Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 9:38:10
veeseelaa
Svekrvu sam od pocetka zvala mama...ali mi sve vise to smeta...pa hocu da predjem na ime. ona mene imenom ili nikako...
a što ti smeta? ma nisi trebala ni počinjati mene moja zove Sano (skraćeno od Sanela) a svekar me zove snahom ja ih nešto ne bi mogla zvati imenom, ipak su to stariji ljudi.... nismo mi ovce zajedno čuvali
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 10:44:48
Đenifer
Većinom imenom, uglavnom kad je raspoložena nadimkom, a nikad sine ili nedaj bože kćeri...što i neočekujem, jel i ja nju nažlost nisam nikad persila i zovem je nadimkom i nepda mi napamet da joj kažem "mama", sve dok svoju imam hB netreba mi tuđa...... jesam zloća
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 10:52:37
MaminaBeba
Mene svekrva zove "kćeri", "snajko", nekad i imenom, svekar isto tako. Kod nas je tradicija da se svekar i svekrva zovu "mamom i babom", pa ja to poštujem, od kad sam se udala svekra zovem "babo" pa mi bilo malo neobično se navići kad sam se tek udala, jer svog oca oduvijek zovem "tata".
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 10:56:57
veeseelaa
Kod nas je tradicija da se svekar i svekrva zovu "mamom i babom"
pa i kod mojih je to tradicija, i dosta ljudi se ibreti što ih persiram i zovem svekrom i svekrvom mojoj snahi je lako, mi svi mamu zovemo Buba od milja, pa tako i ona hahhaha
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 11:22:13
de_de
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
možda da idemo u pravcu kako bi me svekrva zvala da joj nije blam
Joj ti si kraljica , bas se svaki put ismijem kad citam tvoje postove. Mene svekar i svekrva zovu po nadimku Dina. A ja njih po imenu i persiram ih, al vise iz navike, pokusala sam da ih ne persiram, al ne ide. Kako se Keno rodio zovem ih djede i neno, a njima srce ko mutvak. Isto je i sa mojima.
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 11:29:45
ziki
Svekra nemam na zalost, dok je bio ziv zvao me nadimkom, svekrva imenom, nadimkom, a kad hoce pritisak da mi digne snaho.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 11:32:13
veeseelaa
al dobro je ovo : dedo i nano... al moja sveki i svekar mladi pa bi ispalo da se sprdam sa njima mislim da bi i oni to tako doživjeli.... al što oni mene ne zovu sine, meni nije jasno il nek mi dadnu neki ljubak nadimak saznaću ja kojim imenom oni mene zovu kad nisam prisutna mogu misliti, kad vide mm pitaju ga gdje je ona tvoja ... hm vještica
RE: Kako VAS zove svekar i svekrva? 30.5.2011 11:36:11
Anoniman
svekrvu na zalost nemam a svekar me zove snaho a kad nisam prisutna "ona odozgo" valjda nesto a kad mi tepa snashko moja dobra a znam da me bas ne haje i da bi sretan bio kad bi me njegov sin prostrio od batina kako on kaze zenu treba iz najlepseg po koji samar dati
a jel znate da je nekad bilo sramota da se zaove zovu imenom vec su se zvali nekom pridjevima kao secerhanka i jos neke druge zaboravila sam koje jos
< Poruku je uredio triputmama -- 30.5.2011 11:43:07 >
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.