|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
9.5.2011 17:02:41   
R&T@
U drzavnim vrticima postoji jaslicka grupa, od 1-3 godine...
tu su djeca koja koriste pelene...

Djeca se u pocetku ne igraju jedno s drugim, vec jedno pored drugog. Ali u vrticu ce nauciti da se sam uspava, da jede za stolom sam, i sl. i sto je najvaznije da je normalno da su druga djeca oko njega i da nije cijeli svijet samo njegov...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1101
9.5.2011 18:14:36   
škorpija
tajra čitala sma na drugoj temi da nisi baš za privatne vrtiće, možeš li mi pojasniti na PP zašto tako misliš, baš me interesira jer sam plnairala malca upisati u jedna privatni

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1102
10.5.2011 9:54:24   
veeseelaa
Najveći je problem što on još ne priča kako treba, iako će sad 2 godine.

a trebao bi user posted image user posted image user posted image  a šta bi ti da se ispriča sa tetama user posted image
šalu na stranu al oni svakako imaju svoj program, kad se jede, spava, kad je užina, aktivnosti itd
pelenu im svakako provjeravaju s vremena na vrijeme i stavljaju ih na tutu obično nakon doručka, nakon ručna, prije spavanja i poslije spavanja
tako da ne kužim šta je problem ako ne priča kako treba....
ja sam svoju kći upisala u vrtić sa 1,5 godinom i naravno da nije pričala, samo je mrmljala pa nikakav problem
ako je dijete uznemireno ili plaljivo oni e svakako probati sve da ga smireod presvlaenja, hranjenja ili davanja aja/mlijeka/vode
nemoj da brine

< Poruku je uredio veeseelaa -- 10.5.2011 9:55:31 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1103
10.5.2011 10:56:04   
ivanak
ma ne smeta njemu ništa. po njemu ne bi ni jeo, ni ti se presvlačio da mu ja ne davam jest svako dva sata ili ga presvlačim svako nekoliko... dobro on ne troši toliko pelena ko i prije... ima 2, max tri kakanja u danu.
još uvijek nismo počeli sa tutuom.... ali svakako ima do 9 mjeseca kad bi možda krenuo.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1104
10.5.2011 14:37:02   
mamina princeza
samo da podnesem izvještaj da se  moja curica fino uklopila :))))) sada ide od ujutro do 12 :15, doruckuje i ruca ne bas super al solidno vec. Igra se s drugom djecom , ne place dok je u vrticu samokad tek ulazi. Vodi je teta koja je cuva iza podne takomnogo lakse podnese rastanak nego kad ide sa mnom.

Tako cemo ovajmjesec ili dok se malo ne uhoda onda cu je opet ja voditi. Nadam se da ce zavoliti vrtic do tada da nece biti problema :)

sve u sevmu kako je krenulo ja sam sada prezadovoljna :)  

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1105
12.5.2011 11:40:37   
Hannica
IZVORNA PORUKA: škorpija

tajra čitala sma na drugoj temi da nisi baš za privatne vrtiće, možeš li mi pojasniti na PP zašto tako misliš, baš me interesira jer sam plnairala malca upisati u jedna privatni

ovo i mene zanima.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1106
12.5.2011 11:43:19   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Hannica

ovo i mene zanima.

Meni nije htjela reci user posted image
Hajde Tajra, zaredaj nam pp
Ja sam isto aBd imala u planu privatni vrtic

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1107
12.5.2011 11:44:53   
Hannica
Nama je juce bio gotov ponovljeni bris nosa,uredu je hvala Bogu.user posted image Danas smo napravili ljekarski i sad samo trebamo otici i upisati se.Mislim da cemo krenuti od 1.6.
Planirala sam i prije ali ne zelim da krene pa da je prekidam  kad navikne jer planiram krajem mjeseca otici kod mame na 5-6 dana.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1108
12.5.2011 11:49:19   
Nedi
Hanice mi ćemo se do tada adaptirati user posted image user posted image jesam optimistična kad nas spuca crnjak i kažu vodite ga kući nije za vrtićauser posted image

A tajra je u Sarajevu vjerovatno se to ne odnosi na vrtiće u Ze

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1109
12.5.2011 11:51:59   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Lady26

ovo i mene zanima.

ne kontam razlog??? privatni vrtići imaju više teta, npr u grupi gdje je moja malena dvije su tete na njih 8-9
valjda je to bolje nego jedna teta na dvadesetoro djece?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1110
12.5.2011 11:55:41   
mamana

U državnim vrtičina ih bude po 32 u grupi.

Neposredna veza do poruke: 1111
12.5.2011 15:06:49   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Nedi

Hanice mi ćemo se do tada adaptirati user posted image user posted image jesam optimistična kad nas spuca crnjak i kažu vodite ga kući nije za vrtićauser posted image

da je u Zenici vjerovatno bi mislila suprotno.user posted image
Ima li u ovom nasem vrticu produzeni boravak?

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1112
12.5.2011 15:07:56   
Nedi

da je u Zenici vjerovatno bi mislila suprotno.user posted image
Ima li u ovom nasem vrticu produzeni boravak?

Nema u našem, naš radi od 07:00-16:30 ali ima na odmutu

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1113
12.5.2011 15:10:09   
Hannica
Eh,to mi je predaleko. ako nam bude trebao morat cemo produzit kod svekrve,ona zivi preko puta.user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1114
12.5.2011 15:15:41   
Lady26
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ovo i mene zanima.

ne kontam razlog??? privatni vrtići imaju više teta, npr u grupi gdje je moja malena dvije su tete na njih 8-9

Pa ima svoj neki razlog....ocito...
Mislim da uopste nema veze sa brojem djece i brojem teta....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1115
12.5.2011 15:20:52   
Nedi

Eh,to mi je predaleko. ako nam bude trebao morat cemo produzit kod svekrve,ona zivi preko puta.user posted image

I dodatno se plaća poslije 16:30 a i moja sveki tu blizu živi user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1116
16.5.2011 8:37:11   
Nedi
Prvi dan u vrtićuuser posted image user posted image user posted image mm ga je odveo a ja ću u 12:30 po njega...

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1117
16.5.2011 9:02:07   
R&T@

ovo i mene zanima.

Tek vidjeh postove, izvinite...

Naravno da nema veze s brojem djece, ali ima, i to velike veze s brojem teta...user posted image

Na toj istoj temi sam rekla da ne zelim o tome govoriti jer nije moje da ispravljam krive Drine u drzavi u kojoj je sve moguce...

Samo cu reci da ce moju djecu cuvati i odgajati odgajatelji...
pametnom dosta...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1118
16.5.2011 9:05:06   
bebacha

Prvi dan u vrtićuuser posted image user posted image user posted image mm ga je odveo a ja ću u 12:30 po njega...

znam kako ti.bice to sve ok.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1119
16.5.2011 9:11:41   
Nedi
IZVORNA PORUKA: bebacha

Ne mogu dočekati 12:30 user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1120
16.5.2011 12:06:13   
mamina princeza
Bice to sve ok :))) Znam kako ti je Nedi i ja se jos uvijek osjecam nekako mucno al puuuno bolj enego prije sedmice. Jops je kod vas dobro zvali bi ec do sada da je veliki problem - mi kad smo poceli jedva smo sat sastavili :)))

Jutros j ei kod nas bilo malo vise kukanja nego inace valjd aponedeljak poslije vikenda al sve u svemu ok je:)))

Sad me bas interesuje ova prica o privatnim vrticima i mane u odnosu na drzavni. Mi kad smo se upisivali najvise smo gledali lokaciju i iskustva meni poznatih ljudi sa pojedinim vrticima. Od drazvnih koji su nam blize - grupe su puno vece nego u ovom privatnom vrticu u koji sada idemo. Sto se tice teta one us u ovom vrticu obucene za to sto rade nisu bilo koje tete a nadams e da je tako i u ostalim. Zato ne shavtam. Naravno da nsiu svi isti ni vrtici ni zahrtjevi roditelja - al meni je npr zaista bilo tesko zamislivo da mi djete ide u grupu od 44 djece ( koje cuva jedn aili ponekad dvije tete) a to je broj koliko broji jedan drzavni vrtic koji sam ja zvala.

Sve u svemu nama je sad ovdje super.. neko kaze ne uce dovoljno ... po meni i sada dodsta uce u mladjoj grupi. ako nekad vidim problem naravno da cu reagovati. sad mi nije ni stalo da se zamara ucenjem necega nek se adpatira poslije cemo to jos ispitati:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1121
16.5.2011 12:17:37   
Hannica

IZVORNA PORUKA: bebacha

Ne mogu dočekati 12:30 user posted image

Jos malkice,15 mnuta.user posted image Nadam se da je sve proslo ok,javi nam kako je bilo,jel se N uklopio.user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1122
16.5.2011 12:28:25   
ziki
IZVORNA PORUKA: tajra

ovo i mene zanima.

Tek vidjeh postove, izvinite...

Naravno da nema veze s brojem djece, ali ima, i to velike veze s brojem teta...user posted image

Na toj istoj temi sam rekla da ne zelim o tome govoriti jer nije moje da ispravljam krive Drine u drzavi u kojoj je sve moguce...

Samo cu reci da ce moju djecu cuvati i odgajati odgajatelji...
pametnom dosta...

user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1123
16.5.2011 13:03:50   
niki83
Drage mame kazite mi sta biste pomislile o vrticu u kojem na ulazu cujete kako teta u starijoj grupi vice na djecaka doslovce: "Jesi li ti normalan???!!Ne udaraj ga, dolazi ovamo!!" Ja sam sva user posted image jutros svojim usima ovo cula, otisla se informisati, da vidim sta cemo mi...eh bas mi je bilo lose..sad sam user posted image

N&N

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1124
16.5.2011 13:06:49   
veeseelaa
jbg toga vjerovtano ima i u drugim vrtićima
to ti ovisi od karaktera same tete
tete koje su zadužene za grupu gdje ide moja Ajša su jako miroljubive osobe, tihe, mirne i strpljive
Teško da od njih mogu čiti nešto slično al npr od vlasnice bi svašta očekivala, srećom ona nema ništa sa mojom Ajšom, bar ne sad za sad

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *