Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam se krajem decembra porodila i jos nista nisam dobila, opstina Novo Sarajevo. Da li zna neko koliko traje ta procedura?
rjesenje bude pa najkasnije u roku od jednog mjeseca nakon predavanja papira, a moze i ranije. a naknada sve zavisi kada dobijes rjeenje.
ako su ti poslali rjesenje prije npr.20.marta ti si stavljena na spisak za april, a ako ti je datum na rjesenju 21.mart tek si na spisku za maj. ali najbolje nadji broj imas naprijed negdje opstine novo sa i nazovi i pitaj sretno
Drage moje, ja sam se porodila u aprilu prošle godine, bila sam na birou i evo počela raditi nedavno. Interesuje me imam li ja pravo na tu 13. naknadu i ako da, koliko ina iznosi i kada je mogu očekivati? Unaprijed zahvaljujem!
Drage moje, ja sam se porodila u aprilu prošle godine, bila sam na birou i evo počela raditi nedavno. Interesuje me imam li ja pravo na tu 13. naknadu i ako da, koliko ina iznosi i kada je mogu očekivati? Unaprijed zahvaljujem!
13 nakada dolazi onim koje su iskoristile svih 12 mjeseci pordiljskog dopusta... ako si počela raditi nakon aprila ...znači ako si dobila tačno 12 naknada s abiroa dobit ćeš i ovu 13...sa zakašnjenjem od otprilike 60 dana...znači u junu bi te mogla obradovat ova od 360 Km za nezaposlene mame porodilje koje su svih 12 mjeseci nakandu primile sa biroa.
Hvala puno na pojašnjenju! Dobila sam sve naknade redovno. Usput zvala sam kontakt službu Grada, rečeno mi je da porodilje i koje su počele raditi u međuvremenu, imaju pravo na onu nižu naknadu - 260KM, za zaposlene majke. Dakle, kako sam ja shvatila, sve majke koje su se porodile unazad godinu dana imaju pravo na tu naknadu....
Zanima me na sta sve porodilja koja je redovan student(muz na birou,bez auta)ima pravo u Centru?Prijavljeni smo na svekrvinu adresu,a njena primanja su veca od 1000KM,pretpostavljam da zbog toga necu moci dobiti ni jednokratnu pomoc ni doplatak i da li imam pravo na dodatnu ishranu majke dojilje? Hvala puno.
Hvala puno na pojašnjenju! Dobila sam sve naknade redovno. Usput zvala sam kontakt službu Grada, rečeno mi je da porodilje i koje su počele raditi u međuvremenu, imaju pravo na onu nižu naknadu - 260KM, za zaposlene majke. Dakle, kako sam ja shvatila, sve majke koje su se porodile unazad godinu dana imaju pravo na tu naknadu.... ja ocekivala da cu trinaestu dobiti u iznosu 260, medjutim, ja dobih 360KM. Sta je to?Je li itko jos dobio 360KM?
zenice jel znate mozda gdje se podizu mlijeko i sok za dojilje sad i sta trebam sve tamo ponijeti?rekli su mi rjesenje i da je negdje na Mojmilu!ja sam danas dobila rjesenje,moze li se to odmah podici?hvala unaprijed.
Zanima me na sta sve porodilja koja je redovan student(muz na birou,bez auta)ima pravo u Centru?Prijavljeni smo na svekrvinu adresu,a njena primanja su veca od 1000KM,pretpostavljam da zbog toga necu moci dobiti ni jednokratnu pomoc ni doplatak i da li imam pravo na dodatnu ishranu majke dojilje? Hvala puno.
samo kad budete vadili kucno listu ne prijavljujete svekrvu i sl, smo ti muz i beba
podize se na mojmili, u atomskom sklonistu koje se nalazi ispod igralista..malo je teze naci, ali vidi se iz pravca sos djecijeg sela trebas ponijeti rjesenje koje tamo ostaje i licnu kartu od 15-25og u mjesecu od 16-17h.... dobices 23 litra mlijeka i 12 litara soka
Moze li mi neko od vas pomoci oko ostvarivanja prava na ovu naknadu od grada Sarajeva, je li sve imamo pravo na to ili se trebaju ispunjavati neki uslovi?Inace sam u radnom odnosu, a sada na bolovanju, zivim u Vogosci.Hvala vam
Moze li mi neko od vas pomoci oko ostvarivanja prava na ovu naknadu od grada Sarajeva, je li sve imamo pravo na to ili se trebaju ispunjavati neki uslovi?Inace sam u radnom odnosu, a sada na bolovanju, zivim u Vogosci.Hvala vam
primas li porodiljsku naknadu, od grada ces dobiti trinaestu naknaadu mjesec do dva nakon sto primis dvanaestu od kantona automatski.
primas li porodiljsku naknadu, od grada ces dobiti trinaestu naknaadu mjesec do dva nakon sto primis dvanaestu od kantona automatski.
s napomenom da se 13ta naknada ne dobija ako se vratiš na posao prije isteka punih 12 mjeseci porodiljskog bolovanja
s napomenom da se 13ta naknada ne dobija ako se vratiš na posao prije isteka punih 12 mjeseci porodiljskog bolovanja
žene molim vas vodite računa da pričate o naknadi koja se odnosi na žene sa područa garad sarajeva.... nažalost ako je mjesto boravka Vogošća kao i prijava porodlje ond ana ovu naknadu po isteku 12 mjeseci prava nema... Samo porodilje sa područja Grada sarajeva a njega za sada po statutu Grada čine Stari grad, centar, novo srajevo i novui grad.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.