|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: šminka na porodu:)
17.2.2011 14:04:04   
Nejrica
Ja se fino nasminkala i sredila,jer sam mislila idem samo malo na kontrolu,pa cu kuci.Bolovi su bili nedefinisani i bas nisam mislila da su trudovi...sreca moja,pa je porod traja kratko i u principu bio bas lagan,tako da je sva sminka ostala netaknuta!

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 301
17.2.2011 14:04:39   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ono što imam ja
samo je jakost i snaga
kada me nešto boli
ne tjeram druge do vraga
Stoički, onako muški
izdržim svakakve boli
kažu da imam mu*a
zato me raja voli user posted image

A to znaci imas! Ti si zeno planina, raja do j*ja! user posted image

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
Nevezano za ovu temu(a moze da bude itekak povezano, ali eto ti opet polemike i mogu zavrsiti ko pumauser posted image )helem njse...Mene su roditelji otkako znam za sebe ucili da budem jaka i da ja sve mogu jer to hocu. I tako ja to nekako i deveram. Nema mi nista odvranije nego vidjeti kako se neko prenemaze...a s njim brdo razbit''''.
Mene je sramota biti jadava....

Slažem se!

Ponosna sam sto sam zena , sto sam mama, sto sam kcerka. Jer sve te cinjenice su me ucinile jos jacom, a vjerujte i po prirodi sam jaka hehe. Pa nije moj tajo dzaba bio vojno lice, on je malog "visebojca" kao sto mi je znao tepati podigao!!

Elem odoh sa teme...Nisam se sminkala, friz jesam sredila, noktica skracenih skolski jer me bilo unaprijed strah bebice. Obzirom da sam 9 dana nakon poroda izasla iz bolnice, niti jedna vjestica mi nije bila ravna hehehe....Kosa na sve strane, svaka dlaka sebi leti...Podočnjaci do koljena...Za depilaciju mi je traktor trebao...Ajme, hvala Bogu pa je mama bila kod mene mjesec dana pa smo uspjeli "urediti" teren, inace bi me se mm odrekao sigurno! (ne bi, sala mala...)

< Poruku je uredio Djana -- 17.2.2011 14:06:55 >

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 302
17.2.2011 14:16:17   
emma.L
Jesam bila malo našminkana jer sam imala vremena između trudova i na to misliti kad smo krenuli u bolnicu user posted image . Nakon 7 sati trudova i dva sata dripa, nije mi se šminka nešto razmazala puno, a pred izlazak sam se malo našminkala, ali ni blizu dovoljno user posted image  - šarenilo od kapilara po vratu i licu se jasno vidi na slikama. Dakle, sljedeći put, korektor, puder, finish pa onda ostalo user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 303
17.2.2011 16:35:52   
malena.

eh pa razumijem onda snagu i neiskazivanje emocija kada se sve odigralo za 1,5h...

o pa bilo je strašno bolno, imala sam blizu 40 šavova, što unutarnjih što vanjskih, beba je bila krupna, 4350 al eto nisam čupala zaista kosu i zabijala glavu u jastuk, ja jastuk i ne vidjeh majke mi user posted image nisam se ni oznojila, inače se ne znojim, samo u eksremnim uvjetima kad je temp 40 i kad sam direktno izložena suncu

al ako trazis da ja tebe razumijem da si mogla biti nasminkana...i ti mozes razumijeti da nije svak mogao biti.ja zivim u mostaru gdje su temperature ljeti uvijek preko 40 i inace se ne znojim al tada je bilo drugacije...sve smo mi razlicite...svaka na drugi nacin dozivi porod,svaka ima razlicito misljenje i ovdje smo da ga iznesemo.a ne da se prepucavamo.... user posted image odavno ne pisem pa ev opet cim nesto napisem nisam u pravu...nista lose ne mislim...svidjaju mi se tvoji postovi...luda si mi pravouser posted image al et...razlicite porode smo imali...al vidim ni jedna od nas lagan

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

Neposredna veza do poruke: 304
17.2.2011 17:23:18   
vila.vilica
haj mogu shvatiti ako se zena zadesi sa sminkom..pa snas'o je porod...ali mahsuzije se sminkat NIĐE VEZE! I onda rodi se beba...a ona se umije...proso porod ide malo odmorit...svašta!

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 305
17.2.2011 17:43:12   
Rimljankaa
Sto pominjete bolove i drip,i po meni je drip ubijanje. Ja sam bolove dobila u subotu u 4h ujutru i sve  do samog poroda,do ukljucivanja drip-a,su bili skroz lagani bolovi. Mogla sam normalno hodati,pa i spavati,raditi,citati...Kad doju bolovi ja ih predise i to je to. Ali kada su mi drip ukljucili...to je vec druga prica. Nedaj Boze vise...
A i to je trajalo 2h i bebica...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 306
17.2.2011 17:50:40   
Simran
Ja na porodu sam bila našminkana,ako se može nazvati šminkom labelo za usne i maskara (jer ništa drugo ni ne koristim osim još korektora i rumaenila ) u maloj količini,ali je kosa bila uredno oprana,još dan ranije je navijala na viklere jer sam trebala na svadbu user posted image ,razmazala se nisam,i sjećam se da mi je pozlilo u WC-u kada sam otišla da se malo operem pa sam pala u nesvjest.
Sestrica koja je se zadesila tu me je umivala i pomagala da ustanem,a ja onako gola samo sa uloškom između nogu ležim na pločicama koliko sam duga i široka i one me prska vodom,a ja na pola bez svijesti u svojoj glavi mislim joj sad će mi pokvasiti kosu pa će mi se pokvariti frizura user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  joj svašta čovjeku pada na pamet user posted image user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 307
18.2.2011 9:15:51   
Anoniman
heheh Simran dobra si user posted image user posted image user posted image

ja oprala kosu uvece i sa mokrom kosom otisla u krevet pa kontam haj sutra cu peglat kad ono oko 2:30 puce vodenjak  i ja onaka rascupana iz kreveta akosa mi je prirodno uvijena pa uzas, izletim do WC-a  navucem trnjerku mog muzauser posted image user posted image   probudim ga i decu u auto popakujem user posted image user posted image   i u bolnicu  dodje devr po njih a ja nigde bolova i setaj oko zgrade  i pusi cigara  i  pocese bolovi oko  7:50 i meni se zadrema ja ti mu ga zaspem  svasta jos ne znam kako uspeh zaspat medju bolova  nikad mi to nije bilo al  haj kad pocese oni "jaki"  a ja stadoh urlat user posted image user posted image    i taman da zovnem sestricu da mi da epiduralnu  kad ono beba krenu  a bila velika 4.470 gr i jedva izac ja guraj  i nista setrica pomaze i na kraj rukama uze dole pa me pocepa sama user posted image da naprave bebi mesto da izadje , eh to mi je bilo bolnije nego bolovi, kad ono nista  pa dodjose dva doktora  jedan me drzi za jednui nogu muz za drugu  a sestra dole vuce a drugi doktor pritiska na stomak  i jedva beban izadje , sili me krvarila dva dana ali bas lokve krvi ispod mene  a ja onakva rascupanauser posted image   sta da radim , samo kosu pocesljala a ona se rascupetala , a beba sve do mene spava hoce da doji mene grudi bole ne mogu ustajat  auuuuuuuuuuuu uzas tako da na ovu temu nema mesta za meneuser posted image user posted image user posted image   al eto i malo drugacije iskustvo da procitateuser posted image

(odgovor članu Simran)
  Neposredna veza do poruke: 308
18.2.2011 10:19:53   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: malena.

eh pa razumijem onda snagu i neiskazivanje emocija kada se sve odigralo za 1,5h...

o pa bilo je strašno bolno, imala sam blizu 40 šavova, što unutarnjih što vanjskih, beba je bila krupna, 4350 al eto nisam čupala zaista kosu i zabijala glavu u jastuk, ja jastuk i ne vidjeh majke mi user posted image nisam se ni oznojila, inače se ne znojim, samo u eksremnim uvjetima kad je temp 40 i kad sam direktno izložena suncu

al ako trazis da ja tebe razumijem da si mogla biti nasminkana...i ti mozes razumijeti da nije svak mogao biti.ja zivim u mostaru gdje su temperature ljeti uvijek preko 40 i inace se ne znojim al tada je bilo drugacije...sve smo mi razlicite...svaka na drugi nacin dozivi porod,svaka ima razlicito misljenje i ovdje smo da ga iznesemo.a ne da se prepucavamo.... user posted image odavno ne pisem pa ev opet cim nesto napisem nisam u pravu...nista lose ne mislim...svidjaju mi se tvoji postovi...luda si mi pravouser posted image al et...razlicite porode smo imali...al vidim ni jedna od nas lagan

pu pu gluho bilo kakvo prepucanje, nije života mi
ja samo pišem svoje iskustvo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 309
18.2.2011 10:21:48   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

haj mogu shvatiti ako se zena zadesi sa sminkom..pa snas'o je porod...ali mahsuzije se sminkat NIĐE VEZE! I onda rodi se beba...a ona se umije...proso porod ide malo odmorit...svašta!

meni je to bilo isto kao da izlazim negdje van, pa zašto onda malo se ne doćernuti??user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 310
18.2.2011 10:43:32   
mamity
Ono što mi je oba puta bilo bitno je da sam izdepilirana i mirisno čista... a šminka  ma ni nakraj pameti. Doduše slabo se šminkam, ali mislim da uz sav napor razmazana maskara po licu bi bila sve samo ne dokaz jedne dotjerane mameuser posted image .
Ovo je moje mišljenje ali isto tako cijenim ostale koje misle da se treba našminkati.
Mislim da je lijepo malo se srediti kada izlaziš iz bolnice jer tada ide ono famozno fotografisanje,  pa da makar malo ublažimo ono iscrpljeno lice.

mamina pahuljica 12.05.2003
mamin sunčan 14.04.2010

Neposredna veza do poruke: 311
18.2.2011 17:46:56   
vila.vilica

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

haj mogu shvatiti ako se zena zadesi sa sminkom..pa snas''o je porod...ali mahsuzije se sminkat NIĐE VEZE! I onda rodi se beba...a ona se umije...proso porod ide malo odmorit...svašta!

meni je to bilo isto kao da izlazim negdje van, pa zašto onda malo se ne doćernuti??user posted image

hm....pa ko voli nek izvoli...idem u operacionu/porodjajnu salu..znaci ne idem van user posted image

< Poruku je uredio vila.vilica -- 18.2.2011 17:47:22 >

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 312
18.2.2011 17:53:58   
Apotekarka
ma glavno je da sam se izdepirirala i noge i gospodicnu i nokte odrezalauser posted image
doduse u carapama za vene se poradjala mogla sam i bez depilacije nogu...a kakva sminka ponijela sam ja nju ali nisam se sminkala

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 313
18.2.2011 17:57:18   
koka i po
meni stvarno nije jasno kome je do sminkanja kada ide radjatiuser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 314
18.2.2011 18:00:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

ni meni...ali sam prestala kontati...skontala sam da necu nikad skontatiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 315
18.2.2011 18:02:23   
koka i po
OT...djes ba dadada user posted image ..
ja dva puta radjala i nikada mi na pamet nije pala sminka u onolikim bolovima

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 316
18.2.2011 18:06:25   
Anoniman

ama dobro je da sam znala kako se zovem a ne da se sminkam...a sve zamisljam nasta mora zena liciti koja se dooooooooobro iscrpi i nedaj boze, a i to se desava, dobije kojekakve komplikacije nakon poroda...temperature...etc...a zamisli kada se pocne maskara topiti...olovka...tus...zubi crveni od karmina kako grize usne...vec si blijed a jos ti puder da onu sivkastu notu...ma divotauser posted image user posted image user posted image user posted image ...bas onako...damskiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 317
1.3.2011 18:18:52   
sandy82
Meni zaista nije palo na pamet da se šminkam za porod.
Rodila se moja curica. Odvezli me na odjel u sobu gdje je već bila jedna mlada žena. Ja je gleda i razmišljam: Kako je lijepa ova djevojka, ne liči na babinjaru. Uopšte nije blijeda. Kad sledeće jutro ja vidim da mala vadi čitavu paletu boja i maže sve redom. Puder, rumenilo itd... Ja se počnem smijati, ona odgovara: Šta se smiješ, šta ću drugo od dosade ovdje i raditi. Šta ima veze ako me niko ne vidi?
I ja sam se malo našminkala, na izlasku iz bolnice.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 318
2.3.2011 0:48:57   
veeseelaa
ama dobro je da sam znala kako se zovem a ne da se sminkam...a sve zamisljam nasta mora zena liciti koja se dooooooooobro iscrpi i nedaj boze, a i to se desava, dobije kojekakve komplikacije nakon poroda...temperature...etc.

pa ne nanosi se šminka lopatom user posted image user posted image user posted image
inače ja sma otišla bez bolova na porod

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 319
26.4.2011 23:07:53   
Marija1

pa ne nanosi se šminka lopatom user posted image user posted image user posted image
inače ja sma otišla bez bolova na porod

[/quote]

Hehehe ovo me baš nasmijalo :), sjetih se sebe prije godinu dana kad sam išla na sitnu operaciju, prespavala noć u bolnici, drugo jutro dolazi
sestra s kolicima po mene, a ja si mislila, želim se osijećati lijepo već kad sam u stresu od operacije, i stavila ja i umjetne trepavice,
čudom su mi se čudile :), sad sam od sutra u 6 om tjednu, i mislim ipak da pri porodu neću baš s umjetnim trepkama :))

Neposredna veza do poruke: 320
27.4.2011 16:47:35   
emma.L

Meni je bilo do šminkanja, od euforije nisam znala kud ću i u trudovima se istuširala, popila kavu, smirivala muža, pa malo puhala, pa spakovala ogromnu torbu stvari (za slučaj carskog i 5 dana u bolnici user posted image ), pa čitala knjigu da ne mislim. Ništa puno, ali puder, rumenilo i maskaru sam stavila da ne plašim ni sebe u ogledalu ni druge žene. I nije se ništa razmazalo, doduše nakon cijelog dana trudova je možda i nestalo negdje user posted image . A sutra se našminkala da pokrijem šarenilo popucalih kapilara po vratu i licu i uspjelo je, nije se primijetilo na slikama user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 321
27.4.2011 16:50:46   
reallove
ja se fenirala i tu noc odem i u bolnicu,tako da sam bila sredjena,kad sam krenula nabacila sam malo i maskare,ali sam zato poslije poroda bila nikakva,tek sam se ujutro nasminkalauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 322
27.4.2011 17:45:33   
jasmin

Ja sam dva puta rodila a nisam imala porodjajne bolove :).Nisam se mogla puno sminkati zbog operacije,ali sam imala olovku na ocima i ponijela sam nesto malo u bolnicu kako bih se mogla koliko toliko dotjerati kada dodjem sebi.I da...navila sam kosu da bar na nesto licim nakon budjenja :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 323
28.4.2011 8:09:31   
zagy
Ja išla u bolnicu bez trudova, u 2 ujutro se fino spakovala, istuširala, našminkala (malo rumenila, olovke, maskare), nisam bila sigurna da li ću ostati u bolnici. I nisam se nešto razmazala. Ja sam prirodno toliko blijeda da su me doktori stalo obilazili i pitali jesam li okuser posted image  Pri izlasku opet nabacila malo šminke, što neko reče da ne plašim narod user posted image

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 324
22.5.2011 20:54:11   
Sonja
ma kakva sminka kakvo stauser posted image nisam znala gdje sam od bolova
a kod nas u tz ko i dodje nasminkan oni to odmah skidaju nedaju uci nasminkanim zenamauser posted image i ako su nokti nalakirani kaze idi fino kupi aceton user posted image user posted image user posted image

meni je bilo bitno da sam none i gospoju sredila a sminka Ne NE
poslije poroda sam bila blijeda cupava prepala se sama sebe u ogledaluuser posted image
nisam se nasminkala ni kad sam izlazila mada sam ponijela sminku nije mi vala naum palo
i da nisam nikom dala da me slikauser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *