Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 22:15:11
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Meni dr rece da ujutru u pola sedam budem na jezeru, tad ce mi sestra uzeti krv i dati glukozu, pa kao za sat opet krv, sad me zanima je li to to ili se jos pije i jos krvi uzima . Kakvog je ukusa ta glukoza?
ta glukoza ti je u bokal vode nasut kristal secer, preslatko ali kad se sjetim testa opterecenja slanom vodom, to ti je zlatno eh ne ide dva vadjenja krvi, ja evo gledam nalaz ima 6 vrijednosti u serumu, isto toliko vrijednosti za c peptid, to ti je o jednom trosku vadjenja, i tri piskenja, tj tri vrijednosti u urinu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 22:29:26
malena27 RR
ola debele... ja se naradila i nahodala danas poslije posla... pa odmaram do srijede iduce aBd... kako ste mi vi?
selmic rekoh ja tebi da je bolje da ne pravis pitu
honey idi na opciju choose file pa velicinu slike za forume (640_x_...) i onda na nalozi.... izadju linkovi, kopiras 3 odozgo (pise url....) i onda paste u post
< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.4.2011 22:32:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 22:31:08
animagical
procitaj na slikama stomaka koliko sam ja dobila tugo moja...al danas koliko povracam i proljev me drzi, da prostite...smrsacu makar kilu nego da te pitam kad povracas jel ti se desava da popucaju kapilari, po obrazima, kapcima, vratu...svuda, ne kao tackice vec kao podljevi? mislim povracala sam i na pocetku trudnoce, ali ovoliko mi nikad kapilara nije otislo, ne izgleda bas najnormalnije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 22:46:49
Selma.A.M
Honey jesi ti ovo lijepila ili si crtala? Pravo ljepo Malena da ja Bogdom posluša ali gotovo je sada,pita se pojela,evo sada je pala i masaža stopala i sad ću malo na rr i spavanje JelenaT vidim da ti je animagical već odgovorila za oggt,kod nas je malo drugačije tj izvadi se krv pa se popije glukoza (100 gr šećera u 2dl vode) pa se mora mirovati 2 sata pa se opet izvadi krv....A 12 sati ranije nesmiješ ništa slatko....Ja prvi put kada sam radila šećer mi opao počela se tresti kad ono prije glukoze šećer 3.3 a poslije 5.5 JelenaT za malenog nemirnog dječaka . Animagical joj ja ti ne znam za te kapilare i povraćanje ali ako će te šta utješiti i mene stomak zeza u sat vremena sam 5x bila u wc-u.........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:01:33
animagical
ma nesto je sekin mali donio iz obdanista, oni svi bili bolesni, ali kako je regulisem lijekovima gustocu krvi bas mi se i ne svidja ove modrine od pucanja kapilara svuda..hajd da su samo ocni kapci,ali brate vrat mi modar... honey bas ti ovo lijepo... a moracu doktoru, ali iskreno ne znam kod doktoru da odem znate kako je kod nas, svi te samo salju ginekologu,cim vide da si trudna... stvarno,ne brine me povracanje, sta cu virus uhvatila, ali sta mi je ovo s kapilarima ccc
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:08:11
honey bunny
Animagical, kad odeš porodično kaži da te ginekolog poslao, tako da ne ideš u krug hvala za sliku Malena, i ja to mislim, ma samo neka mi dođe Uzmi fino suhu olovku i gumicu i pokušaj nešto precrtat,ako nisi već smislila šta bi. Kad pogriješiš obrišeš i opet nastaviš
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:08:27
sweet insanity
Hi zene Ja opet zaspala oko 20h i ustala sad, haman postalo svakidasnje Honey, super sti to odradila.Sanela, hvala na torti, cestitam opet na rođendančiću Selma, jesil ti taj oggt radila rutinski il....???Meni moja nije davala je rmi je kao secer na obicnim nalazima OK.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 23:10:23
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: honey bunny
Malena, i ja to mislim, ma samo neka mi dođe Uzmi fino suhu olovku i gumicu i pokušaj nešto precrtat,ako nisi već smislila šta bi. Kad pogriješiš obrišeš i opet nastaviš
sad ce brzo aBd pa tako sam i mislila, ali necu jos nista zapocinjati dok ne budem 100% znala spol... da ne fulam temu