Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 11:39:14
ziki
Jedna ozloglasena svekrva zahtjeva da je snaha zove samo majko, a usput tvrdi da se grijesi o svoje dijete ako tu istu snahu zovne imenom jer je ona zaboga tudjinka(samo se svoje dijete imenom zove)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 12:00:02
ziki
Jedna strina mm je imala takav plan Mislim ona zahtjeva, nisam rekla da je uspjela
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 12:00:28
Anoniman
IZVORNA PORUKA: triputmama
svekrvu na zalost nemam a svekar me zove snaho a kad mi tepa snashko moja dobra a znam da me bas ne haje i da bi sretan bio kad bi me njegov sin prostrio od batina kako on kaze zenu treba iz najlepseg po koji samar dati
a jel znate da je nekad bilo sramota da se zaove zovu imenom vec su se zvali nekom pridjevima kao secerhanka i jos neke druge zaboravila sam koje jos
Mene i nakon 6 god. braka jos uvijek zovu mlada,neekad imenom,meni ok i jedno i drugo...
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 12:13:49
Anoniman
šta će joj snaha obući na svadbi al ova je uspjela
kad sam ja pravila svadbu a htela sam "seljacku svadbu" onu u dvoristu pa nek dodje i zvat i ne zvat pozvati svakako al ne zvanim gostima nije niko branio da ulete u kolo ,sa birijanima i mantijama uh to mi je oduvek bila zelja i ja sam obikivala sta us mi zaove rekle al to sto nisam znalo kako to jer sam oblacila dimije -katove , vencanicu, haljinu i onda kad bi mi one rekle obuci ja obucem a jer je tema svekar- svekar igro ispred mene pa baco pare i bombone iznad moje glave
< Poruku je uredio triputmama -- 30.5.2011 12:15:23 >
RE: Kako VAS zovu svekar i svekrva? 30.5.2011 12:23:09
miny
Imenom, i jedno i drugo .....svekrva mi je odmah rekla da joj je moje ime prelijepo i da bi me zvala imenom ako nemam nista protiv.....a ja naravno nisam imala nista protiv
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 12:53:22
bebbe RR
kad sam ja pravila svadbu a htela sam "seljacku svadbu" onu u dvoristu pa nek dodje i zvat i ne zvat pozvati svakako al ne zvanim gostima nije niko branio da ulete u kolo ,sa birijanima i mantijama uh to mi je oduvek bila zelja i ja sam obikivala sta us mi zaove rekle al to sto nisam znalo kako to jer sam oblacila dimije -katove , vencanicu, haljinu i onda kad bi mi one rekle obuci ja obucem a jer je tema svekar- svekar igro ispred mene pa baco pare i bombone iznad moje glave
A sta ovo znači? Mislim, post je OT, ali svejedno. Mene zovu imenom, ne znam da bi ikako drugačije bilo moguće.
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 13:22:57
palachinken
Mi se svi imenima zovemo.
A kod OT-a, ja sam na jednoj svadbi, u pitanju je tešanjski kraj, vidjela da ima tzv "obikuša" odnosno neka od rodica mlade podje s njom u novu kucu i bude tu neko vrijeme, dok se mlada "obikne"
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 13:30:53
ziki
A sta radi obikusa kad maldoj padne na pamet da u po dana sa muzem "prelaze ormar, sredi sobu"
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 13:36:18
ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: ziki
A sta radi obikusa kad maldoj padne na pamet da u po dana sa muzem "prelaze ormar, sredi sobu"
Pomogne mladoj valjda, skupa ce to brže svršit
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 14:32:08
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
A sta ovo znači? Mislim, post je OT, ali svejedno. Mene zovu imenom, ne znam da bi ikako drugačije bilo moguće.
ja mislim da je t.mama željela kazati da jeoblačila šta su joj zaove govorile
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.