponekad imenom..al bas me briga i za jedno i za drugo.jest mi to bitno u zivotu
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 0:03:40
veeseelaa
ja se nisam nasla u ovoj situaciji jer ne zivim ni blizu svekrve ali od ovog mi se dize kosa na glavi...bukvalno.sta da sad zena odgovori na ovo:nisam se obikla?!jer vjerovatno i nije.kao da se za nekoliko dana mozes "obiknuti"na nesto sto si vazda drugacije radio..a valjda se to ocekujeuser posted image
ma to je ko pitanje u 6 ujutru: šta ima komšija? a logično je da nema ništa u ta doba, tek si ustao kak vele retoričko pitanje
ni ja se nisam draga moja našla u masu sitiacija al eto neke žene jesu meni se npr desilo da me sveki od jedne komšinice zove na kafu kod njene snahe da se družimo e pa svašta.... rekoh oprostite al jel vam ja djelujem usamljeno??? ili...??
a ima i gore, ono kad ti vele: što ti brak godi hahahah jel to misle na konzumiranje sexa??? (il je meni sex stalno u glavi hahah al aludira se na to) meni baš bilo nezgodno a mm smršao u početku, njemu ne godi
< Poruku je uredio veeseelaa -- 31.5.2011 0:16:03 >
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 0:22:14
Hanady RR
mene moji ne zovu
a hipter tetki, amidža, dajsži i njihovih žena zovu me mlada...samo ja nisma sigurna jel njima vrijeme stalo il meni brzo prolazi
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 0:28:59
Hanady RR
eh da a starija me zaova zove....ženo moga brata...ja sad ne znam jel ona to pohvalno što joj je buraz dobro upecao ili ono ko nemaš ti sebe ti si sad njegova a mlađa me zove Dijančice ili Diki...a ja nju Miko... neću vam reći kako stariju zaovu zovem
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 0:31:06
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
eh da a starija me zaova zove....ženo moga brata...ja sad ne znam jel ona to pohvalno što joj je buraz dobro upecao ili ono ko nemaš ti sebe ti si sad njegova a mlađa me zove Dijančice ili Diki...a ja nju Miko... neću vam reći kako stariju zaovu zovem
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 0:37:22
bebbe RR
Zanimljivo. Nadasve veoma tačno
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 0:42:51
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
i njoj nije mrsko tako stalno ponavljat
baš nedavno kod mlađe na rođendanu ona jednoj rodici priča u mom prisustvu ''žena moga brata je napravila spiderman tortu armanu kako se obaradovao'' a ova sva u bunilu gleda u mene pa u nju i vidim ja ženi osta nejasno jel ta ima još jednog brata il sma ja već bivša žena pa biva ta nova napravila. A kasnije zove moga muža i kaže...M reci svojoj ženi da donese ovdje jedan tanjir...a ja stojim u kuhinji
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 8:26:17
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
i njoj nije mrsko tako stalno ponavljat
baš nedavno kod mlađe na rođendanu ona jednoj rodici priča u mom prisustvu ''žena moga brata je napravila spiderman tortu armanu kako se obaradovao'' a ova sva u bunilu gleda u mene pa u nju i vidim ja ženi osta nejasno jel ta ima još jednog brata il sma ja već bivša žena pa biva ta nova napravila. A kasnije zove moga muža i kaže...M reci svojoj ženi da donese ovdje jedan tanjir...a ja stojim u kuhinji
E, svašta, baš ti je sestra tvoga muža, cvjevčka, hahahaha
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 8:29:42
Hanady RR
Bravo alma pogodila si kako je nju zovem
Šalim se naravno al zovem je titulom tom zaova...čak kad su obe tu zna se da s enjoj obraćam kad kažem zaova a njoj milo...njoj bitnA ta titula i ja to poštujem
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 31.5.2011 8:33:04
ena23
Moji mene zovu snaho. iz revolta i ja njih zovem svekrvo, svekre i zavo. nije to sto se ne volimo nego u njihovom kraju nijedna snaha nema svoje ime, to je jednostavno tako u citavoj uzoj i siroj familiji. pa kad je vec tako i ja se prilagodila
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.