Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:15:19
Selma.A.M
Animagical kojem god ljekaru da odeš samo govori da te poslao ginekolog,a ti Bog dao imaš problema i sa zgrušavanjem krvi (jeli?) pa nije ti se zezati,pogotovo radi bebe..... Sweet ja sam oggt radila onako rutinski jer mi je malac bio krupan,a nisu mi to kontrolisali u prvoj trudnoće već kada sam se porodila i kada su vidjeli težinu malca ono ajde sad ,hormone,šećer pa da vide kad ono bilo visok 6.5 2 sata nakon porođaja....Pa mi sada dala da nebi bilo opet isto,ali eto šećer opet 6.1 ali na opterećenju sve ok tj 5.5 -2 sata nako glukoze...Tako da samo dijeta funkconiše kod mene ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:20:40
sweet insanity
Meni nije to davala. Spominjala je da je bebi mali krupnija al nista strasno, kao nije tolko da me salje ta oggt, pa et nadam se da stvarno nema potrebe Koliki ti je to bio malac?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:22:38
sweet insanity
A vidim pise d aje bio 4.100 grama Pa meni to opet ne djeluje prekrupno. Mm je bio i krupniji, a njegova sestra skoro 4.500grama. Nama doktorica predvidj ako nastavi ovako nekih 3.700 na porodu aBd, Nadam se da je u pravu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:24:39
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Animagical kojem god ljekaru da odeš samo govori da te poslao ginekolog,a ti Bog dao imaš problema i sa zgrušavanjem krvi (jeli?) pa nije ti se zezati,pogotovo radi bebe..... Sweet ja sam oggt radila onako rutinski jer mi je malac bio krupan,a nisu mi to kontrolisali u prvoj trudnoće već kada sam se porodila i kada su vidjeli težinu malca ono ajde sad ,hormone,šećer pa da vide kad ono bilo visok 6.5 2 sata nakon porođaja....Pa mi sada dala da nebi bilo opet isto,ali eto šećer opet 6.1 ali na opterećenju sve ok tj 5.5 -2 sata nako glukoze...Tako da samo dijeta funkconiše kod mene ...
a znam, imam antifosfolipidni sindrom, narocito opasan u trudnoci, uzrokuje trombozu i druge komplikacije-...ma ne daj Boze, bice dobro valjda, ali da me strah-jeste... problem je sto je taj Hugesov sindrom otkriven tek 83. godine a uzrokuje velik broj pobacaja, i svasta jos...tako da kad ja odem i kazem oteklo mi lice i potkoljenice, imam to i to, oni ce mi samo izmjeriti pritsak, jer toliko znaju i reci odi na kontrolu svom reumatologu za to sve i da odem, a trebam ionako, nalaze anticardiolipidnih rade pravo rijetko, obicno cekam i po dva mjeseca nalaz tako da ti je ovo ne lipsi magarce do zelene trave...a sto se tice realne brige, sad bih otisla ali ne znam gdje cu...nit spadam da idem u hitnu ni u opstu, gdje imam sad kao ginekologa, moj gin ne radi u ova doba...ne znam sta cu, samo uzdisem izvinite, ja udavih stvarno preko svake mjere nego, tema farbanje zidova jel imaju gdje sabloni s kakvim slicima? pa da se ono popune kao bojanka..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:31:18
Skvo RR
Animagical....ti trebas imati svog "nekog" doktora za to...osim ginekologa.... Ja tako imam problem sa srcem i pod kontrolom sam doktora....nevezano za ginekologa..upravo trebam sada kada akoBogda udjem u 6 mjesec kod mog doktora, da uradimo pregled... ne znam ti posebno trebas paziti da ne dehidriras....mozes nazvati Hitnu..oni imaju sada onaj broj (trazi na informacijama) gdje se doktor javlja..kao doktor za savjet,pa pitaj....ja bi na tvom mjestu prvo pitala smijes li (ne vidim razlog zasto ne..ali ti provjeri) da ti TM kupi rastvor elektrolita pa da to za veceras pijuckas..iako mozda sutra nastavis sa povracanjem razmisli o jednoj infuziji.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:36:39
animagical
Skvo imam ja tog hehe svog dr za hugesov, ali to kod nas obavlja dr reumatolog/kardiolog, koji radi na dip-u do 3...ali od od gledanja u mene nema nista, moram mu opet donijeti nalaze antitijela, koja cekam pravo dugo, po mjesec makar...vjerujes da u sa nisam nigdje nasla da rade te nalaze privatno?? zato ne znam kome da odem isla sam kod masica u vojnu prije 10-ak dana, tako da ako se ovo n povuce, mozda da odem kod njih? nemam vise ideje Boga mi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:37:32
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
A vidim pise d aje bio 4.100 grama Pa meni to opet ne djeluje prekrupno. Mm je bio i krupniji, a njegova sestra skoro 4.500grama. Nama doktorica predvidj ako nastavi ovako nekih 3.700 na porodu aBd, Nadam se da je u pravu.
Kod nas se beba čim je preko 3.500 kg smatra krupnom to mi je rekla i babica koja me je porodila .... A sumnja se odmah na povišen šećer, i na par drugi bolesti koji mogu uzrokovati da beba bude krupna a sa obzirom da smo svi u porodici sitni i građaom i po rođenju ovo je bio wow za sve .... Ne diraj nam u kile,to je mamin ponos i dika ,valjalo je meni mrvi od 55 kila i 1.69cm roditi ovo bebče .... Ma za oggt se ne sikiraj ima puno drugih znakova koji ti mogu biti pokazatelj problema sa šećerom...A ako si radila UK i bio ok nema potrebe za ovim opterećenjem džabe da te bockaju....
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 26.4.2011 23:39:32 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:38:59
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: animagical
Skvo imam ja tog hehe svog dr za hugesov, ali to kod nas obavlja dr reumatolog/kardiolog, koji radi na dip-u do 3...ali od od gledanja u mene nema nista, moram mu opet donijeti nalaze antitijela, koja cekam pravo dugo, po mjesec makar...vjerujes da u sa nisam nigdje nasla da rade te nalaze privatno?? zato ne znam kome da odem isla sam kod masica u vojnu prije 10-ak dana, tako da ako se ovo n povuce, mozda da odem kod njih? nemam vise ideje Boga mi...
radi se u laboratoriji u luzanima, 120 ili 150 km se placa... ja radila prije 1. vantjelesne...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:44:24
malena27 RR
ma gdje necu biti, kad se sjetim da u tom labu ostavih 600 km za pretrage, bas mi nije bilo dobro znam da su ta antitijela jako skupa... a kod nas se ne rade niti pokriva zdravstveno osiguranje, pa sam morala iz vlastitog dzepa ali eto, isplatilo se
2 hipohondra uvijek nadju i 3. i mi nasle-animagical
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:46:49
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
ma gdje necu biti, kad se sjetim da u tom labu ostavih 600 km za pretrage, bas mi nije bilo dobro znam da su ta antitijela jako skupa... a kod nas se ne rade niti pokriva zdravstveno osiguranje, pa sam morala iz vlastitog dzepa ali eto, isplatilo se
Sretne smo..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:50:13
animagical
IZVORNA PORUKA: animagical
radi se u laboratoriji u luzanima, 120 ili 150 km se placa... ja radila prije 1. vantjelesne...
e hvala, mustuluk ti dodjem ne znam ako ti niej tesko da se sjetis, meni treba ovo...cek da nadjem...evo nasla: trebaju mi antifosfolipidna, tj anticardiolipidna igg igm , antibeta2 glikoprotein igg i igm, ACA g, ACA m, ACA a, ACA sc , antinuklearna antitijela (ANA) i ena-6 profil, anti ds DNA IFT dal znas jel imaju to? ja vise na kosevo ne mogu ni da idem ni da cekam...hajd da su sedmice,al mjeseci su....previse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:51:06
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Kod nas se beba čim je preko 3.500 kg smatra krupnom to mi je rekla i babica koja me je porodila .... A sumnja se odmah na povišen šećer, i na par drugi bolesti koji mogu uzrokovati da beba bude krupna a sa obzirom da smo svi u porodici sitni i građaom i po rođenju ovo je bio wow za sve .... Ne diraj nam u kile,to je mamin ponos i dika ,valjalo je meni mrvi od 55 kila i 1.69cm roditi ovo bebče .... Ma za oggt se ne sikiraj ima puno drugih znakova koji ti mogu biti pokazatelj problema sa šećerom...A ako si radila UK i bio ok nema potrebe za ovim opterećenjem džabe da te bockaju....
Ma da, da vidi potrebu poslala bi me pretpostavljam Ja idem nastavit spavat, uzivajte, laku vam noc pa se pisemo sutra
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:53:56
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: animagical meni treba ovo...cek da nadjem...evo nasla: trebaju mi antifosfolipidna, tj anticardiolipidna igg igm , antibeta2 glikoprotein igg i igm, ACA g, ACA m, ACA a, ACA sc , antinuklearna antitijela (ANA) i ena-6 profil, anti ds DNA IFT dal znas jel imaju to? ja vise na kosevo ne mogu ni da idem ni da cekam...hajd da su sedmice,al mjeseci su....previse
znam da imaju antifosfolipidna, antikardiolipinska, antinuklearna..... poslacu ti broj laba na pp (valjda nisam izbrisala) pa nazovi i pitaj poslala sam ti broj
< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.4.2011 23:56:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:56:06
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Sretne smo..
vi ste otkacile skroz ja sam isto primjetila-sto sam vise pod mahanom vise mi sve smijesno nego niste hipohondri ako nalazi nisu uredni, to su oni zdravi sto kukaju al i ti su mi slatki
malena hajd posalji-sto meni ciganka rece-ziv ti bio sin zeznula je ona i ultrazvuk, ona onako odoka pa zna
< Poruku je uredio animagical -- 26.4.2011 23:57:28 >
Vi se pravo zadale o bolestim ,ja vam odoh spavati...Samo još da napomenem da smo ušli u 26 nedelju još 104 dana,još 4 dana pa smo na dvocifrenom broju ........... Laku-noć