ziki
|
Da ja predstavim mog nemirnog dječaka na ovoj temi, sad već može. Nemiko ima tri godine i vrlo je nemiran dajčak. Visok je 100 cm, težak oko 18 kg i nosi broj cipelica 26. Inače je velika pričalica, sastavlja odavno rečenice, već se sa njim može razgovarat. Zna puno pjesmica i pričica, mada najdraže mu je kad sam prepriča i preradi priču. Broji odavno, sad već i na engleskom do 10, boje zna i na našem i na engleskom. Voli knjige, posjeta knjižari mu je atrakcija. Uživa da crta i boji, vodene boje su mu specijalnost i tu se baš ističe(mora nešto i na babu). Voli životinje i zna ih puno. Ima ribice i relativno dobro se brine o njima, tipa da se sam sjeti da treba da ih nahranimo, da pita kad će čistit akvarijum... Inače voli da je u pokretu, vozi autić guralicu, igra fudbala ispred zgrade, jurca... al je lijen kad treba vozit biciklo, možda kad bebi tricikl zamijenimo bicikolm sa pomoćnim točkovima bude bolje. Svlači se sam i oblači cipelice i sve što ima nogavice, za ostlo priznaje da je mali. O disciplini i poslušnosti je već sasvim druga priča. To je kako kad, kako mu naiđe. Nekad je izuzetno poslušan, nekad je grozan, ne sluša, glupira se, inati, prijeti.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
|