Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 15:00:40
D_K
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
takodje ni meni nije jasno ako je sve ok imaš ovulaciju jednom mjesečno i to je to ne može više puta, pa ja samim tim manje plodan il više plodan ne postoji
jednom sam gledala prikaz dani/ovulacija i grafikon ima svoj maximum u jednoj zoni. ovo vazi za 90-95 % zena a period ovulacije je par dana i sve se desava oko tog 14 dana od pocetka menstruacije - ovo je statisticki za vise zena.. eeeee - kod nekih zena je taj maksimum pomjeren a neke cak imaju i vise maksimuma tj. plodnih dana između menstruacija.. e sad, to sam ja sasvim slucajno procitala kad sam bila vani na nekom sajmu knjiga a kad sam pitala jednu nasu doktoricu o tome ona mi nije dala ni progovoriti.. kakav pomjereni maksimum tj. ovulacija u nekim danima poslije onog 14 dana ili vise ovulacija. ja nikad nisam ni pokusala naci nesto takvo. a opet, ako sam pogresno razumjela ok ali ako nisam onda to objasnjava te trudnoce kad 'nema sanse' za zacecem. takodje, treba voditi racuna o tome da i spermici zive par dana pa moze do oplodnje doci i dan - dva nakon odnosa.
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 15:03:50
Almaa
IZVORNA PORUKA: Lady26
takodje ni meni nije jasno ako je sve ok imaš ovulaciju jednom mjesečno i to je to ne može više puta, pa ja samim tim manje plodan il više plodan ne postoji
Mislim da postoji...moja prijateljica je zatrudnila 2 ili 3 puta, nazlost te trudnoce su bile nezeljene, ali to nije bitno....na kraju isla je doktoru i uzela kontracepciju, i rekao joj je isto ovo : da je jako plodna.... Sad je opet trudna, namjerno, i nosi blizance....
bas bih voljela da vidim kako bi zatrudnila sa oligospermijom ili azospermijom, OT ali moram da prokomentarisem, jer je uvijek zenina plodnost na tapeti, mozda sam i ja "jako plodna", ali to ne znam jer sam se tri godine borila sa muzosterilitetom, a za okolinu je uvijek zena krivac, zaboravili ste na musku plodnost...
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 15:11:39
Lady26
IZVORNA PORUKA: Almaa
IZVORNA PORUKA: Lady26
Mislim da postoji...moja prijateljica je zatrudnila 2 ili 3 puta, nazlost te trudnoce su bile nezeljene, ali to nije bitno....na kraju isla je doktoru i uzela kontracepciju, i rekao joj je isto ovo : da je jako plodna.... Sad je opet trudna, namjerno, i nosi blizance....
bas bih voljela da vidim kako bi zatrudnila sa oligospermijom ili azospermijom, OT ali moram da prokomentarisem, jer je uvijek zenina plodnost na tapeti, mozda sam i ja "jako plodna", ali to ne znam jer sam se tri godine borila sa muzosterilitetom, a za okolinu je uvijek zena krivac, zaboravili ste na musku plodnost...
Ovo je reakcija na moj post? Jer ne razumijem.... Nazalost ili na srecu ne poznajem ove pojmove, nisam se susretala s tim, ja sam samo napisala odgovor na veselin post, da potvrdim ono sto je Remzy pisala....ne znam cemu spominjanje muske plodnosti vezano ova 2 posta....
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 15:13:04
Lady26
A vezano za temu... mi smo se cuvali godinama (prirodnim putem) u decembru smo odlucili raditi na bebici, ostala sam trudna sredinom marta... Rodila se moja smjeskica
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 15:20:20
Lady26
Ma ok, sve razumijem ali posto se ona cudila sto je Remzy pisala da joj je dr rekao da je jako plodna samo sam napisala jos jedno isto iskustvo... A naravno da nije samo zena ali to je prvo sto dr provjeravaju, ali nas mentalitet je takav da ce rijetko koji muskarac otici na pregled, sramota valjda ili sta ....
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 15:51:26
Emica_sa
Potpisujem lady jer i meni su 2 dr rekla da sam nadprosjecno plodna i jako zdrava sa te strane to se potvrdilo jer oba puta sam prvi mjesec ostajala trudna i trudnoce kao iz udzbenika,nikada nisam popila ni apaurin,ni nikakve tablete,niti sam imala nekih tegoba.
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 16:44:13
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin
Prva trudnoca u drugom mjesecu nakon udaje,druga trudnoca-zastita prekinutim snosajem koja ocito nije nikakva zastita :).
1.trudnoća nakon 3 mjeseca braka,ali nažalost završila spontanim 2.trudnoća opet nakon 3 mjeseca "truda" (1god i 3 mj braka) 3.trudnoća..... gore boldirano
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 20:51:04
niki83
Prva trudnoca u drugom mjesecu nakon udaje,druga trudnoca-zastita prekinutim snosajem koja ocito nije nikakva zastita :).
jao sto vi mene brinete.. pa ja sam mislila da je ovo super zastita.. a kod prve trudnoce sam cini mi se ostala trudna one noci kada smo odlucili da se vise necemo "paziti" nakon 2,5 god. braka
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 20:58:12
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
jao sto vi mene brinete.. pa ja sam mislila da je ovo super zastita.. a kod prve trudnoce sam cini mi se ostala trudna one noci kada smo odlucili da se vise necemo "paziti" nakon 2,5 god. braka
slazem se da je jako nesigurna metoda, ali sam je ja godinama koristila i nikad se nije omaklo, a eto, cim sam je prestala koristiti, jako brzo sam ostala trudna. znaci kod mene je do sad funkcionisala, a vidjecemo u buducnosti, mozda se ipak omakne
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 21:25:35
mama75
prvu bracnu noc sam zatrudnila. To je bio jedini put kada se nismo cuvali i eto. I druga trudnoca opet iz prvog pokusaja, hB. I to oba puta kao "neplodni dani", odmah nakon prestanka menstruacije. Zato sada sve moguce zastite koristim: kondom, prekinuti snosaj, ona pjena za kontracepciju... i to sve zajedno do daljnjeg
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 1.4.2011 21:40:33
mala86
IZVORNA PORUKA: niki83
bas tako, isti slucaj... uspijevalo je do sada, a kad smo odlucili da prekinemo odmah se desilo..hmmmm
treba treba pazit rikverci se u zadnje vrijeme nesto puno kvare
i mene strah kvarova
RE: koliko dugo ste bili trudilica prije nego... 18.5.2011 21:19:16
balasgirl
IZVORNA PORUKA: balasgirl
Ja sam možda malo zalutala na ovu temu. Još uvijek sam trudilica ( 2 godine ), a baš se ubih od truda . Al kucnut će i mojih pet minuta.
aaaaaaaa nađoh ovaj svoj post iz 2009-te god. Eto kucnulo i mojih 5 minutica malo jače od godinu dana nakon ovog posta. Znači, trudilica nešto više od 3 godine, borba sa sterilitetom i na kraju hB najljepši dar od Boga.