|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
16.5.2011 13:09:17   
veeseelaa
Samo cu reci da ce moju djecu cuvati i odgajati odgajatelji...
pametnom dosta...

naravno, moje dijete ide u vrtić privatni i tamo rade odgajatelji sa završenom školom naravno
Vlasnica je bivša direktorica vrtića Kekec a tete su joj sve odgajateljice
e sad ja neznam gdje si ti vodila dijete???
samo da znaš da i u državnim vrtićima čistačice deveraju s djecom kao i spremačice
100% ovo znam....
i to cak vise vremena nego same odgajateljice....

< Poruku je uredio veeseelaa -- 16.5.2011 13:10:38 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1126
17.5.2011 9:29:54   
Nedi
Preživjeli smo prvi dan nije bilo tooliko strašno. Kad sam došla po njega sjedio je sam na stolici i čuvao svoju igračku. NIje me ni pogledao bio je ljut na meneuser posted image user posted image user posted image
Teta kaže da je bio super za prvi dan. Malo je jeo i igrao se sa djecom. Spavati nije ni pokušao. MM kaže da je jutros ušao bez problema, opet idem po njega u 12:30.

A što se vrtića tiče...u mogućnosti sam da priuštim svom djetetu i najskuplji privatni vrtić u Zenici. Međutim N ide u državni jer ono što sam vidjela u fancy privatnim vrtićima u Zenici nije mi se dopalo. Važno im je da očaraju roditelje vrtićem ( i imaju šti više djece) a to šti su djeca sama napolju  dok one sat vremena pričaju kako su dobre odgajateljice nije bitno.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1127
17.5.2011 12:10:04   
leona81
mislim da toga ima i u drzavnim a i u privatnim...ima stvarno previse privatnih vrtica, i to sa svakakvim odgajateljicama, medjutim svasta ima i u drzavnim vrticima...ako 2 tete rade sa 40 djece, sta ocekivati? u nasem vrticu, jedna teta je zaduzena za jaslicku grupu a njih je samo 5...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1128
17.5.2011 16:38:49   
niki83
IZVORNA PORUKA: niki83

Drage mame kazite mi sta biste pomislile o vrticu u kojem na ulazu cujete kako teta u starijoj grupi vice na djecaka doslovce: "Jesi li ti normalan???!!Ne udaraj ga, dolazi ovamo!!" Ja sam sva user posted image jutros svojim usima ovo cula, otisla se informisati, da vidim sta cemo mi...eh bas mi je bilo lose..sad sam user posted image

stvarno nemam iskustva sa svim ovim, ali ovo sto sam cula je bilo u drzavnom vrticu..user posted image
danas sam bila jos u dva, jedan privatni i jedan drzavni..u drzavnom mi se nije svidjelo samo to sto je u grupi 17oro djece, i teta na kraju dana izgleda jaaaaaakoooo umorno.. mislim nije ni cudo, vrlo dobro znam kako je raditi s djecom..cudi me samo kako se taj broj osoblja onda ne poveca user posted image ma Boze dragi..sad sam zbunjena i vise user posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1129
18.5.2011 10:30:28   
leona81
zato jer je pametni ministar pored ovakvog stanja u vrticima poceo otpustati radnike iz vrtica i skola...

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1130
18.5.2011 12:21:14   
mišur

Moram vam se mal ozjadati, jer me niko drugi neće razumjeti user posted image
Mm samo odmahuje glavom i kaže da bar na malo prestanem razmišljati user posted image

Moj maleni već dva mjeseca "ide" u vrtić! Tačnije, ide po 5 dana, pa onda 10 boluje...
I to ide na pola dana do 12h user posted image Šta bi tek bilo da ide cijeli dan?!!
Od kako je krenuo, ovo je peti put da je prehlađen- dva puta je imao bakterije u nosu, a ostalo su bile klasične prehlade.
Meni je najgore što mi i curicu odmah zarazi, a obično i mene uhvati u paru sa njimauser posted image
Prošle sedmice je bio samo 3 dana u vrtiću, a prije toga je dvije sedmice pauzirao zbog bolesti, i sad ga ponovo uhvatilo.
Praktično, samo je 10-ak dana bio zdrav i opet sve ispočetkauser posted image

Ja sam bila toliko sretna što je krenuo u vrtić, što je relativno dobro prihvatio, a vidim i puno pozitivnih promjena  na njemu-u komunikaciji sa odraslima, drugom djecom...I svjesna sam da većina djece boluje prvih mjeseci, da moraju ojačati i steći imunitet, ali da li baš ovako često???
Pošto imam opciju da ga čuva sveki, premišljam se ovih dana da odustanem od vrtića, možda do septembra.
Ali, onda me sigurno opet isto čeka...

Kako vaša dječica? jesu li bili ovako često bolesni i koliko je trebalo da ojačaju?
Svjesna sam ja da je to sve individualno, od djeteta do djeteta, ali me čisto interesuje kako je sa drugom djecom.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1131
18.5.2011 17:56:19   
leona81
mi smo 2 put bolesni u 2 mjeseca koliko idemo u vrtic...

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1132
18.5.2011 18:13:23   
mamina princeza
misur ja ga ne bih jos ispisivala .. ipak sad ide ljeto i manje bi trebalo da bude virusa.... mi smo se ciljano upisali u maju a ne u septembru zbog toga sto vecina ide u septrmbru i ona je oktobar nekako najgori za to.

i moja curica evo slini i kaslje.... doduse ona stalno svaki mjesec bude bolesna i prije nego je krenula u vrtic tto nije nesto neobicno. ocekivala sam i prije da se razboli. daj mu nesto za imunitet i strpite se jos malo....  ipak se ne moze ni imunitet steci preko noci zar ne? pa ako do jeseni ne bude bolje onda trazite drugu soluciju. vecina djece koja nije prije bila bolesljiva bude kad tek krene u vrtic , oni koji ne idu u vrtic ponekad onda to nadoknade u skoli sto je jos gore.
vjerujemm da je zeznuto zato sto i tebi i curici prenese. i ti se potrudi da ojacas svoj imunitet. ja sam prosle zime bila stalno bolesna  kad i Dz a ove jeseni sam se natrpala svim i svacim i super sam prosla.

Ja bih jos malo izdrzala.... sretno!!!!

Mi smo danas šreskocili vrtic zbog kalsja i nosica al nadamo se do petka da cemo moci nastaviti:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1133
18.5.2011 18:39:58   
leona81
i ja se nadam da ce bar steci imunitet bolje sad da izostaje nego u osnovnoj:)

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1134
18.5.2011 23:38:30   
veeseelaa
Kako vaša dječica? jesu li bili ovako često bolesni i koliko je trebalo da ojačaju?
Svjesna sam ja da je to sve individualno, od djeteta do djeteta, ali me čisto interesuje kako je sa drugom djecom.

moja malena je fasovala pljuskavice u vrtiću al hajde bolje ranije.... a što se tiče prehlada ništa više nego kad nije išla u vrtić.... prije dva mjeseca je bila prehladjena zadnji put...
mislim da trebaš uvesti djetetu da nešto pijucka od vitamina i plus med obavezno, nosi mu voća u vrtić svaki dan i zamoli tete da ga natjeraju da sve pojede
Ja sve to radim mojoj curici, naručujem joj poseban med za imunitet.... takodje je dugo pila naturu mix pa pikovit a sad smo samo na medu i velikoj količini voća

eto

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1135
18.5.2011 23:45:52   
leona81
mi jos dojimo, uzimamo med u caju svaki dan, jedemo voce svaki dan i opet smo fasovali...

Neposredna veza do poruke: 1136
19.5.2011 8:54:16   
mišur

Ma pije i on Pikovit, cijedim mu svaki dan narandže, cveklu, sto nekih čuda...Med obavezno jede svakodnevno!
Svašta nešto, a opet nema efekta-ali šta bi tek bilo da to ne pijeuser posted image
Evo noćas oboje dobili temperaturu, on čak i povratio, ali jutro su bolji...
Ovu sedmicu definitivno preskačemo vrtić, a iduću ćemo vidjeti kako bude.

Ja sam odlučila gurati sa vrtićem još neko vrijeme...Opet me prije ili kasnije sve ovo čeka!
A žao mi je da prekidamo, jer mu je konačno lijepo!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1137
19.5.2011 9:42:19   
veeseelaa
koji med uzimaš?
hoćeš li da ti večeras javim broj tel čike koji pravi poseban med za imunitet i isti košta 40 KM
čini mi se da je jako učinkovit

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1138
19.5.2011 10:09:35   
mišur
Dajem mu domaći med, pravi ga deda od mm!
Može, javi mi...Mogla bih naručiti da probam!

< Poruku je uredio mišur -- 19.5.2011 10:10:26 >

Neposredna veza do poruke: 1139
19.5.2011 10:15:47   
veeseelaa
ok, vjerujem da je i taj dobar al eto.... čovjek od muke svašta proba...
ja sam joj ovaj med uvela prije 30 dana i zaista nije bila nahladjena, e sad možda se potrefilo
jest da je poskup al šta da se radi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1140
19.5.2011 10:21:08   
mišur

Ma probala bih bilo šta....
Kupila sam mu i Propolis kapi, nekad mu nekako uvalim na prevaru, ali nije baš oduševljen sa njima.
Sad ih na pauzi vodim kod dr, i moram je pitati za one slane sobe, smiju li ići i da li bi pomoglo user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1141
19.5.2011 10:28:35   
Blue rose RR
Mišure pokušaj mu dati Redapin sirup, prema onome što sa ja koristila koristi se prvenstveno za apetit, ali i za poboljšanje imuniteta.
Na prirodnoj je bazi.

http://www.kadulja.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=144&Itemid=13

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1142
19.5.2011 10:49:09   
mamina princeza
Mi pijemo neke nove vitamine zadnjih mjesec i po i menise cine dobri. Mi smo kupili prema preporuci doktorice kad smo imali hepres za bas pojacnaje imuniteta. Jako su skupe inace za djecu od 4 godine, mi pijemo pola doze prem apreporuci dr. Zovu se orthomol ili nesto slicno nemam kutiju kod sebeuser posted image

Vesela koji je to med moze pp molim te. Inace mi med koristimo bas bas puno , pa ako je taj neki specijalni da i taj probamo posebno tad na jesen ... slaji pp molim te.

Slana soba je super mi smo isli zimus .... pravo super nam je bilo i pluca su nam nekako bolja , kasalj bude al ne onaj koji je bio prije. Sad nismo isli dugo - bili na moru u martu i poslij ej azaboravila. Moracemo otici sada i mi jednom taman kaslje pa da pomgne izbacivanju slajma.

Redapin je najbolji za apetit!

< Poruku je uredio mamina princeza -- 19.5.2011 10:51:01 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1143
19.5.2011 12:16:04   
mišur
Pili smo Redapin zimus, a onda sam uzela ovaj Pikovit da probam.
Zna li iko od koje dobi se smiju uzimati neki preprarati za željezo? Tpa Ferrum sirupuser posted image
Njemu je željezo bilo na donjoj granici,a nema šta mu ne dajem baš za željezo od hrane...Međutim, nije neki ljubitelj mesa i salbo hoće da ga jede, pa otuda vjerovatno.
Na pauzi sam ih vodila dr-Luka je ok, išta strašno, a Ančica mi je dobro bolesna. Pošto su pluća dobro "svirala", dr je radila krvnu sliku i sedimentaciju! Leukociti dobro povišeni, željezo palo, čekam 12.45 kad će biti nalazi sedimentacije. Dr se nada da nije upala pluća, a meni kad je to rekla, kad se nisam srušila.
Savjetovala me da Luku ispišem iz vrtića dok malo ne poraste i ne ojača, da ih odvedem oboje u slane sobe jer im nikako ne može štetiti.

Toliko sam se nasikirala i spalakala da ne znam kako sam se vratila na posao. Znam da i da bude upala pluća da to nije ništa strašno,, ali opet mi je žao, jer je ona još beba.
Srce moje, kad su joj vadili krv iz vene, nisu mogli naći venu,pa je sestra par minuta sa iglom u koži tražila, da je ne bi opet morala bostiuser posted image user posted image user posted image

Moderatori, izvinite, malo skrenuh sa teme, ali morala sam....user posted image

Sad čekam 12.45 i osijediću od muke.........

Neposredna veza do poruke: 1144
19.5.2011 12:18:50   
Blue rose RR
Ne izvinjavaj se bona.
Ako imaš gdje da ga ostaviš nemoj ga slati u vrtić, neka se malo oporavi, i neka ljepotica malo poraste. Sada ako navuče kakve boleščure, vazda će biti podložna istim.
A sada je vakat jagoda, daj mu nek jede, ja sam prošle godine podigla tako željezo sebi.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1145
19.5.2011 12:31:53   
Nedi
mišuruser posted image user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1146
19.5.2011 13:23:02   
mišur

Hvala vam od srca user posted image user posted image user posted image
Puno mi znači vaša podrškauser posted image
Ana ima početak upale pluća, ali kaže dr da će sve to biti super, i što je meni najvažnije, proći ćemo bez injekcija!

Luku ću definitivno ispisati iz vrtića! I po savjetu dr i po svom ličnom osjećaju! Žao mi je zbog njega i druženja sa dječicom i što se konačno adaptirao, ali preče je njegovo i sestrino zdravlje!
Sveki će ih čuvati, i još malenog od zaove kojem su 2 godine, pa sam joj rekla svako jutro donijeti po jedan Apaurin da izdrži danuser posted image
I čim ozdrave, krenućemo i sa slanim sobama!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1147
19.5.2011 13:33:21   
mamina princeza
Bas mi je zao curice al bice dobro samo polako...... ako je bas tako ozbiljno onda je iblje ispisati ga ako imas rezervnu varinatu. Druzenje je vazno al zdravlje je ipak vaznije. Ja isto to ostavljam kao opciju za mozd anekad kasnije ako s epuno bude razboljevala posebno na jesen kad obicno sev i krece.
No sikiriki, pa on se opet uvijke moze i druziti sa djecomo u parku ili negdje gdje izlazite. Bitno da si vidjela da s emoze pridruziti vrticu pa kad bude vrijeme bice :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1148
20.5.2011 21:19:12   
shejla
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Mi smo danas šreskocili vrtic zbog kalsja i nosica al nadamo se do petka da cemo moci nastaviti:)

sorry na OT: radite li nesto sa tim kasljem i nosicem??? MIislim pije li nesto...

I mi isto ovako kuburimo kao mišur. Lamija je krenula 1. aprila i od tada jednu sedmicu ide, jednu ne ide...ali bukvalno tako... evo proslu je isla cijelu i u ovoj sedmici ponedjeljak i utorak - to je najduze sto je isla u komadu user posted image Bilo je drame na pocetku, jer taman se privikne do petka, i onda u narednih 10 dana zaboravi, pa hajd opet ispocetka... Sada se navikla, ne place, fino jede, ponedjeljak i utorak je cak ostala i na spavanju user posted image Ali eto...opet slini i kaslje.... S vremena na vrijeme joj se poveca i temperatura do 37,3.... tako da evo opet ne idemo 3 dana... Ona je ok preko dana, navecer kad legne, onda pocne kasljati...ja se preznojavam, koliko se ona davi sa slajmom user posted image ... Ali, zapravo mi je najveci problem sto nista ne jede, tih 4-5- dana koliko je bolesna... mozda po par kasika/zalogaja necega dnevno i pije cijedzenu narandzu.... Je li i kod vas ovako sa vrticima... mislim ne mogu da vjerujem da se razboli svake sedmice...jer prije haman pa nije niakada bila prehladjena user posted image

< Poruku je uredio shejla -- 20.5.2011 21:28:51 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 1149
20.5.2011 22:26:37   
mamina princeza
S obzirom da je nama i prije vrtica prosjek za prehladu bio jedan mjesec vec duze vrijeme mi smo malo navikli na to:) Slinke vdadimo baby vacom  do iznemoglosti kapamo operil ako treba , za kaslaj smo pili sve stos e moglo piti s obzirom da smo od jeseni imali susret sa 4-5 bronhitisa. Sad ne idemo dr za sve - jer nas unististe antibioticima cim dodjemo. Moja curica nema temp ovaj put kao ini prosli a kad ima ima do 38 tako da mi to nije strasno. Ona prilicno jede lijepo i kad je bolesna tako da mi i to nije strasno. Pošto nam je sve zrelo slajm slinki i nema bas mi smo danas isli u vrtic. Kasljace ona jos dugo dok ovo ne izbaci pa smo krenuli jer je ona sama rekla da je pozelila vrtic. Meni je to ogroman napredak.

U svakom slucaju trebamo ih kljukati sto vise vocem, medom , cajevim i svim vitaminima za koje smo culi da su dobri. Posebno u prvim mjesecima vrtica.

Nas vrtic je mali broji u gnjenoj grupi 10 djece pa nisu cesto bolesni. Da je vise djece bilo bi nam bas strasno. Svake sedmcie je bas punouser posted image ja ne znam kako bismo to pokrili i nadam se da nam se nece tako cesto desavati.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *