acudesa
|
Postovi sa:Jezero Modrac IZVORNA PORUKA: mamsi Može li mi iko reči kako je tamo,prijatelji nas nagovaraju da odemo jedan vikend,oni kažu da je lijepo a i da nije skupo,navodno smještaj je 20KM za sve troje,a i ja baš imam želju otići. IZVORNA PORUKA: lamka hajde provjerit cu ti ja tetka mm ima tamo vikendicu pa oni cesto idu javim ti cim nesto saznam ja bih voljela otici jer se sjecam kako smo isli u srednjoj par puta mi iz skole se organizovali IZVORNA PORUKA: rozi Joj, ja ti bas nemam neko fino misljenje,a relativno sam blizu. Voda je prljava i ovjde se apeluje da se slucajno ne kupa. U blizini su 3 fabrike i to cement, koks i soda. A na jezeru se nalaze 3 restorana i setaliste koje mozes obici za 5 minuta i to je sav sadrzaj. E sad mozda sam subjektivna, ali bice sigurno jos neko sa svojim misljenjem. IZVORNA PORUKA: Suncica* Draga Mamsi, ako vec zelis da ides na jezero, ja ti predlazem Boracko. Smestaj nije skup, voda divno cista.. Ali nema nekih sadrzaja, to je cisto onako da ides da odmoris i da se kupas.. IZVORNA PORUKA: Asmir s tim da je boračko hladno, a ima i jedan kafić odma na plaži, meni omiljeno jezero, ja uvjek tu kampujem, ovo ljeto ću preskočit, al inače s mora kad se vraćam svratimo i tu 3-4 dana, to je uživancija, naveče sjedit uz roštilji gitaru, sunce je ono pravo planinsko, pretoplo, a voda led... u svakom slučaju meni je predobro na boračkom, a čuo sam u tuzli za ovo novo, nisam bio tamo, kažu predobro je, pogotovo za djecu, jer na pola jezera voda odrasloj osobi nije preko glave, malo bezze al za djecu super, mislim da rekoše panomsko ili panonsko ne znam IZVORNA PORUKA: Emina* Panonsko jezero je.... Ali i ja nemam fino misljenje o njemu... Vjeruj mi da bude puno kao sibica, pa skoro citava Tuzla dodje da se kupa tu, a i malo je, pa sad mozes misliti..... Za jezero Modrac imam isto misljenje kao i Rozi, navece je jako fino za setnju i sve pored vode,mirno je, ali kupanje ne dolazi u obzir..... Boracko definitvno IZVORNA PORUKA: mamsi Hvala dragi moji,bila sam par puta na Boračkom ali nije mi nešto posebno,ma ima još vremena skontat ćemo već nešto IZVORNA PORUKA: hanabanana Ja se ne bi okupala u Modracu ni da mi za to dobro plate. Inače nisam ljubitelj jezera i rijeka što se tiče kupanja. IZVORNA PORUKA: Asmir eto jučer se momak utopio na modrac-u, to jezero je ukleto, baš zbog solane, ima neku cijev na sredini, koja vozi vodu u solanu, i ona uvlači, a čuo sam da se i na boračkom svake godine neko utuši, baš prošle godine kad sam ja bio, kod onih skakaonica, pa ima možda 10 metara vidi se dno i onda nastupa ono zelenilo gdje više ništa ne vidiš, ko je bio znat će, eh zadnji dan kad smo mi već trebali nazad, niko, ama baš niko nije prelazio tu granicu, zbog čega ne znam, neki su pored nas komentarisali baš to, ja inače nisam ni primjetio, dok oni nisu spomenuli, valjda je narod imo neki predosjećaj, dva dana kasnije kupala su se dva para, i momak i djevojka su prešli tamo, otišli malo dalje, bili su zajedno, ona je od jednom nestala, nešto ju je uvuklo dole samo su mjehurići se vidjeli i gotovo, čuo sam da su je našli nakon 3-4 dana ne znam tačno, boračko je dobro za kampovat, ali ne i kupat.... Ovog momka što se utopio, još uvjek traže, čitam jutros u novinaa, piše ni peti dan ga nisu pronašli IZVORNA PORUKA: *sunce* eh da vam i ja šta kažem, iz Tuzle sam i bila sam na svim jezerima i imam fobiju od svakog uđem do ramena i to je to ne smijem dalje, a dok mi čojk ode dalje i vrati se ja se preznojim sto puta jer na svakom tom jezeru se neko utušio, osim na panonici na koju idem rijetko baš radi velike gužve, e sad što se ljepote tiče na modracu je lijepo otići naveče na večeru na muziku i tako to meni lično u robinzonu je najljepše ko je bio razumit će a imate bistarac ne vidje jel ga neko spominjo meni je i tu lijepo imate dosta hldovine, roštilje, imate uređen djelić za dječicu sve ograđeno fino sa onim terafekama, a ima i veliki tobogan, e jedino što je meni strašljivo jer su se i tu tušili.... na boračkom sam bila lijepo je ali onako... ako baš hoćete lijep odmor i sve idite na bizovačke toplice ove iza orašja tamo je super, ja često odem cijene su tak tak za prnenoćište jedino ne znam cijene al ćef i uživancija koštaju zar ne IZVORNA PORUKA: triplemama Modrac nipošto grozota Bistarac je stvarno super pogotovo sa djecom, igralište u vodi, tobogani, hlad, roštilji, klupe. Mi tamo često odemo ljeti. IZVORNA PORUKA: Asmir ja a gdje je taj bistarac, ne znam, prvi put čujem IZVORNA PORUKA: Sonja bistarac je na bistarcu salim se to je kad se krene prema lukavcu onaj put skrene se desno i imas sve napisano i meni je na bistarcu extra tamo bas najvise i idemo ima sve sto je potrebno a i puno hladovine volim otici i na panonsko jer mi je blizu,jest da bude guzva ali je super. 23.' se otvara i drugo jezero odmah do tog tako da ce biti jos bolje. modrac je bezzzzeeeee lijepo je otici navece u one restorane ali kupanje nema sanse IZVORNA PORUKA: felix ja sam isto bila na jezeru 3.puta i bilo je super.Meni se svidja ... IZVO"NA PO"UKA: andji mi smo išli u restoran na večere i ručkove neka 4 puta,i puno mi se svidjelo...volim taj stil gradnje,i klopa mi je super,malo smo šetali okolo,ali nismo se kupali nikako....i bila sam u još jednom hotelu-restoranu tu u blizini kad se skrene za Modrac,isto super ugodjaj i klopa,gotiva prava.Mislim da cure iz Gračanice i Tuzle znaju o čemu pričam IZVORNA PORUKA: mala curica Medavi ja sam odrasla na Modrackom jezeru i u dubini duse mi je ali bih ti ipak preporucila Bistaracko jezero meni je super IZVORNA PORUKA: medavi Bistarac super, modrac bljak, hazna isto tako bljak...prokoško je mjesto za odmor ali nema nekog sadrzala za djecu a boracko je prehladno i prava planina... malo rastinja skoro nikako drveca pa je meni zbog toga bezveze i nema nekog sadrzaja za vecernje izlaske vecinom su tu tinejdzeri glavni posjetioci...znaci bistarac i prokosko jezero...dva prirodna jezera jos uvijek cista i za kupanje to koliko ja znam... IZVORNA PORUKA: mala curica Ja ni u kom slucaju ne bih preporucila Prokosko jezero Znam njegove mitove jos od davnina ko zaroni u to jezero vise nikada ne izroni Ne da boze djecu dovesti a djeca k'o djeca svugdje hodaju i usekundi izgube se iz vida. Prokosko ni u kom slucaju!!!!!!!!!!!!!!!!! IZVORNA PORUKA: medavi IZVORNA PORUKA: mamsi Može li mi iko reči kako je tamo,prijatelji nas nagovaraju da odemo jedan vikend,oni kažu da je lijepo a i da nije skupo,navodno smještaj je 20KM za sve troje,a i ja baš imam želju otići. majo jos jedna informacija -nije skupo al i nije neka ponuda al za jedan vikend za promjenu nije ni bitno ono sto bi rekli nek se zrak promijeni super je za setnju a i blizu vam je lukavac pa mozete i tamo malo uvecer...ja sam sa svojim dragim prvi put izisla u robinzon na modracu pa me vezu lijepe uspomene za to mjesto probaj vidi mozda odete opet...za kupanje nije a za kenu neznam imali sta interesantno... IZVORNA PORUKA: medavi IZVORNA PORUKA: mala curica Ja ni u kom slucaju ne bih preporucila Prokosko jezero Znam njegove mitove jos od davnina ko zaroni u to jezero vise nikada ne izroni Ne da boze djecu dovesti a djeca k'o djeca svugdje hodaju i usekundi izgube se iz vida. Prokosko ni u kom slucaju!!!!!!!!!!!!!!!!! E to neznam nisam cula la u biti svako jezero je rizicno za djecu a valjda ce svaka mama svoje djete pazit na takvom mjestu maja ce najvjerovatnije otic na modrac a tamo nema kupanja IZVORNA PORUKA: mala curica Znam ja i to dobro moji korijeni su s tog kraja iz Fojnice,tako da znam malo vise o Prokoskom jezeru IZVORNA PORUKA: dina_89 sto se tice jezera znam da je prljavo i da nije za kupanje ali nisu oliko losi oni restorani u okolino ponekad dole izadjemo jer malo duze rade a isto tako znam da je smjestaj jako jeftin te sobe ne bitno koliko ce ih biti u sobu oko 20 km a to je vecinom u privatnim kucama cini mi se u svakoj kuci iznajmljuju te sobe i tak IZVORNA PORUKA: dina_89 tek sad vidim da ste pricale o jos nekim jezerima a ja sam napisala post o jezeru modrac i izvinite na greskama u predhodnom postu