mišur
|
Baš mi je drago što ste podigle temu. Bravo Mi smo tek odnedavno ušli u ovu grupu, pa ne znamo šta nam sve donosi ova godina . Luka je velika pričalica, s vremena na vrijeme imamo problema sa mucanjem, ali sam primjetila da je to uvijek prije nego što proširi svoj voklabular riječi. Obično muca par dana i onda još više počne pričati, sklapati složenije rečenice... Sa hranom je gnjavator, nema mu ravnog. Ono što voli, jede, a ostalo neće ni da proba. Npr. paradajz ili drug usalatu neće ni da okusi,, bar da proba, da zna sviđa li mu se. Na mene, i ja sam takva bila sa hranom, a i danas sam Malo nam to stvara problem u vrtiću, ali opet ponešto i pojede. Što se spavanja tiče, i dalje se budi po noći, obavezno jednom, nekada i više puta, a rijetko nijednom. Spava u svojoj sobi, u svom krevetu, često i s nama u krevetu, zavisno je li mi mm kod kuće i da li ih kupam i uspavljujem sama. Ako nemam nikoga da mi pomogne, onda ih zajedno uspavama u našem krevetu, a Anu poslije prebacim u krevetac, dok on ostane sa nama. Preko dana još uvijek spava oko 2,5 sata i nadam se da to neće uskoro izbacivati. A pošto jako rano ustaje, i prije 6h, ne znam kako bi uopšte mogao izdržati cijeli dan da ne odmori. On još kaki i piški u tutu, pošto na šolju neće nikako. U vrtiću nuždu obavlja bez problema u šolu, ali onu malu za djecu, a kući sam bezbroj puta pokušavala i uvijek bi se rasplakao. Ne moram ni pričati koliko mi se smučilo pranje tute Sa odvikavanjem od pelene nisamo imali velikih problema u početku, ali jesmo kasnije sa kakenjem, kad je trpio i mučio se danima. Koje su mi to muke bile... Međutim, još nismo skinuli noćnu pelenu i trebam vaš savjet. Please On večera oko 18.30-19h, i tad popije 2dl mlijeka. Na spavanje ide oko 20.30-21h. U toku noći ništa ne pije, samo rijetko gutljajčić vode ako se probudi. Pelena ujutro bude prepuna, često sve prođe na pidžamicu. Znači, ako čekam na taj pokazatelj da pelena nekoliko noći bude suva, ko zna kad će se to dogoditi. probala sam nedavno da mu ne stavim pelenu i da ga budim da piški. Do 2h ujutro sam ga tri puta dizala da piški i piškio je, i između toga se još tri puta popiškio na plahtu. U 2h ujutro sam oduatala i stavila mu pelenu. Bilo mi ga je žao jer sam ga toliko puta budila i presvlačila... Šta mi savjetujete i kako ste riješile ovaj problemčić? Da li da mu ukinem ovo mlijeko uz večeru, mada mi nešto čudno da toliko piški od 2dl mlijeka i još pred spavanje piški? Da li da svakako skinem pelenu, ne čekajući da budu suve neko vrijeme? Hajde malo napišite svoja iskustva
|