Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 10:06:18
babilon
Draaaaaaaaaaaaaaaage moje
pa nisam vas ni citala, niti sam pisala ima vise od 5 dana! Vjerujte vsaki dan sam mislila na vas :). Naime, mm i ja uzeli slobodan dan pa smo malo duze bili kod sveki :) bilo lijepo, bas se odmorila :).
Ja se super osjecam, hB, sve pod kontrolom,nema bolova, aBD za 2 sedmice na kontrolu hihihi :).
Svima koji slave, zelim sretan Uskrs/Vaskrs! Uz najljepse zelje :)
moram se sada laganini spremiti i da vidim sta mi treba za promjenu prezimena u radnoj knjzici, ima li iko iskustva da podijeli sa mnom? :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 10:19:30
sweet insanity
Ja sam mijenjala ali ne u Sa. Trebao je samo zahtjev onaj, kod nas s ekupi u knjizari i kopija nove licne karte. Odnijela radnicku, oni prekrizili djevojacko, upisali udato prezime , ovjerili pecatom i potpisom datum kada je prezime mijenjano u knjizici i to je to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 10:25:51
Hannica
I ja sam mjenjala prezime,znam da sam morala ici u opstinu ali se ne sjecam koji dokomunti su mi trebali.Ma odes na biri i tamo ce ti sve objasnit,jednostavnije je nego da od nas sakupljas razne informacije. Znamo mi malo pomjesat kad je sta bilo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 10:29:42
Lulu_08
Hannice kada god vidim tu "djevojčicu" što pleše pomislim na tebe odnosno tvoje dvije i kako mi je to slatkooo...Mama i tetka su bliznice, i baš im je super bilo odrastati zajedno!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 10:35:41
Hannica
IZVORNA PORUKA: Djana
Hannice kada god vidim tu "djevojčicu" što pleše pomislim na tebe odnosno tvoje dvije i kako mi je to slatkooo...Mama i tetka su bliznice, i baš im je super bilo odrastati zajedno!
Moja Hana voli ovu djevojcicu,svaki put kad sjedi sa mnom za racunarom mase joj,nekad je i poljubi,to mi pas simpaticno,zato je ne mjenjam. Znaci mogla bi i ti da rodis blizance,genetika je na tvojoj strani.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 10:59:35
honey bunny
Dobro jutro ženice :) Samo da vam se javim, danas nema bolova, a sinoć bili svako 3 sata. Nisu bili jaki, ali bili su reddovni. Sad ništa Vidjet ću sutra aBd akda odem na pregled šta se to dešava Kako ste mi vi jutros?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 11:00:40
Selma.A.M
Pozdrav i od nas.. Ja sam nešto kao polomljena jutros,evo pijem kafu,malac se nešto valjuta po krvetu neizlazi mu se iz njega,ma lijeni ovi muški nema šta Vidim Honey se ne javlja,a mi željno isčekujemo izvještaj Animagica naveče lumpuje za rr do kasni noćni sati a ujutro je nema do 12h A ja dok popijem ovu dvosatnu kafu odo praviti burek E jeste li vidjeli da rr se polako približava 50.000 članova mašala još 50 članova i eto ga....Joj sa kakvim se ja glupostima bavim A šta sam sanjala e to vam pišem poslije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 11:03:14
sweet insanity
Javila se honey, znaci nista jos? Selma, uh i ja bih bureka, i sigurno si sanjala keksi snove Ja odoh malo rodici na selo, i ona trudna hhehhe i da malo udahnem svjezeg zraka. Budite mi dobro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 11:10:57
DIJAMANT
Jutro drage moje bebele Ni ja nisam još odjutrila, valjda ide sporije kako sam odbacila kafu. Mene je počela mučiti alergija. Trebam izaći u prodavnicu, a ne znam kako ću se vratiti. Jučer sam za 5 min. sva otekla od kihanja i šmrcanja . a i ne mogu sjediti u kući. Odoh, pa šta bude.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 12:39:42
Gift
dobar dan drage moje...ja sam tacno ko i vrijeme ako je sunce meni sve super jel se ovo vrieme kenjka i ja nikakva..muka mi je, ja ne znam kad ce ovo vise proc.. Honey znaci jos si s nama, haj neka te jos malo.. ja zene nikako da se naspavam, ma katastrofa..a narucila i onaj jastuk pa ga zeljno ocekujem, valjda ce mi doc danas.. Palachinken obavezno promjeni prezime u RK pa nek ti kadrovska promjeni i u PIU tj. sa u poreznoj, jer mozes imat kasnije problemcica, doduse tek kad krenes u penziju, al et za svaki slucaj.. Mea i ja nikako ne baratam s ovim sedmicama..sve pogresno govorim u kojoj sam sedmici, da nije tikera, bas bi se naprovaljivala..ja jos tri dana, pa gotovo prvo tromjesjecje , mislim... ako se opet nisam preracunala..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:03:33
palachinken
Samo da se pohvalim, nalaz urinokulture sterilan
Sad nešto čitam o onom porodiljskom dopustu, u zakonu o radu piše obavezno 28 dana prije poroda, a ova naša u firmi što brine oko tih stvari kaže da to nema veze, nego doktor odredi kad ćeš. Joj što se ja ne razumim u kredite i u zakone, to je čudo jedno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:06:58
Sonja
pozdrav i od mene ja malo dosla kod mame juce pa i nocila reko da se malo odmorim nesto kontam da u cet. ili pet. odem privatno a uzv da vidim raste li moja beba..nesto mi dugo cekati do 18.maja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:08:08
Selma.A.M
Palachinken zato što nema baja Evo burek gotov,samo još da se ispeče,ali biće i to gotovo do 3h taman da dočeka mužeka a ja sada za svoju dušu pravi palačinke pa ću da pojedem dva-tri a ostalu smjesu ostaviti u frižider pa ako kome naumpadne.......... Eh ja urin , krvnu sliku i šećer sam samo jednom radila u trudnoći i to kada sam bila nekih 9-10 nedelja trudna i više nikako i kasnije samo radila opterećenje jer mi je bio visok Šuk ,a sada niti mi ko daje niti ja tražim....... ...........Koliko ste vi puta radili KKS ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:09:51
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja
pozdrav i od mene ja malo dosla kod mame juce pa i nocila reko da se malo odmorim nesto kontam da u cet. ili pet. odem privatno a uzv da vidim raste li moja beba..nesto mi dugo cekati do 18.maja
pusa
Sonja koja si sada nedelja ? Ja bi otišla ne košta puno UZ 30km, a radi svog mira.....Sluša li malac? Ima li mučnina ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:15:04
Bebica11
jutro zenice
evo i ja da se javim, mi smo sada 8.sedmica..krajem hefte idemo na ultrazvuk.Nadam se da ce sve ok biti.U nedjelju mi je bilo malo smeckastkog iscjetka, ponekad me nesto probada al uglavnom sam dobro hvala Bogu.Nadam se da ce sve biti ok samo da izguramo do 12.hefte
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:48:07
Gift
IZVORNA PORUKA: palachinken
Sad nešto čitam o onom porodiljskom dopustu, u zakonu o radu piše obavezno 28 dana prije poroda, a ova naša u firmi što brine oko tih stvari kaže da to nema veze, nego doktor odredi kad ćeš. Joj što se ja ne razumim u kredite i u zakone, to je čudo jedno
super za nalaze.. porodiljsko MOZE 28 dana prije datuma porodaja, al ne mora, mozes radit do porodaja, ako hoces..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 14:54:18
Sonja
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Sonja
pusa
Sonja koja si sada nedelja ? Ja bi otišla ne košta puno UZ 30km, a radi svog mira.....Sluša li malac? Ima li mučnina ?
8 sedmica ma ima mucnina svaki dan al valja izdrzat zbog ovog lopova malac nista ne slusa bas se pomamio ovih par dana jedva izlazim na kraj s njim..al nadam se da je to jos jedna FAZA i da ce uskoro proci danas jela pizzu i sad me muci zgaravica hocu da pobudalim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 15:01:55
ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken
Palačinko a pitaju li se šta investitori čuš direktor određuje, ako možeš ok al moj savjet to što radiš do pred porod kad se vratiš sa porodiljskog zaborave istog momenta kad trebadneš na bolovanje zbog djeteta a možda i prije. Zato vidi kako ćeš trebaće ti bar 15 dana da se malo psihički pripremiš, da popeglaš i popereš stavrčice
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 15:15:27
Selma.A.M
Jao jesam se iznervirala blah,fuj....Izašla ja sa malcem u dvorište da prostrem veš,kad će meni komšinica preko ograde,jeli ti to trudna? Rekoh: Da ...Pa zna li se šta je : rekoh dijete i nasmijem se.... Kad će ona: ajde ako Bog da ,da bude žensko,da imaš i ti svoj porod i rodiš šta sebi ...Oj grada,čaršija i jad i čemer,kad nisam preletila pa je pukla onom korpom za veš,a još je ona neka obrazovana gospođa....Pa čije mi je ovo što mi trčkara oko nogu j i........ A ja jadna da mi je još ovo roditi zdravi i živo ,a ono se nađu neke besposlene babuskare da pametuju..........Uh jesam ljuta,odoh pojesti zvrk bureka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 26.4.2011 15:25:33
ziki
Moja Selma, svijetu ne možeš ugodit, ako je žensko dijete onda muka ko će naslijedit oca ako je muško dijete žene nemaju svog djeteta elem jedan bataljon rodit sve po porudžbi i bilo bi VALJDA dobro. Uglavnom ja sam ljuta i umorna al nisam ljuta na insane nego vamo nešto pa smao li šta pročitam čujem brojim sve u 16
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......