|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  116 117 [118] 119 120   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
14.5.2011 14:10:05   
agatha
Evo i mene jutros bila konacno,srela postara i otela mu pare user posted image
Novi Grad

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2926
14.5.2011 21:07:57   
BBubica

IZVORNA PORUKA: motorcycles

Gemelli hvala na odgovoru,nisam mogla nista izganjati,jer se ne prijavljuje na kucnu listu nego se ona vadi u Cips-u i na listi su sve osobe koje su prijavljene na odredjenu adresu
Prije 2 dana sam predala zahtjev za porodiljsku naknadu,sad cekam rjesenje,nadam se da nece dugo trajati,pa da i ja sljedeci mjesec dobijem koji novcicuser posted image

motorcycles,
ja zivim u opstini stari grad, kucnu listu sam vadila tamo, sama sam navela osobe koje zive sa mnom, ovjerila i to je to!
rekli su da se moze to izganjati u opstini ili mjesnoj zajednici kojoj pripadamo
to sam radila krajem decembra prosle godine...

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 2927
15.5.2011 0:00:49   
rose
juce je bio i u centru (mejtas)

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 2928
16.5.2011 9:11:03   
motorcycles
Da,ali svekrva vec ganjala da ona na osnovu nas dobije neke pare,tako da smo svi na kucnoj listi,a nisu valjda toliko blesavi da ne skontaju user posted image

Lea Chiara-19.03.2011. u 16:45h,teska 4100gr,duga 54cm :)

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 2929
26.5.2011 10:58:52   
motorcycles
Evo ja sam nedavno vec dobila rjesenje i pise da je na snazi od 01.marta do 01. marta sljedece godine.
E sad kad bude isplata,hocu dobiti za mart,april i maj?Ili i juni?user posted image

Neposredna veza do poruke: 2930
26.5.2011 11:01:54   
dubravka01

Evo ja sam nedavno vec dobila rjesenje i pise da je na snazi od 01.marta do 01. marta sljedece godine.
E sad kad bude isplata,hocu dobiti za mart,april i maj?Ili i juni?user posted image

U mom slučaju je bilo tako, sve zaostale mjesečne naknade sam dobila odjednom user posted image a onda one by one...

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Neposredna veza do poruke: 2931
26.5.2011 11:12:15   
Malenaoduvijek

ako dobijes u junu dobices za prethodna 3 mjeseca a za juni u julu

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 2932
26.5.2011 13:35:59   
lilybeby
bio postar i iznenadio me pravo!donio mi 220 km od gradonacelnika i na listi pise april 2011!rodila sam u februaru ove godine.pojma nemam otkud taj dobitak-zgoditak:-)i jos kaze dobijacs ovo godinu dana!da napomenem da to nije naknada ona od 120 km koju primam jer sam nezaposlena.
jel neko ima objasnjenje?

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 2933
26.5.2011 22:04:12   
BBubica
I ja sam danas dobila tih 220 KM. Porodila sam se u decembru, a to dobivam od februara ( s tim da je sve isplaceno u zadnjih mjesec dana). Postar mi nije znao reci koliko dugo se to dobiva i otkud bas 220 KM...
Kako god, dobro su dosle parice :) al' lijepo bi bilo znati koliko dugo ce stizati

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 2934
27.5.2011 8:59:59   
lilybeby
ne razumije kako ti je sve isplaceno u zadnjih mjesec dana?jesi li danas dobila za 3 mjeseca ili si dobijala februar,mart,april...
meni je postar rekao da cemo to dobijati godinu dana i da se ne zna kolko tacno kad para mozemo dobiti.on kaze da moze biti i vise a ja sam u nekom zakonu procitala da to dobijaju majke koje su ostvarile djeciji doplatak...
jesi li ti ostvarila doplatak?

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 2935
27.5.2011 14:50:59   
BBubica
pa dobila sam za tri protekla mjeseca ( a porodila se u decembru user posted image ), moguce da ranije nisu imali novca pa dijele kad imaju..dobila sam za feb, mart i sad za april..naci cu poslije, ima tu negdje na forumu ko i koliko treba da dobiva. znam da se krece od nekih 220 KM pa do 360 KM. e sad po kom osnovu oni odredjuju koliko ce kome dati-to valjda ptice na grani znaju, ja ne user posted image
da, ostvarila sam pravo na djeciji dodatak, kao i na mlijeko i sokove (sest mjeseci)

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 2936
30.5.2011 9:56:41   
motorcycles
Pogresno sam napisala,od 19.03.2011.Znaci,kako sam shvatila u junu cu dobiti za mart i april,a za maj pretpostavljam u julu?user posted image

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 2937
30.5.2011 10:01:14   
Malenaoduvijek

Pogresno sam napisala,od 19.03.2011.Znaci,kako sam shvatila u junu cu dobiti za mart i april,a za maj pretpostavljam u julu?user posted image

mart, april i maj ces dobiti u junu, a juni u julu

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 2938
30.5.2011 10:04:24   
Đenifer
Ima li prisutnih forumašica koje su na porodiljskom , a rade u državnim institucijama, da li primate od Kantona naknadu?!! On nekih  kolega sam  čula informaciju da osim što primaju punu platu, primaju i i od Kantona nakn
adu . Mislim da to nije tačno.Ima li neko informacija na ovu temu?!!!!!user posted image  

Neposredna veza do poruke: 2939
30.5.2011 10:07:33   
lejla80
Mojoj zaovi su isključili naknadu zbog toga što ima punu platu.Ona radi u sudu..Eto a ne znam kako je sa ostalima..

2011.
2016.

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 2940
30.5.2011 11:11:58   
Đenifer
Upravo sam razgovarala sa jednom kolegicom koja radi također u dr.institucijama kao i ja  i kaže da apsoluno imamo pravo na Kantonalnu naknadu pored pune plate koju primamo. Kad se predaju papiri za porodiljsku u Općini, nikad te ne pitaju kolika ti je plata, tj da doneseš pl.listu ili sl.nego samo zahtjev za naknadu prilažeš i donosiš ljek.uvjerenje.Uostalom šta Kanton boli briga koliko primaš ili neprimaš, i sa prvim djetetom 2009. kad sam se porodila , i predala papire nisu mi tražili da donesem dokaz o visini primanja, jel tad i nismo primali od institucija ništa. U zakonu na nivou Kantona ništa ti se neosporava, i uslovljava, nije se ništa ni mjenjalo, a i u Odluci od Min.finasija stoji da se isplačuje puna plata, a ne pola oni, pola Kanton kao je nekad bilo. Samo što sad znaju da žene iz institucija primaju platu, pa Kanton  izdaje negativna rješenja po pitanju naknade, ali mislim da bi se trebalo žaliti.!!!!!Moja kolegica iz kancelarije je trenutno na porodiljskom, i najvjerovatnije da će i ona dobiti od Općine negativno rješenje , žaliće se pa ćemo vidjeti.Ja sam ponovo na porodiljskom od sredine oktobra, pa ću vidjeti u njenom slučaju šta će biti. U svakom slučaju zakidaju nas ponovo!!!!user posted image

< Poruku je uredio Đenifer -- 30.5.2011 11:14:07 >

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2941
30.5.2011 13:48:25   
Almaa
ja radim u JU kantonalnoj i meni je plata umanjena u iznosu naknade koju primam od Kantona...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 2942
30.5.2011 13:53:55   
vjestica
i ja radim u JU i tek mi je sad firma isplatila razliku do pune plate od januara

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2943
30.5.2011 14:06:41   
Almaa
u vjestice ti se oparila pravo i ode odma' na more da potrosisuser posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2944
30.5.2011 14:09:53   
vjestica
ako mi vjeruješ da sam neki dan pare dobila ( a nije mi velika plata) i da sam ih već potrošila, a ne znam u šta user posted image user posted image
dok sam curi vratila što smo posudili od njenih para kad je zafalilo, platila račune  i nesta para user posted image
srećom imam gdje na more ići , pa nemam nekih extra troškova tu inače opet ne bih dupe skvasila user posted image

< Poruku je uredio vjestica -- 30.5.2011 14:10:37 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2945
30.5.2011 14:15:21   
Almaa
IZVORNA PORUKA: vjestica

ako mi vjeruješ da sam neki dan pare dobila ( a nije mi velika plata) i da sam ih već potrošila, a ne znam u šta user posted image user posted image
dok sam curi vratila što smo posudili od njenih para kad je zafalilo, platila račune  i nesta para user posted image
srećom imam gdje na more ići , pa nemam nekih extra troškova tu inače opet ne bih dupe skvasila user posted image

znam draga moja, ja stalno copkam od curetka, grozna mama, sta cuuser posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2946
30.5.2011 14:19:44   
vjestica
i ja
i sve uredno zapišem koliko sma uzela od nje
i moram se koačno nakaniti da uložim njene pare u dionice, obavznice ili tako nešto od čega će imati dugoročnu korist, da više ne dolazim i ja u iskušenje kad znam da uvijek mogu od nje posuditi
a da ti ne kažem da joj nisma uspjela ni sve pare vratiti od ovog lijepog iznenađenja user posted image user posted image
malo on topic, nisam se ni nadala ovim parama, jer kad sma otišla na porodiljsko rekli su mi da mi firma neće doplaćivati razliku do pune plate, tek su me nedavno zvali i rekli da hoće od januara ove godine user posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2947
30.5.2011 14:28:13   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Đenifer

Kad se predaju papiri za porodiljsku u Općini, nikad te ne pitaju kolika ti je plata, tj da doneseš pl.listu ili sl.nego samo zahtjev za naknadu prilažeš i donosiš ljek.uvjerenje.Uostalom šta Kanton boli briga koliko primaš ili neprimaš, i sa prvim djetetom 2009. kad sam se porodila , i predala papire nisu mi tražili da donesem dokaz o visini primanja, jel tad i nismo primali od institucija ništa. U zakonu na nivou Kantona ništa ti se neosporava, i uslovljava, nije se ništa ni mjenjalo, a i u Odluci od Min.finasija stoji da se isplačuje puna plata, a ne pola oni, pola Kanton kao je nekad bilo. Samo što sad znaju da žene iz institucija primaju platu, pa Kanton  izdaje negativna rješenja po pitanju naknade, ali mislim da bi se trebalo žaliti.!!!!!Moja kolegica iz kancelarije je trenutno na porodiljskom, i najvjerovatnije da će i ona dobiti od Općine negativno rješenje , žaliće se pa ćemo vidjeti.Ja sam ponovo na porodiljskom od sredine oktobra, pa ću vidjeti u njenom slučaju šta će biti. U svakom slučaju zakidaju nas ponovo!!!!user posted image

Ovo nije tacno, ja sam uz zahtjev morala donijeti potvrdu iz ministarstva kolika mi je prosjecna plata u posljednja 3mjeseca

IZVORNA PORUKA: lejla80

Mojoj zaovi su isključili naknadu zbog toga što ima punu platu.Ona radi u sudu..Eto a ne znam kako je sa ostalima..

Ako primas platu nemas pravo na naknadu od kantona....Tako da je ovo gore tacno....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 2948
30.5.2011 16:01:00   
Almaa
ja nisam morala predavati kolika mi je plata

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2949
30.5.2011 21:05:12   
lejla80

IZVORNA PORUKA: Almaa

ja nisam morala predavati kolika mi je plata

Ja jesam, haman je to od opštine do opštine

2011.
2016.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  116 117 [118] 119 120   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  116 117 [118] 119 120   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *