|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
31.3.2011 0:31:10   
teacher75
ja lani nikad nisam ni davala vocne jogurte, kad je pocela jesti jogurt jela je obicni, i dan danas, a voce je jela samo, nisam vidjela nikakve potrebe za kupovnim vocnim jogurtima koji su puno raznih aditiva

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 7226
6.4.2011 12:36:44   
Dzenana_G
Kad se bebi smije dati grah?

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 7227
6.4.2011 13:23:31   
Aiša
Na ovom kalendaru što imam piše sa godinu dana grah, leća. Ja neću žuriti s tim, jer ga i ja teško podnosim.

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 7228
6.4.2011 13:32:30   
chuci
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja lani nikad nisam ni davala vocne jogurte, kad je pocela jesti jogurt jela je obicni, i dan danas, a voce je jela samo, nisam vidjela nikakve potrebe za kupovnim vocnim jogurtima koji su puno raznih aditiva

isto i kod nas

a i ja ne volim voćne jogurte. nekad mm kupi na pauzi tako da ih u kući nikad nema

Neposredna veza do poruke: 7229
6.4.2011 13:39:43   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Kad se bebi smije dati grah?

negdje cak pise da se moze davati i sa 8 mjeseci, a bitno je da ga dobro raskuhas da bude laksi za probavu

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 7230
6.4.2011 14:05:28   
Anoniman
mozda da probas prvo samo s juhicom od graha i tjesteninom...pa tek onda ispasiranim grahom

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 7231
7.4.2011 15:37:35   
lost
Moja M ima 10 mjeseci i danas joj prvi put planiram dati grah, Malo sam ga više raskuhala da bude baš mekan, za nas i malo previše skuhan ali zbog nje sam morala, pa izgleda skoro pa kao da je pasiranuser posted image  
A inače do sada lijepo prihvata čvrstu hranu i jede već dosta toga. Sada kad nas vidi da bilo šta jedemo hoće i ona, traži čupa user posted image user posted image user posted image
Nama je mali problem što ona slabo pije tečnost, doduše još doji redovno ali ipak mislim da bi trebala malo više da pije s obzirom da jede i čvrstu hranu...
Jedva smo je nučili da pije iz čaše s kljunom i to samo vodu hoće po malo, neće ni čaj ni sokuser posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7232
7.4.2011 15:41:22   
Lady26
Grah je jako zdrav, samo pazi da joj je ljuspica ne zalijepi za nepce ile ne zapne...ne bi trebalo ali...
A za pice, slobodno daji i vodu ako hoce, pa koliko god...ne mora ni sokice ni caj ako nece, daj ono sto voli....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 7233
7.4.2011 15:46:34   
lost
Pa i ne forsiram ja nju sokićima i čajem jer sam skontala da se djetetu ne sviđa, ali i vode pije jako malo jedino ponekad zna ispit par dobrih gutljaja. A za mjesec dana će u jaslice pa čisto sumnjam da će neko se baš trudit i paziti koliko je popila tečnostiuser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7234
7.4.2011 15:51:11   
Lady26
To je jeste...malo je zeznuto...dijete i kad nece da jede lakse je kad pije tecnost...
Ja svoju curicu nisam dala u jaslice bas zbog jela, teska je na hrani...
Ali tvoja doji, mozda joj se zato ne svidja nista drugo (ovo pretpostavljam jer smo mi jako kratko dojili), ne znam....nadam se da cete to popraviti do polaska u jaslice...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 7235
7.4.2011 16:00:27   
lost
Uh nadam se i ja i baš sam posljednjih dana user posted image  kako mi se bliži povratak na posao neka me trema i strah i briga i svašta nešto... Znam ja da će to sve biti i proći ali ne može čovjek da se ne brineuser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7236
12.4.2011 20:04:36   
Elma Denny
Zdravo mame user posted image ,moj mali ima 5 mjeseci prestao je dojiti prije dva dana sada uzimamo adaptirano mlijeko,pocela sam da mu dajem malo jabukice,mrkvice i bananice jako dobro prihvata!!Imace ima jako dobar apetit i pravo je napredan,pa ako mi mozete pomoci da mi kazete koliko dnevno moze da pojede voca i povrca i sto sve smijem da mu dajem pored mrkvice,banane i jabuke ?? hvala pozzuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 7237
12.4.2011 20:13:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

To je jeste...malo je zeznuto...dijete i kad nece da jede lakse je kad pije tecnost...
Ja svoju curicu nisam dala u jaslice bas zbog jela, teska je na hrani...
Ali tvoja doji, mozda joj se zato ne svidja nista drugo (ovo pretpostavljam jer smo mi jako kratko dojili), ne znam....nadam se da cete to popraviti do polaska u jaslice...

ovo za dojenje je tacno. lana dok je dojila 14 mjeseci nije skoro nikako pila vodu, jos je zadnja 2 mjeseca dojila samo 1-2 puta dnevno, kad je prestala dojiti pocela je piti vise vode. sokove i ostalo ni sada nece, pije samo vodu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7238
12.4.2011 20:28:24   
la bomba
IZVORNA PORUKA: Elma Denny

Zdravo mame user posted image ,moj mali ima 5 mjeseci prestao je dojiti prije dva dana sada uzimamo adaptirano mlijeko,pocela sam da mu dajem malo jabukice,mrkvice i bananice jako dobro prihvata!!Imace ima jako dobar apetit i pravo je napredan,pa ako mi mozete pomoci da mi kazete koliko dnevno moze da pojede voca i povrca i sto sve smijem da mu dajem pored mrkvice,banane i jabuke ?? hvala pozzuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam se vodila onim sto piše na kupovnim teglicama, otprilike, .. ne striktno, naravno user posted image
I mi smo počeli sa mrkvicom, pa jabukom, bananom, šljivom, krompirom, tikvicom, karfiolom i brokulom .... Krenuli smo sa 4, 5mj. Sa 6 mjeseci smo uveli jos namirnica.
Sretno!

(odgovor članu Elma Denny)
Neposredna veza do poruke: 7239
12.4.2011 20:37:34   
Elma Denny
hvala lijepo na informaciji,prait cemo teglice user posted image user posted image  pozz

- MY BABY IS BORN ON 23.11.2010-
-MAMINA LJUBAV-

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7240
12.4.2011 20:42:34   
la bomba
Iskreno, ja sam na pocetku dohrane i kupovala teglice najvise, .. jer, .. npr. jedna Hipp šljiva traje tri dana, ... a postepeno se uvodi u ishranu, tako da mi je malena to taman za toliko i pojela, pa mi se isplatilo. Sad već više jede i više kuham.
Pozz

Neposredna veza do poruke: 7241
12.4.2011 20:53:17   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Elma Denny

tako maloj bebi je mlijeko jos uvijek osnovna hrana, nije bitno jeli majcino ili ad.
na pocetku mu dajes samo pomalo da se navikava na teksturu.
ne izbacujes mu ni jedan mlijecni obrok, a kada krenes prvo rucak mijenjas pa nakon odredjenog vremena drugi obrok

Neposredna veza do poruke: 7242
17.4.2011 23:32:09   
ladyblue RR
kod mene je od početka- jedna teglica-jedan obrok. sada joj je 5,5 mjeseci i jede onu veću teglicu kao jedan obrok.
nije ljubitelj kuhane hrane. sada joj dajem jedan slani i jedan slatki obrok. ne znam kada da joj uvedem još jedan obrok? pored ova 2 obroka pije i 4 flašice AD dnevno. ona spava 12-13 sati u komadu pa joj ove obroke raspoređujem na cca 3 sata.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7243
18.4.2011 10:51:01   
vila_7
teacher...znaci normalno je da ne pije tecnost-moja nece nikako ni naopako. Jede papice dok ja ne dodjem s posla,onda doji po potrebi i citavu noc doji na svaka 2 sata.Al znaci nikako nece ni sok ni vodu

P.S. Da li kuhate voce ili dajete svjeze-moja hoce samo ako je skuhano (jabuka+kruska) A svježe neće

< Poruku je uredio helena_7 -- 18.4.2011 10:55:05 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 7244
   [Obrisana poruka]
18.4.2011 11:01:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 7245
18.4.2011 11:13:46   
vila_7
hajd znaci nije jedina...mi se vec zabrinuli,ja i nekako-bar kontala tako da dobija preko mlijeka, al MM se non stop brine da ne pije dovoljno!user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7246
18.4.2011 15:08:11   
m.i.n.a.
Da se jos malo informisem..beba ce skoro imati tri puna mjeseca,ako izuzmemo par prvih dana kada je bilo pokusaja dojenja on je od pocetka na aptamilu pa sam mislila sa cetiri mjeseca polahko poceti sa dohranom..bila vrijedna pa puno ovdje procitala pa sad ne znam nista..hihihu..dakle,mrkva,jabuka,krompir,tikva i tikvica moze od pocetka..fino to raskuhate,izmiksate i bujrum..stavljate li vode ili mlijeka u to.. a ove rizne pahuljice i proso sta cinitwe sa njima...
sto vise iskustsava bice mi drago cuti...Ledy ti mi nekako djelujesoptimisticna..hehe

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7247
   [Obrisana poruka]
18.4.2011 16:25:03   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 7248
18.4.2011 21:30:54   
la bomba
Kad ste svojim bebama pocele davati ovaj mrvljeni keks???
Piše da sadrži med i tragove lješnjaka user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7249
18.4.2011 23:34:35   
Malenaoduvijek
mislis na mljeveni, starijem poslije godine, a mladjem sa 10 mjeseci.
ali mozes mu dati petit beure npr. ti ga sameljes on je blazi ako hoces keks da das iako u njemu nema nista hranjivo, to ti je samo za "kvasanje"

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *