|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  305 306 [307] 308 309   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
23.4.2011 21:45:46   
sweet insanity
Ovo danas trudnjace nisu puno aktivne online, haman smo aktivnije u kretanju danasuser posted image I mene vala noge bole al neka ona pozitivna bol. Dans primjetih da mi pravo puno sekret ide :/ Ne znam imal tu sta do hodanja il je to normala u ovom stadiju trudnoce....

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7651
23.4.2011 21:50:23   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ovo danas trudnjace nisu puno aktivne online, haman smo aktivnije u kretanju danasuser posted image I mene vala noge bole al neka ona pozitivna bol. Dans primjetih da mi pravo puno sekret ide :/ Ne znam imal tu sta do hodanja il je to normala u ovom stadiju trudnoce....

Ma inače je normala da ima puno sekreta u trunoći, no sikiriki :) Ja ponekad osjetim kako kapne, sve pomislim vodenjak, hhehhehehe!

Ja napravila suhe keksiće, jedva čekam da se ispeku, njam njam! Nadam se da su uspjeli.
Hajd sweet dođi na čaj i kekse :)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7652
23.4.2011 21:55:15   
sweet insanity
Hej vjeruj mi da bih rado. Da si u Tz il da sma ja tamo, ne bih se dvoumila ni sekundeuser posted image Mi se danas nahodale(mama i ja) i napravile corbicu i spinat i snicle, tkao da sma danas malo zdravije hapila user posted image Jedino se  ovoj Koli i kiseloj nemogu oduprijet:/ A prije stvarno nisam Kolu ni primjecivala, al et....Kako si ti danas, jesil sve spremila za dolazak bebija?user posted image

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 7653
23.4.2011 21:59:20   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: rrrr77

Selma.A.M,,,,,,,, hvala......

Nema na čemu user posted image  da bude sutra ako Bog da sve ok i da nam se javiš sa lijepim vijestima user posted image
Leonora nam se ne javlja sa izvještajem od doktora,nadam se da je i kod nje sve ok user posted image
Palachinken,kod mene sezona sladoleda počela u martu.čim su počeli oni u kesici za pravljenje ....
Sweet,ja svaki dan se žalim na taj sekreta ma za pobudaliti,od dnevni uložaka dobijem upalu pa makar ih mijenjala svaki 15 minuta ne vrijedi a opet kada ih nemam moram svaki  sat mjenjati unutarnji veš...........
Jao blago vama ja jedva čekam sedmi i osmi da se polako počnem spremati za dolazak,sada mi je rano a opet sve me strah da neću stići sve za 3 mjeseca user posted image user posted image
Honey de dobaci koji kolačić user posted image ,da ne hodam mrsko mi nešto

(odgovor članu rrrr77)
Neposredna veza do poruke: 7654
23.4.2011 22:01:07   
sweet insanity
Selma, i mene su dnevni u trudnoci poceli uzasno iritirati i ja prije dva mjeseca pocnem kao dnevne koristiti one BONI 100%pamuk, mrezaste i od tada je hB bolje, probaj...

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 7655
23.4.2011 22:06:10   
honey bunny
Neka si se nahodala, tako i treba user posted image Moramo se pripremati za porod, heheh! Ja sam sve spremila već odavno, samo još babaču čekamo, nadam se da će uskoro jer jedva čekam da je upoznam, hihih. Vidim ti si danas nakupovala svašta nešta user posted image De nam slike da vidimo user posted image

Neposredna veza do poruke: 7656
23.4.2011 22:12:39   
sweet insanity
Ja nemam pojma kako postaviti slike al potrudit cu se da skontam kad krevetic dodje pa kad operem posteljinu i sredim ga :) Mama kupila onaj narandžasti iz FIS-A ako znate sa dodtanim laticama i gore ima ono cudo za presvlacenjeuser posted image Trebao bi stici u ponedjeljak aBd. Skoro sma sve pokupovala  osim kozmetike i ono iz apoteke za poslije poroda, iskreno nemam pojma ni sta mi treba za to :/ Da mi je da sve nabavim, pocetkom maja operem i popeglam i onda  u devetom da nemam puno posla.....

Neposredna veza do poruke: 7657
23.4.2011 22:17:16   
honey bunny
Znam koji je taj, ima ga moja sestra i pravo joj je dobar user posted image Nisam ni ja to još kupila, to će svekrva kad se porodim hihih! Odoh jesti keksiće, super su :)user posted image

Neposredna veza do poruke: 7658
23.4.2011 22:18:24   
sweet insanity
Prijatno :)

Neposredna veza do poruke: 7659
23.4.2011 22:21:50   
Selma.A.M

Selma, i mene su dnevni u trudnoci poceli uzasno iritirati i ja prije dva mjeseca pocnem kao dnevne koristiti one BONI 100%pamuk, mrezaste i od tada je hB bolje, probaj...

Budem probala i ove Boni,ja sam najviše na Natureli jer su mi tanki i ne osjetim ih na gaćicama ali mi eto ne gode jer odmah mi je se jave upale...........
I ja jedva čekam da počnem prati stvari,jer ih ja već imam od malca,mislim na one ogradice za krevetac,držač za pelene i hvala Bogu u narandžastoj je boji pa ne moram ga mijenjati user posted image ............A posteljinu ću morati novu kupiti jer je u plavoj boji i dezen je sa pajom patkom i njegovim sestrićima user posted image user posted image

Honey prijatno i od mene user posted image

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 23.4.2011 22:22:18 >

Neposredna veza do poruke: 7660
23.4.2011 22:31:58   
leonora
Dobro veče user posted image . Kako ste? Kratak report- bila danas na pregledu, bebica je ok, hvala Bogu, napreduje kako i treba,i dalje nije okrenuta kako treba za prirodni porod, tako da ako ovako i dalje ostane idem na carski. A doktorica pođe nekako pažljivo da mi to saopšti, konta ja ću se sad razočarati, ma rekoh ja njoj, vjerujte to mi je najmanje važno, nakon svega (dugogodišnje čekanje trudnoće, pa kad se konačno desila onda amniocenteza-hvala bogu dobar nalaz, ali strah, neizvjesnost, tuga, što nikad neću zaboraviti) bitno mi je samo da se sve završi kako treba, a kako moram, tako ću, šta da se radi... Reče ako se ne okrene u 39 nedelji na carski, tamo oko 13.06.otprilike. Kontrola mi tek oko 17.05. kad uđem u 9, ne treba prije, a ja kontala sad ću češće...pih... taga da dođem da radim ctg, i nalaze da povadim i tako....

Neposredna veza do poruke: 7661
23.4.2011 22:32:24   
sweet insanity
A to i ti nosis cujicuuser posted image Nesto nisam pohvatala sve sta je kod koga user posted image A na kakav drzac za pelene mislis? Ja vazda imam osjecaj da cu nes zaboravit, a nemam pojma,ko mi ovo prva bebi pa samo ispitujem, mama mi pomogne puno u tome samo ona kaze pola ovih dzigabeza prije nit je bilo nit se koristilouser posted image

Neposredna veza do poruke: 7662
23.4.2011 22:37:16   
Selma.A.M
Sweet držač za pelene sam ja nekada kupila kada sam bila trudna prvi put,okači se na zid i tu stoje pelene pored kreveca....Nije prijeko potrebno,ali je jako praktično........Izgleda kao lutka ono glava,tijelo tj prorez je za pelene kao stomak i ima ruke i noge koje vise sa strane user posted image ,i stane jedno veliko paklo pelena........
Ajde sutra slikam pa postavim ili ovdje ili na fb-u............
Leonora super za bebija..........

Ah da kod mene je curica,a kod tebe ?

Neposredna veza do poruke: 7663
23.4.2011 23:09:23   
sweet insanity
I kod mene je cujica. Ja sma danas kupila posteljinu, 100% pamuk i pravo mi se svidjela. Jest da preovladava roza ali ima i narandzaste. Jedina bila da nije nakicena i da mi se svidjela na prvu. Jest da je bila skoro 90 KM. Dodje tanski jastucic , ogradica, jorgancic i ono cudo gore iznad kreveta kao paravan sto s ena pravi da komarci ne ulaze:) Razmisljala sma dal d auzmem onu nosiljku kao autosjedalicu al s obzirom da nemamo auto i d aje ona teska i nekako mi ne djeluje ravna da bi moglo novorodjence stat, a i teska je pa kupim finu zelenu od pcelice maje u Bingu za 45 KM da je mozemo iznijet iz bolnice aBd i kada podjemo negdje.
I da...sto se tice kozmetike, meni mama gvoroi kako je meni guzu mazala Penaten kremom i da se nisma uopste osipala po guzi pa se razmisljam dal da uzmem Penaten  kremu, ulje, sapun i puder user posted image Dr mi kaze da uzmem ono najobicnije, pa ne znam dal to spada tuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7664
23.4.2011 23:20:58   
animagical
juhuuuuser posted image dodjoh i jauser posted image i da , bila sam se dala u skitnju...ebo ih mirovanje, necu...
e da vam se pohvalim, kupila u dm-u neki alverde puter za trudnicke stomaciceuser posted image zeleno-roza kutija, divno mirise i nije ljepsljivo, upije fino.... bas mi es svidjauser posted image i isla u waikiki, kupila jednu kosuljicu ono s gumom nabranu ispod grudi tamnoplavu i jednu od onih slatkih majica s dzepom za stomak, ono nabrano sa strane i aplikacija neke sega bebe ko iz crtica s jednom dlakom na glaviuser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 23.4.2011 23:28:10 >

Neposredna veza do poruke: 7665
23.4.2011 23:22:13   
Selma.A.M
Sweet evo mene nisam nakratko bila tu user posted image ,spremila malca na spavanje........
Što se tiče kozmetike ja sam isprobala mnoge kremice,kupkice,šamopončiće ali sam na kraju ostala samo na
Pavlovičevoj kremi i Pavloderm(nekako najbolje)
Penaten krema mi je presuha i pregusta i ja kako znam ona je samo ako se beba ospe...
Nivea šampončić i Sapun Nivea
I vlažne maramice za svaki slučaj tj kada izlaziš gdje i radi sebe ako beba bljucne user posted image
A kupke i one zafrkancije ti i nisu potrebne za početak jer je bebina koža osjetljiva a ima i svoj zaštitni sloj tako da je bolje da što duže ostane tu.......
Isto će ti trebati Bivacin i sterilne gaze za pupak ................
To je ono što semogu sjetiti od kozmetike ovo ostalo ti i nije preko potrebno user posted image

Neposredna veza do poruke: 7666
23.4.2011 23:32:05   
sweet insanity
A sta mislis o bocnoj Becutan kolekciji, Ja sam to donedavno za sebe koristila jer imam osjetljivu kozu. Ona se kroistila i prije 20 godina...I kontam kupit penaten i bademovu kremu jos. Ginekologica mi rece kao sad izmisljaju te ovo te ono, i kao najbolje je najobicnije jer ako se bebina koza navikne na meckanje i na toliku zastitu tesko ce koza stvorit imunitet i sl. A Bivacin, misls na prah ili...? I znas li gdje mogu naci MALE grudnjake za dojenje po pristupacnoj cijeni, Danas nadjoh neke 21 marka al bih ih i kupoilada nisu veliki. Kod mene ti bona nema sta stat u 85user posted image I u 75-jedvauser posted image

Neposredna veza do poruke: 7667
23.4.2011 23:41:32   
animagical
sweet imas u fisu neke za dojenje od 17 km, ima manjih brojeva bas su fini... imam puno malih beba u okruzenju, ugl vidim da se koristi becutan ali jos vise pavloviceva ili bademova, pa cu i ja te uzeti kad dodje vrijeme... 

Neposredna veza do poruke: 7668
23.4.2011 23:42:45   
Selma.A.M
Ja sada malca mažem mlijekom Becutan i sapunom ga kupam Becutan....Ali dok je bio mali koristila sam Pavloderm kremu,jako zahvalna i nismo nikada  imali problema sa osipima od pelena........
Ali kod mene malac je skolo alergijama (naslijedio od mene) ali na becutan nije hvala Bogu imao nikakvi reakcija tako da je po meni to super izbor ,ako ništa bolji je od Jonhonsa ..............
A da mislila sam na prah Bivacin jer će ti trebati za obradu pupka i alkohol isto ,kod mene malcu je pupak otpao 17 dan jer je sveki dok ga je kupala pokvasila pupak tako da baš smo se napatili sa tim.............
A što se tiče grudnjaka ja sam jednom kupila 2 para za dojenje jer imali su na bradavicama kao preklop,ali su mi oba bila velika nakon pranja jer je to kao univerzana veličina user posted image user posted image user posted image meni nisu dugo trajali i ja uzela one obične pamučne i samo zadizala iznad dgrudi u toku dojenja

Neposredna veza do poruke: 7669
23.4.2011 23:46:43   
sporty mamaa
Drage evo samo da vas pozdravim... Kuca cista, kolac napravljen, jaja obojena, pogaca tek ispecenauser posted image user posted image Uh jesam se danas umorila, ko da nisam bila na strogom mirovanju proslih dana....
Evo i za vas nesto, pa proberite kome koje odgovarauser posted image user posted image
user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 23.4.2011 23:48:21 >

Neposredna veza do poruke: 7670
23.4.2011 23:48:13   
sweet insanity
Bit ce i meni to tako uraditi...ako ti padne na pamet jos kaj mi treba-napisi. Ja danas kupim pakovanje onih pampers newborn pelena da ponesem u porodiliste aBd i one pampers maramice baby fresh i sensitive..vjeruj mi d anemam pojma ni za sta s ekoriste al sma citala da ih kupujuuser posted image Pretpostavljam da se koriste za guzu prije pranja vodomuser posted image Ove baby fresh sam ustvari spakovala sebi u torbu za porodiliste da s emogu osvjezit izmedju trudovauser posted image

Neposredna veza do poruke: 7671
23.4.2011 23:49:11   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Drage evo samo da vas pozdravim... Kuca cista, kolac napravljen, jaja obojena, pogaca tek ispecenauser posted image user posted image Uh jesam se danas umorila, ko da nisam bila na strogom mirovanju proslih dana....
Evo i za vas nesto, pa proberite kome koje odgovara :
user posted image

Pik meni ono crveno i rozo user posted image user posted image
Jao sporty slušam  i tebe i Jelenu kako vi sve to a kao mirujete user posted image  ali ajde da sve bude ok pa i neka je
Animagical a mirovanje? Jesi dobila dozvolu od doktora ili ti to na svoju ruku ?

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 7672
23.4.2011 23:50:34   
Skvo RR
A maramice se koriste za sve...za guzu...za ruke..za lice...za recimo koznu garnituru (ja bar koristimuser posted image )

Sporty..ja bi ovo ako dobro vidim boju gornje ljubicasto.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 7673
23.4.2011 23:55:01   
Selma.A.M

Bit ce i meni to tako uraditi...ako ti padne na pamet jos kaj mi treba-napisi. Ja danas kupim pakovanje onih pampers newborn pelena da ponesem u porodiliste aBd i one pampers maramice baby fresh i sensitive..vjeruj mi d anemam pojma ni za sta s ekoriste al sma citala da ih kupujuuser posted image Pretpostavljam da se koriste za guzu prije pranja vodomuser posted image Ove baby fresh sam ustvari spakovala sebi u torbu za porodiliste da s emogu osvjezit izmedju trudovauser posted image

E jesam dosadna user posted image
A nemoraš ponijeti odmah pelene nego ostavi kod muža u kolima pa kada tebe prime na prijemnom pa te prebace gore onda neka on to odnese,jer kada te prime ti ne ideš u sobu niti dobijaš krevet ako si već otvorena već u pripremnu sobu,a kesu ti uzmu napišu na njij tvoje ime i prezime i onda kada se porodiš onda to dobiješ i čekaš dva sata da odležiš na hodniku ja sam za to vrijeme pojela kutiju ljutih ariwaves bonbona,i onda tek ide sa tobom u tvoju sobu,gdje ćeš ležati,taj dan ili noć ..........
A maramice mogu poslužiti za mnogo šta kasnije na početku baš i ne eh jedino ako ti nećeš da pereš bebicu kada se ukaki već samo da je brišeš,ali ja sam ikupila lavorić i bokal pa kada mi zatreba onda bebu nad lavor i bokal vode i operem ga..................
Joj šta ja vsašta napisa  

Neposredna veza do poruke: 7674
23.4.2011 23:57:11   
animagical
ja vala selma na svoju rukuuser posted image sta cu...
evo citam ovo o planu poroda i cudom se cudim...zamisljam sebe kako tiskam stojeci a dr cuci da uhvati bebuuser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 7675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  305 306 [307] 308 309   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  305 306 [307] 308 309   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *