|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
12.4.2011 10:17:15   
taurus
jesi li predala zahtijev u opštinu i da li si dobila riješenje
ja sam se porodila 28. januara opština novi grad

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2851
12.4.2011 10:29:26   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Mama2b

Pozdrav mame,

ja sam se krajem decembra porodila i jos nista nisam dobila, opstina Novo Sarajevo. Da li zna neko koliko traje ta procedura?

rjesenje bude pa najkasnije u roku od jednog mjeseca nakon predavanja papira, a moze i ranije. a naknada sve zavisi kada dobijes rjeenje.

ako su ti poslali rjesenje prije npr.20.marta ti si stavljena na spisak za april, a ako ti je datum na rjesenju 21.mart tek si na spisku za maj.
ali najbolje nadji broj imas naprijed negdje opstine novo sa i nazovi i pitaj
sretno

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 2852
13.4.2011 20:53:43   
rose
jel jos dijele za ovaj mjesec...meni jos nije doslo...user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 2853
13.4.2011 21:02:32   
lejla80
Rose taj tvoj poštar ima nešto protiv tebeuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2854
15.4.2011 10:28:13   
Anoniman
Kod mene sad stigla 13.
Pahuljice krenulo je i jos neka mama je pitala, sad ce i kod vas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
  Neposredna veza do poruke: 2855
17.4.2011 9:42:07   
BBubica
Meni je stiglo prije nekih sedam dana, a prekjuce stiglo 220 KM od grada za februar user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2856
17.4.2011 18:01:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Kod mene sad stigla 13.
Pahuljice krenulo je i jos neka mama je pitala, sad ce i kod vas user posted image user posted image user posted image

I ja sam jucer dobilauser posted image 13-u

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2857
22.4.2011 11:05:02   
kula
Drage moje, ja sam se porodila u aprilu prošle godine, bila sam na birou i evo počela raditi nedavno. Interesuje me imam li ja pravo na tu 13. naknadu i ako da, koliko ina iznosi i kada je mogu očekivati?
Unaprijed zahvaljujem! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2858
22.4.2011 11:24:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: kula

Drage moje, ja sam se porodila u aprilu prošle godine, bila sam na birou i evo počela raditi nedavno. Interesuje me imam li ja pravo na tu 13. naknadu i ako da, koliko ina iznosi i kada je mogu očekivati?
Unaprijed zahvaljujem! user posted image

13 nakada dolazi onim koje su iskoristile svih 12 mjeseci pordiljskog dopusta...
ako si počela raditi nakon aprila ...znači ako si dobila tačno 12 naknada s abiroa dobit ćeš i ovu 13...sa zakašnjenjem od otprilike 60 dana...znači u junu bi te mogla obradovat ova od 360 Km za nezaposlene mame porodilje koje su svih 12 mjeseci nakandu primile sa biroa.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 2859
22.4.2011 12:18:32   
kula
Hvala puno na pojašnjenju!
Dobila sam sve naknade redovno.
Usput zvala sam kontakt službu Grada, rečeno mi je da porodilje i koje su počele raditi u međuvremenu, imaju pravo na onu nižu naknadu - 260KM, za zaposlene majke.
Dakle, kako sam ja shvatila, sve majke koje su se porodile unazad godinu dana imaju pravo na tu naknadu....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2860
23.4.2011 17:06:16   
motorcycles
Zanima me na sta sve porodilja koja je redovan student(muz na birou,bez auta)ima pravo u Centru?Prijavljeni smo na svekrvinu adresu,a njena primanja su veca od 1000KM,pretpostavljam da zbog toga necu moci dobiti ni jednokratnu pomoc ni doplatak i da li imam pravo na dodatnu ishranu majke dojilje?user posted image Hvala puno.

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 2861
23.4.2011 17:13:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kula

Hvala puno na pojašnjenju!
Dobila sam sve naknade redovno.
Usput zvala sam kontakt službu Grada, rečeno mi je da porodilje i koje su počele raditi u međuvremenu, imaju pravo na onu nižu naknadu - 260KM, za zaposlene majke.
Dakle, kako sam ja shvatila, sve majke koje su se porodile unazad godinu dana imaju pravo na tu naknadu....
ja ocekivala da cu trinaestu dobiti u iznosu 260, medjutim, ja dobih 360KM. Sta je to?Je li itko jos dobio 360KM?

(odgovor članu kula)
  Neposredna veza do poruke: 2862
24.4.2011 7:38:17   
motorcycles
Pa ako si nezaposlena,koliko sam skontala onda dobijes 360KMuser posted image

< Poruku je uredio motorcycles -- 24.4.2011 7:40:38 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2863
24.4.2011 8:20:48   
Srculence
Dobila sam ja 13. naknadu u iznosu od 360 km user posted image .Kako i zašto blage veze nemamuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 2864
27.4.2011 12:58:36   
lilybeby
zenice jel znate mozda gdje se podizu mlijeko i sok za dojilje sad i sta trebam sve tamo ponijeti?rekli su mi rjesenje i da je negdje na Mojmilu!ja sam danas dobila rjesenje,moze li se to odmah podici?hvala unaprijed.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 2865
27.4.2011 14:18:15   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: motorcycles

Zanima me na sta sve porodilja koja je redovan student(muz na birou,bez auta)ima pravo u Centru?Prijavljeni smo na svekrvinu adresu,a njena primanja su veca od 1000KM,pretpostavljam da zbog toga necu moci dobiti ni jednokratnu pomoc ni doplatak i da li imam pravo na dodatnu ishranu majke dojilje?user posted image Hvala puno.

samo kad budete vadili kucno listu ne prijavljujete svekrvu i sl, smo ti muz i beba

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 2866
7.5.2011 11:15:41   
lejla80
Imali kakvog habera o našim naknadama???user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 2867
7.5.2011 15:50:59   
BBubica
podize se na mojmili, u atomskom sklonistu koje se nalazi ispod igralista..malo je teze naci, ali vidi se iz pravca sos djecijeg sela
trebas ponijeti rjesenje koje tamo ostaje i licnu kartu
od 15-25og u mjesecu  od 16-17h....
dobices 23 litra mlijeka i 12 litara soka

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 2868
7.5.2011 15:52:39   
BBubica
meni danas stiglo od grada za mart - 220 KM

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2869
7.5.2011 19:26:17   
petunija
Ima li išta od naših naknada???user posted image

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 2870
7.5.2011 20:27:50   
ozbiljna
Moze li mi neko od vas pomoci oko ostvarivanja prava na ovu naknadu od grada Sarajeva, je li sve imamo pravo na to ili se trebaju ispunjavati neki uslovi?Inace sam u radnom odnosu, a sada na bolovanju, zivim u Vogosci.Hvala vam

Ko kaže da ne postoje dva Sunca :), moje Sunce se rodilo 19.01.2011.,mamina najveća sreća

(odgovor članu petunija)
Neposredna veza do poruke: 2871
8.5.2011 16:46:41   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: ozbiljna

Moze li mi neko od vas pomoci oko ostvarivanja prava na ovu naknadu od grada Sarajeva, je li sve imamo pravo na to ili se trebaju ispunjavati neki uslovi?Inace sam u radnom odnosu, a sada na bolovanju, zivim u Vogosci.Hvala vam

primas li porodiljsku naknadu, od grada ces dobiti trinaestu naknaadu  mjesec do dva nakon sto primis dvanaestu od kantona automatski.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu ozbiljna)
Neposredna veza do poruke: 2872
8.5.2011 16:48:18   
chuci
IZVORNA PORUKA: MALA1994

primas li porodiljsku naknadu, od grada ces dobiti trinaestu naknaadu  mjesec do dva nakon sto primis dvanaestu od kantona automatski.

s napomenom da se 13ta naknada ne dobija ako se vratiš na posao prije isteka punih 12 mjeseci porodiljskog bolovanja

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 2873
8.5.2011 16:50:54   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: MALA1994

s napomenom da se 13ta naknada ne dobija ako se vratiš na posao prije isteka punih 12 mjeseci porodiljskog bolovanja

žene molim vas vodite računa da pričate o naknadi koja se odnosi na žene sa područa garad sarajeva....
nažalost ako je mjesto boravka Vogošća kao i prijava porodlje ond ana ovu naknadu po isteku 12 mjeseci prava nema...
Samo porodilje sa područja Grada sarajeva a njega za sada po statutu Grada čine Stari grad, centar, novo srajevo i novui grad.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2874
8.5.2011 16:53:52   
chuci
vidiš to nisam znala

a žena je napisala da je iz vogošće

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  113 114 [115] 116 117   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *